Прескочи до съдържание

Виетнам - валута + Ханой летище


xligon

Препоръчани мнения

Здравейте! Много се радвам, че има толкова полезен форум, в който до момента открих безценна информация :)
Търсих във форумите тук, но не открих информация относно валутата във Виетнам. Само с долари ще мина ли там или трябва да обменям? Ако трябва да обменям, то долари ли са най-удачния вариант или еврото също ще ми свърши работа? Има ли достатъчно и надеждни места за обмяна на валута или банкомати където това може да се направи? Предполагам, че на летището в Ханой, където пристигам ще има и банкомат и чейндж.

И понеже не искам да спамя и да пускам нов пост, да ви попитам някой дали знае най-удачния вариант за придвижване от летището в Ханой до града какъв е и колко излиза. Информацията, на която попадам е около 15 долара за такси и около 1.5-2 долара за автобус, но видях, че има доста варианти и нито един не спира близо до българското посолство, където трябва да стигна.

Връзка към коментар

Долари се сменят - колкото по-големи купюри и по-нови емисии банкноти, толкова по-добре. Има банкомат на летището в Ханой със сигурност.

Аз лично ползвах трансфер за превоз от летището - резервиран он-лайн предварително. Цената е като на такси, а може и малко по-ниска дори. Летището е отдалечено от града. 

За транспорт до посолството нищо не мога да кажа. 

Прекрасна дестинация! 

  • Харесвам 2
Връзка към коментар
преди 5 минути , desislavna каза:

Цената е като на такси, а може и малко по-ниска дори.

@desislavna, може ли да ме ориентирате дали цената от около 15$ е ОК за такси до града?

Връзка към коментар

@xligon Не мога да съм категорична, но на мен ми изглежда добре, стига да не ви излъжат нещо и да е по-скъпо, защото и това е възможно. 

Сега проверих, че трансферът съм го ползвала на тръгване от Ханой за превоз от хотела до летището и беше 12 $. Това е сайтът. Аз съм много доволна от тях - възпитан шофьор, много чиста и хубава кола, и дойде навреме. Аз категорично бих предпочела трансфер, вместо такси.

Летището е на 35 км от града.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

15$ за такси от летището до града е нормална цена, нито висока, нито ниска.

Аз само ще добавя за евтиния превоз - маршрутки от летището. Ако решите да ползвате такива задължително уточнете цената преди да си дадете багажа и да се качите. Те возят до желаното място, но въртят далавери и ако не се разберете за цената предварително после ще ви искат цена като за такси. Иначе цената на билета им е към 1,5$, но се плаща отделно и за багаж - някакви центове.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря ви за информацията! Реших да букна предварително такси за $13, като използвах този сайт >> https://dichungtaxi.com/en/airport/noi-bai-taxi 
Когато се върна ще споделя как е минало :)

Връзка към коментар

И така пускам инфо за транспорта от и до летището в Ханой. На отиване си поръчах частен трансфер от тук >> https://dichungtaxi.com/en/airport/noi-bai-taxi , който ми излезе 270К донги. От същият сайт ако си поръчаш споделен транфер цената пада около 170К донги. Заплаща се на шофьора, през сайта само се запазва за ден и час. Доста удобно и приятно. На връщане от хотела си поръчах трансфер, за който ми поискаха 250К донги. Grap така и не ползвах, но човек, с който се запознах ми сподели, че му е излязло 230К донги до центъра, така че май добре съ се справил :)

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.