J.Pavlov Публикувано: 23 януари, 2018 Сподели Публикувано: 23 януари, 2018 Здравейте. Като прохождащ откривател (и във форума и в живота) имам няколко въпроса към по-опитните от мен господа и дами. Ще прекарам следващите няколко месеца учейки в Лисабон и ще се възползвам ползвайки го за база за няколко пътувания, някои по-големи, други по-малки. Едно от основните ,и може би най-чаканото, е планирано за Мароко. Планът ми е - 6-8 дни в които задължителните неща които бих искал да видя са Маракеш, 3дневен тур в Сахара (до колкото видях почти всички включват и Уарзазат), Узуд и Фес, като смятам обратното връщане да е от Фес. Та сега въпросите - мислите ли, че това време е достатъчно за да разгледам всичко което съм си намислил. Заслужава ли си да удължа престоя си с може би ден и вместо Узуд или Фес да направя един трек на Атласките планини ? (имайки предвид, че съм любител фотограф, кое би ми донесло по-качествени гледки ?) . Въпрос относно бюджета - тъй като нещо не мога да се ориентирам с всичките цени на различните агенци предлагащи различни турове, с колко горе-долу бих могъл да се справя за този период с покрити билети и спане ? И един може би леко глупав въпрос - на какво ниво е сигурноста там, като визирам по-скоро страх от грабеж от колкото нещо друго? Приемам всякакви предложения и идеи който биха помогнали. Благодаря. Връзка към коментар
ShaMan-H_Fel Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 Моят съвет е да не вземаш тур предварително. Като стигнеш в Маракеш ще намериш безброй туристически агенции, които продават едни и същи турове. Мини през две три, пазари се за цената и можеш да вземеш тура на половината на цената, която е обявена в Интернет. На тура, на който ходих аз имаше човек, който беше платил половината на сумата, която аз платих за предварителна резервация през някакъв сайт. Туровете спират в Уарзазат за много кратко време, не разчитай, че ще имаш време за разглеждане. Същото е и с водопадите, макар че там има малко повече време. При всички положения третият ден от тура е само каране със спирка за обяд. Относно Фес или планината. Това е невъзможен въпрос. Без значение дали си фотограф или не . Зависи си изцяло от твоите интереси. Аз направих грешката да пропусна Фес, но пък и не съм ходил из Атласките планини. Избери това, което те влече повече. 1 Връзка към коментар
Roberto Baggio Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 Напълно подкрепям споделеното в предния пост. Според мен също е по-добре да си вземеш тур на място - предлагането е огромно, а цените доста по-ниски от обявеното в интернет. За да имаш някаква представа ние платихме за 3 дневен тур в Сахара сумата от 110 евро на човек (това е цена без никакво пазарене, като впоследствие установихме, че всички останали в групата са платили между 80 - 90 евро), а за екскурзия до Узуд - 20 евро на човек. В нашия тур до Сахара спирката в Уарзазат беше точно 15 мин., така че не разчитай много много, че ще имаш време за разглеждане. Относно сигурността - ние в крайна сметка не сме имали проблеми, но сме били с една идея повишено внимание в сравнение с останалите места на които сме ходили. Връзка към коментар
christuff Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 За мен най-добрият вариант е с кола под наем.В Маракеш е леко натоварено, но даже и в Медината съм карал. Извън града пътищата са хубави и движението не е натоварено. 2 Връзка към коментар
Juliaaa Публикувано: 24 януари, 2018 Сподели Публикувано: 24 януари, 2018 Атласките планини - must do! 1 Връзка към коментар
Sonic Публикувано: 25 януари, 2018 Сподели Публикувано: 25 януари, 2018 Здравейте, като начинаещ за Мароко аз бих искал да попитам как са температурите края на януари и началото на февруари - средната е около 22-24, но предполагам това е усреднено с високи около 30+ през деня и около 12-15 през нощта заради изстиването на пясъците.Както и какво облекло е подходящо за вечерни разходки и нужно ли е жените да спазват някакви норми в облеклото? Връзка към коментар
Roberto Baggio Публикувано: 26 януари, 2018 Сподели Публикувано: 26 януари, 2018 Много зависи в коя част на Мароко отиваш,ние бяхме там в периода 10-19 Февруари. Във Фес максималната температура беше 15 градуса, а в Маракеш максималната между 20 -23 градуса, вечер, разбира се, захладнява. Връзка към коментар
Здравко Ангел Публикувано: 26 януари, 2018 Сподели Публикувано: 26 януари, 2018 (редактирано) преди 13 часа, Sonic каза: Здравейте, като начинаещ за Мароко аз бих искал да попитам как са температурите края на януари и началото на февруари - средната е около 22-24, но предполагам това е усреднено с високи около 30+ през деня и около 12-15 през нощта заради изстиването на пясъците.Както и какво облекло е подходящо за вечерни разходки и нужно ли е жените да спазват някакви норми в облеклото? Здрасти, ние днес потегляме към Мароко за месец и температурите не са никак около 30, по-скоро са до 20 през деня, а нощем са си 6-7 градуса. Това е в от централната част на север. Редактирано 26 януари, 2018 от Здравко Ангел 1 Връзка към коментар
christuff Публикувано: 26 януари, 2018 Сподели Публикувано: 26 януари, 2018 Ние бяхме точно в края на януари и началото на февруари.През деня е топло.Вечер температурите падат дори в пустинята - имах усешане за близо до нулата. Ако минавате прохода по това време им малка вероятност да вали сняг и да не е проходим един два дни. На мен това ми се струваше невъзможно - ние бяхме по къси ръкави в най-високта му част макар да си подухваше доста. Но нямаше седмица след като се върнахме и наш приятел ни прати снимки от там със натрупан сняг. Връзка към коментар
Eti* Публикувано: 26 януари, 2018 Сподели Публикувано: 26 януари, 2018 (редактирано) Миналата година бях там в началото на февруари-Маракеш, Агадир, Есауира-20-25 градуса беше температурата. Редактирано 26 януари, 2018 от Eti* Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега