Прескочи до съдържание

Екскурзия до Париж 04.05-07.05.2018 г.

Helennna

Препоръчани мнения

Здравейте скъпи Магеланци!

Извинявам се предварително ако темата ми не е зададена на подходящото място. От няколко дни чета изчерпателните ви коментари и съвети за Париж, надявам се да не прекалявам като ви занимая и с нашето пътуване. Аз се нагърбих да организирам три дни в Париж за мен и съпруга ми, заедно с наша приятелска двойка. Избрахме месец май с надежда за хубаво време и дълги дни с оглед на краткия ни престой. От прочетеното до момента осъзнавам, че няма да успеем да се полюбуваме на всички забележителности, но ми се иска максимално да оползотворим краткия си престой.  Полета ни е до летище Бове около обяд, наскоро резервирах хотел в близост до площад Италия, като вече имам съмнения доколко района е подходящ. ВИдях спирката на метрото (Porte Maillot) до която ще ни остави шатъла от летището и ми се стори огромно разстояние до спирката на хотела, която е place d''italie. Резервацията ми има опция да се отмени и ви моля за съвет дали да сменя района на хотела. Също мисля, че за Лувъра няма да остане време, доколкото разбирам ще отиде единия ден там, същата ли е ситуацията и с Версай? Дайте предложения кое задължително да посетим. Извинявам се за дългия пост и вече повтарящите се въпроси, но имам  усещането, че няма да се справя с организирането.

Благодаря ви и хубава вечер!

Връзка към коментар

Place d'Italie си е съвсем прилично място. Сега, от едната страна, около avenue d'Ivry започва китайският квартал, но нито е страшен, нито е опасен. Има много китайски супермаркети и азиатски ресторанти. На самия площад има ресторанти, кино, заведения и голям търговски център със супермаркет. Освен това е и удобно място, понеже спират много линии на метрото.

Вярно, далече е от Порт Майо, но не е непосилно с метрото - линия 1 до Charles de Gaulle-Etoile (не повече от 10 минути) и после около 30 минути с линия 6 и сте на Плас д`Итали. Предполагам, за 3 дни няма да сте с мното багаж, за да е сложно придвижването.

По принцип се подгответе за сравнително големи разстояния между отделните забележителности. Не че не може да се обиколят и пеша, но ходенето ще е много.

По мое мнение, за Версай, ако искате да влезете в двореца и в градините, подгответе поне половин ден - примерно от 9-10 до 14-15 часа (придвижване, опашка (може и без, но не вярвам ;) ), посещението на двореца е поне час и после поне час за разходка из градините, снимки, придвижване обратно до града).

Също така, поне аз, не бих препоръчала посещение на Лувъра при първо ходене до Париж, освен ако не сте големи почитатели на изкуството, или професионално свързани с тази сфера, или имате детска мечта да видите Мона Лиза на живо. И дори при това положение, бих препоръчала предварително да си избере точно какво искате да видите, за да не се замаете.

И по последния въпрос - няма нищо задължително за посещения. Нагласете си програмата в зависимост от вашите интереси, желания, предпочитания... Например, много хора не могат да си представят да идат до Париж и да не се качат на Айфеловата кула. Аз имам страх от височини и не обичам да го правя, затова предпочитам да й се любувам отдалече. Така че, ако предпочитате да се разхождате из града, да попиете атмосферата му и да поседнете в градини и  паркове - направете го, ако искате да идете на служба в Нотр-Дам, направете го. А може би предпочитате да се потопите за половин ден в Музея Орсе сред импресионистите? Или да седнете на дълъг обяд в ресторант с маса на тротоара, вместо да отмятате посещения на това и онова под час и без отклонения от програмата, само защото "не може да идеш до Париж и да не видиш ...". Хубавото на Париж е, че предлага на всекиго по нещо. Има разбира се, както аз ги наричам "Големите Класики" - Айфеловата кула, Нотр-Дам, Лувърът и Тюйлери, Версай, Музеят Орсе, Инвалидите, Люксембургските градини, Пантеонът, Шанз-Елизе и Триумфалната арка, Операта и площад Вандом, Мадлената (eglise de la Madeleine), Монмартър и Сакре Кьор, но те в никакъв случай, не са задължителни за посещение, както и не е задължително да ги обиколите всичките за 3 дни.

• Харесвам 7
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Здравейте,

Благодаря ви много за изчерпателният отговор. Според вас района на Бастилията по-подходящ ли би бил ако кацаме на Бове, имам предвид да не губим много време в пътуване с метро. За Лувъра определено ще пропуснем след вашия коментар, надявам се да ми се отдаде друга възможност да посетя Париж и тогава ще се възползвам. Наистина има множество прекрасни местенца за посещение ще трябва да фи селектирам за съжаление. 

Връзка към коментар

Предимството на настаняването около Бастилията е, че сте директно на линия 1 и на около 25-30 минути от Порт Майо (май го споменавах в Пътеводителя за Париж, но пак да си кажа ;) - ако искате да прецените горе-долу колко време ще ви отнеме пътуването с метрото, бройто по 2 минути на спирка и 5 минути на прекачване). Там пък уловката е друга - избягвайте rue de la Roquette и прилежащите й, понеже е пълно с барове и кипи усилен нощен живот, та може да се случи да не можете да се наспите.
 Иначе към Операта на Бастилията или булевард Henri IV надолу към Сена е спокойно. Но може пък настаняването да е по-скъпо, в сравнение с Плас д`Итали (признавам, нямам представа как се движат цените в района). Между другото, като вариант за настаняване може да погледнете и около площада на Рупубликата (Place de la Rébublique) - там също има доста спирки на метрото.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

@Helennna извинявай, че ще използвам твойта тема, но понеже и аз планирам Париж за 2 дни края на февруари, искам само да попитам @Роца следното (благодаря предварително @Роца): взела съм хотел Tonic hotel du Louvre, близо до Лувъра, но трябва да хванем влакът Thalys от Gare du nord. С метро безопастно ли е да се пътува до тази гара вечерта към 8, предвид че сме две жени?  

Връзка към коментар
преди 13 часа, Роца каза:

Предимството на настаняването около Бастилията е, че сте директно на линия 1 и на около 25-30 минути от Порт Майо (май го споменавах в Пътеводителя за Париж, но пак да си кажа ;) - ако искате да прецените горе-долу колко време ще ви отнеме пътуването с метрото, бройто по 2 минути на спирка и 5 минути на прекачване). Там пък уловката е друга - избягвайте rue de la Roquette и прилежащите й, понеже е пълно с барове и кипи усилен нощен живот, та може да се случи да не можете да се наспите.
 Иначе към Операта на Бастилията или булевард Henri IV надолу към Сена е спокойно. Но може пък настаняването да е по-скъпо, в сравнение с Плас д`Итали (признавам, нямам представа как се движат цените в района). Между другото, като вариант за настаняване може да погледнете и около площада на Рупубликата (Place de la Rébublique) - там също има доста спирки на метрото.

Благодаря ви много, страшно ми помагате и не знам как вече не ви е писнало от досадни въпроси, но наистина мн благодаря!

Връзка към коментар
преди 13 часа, Olia каза:

@Helennna извинявай, че ще използвам твойта тема, но понеже и аз планирам Париж за 2 дни края на февруари, искам само да попитам @Роца следното (благодаря предварително @Роца): взела съм хотел Tonic hotel du Louvre, близо до Лувъра, но трябва да хванем влакът Thalys от Gare du nord. С метро безопастно ли е да се пътува до тази гара вечерта към 8, предвид че сме две жени?  

Толкова безопсно,колкото като да пътувате в София от летището до Сердика с метрото-безопасно ,като се има предвид и часа.

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Напълно съгласна с @traveler - нямата особени причини за безпокойство. Пък и по това време е все още пълно с народ - кой излиза от работа, кой само излиза...

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.