Прескочи до съдържание

Круиз с Royal Caribbean: Miami - Bahamas - Miami

Препоръчани мнения

Преди 1 час, pamela каза:

В тази връзка да попитам: Ако нямаш кредитна карта, не можеш ли да пътуваш на круиз?

Как да не може? Американците са добри търговци. Основно тяхно правило е : "пред парите прегради не бива да се поставят и клиентът трябва да може да плати всякак". И конкретните условия на RC:

"Обикновено активирате този SeaPass чрез кредитна карта (American Express, Optima, MasterCard, Visa, Discover and Diner's Club се приемат), но можете да активирате и чрез травъл чекове, дебитни карти Visa или MasterCard или в брой." Имат и обменно бюро, та грижи в това отношение няма.

---

Всеки ден ни оставяха програма с активностите на кораба. Показвам една страничка за ориентир.

IMG_6758.jpg

Мъдрувахме за СПА, но за тази вечер нямаше време. Не че и тук цените не стряскат, еле пък в сравнение с масажа на 8 ръце в Камбоджа [20 USD / час].

IMG_6764.jpg

Но стига съм ценопоказвал. Както се пее в парчето "всичко е точно", т.е. следва ден трети:

Акостирахме по плана, а именно в Насау, което е столицата на Бахамите, до друг американски лайнер [на Carnival].

Тук е момента да потвърдя наблюдението си, че е по-добре на док. Целия кораб се разтоварихме се за 10тина минути. 

IMG_0873.jpg

IMG_0874.jpg

На втората снимка се виждат Atlantis (почти копие на дубайското), Riu и още някакъв ризорт. Там се намира и делфинариума + плажове и други атракциони широко рекламирани на корабните брошури.

Прескочихме ги с идеята, че ще се разходим пеша из централната част на острова, ще си намерим плажче, ще помързелуваме и ще пием коктейли. Така и стана.

• Харесвам 10
Връзка към коментар

Страхотни разкази! Точно това, което ми е нужно в момента. Края на април се качваме на Enchantment of the seas. Ние взехме нашия от тук, защото цената беше най-добра, а и ни дадоха он-борд кредит $75 (в момента е $100, но... късмет). Вероятно в последния момент ще са още по-добри, но не ми се разчиташе на късмет. Решихме да не си взимаме пакет за алкохол. Казаха ми, че по бутилка вино на човек в куфара може да се вкара, но не и спиртен алкохол, безалкохолни, вода и подобни.

Ще послушам съвета за по-ранното качване на кораба. А в Насау (например), след като в 17ч корабът тръгва, кога е удачно да се качим - час по-рано?

Следя с интерес!^_^

Редактирано от smileyy
Връзка към коментар
преди 1 час, smileyy каза:

А в Насау (например), след като в 17ч корабът тръгва, кога е удачно да се качим - час по-рано?

В Насау ще си на порта, а той е на доста централно място. Разтоварването е много бързо, както и обратното качване. Ако си взела някоя екскурзия ще кажат краен час за транспорта от съответното място. Ако пък се самоорганизирате - то 30тина мин. преди отплаването мисля няма да е проблем.

---

И така - Насау - спретнато, слънчево, не особено голямо градче, назначено за столица на Дружество Бахамски острови [официалното му наименование] - получили незавинимост през не толкова далечната 1973 г. "Независима държава, влизаща в състава на Британската общност. Глава на държавата е кралицата на Великобритания, представена от генерал-губернатор".

Няколко кадъра от главния площад, парламента и държавните сгради.

IMG_0875.jpg

IMG_0876.jpg

IMG_0912.jpg

Странно място от гледна точка на българския шофьор. Движението е ляво - наследство от британската колонизация. Някои от автомобилите са с десен волан - нормално за такова движение. Но повечето (внос от САЩ) са ляв волан ;)

IMG_0882.jpg

Един луксозник - Хилтън:

IMG_0907.jpg

От музейната част се ограничих до къщата на Рони Бътлър (инфо),

IMG_0903.jpgIMG_0904.jpg

защото основната цел бяха плажове и коктейли.

IMG_0883.jpg

IMG_0891.jpg

IMG_0897.jpg

Тук ни се получи карибската маняна, която се нарушаваше единствено от сменянето на някое заведение:

IMG_0914.jpg

До привечер съвсем се бях стекъл и направо не ми се тръгваше.

Приключихме с Насау доволни от деня, видяното и преживяното.

IMG_0920.jpg

IMG_0922.jpg

А на кораба ни очакваха познати рундове хапване, театрална вечер, барове. Това е последната вечер от този круиз, ползвахме си я максимално :)

На сутринта следваше Маями...

• Харесвам 12
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

И за Маями ще разкажа, но то вече не е свързано с круиза.

А пътеописанието на това пътуване стана малко като в поредицата "Междузвездни войни" - първо четвърта серия, а после предишните три :)

Спойлер

Четвърта серия - Круиз до Бахамите

Първа серия - Маями и островите до Кий уест

Втора серия - Юкатанско Мексико [очаквайте]

Трета серия - На север към Орландо и Кенеди спейс център [очаквайте]

Та вдъхновен се връщам да завърша първа серия [в съответната тема], откъдето започна Флоридското ми дневниче...

• Харесвам 6
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.