Прескочи до съдържание

Cinque Terre и Северна Италия


ljuba

Препоръчани мнения

Здравейте магеланци ! Имам нужда от вашите съвети за моето пътешествие в Италия.

Този път съм затруднена ( и аз не знам защо :) може би защото имам два прекрасни повода в този период от време и искам всичко да е идеално ). Планът е прост : Разполагам със 10 дни . Кацаме в Бергамо и пак от там летим. Искам да видим Чинкуе Терре за два три дни и останалите съм предвидила за езерото Гарда, Верона ,… Венеция. Съвети за нощувки около Чинкуе Терре . Кацаме в Бергамо в петък рано сутринта и с влак потегляме за Чинкуе Терре и околностите ( може би Санта Маргерита или Рапало – удобно да е за връзка със селцата с влак ) .Следващите два дни ги планувам разходки из околността 5-те селца , Портовенере , Портофино и т.н. После в Понеделник с влак обратно през Милано към езерото Гарда. За там имам цяла седмица. И сега пак имам чуденка къде да нощуваме – някъде из езерото или във Верона ? Повече сякаш клоня към Верона ,защото вечерите ще можем да се губим в малките чаровни улички на старинният град на по чаша вино . Планувам един ден Венеция , ден ,два или три за езерото-искам да се качим и на връх Монте Балдо, източният бряг, западният … Може ли да ми помогнете с идеи за тази една седмица . Искам да видя доста неща , но в никакъв случай не искам да препускаме. Какви ви  звучи планът ми?Ще ползваме изцяло обществен транспорт. Малко дълго се получи писанието ми , но се надявам да ме извините. Благодаря предварително на всички за отделеното време :)

 

Връзка към коментар

Не мога да дам никакви съвети, защото не сме били в тази част на Италия. По понеже има голяма вероятност скоро да бъдем, ще следя темата. А каква ви е програма за една седмица на Гарда? Просто ще почивате или ще обикаляте?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

За Чинкуе тере спахме в Пиза, но по-удобно ще е в Ла Специя. Просто ние си обичаме Пиза, става прекрасно градче почти без туристи след 18 часа. Почти всички туристи идват за един ден по светло и вечер си заминават.

Връзка към коментар

Ние  за Чинкуе Тере спяхме в Рапало. Градчето много ни хареса, спокойно и много приятно. Приятел беше работил там и ни го препоръча.  Хотелът ни беше на брега с гледка към морето. По крайбрежната има много приятни ресторантчета. Ползването на влаковете не е проблем. За ден успяхме да разгледаме и 5-те селца.

 

Връзка към коментар

Може ли да ми кажете хотела в Рапало. Ще идваме от Милано през Генуа и  затова мисля че по- удобно ще е да спим в Рапало или наоколо. За северна Италия във Верона ( може би ще отседнем) - ........ почивка , разходки до близките градчета - Венеция ,езерото Гарда и .... Незнам .Сега планирам и съм готова за предложения :). Мисля един ден във Венеция,Падуа, ден - два на езерото Гарда , ден два за самата Верона и ако изскочи нещо интересно из района мога да го включа в програмата  .

Връзка към коментар

 

На 1/30/2018 в 13:34, ljuba каза:

...Искам да видя доста неща , но в никакъв случай не искам да препускаме...

Понеже и нашият стил на пътуване е горе-долу такъв, та споделям.

Верона уж е близо до Гарда, но... Щом сте с общ транспорт( и ние сме така), време от хотела до гарата, време за пътуване, време за/с бус до/около Гарда, същото на обратно вкл и чакане по спирките и за няколко дена ей го загубени несимволичен брой часове. 

Не е ли по-добре да останете примерно 2 дни в Сирмионе, да се насладите на Гарда и няколко дни само във Верона... Разсъждавам на глас, вие си решавате.

А и тази забежка за ден до Венеция. Дните ви хич не са много според мен.

Пък и прекрасните поводи трябва да се отбележат подобаващо, без пришпорване :)

Връзка към коментар

Напълно съм съгласна, но не ми се размотава с багаж от място на място , и за това искам да се позиционираме на едно и от там да пообиколим. Каквото видим -видим , искам по -лежерно да я караме. Ще ми се да видим и Венеция .

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.