Прескочи до съдържание

Скандинавия и балтика


polyglota80

Препоръчани мнения

Предлагам двуседмично пътуване от 30-09-18 и връщане 14-10-18 (Скандинавия и Балтика).
Това е маршрутът, който измислих с дати и компании за летене:
Райън еър полет до Стокхолм отиване и връщане (130лв +-).
3 дни разглеждане на града, след това полет с Уиз еър до Вилнюс (118лв) - 2 нощувки там.
След това полет до Рига за 3 дни - полет до Талин - 2 дни.
След него с ферибот до Хелзинки за 2,5 дни - хваща се ферибот до Стокхолм, стига се сутринта и имаме още един ден до вечерта, когато е полетът на обратно.
Полетите в балтийските страни ще са с Еърбалтик по около 30 евро всеки. Фериботите са 30-40 евро Талин - Хелзинки и след това 80 евро до Стокхолм, цените са приблизителни.
Сметнах, че бюджет ще е в рамките на 2000-2200лв някъде, според зависи къде се спи, дали ще се ходи и до някои други градчета и така.
Това е моят план, ако има желаещи да пишат
:) приемам забележки, предложения, идея.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

luxexpress имат автобуси между балтийските столици за по десетина евро отсечката (има и по 5 евро), като Вилнюс-Рига и Рига-Талин са пътувания по около 4 часа. Дали си струва да се ходи до летища и да се минават проверки. Едва ли би спестило много време спрямо автобусите.

  • Харесвам 6
Връзка към коментар

Да, това го разбрах по-късно и най-вероятно така ще е по-добре. А дали като време в годината е добре да се ходи тогава, защото някои изразиха съмнение, че щяло да е студено и тъмно? Въпреки че не би трябвало да се стъмва по-рано от 18-18:30 някъде, което никак не е зле според мен...

Връзка към коментар

Аз бях миналата година около 11-15.10. В Хелзинки случихме голям студ-въпреки слънцето, духаше ужасен вятър и беше направо... :( . В Стокхолм валеше, мрачно, но не особено студено-очаквах да е повече студено. Стъмва се към 18-18,30ч. , да. Ферибота Хелзинки -Стокхолм може да се намери много под 80евро, незнам какво точно търсиш. Леглото в 4-ка каюта , без прозорец беше 9евро(ако не ме лъже паметта) -трябва да се вземе цялата каюта , обаче, не се дели с чужди хора.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Освен това, като съм проигравал резервации при siljatallink , ако се вземе каюта за отиване и връщане на следващия ден, излиза по-евтино, отколкото еднопосочно. Пък няма нужда връщането да се осъществи наистина.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Ферибота Талин - Хелзинки може да се намери и под 20евро на посока. Цените на пристанището бяха с по 4-5 евро по-ниски, отколкото онлайн. 

Времето си е време... Толкова на север през октомври съм сигурна, че не очакваш да е слънчево и 20 градуса. Ние бяхме миналия октомври. Дневната температура не надвишаваше шест градуса, имаше си и дъждец, но имаше и слънце. Разстоянието между прибалтийските републики, не е голямо и ако можеш да си спестиш ходенето до летищата и аз мисля, че ще е в твой плюс. 

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Освен това аз бих предложил да не се ползва Стокхолм и за начало, и за край на маршрута, а в едната посока да се пробва райънеърската линия Бургас-Каунас или Бургас-Рига. Дори и сега цените да са високи, за полети в края на септември или октомври бих очаквал да паднат доста. Че то и до летището в Нюкьопинг (Стокхолм Скавста) си е допълнително 15 евро транспортът, а примерно до летище Каунас си има градски автобуси по 1 евро.

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 46 минути , poliglota каза:

И как предлагате да стигна до Бургас, да се телепортирам :)

Избора е твой дали и как да стигнеш до Бургас, master-a само ти дава идеи, които да обмислиш.

До есента има достатъчно много време, а планът ти може да бъде прекроен, според изгодните полети... 

 

ПС. Не си написал от къде ще летиш до Стокхолм и по предположения вероятно всички си мислим, че това ще е София. Възможно е да е някой друг град. 

Редактирано от Polina
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, София е с Райън еър мисля. Идеята ми е, че до Бургас да отида са пари и време, което е излишно поне според мен. За момента се чудя само дали да не изместя периода: последните 2 седмици на септември или последната на септ и първата на октомври.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 33 минути , poliglota каза:

И как предлагате да стигна до Бургас, да се телепортирам :)

Ами не всички в тази държава живеят в София ;) Това не е уточнено в началния пост. А начини за пътуване София-Бургас има предостатъчо. Има ежечасно автобуси. А аз си пътувам в спален вагон с нощния влак, понеже си имам карта за БДЖ. В интернет е пълно с групи за споделени пътувания с автомобили; София-Бургас е най-често ползвания вариант и цената по обща договорка е закована на 20 лв в посока и се стига за максимум 4 часа. Да не говорим, че в този форум има немалко хора, които с използване на "врътки" с различни карти и през различни сайтове успяват да си вземат билети на БългарияЕр до Бургас за 20 лв. А и полетите до Каунас са в удобно обедно време.

Не го приемай за заяждане. Просто го давам като алтернативен вариант, който би могъл да излезе малко по-икономичен. Не толкова спестяването на полета Стокхолм-Вилнюс, чиято цена със сигурност ще падне доста под сегашното си ниво, колкото с това, че се спестяват 30 евро за автобуса от и до летището в Нючьопинг (Скавста). И за да не се налага да се повтаря Стокхолм при една такава балтийска обиколка.

Варианти София-Вилнюс или обратно също не липсват с едно прекачване. Аз бих започнал обиколката в Стокхолм и завършил във Вилнюс (или обратното), но това си е твоето пътуване. :) Няма как да се включа, колкото и да ми се иска, защото не мога да ползвам две седмици отпуск в този период.

Желая ти да си прекараш страхотно и с добра компания, а точната програма на пътуването не е толкова важна :)

 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Разбрах какво имате предвид и тъкмо проверих, че всъщност послетите от Бургас до Литва или Латвия са по-скъпи отколкото София - Стокхолм, така че трансфера от летището до центъра на Стокхолм няма да е проблем. Благодаря все пак за идеята, не се обиждам, напротив :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.