temporary Публикувано: 3 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2018 Здравейте, туй като времето ще е ограничено, а и не държим да препускаме, посъветвайте кое да изберем - Лисабон - Фаро или Лисабон - Порто. За предвижване между градовете сме избрали автомобил, пътуване по крайбрежието и разглеждане на всякакви градчета, селца и плажове по пътя. Връзка към коментар
TeddyBear Публикувано: 3 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2018 Е зависи какво искате. Повече градски разходки, архитектура и история, или повече плаж, скали и океан. И на запад има уникални плажове, но тръгвайки към Порто ще са само допълнение. 1 Връзка към коментар
pamela Публикувано: 3 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2018 Ох, че сложен въпрос! И аз се измъчвах с него доста време и накрая избрах втория вариант. Мисля, че изборът се състои в крайна сметка между това дали предпочитате архитектура, култура и градска среда или плажове и природа. Но което и да изберете, все ще бъде правилно. 1 Връзка към коментар
gogi69006 Публикувано: 3 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2018 зависи КОГА ще пътувате, от там и какви са приоритетите - плажове, или градове... правил съм и двата варианта, и за пътуване извън летния сезон, бих избрал Лисабон-Порто 2 Връзка към коментар
Crazy Horse Публикувано: 3 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 3 февруари, 2018 Мда, и аз съм съгласен с колегите магеланци. Алгарве е повече плажна дестинация. Имат там уж някакви руини, но аз като цяло не останах във възторг от Алгарве. Между другото плажовете са много красиви около Фаро. Аз бях във Албуфейра по-конкретно, но проблемът беше, че на красота само го докарваха, защото иначе водата си беше доста студена. Иначе, португалците са мил и дружелюбен народ и ща ви хареса, където и да идете. Просто и аз да ви предупредя да не очаквате история и архитектура на юг и вода с нормална температура, където и да е по португалското крайбрежие. 3 Връзка към коментар
temporary Публикувано: 3 февруари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 3 февруари, 2018 Посещението на Португалия ще е юни месец. А относно интересите - ако ни интересуваше само архитектура и градска среда, полетите са доста по удобни и изгодни като предвижване между градовете. Та явно освен градската среда ни интересуват малките градчета и прелестите на крайбрежието между Порто и Лисабон и между Фаро и Лисабон (за това и ще наемем рента кар). Лисабон и времето за него е "задължителен". Тъй като началната точка няма да е София. Можем с директен полет да кацнем във и да излетим от всеки от изброените градове - Фаро, Порто, Лисабон. Известни са ми температурите на водата на атлантическия океан по бреговете на Португалия, последното което ни интересува е лежане по цял ден на плажове. Връзка към коментар
Alexander Публикувано: 4 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2018 Надолу от Лисабон е много по-диво и пусто, а в самия град Фаро няма нищо интересно, ако е само да се видят плажовете не знам дали си струва. Доста по-интересна за мен е комбинацията Лисабон-Порто, както и градовете между тях, а и там има плажове. 4 Връзка към коментар
gogi69006 Публикувано: 4 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2018 на 100 процента подкрепям Александър! В добавка - от Порто на3-4 км по крайбрежието на север има едно селце/градче, където на практика е риболовната марина. Фрашкано е с готини ресторантчета, сервират риба хваната сутринта! Просто задължително! До там може да отидете и пеша, по крайбрежието, има чудни плажове, кафета.... 1 Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 4 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 4 февруари, 2018 Алгарве е приятно за няколко дневно излежаване по плажове и зяпане на скали. Презастроено и мръсно е. Подкрепям за вариант Лисабон+ Порто и наоколо. П.С. Португалците са много смотани шофьори. 1 Връзка към коментар
Tedi_tedi Публикувано: 28 март, 2018 Сподели Публикувано: 28 март, 2018 Здравейте. Септември обмислям Португалия. Решила съм 3 дни Алгарве и 4 Лисабон. Мисля да отседна в Албуфейра, защото няма да наемам кола и до там открих транспорт от Лисабон или Фаро, но незнам освен със самолет как мога да стигна до там. Моля за препоръка за хотел в града или в близост за място за отсядане. Благодаря предварително . Връзка към коментар
bad kid Публикувано: 28 март, 2018 Сподели Публикувано: 28 март, 2018 (редактирано) можете да се придвижвате с автобус https://www.rede-expressos.pt/en/ Редактирано 28 март, 2018 от bad kid Връзка към коментар
Tedi_tedi Публикувано: 28 март, 2018 Сподели Публикувано: 28 март, 2018 Видях, че има и влакове, но не се ориентирам за часовете на тръгване в двете посоки, дали ще може съдействие Връзка към коментар
MetroiD Публикувано: 28 март, 2018 Сподели Публикувано: 28 март, 2018 Щом няма да ползвате автомобил, бих препоръчал да подходите с внимание към избора на място за отсядане. Около Албуфейра е пълно с комплекси, които определено предлагат добри цени и условия, но са доста изолирани - дотолкова, че даже навигирането с кола до тях може да се окаже сложничко. От плажовете в близост до Албуфейра определено си заслужава да се посети Олюш де Агуа, така че си мисля, че хотел наблизо би бил добър избор. На въпроса за влаковете - от Лисабон към Албуфейра тръгват 5 влака на ден, с продължителност на пътуването между 3 и 3 часа и половина. CP са сравнително точни, така че информацията на сайта ще е от полза: https://www.cp.pt/passageiros/en/train-times П.П.: Иначе подкрепям Alexander и Crazy Horse - аз също очаквах повече от Алгарве, но леко пустата португалска "ривиера" сигурно може да се възприеме и като доста отпускаща дестинация. 1 Връзка към коментар
ven62 Публикувано: 28 март, 2018 Сподели Публикувано: 28 март, 2018 Модераторите веднага да изтрият отрицателните мнения за Алгарв. Страхотно място за почивка - десетки брилянтни плажове, красиво крайбрежие, вкусна храна, евтино, не пренаселено, липса на туристи от "класата" на руснаците. Алгарв не е Албуфейра и Фаро. Който е ходил около Tavira, Fuseta, Olhao ... ами Lagos, Пера няма как да не ме подкрепи. Ми то само Ponta da Piedade и Benagil стигат като аргументи. Толкова прекрасно, че аз миналата година пропуснах Гърция. А иначе, @temporary, конкретно по въпроса - още един глас за отсечката Лисабон-Порто, предвид това което си написал до момента. Очевидно, че търсиш повече екскурзия и по-малко почивка. Първия път, когато ходихме в Португалия писах пътепис. Може да му хвърлиш един поглед. Мисля, че си намериш отговора - има и за северна и за южна Португалия. 5 1 Връзка към коментар
temporary Публикувано: 24 май, 2018 Автор Сподели Публикувано: 24 май, 2018 На 2/4/2018 в 13:15, gogi69006 каза: на 100 процента подкрепям Александър! В добавка - от Порто на3-4 км по крайбрежието на север има едно селце/градче, където на практика е риболовната марина. Фрашкано е с готини ресторантчета, сервират риба хваната сутринта! Просто задължително! До там може да отидете и пеша, по крайбрежието, има чудни плажове, кафета.... Тъй като и Порто е в "играта" би ли дал повече информация за селцето? Връзка към коментар
venceremos Публикувано: 28 май, 2018 Сподели Публикувано: 28 май, 2018 Селцето се казва Матосиньош/ Matosinhos и се ходи до него с автобус 500 (повечето са дабълдекери и има много красива панорамна гледка по крайбрежната). Последната му спирка е на рибния пазар (Мercado). Има смисъл да се ходи до него до обяд, тъй като после прибират стоката. Иначе има 2 улици пълни с капанчета. Ние ядохме плато от 6 вида риби с обилна гарнитура за 28 евро. Има и хубав плаж с кафененца и охранителен форт - Castelo do Queijo. Ако ходите с автобуса, имайте предвид, че за да ви спре, трябва да се помаха на шофьора, иначе може да ви отмине 🙂 4 Връзка към коментар
temporary Публикувано: 28 май, 2018 Автор Сподели Публикувано: 28 май, 2018 Мерси много! 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега