Прескочи до съдържание

Отново Крит

Alexander

Препоръчани мнения

Публикувано:

След умуване къде да отидем на море през лятото, избрахме отново Крит. Бяхме там преди 3 годи май и ми хареса много, поне западната част, понеже има плажове, планина, интересни градчета и хубава храна.

Ще ходим последната седмица на юни и ще сме 7 човека общо, някои от тях са деца. Та след кратко търсене на нощувки решихме, че ще е най-добре да вземем някоя голяма къща-вила. Лошото е, че няма кой знае какъв избор за по-големи вили.

Някой може ли да препоръча  такава вила?

Ще сме с коли под  наем, даже вече резервирах.

Публикувано: (редактирано)

Хубав сайт за хотели в Гърция. Излизат често промоци. 

Примерно търсене в Крит на апартаменти, излизат и вили:

https://www.bookgreece.com/main/1,1,52,0-hotelresults.aspx?in=24%2f06%2f2018&fd=01%2f07%2f2018&al=1%2c35*1%2c35*&page=0&fltp=2&flsc=&flna=&flsort=0&regid=0&supid=&shmod=0&fldisc=False&flavail=&shload=False&flhname=&flvou=&fllo=139&locid=139&flgrp=hotels

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 2
Публикувано:

виж в http://www.agnitravel.com/s?area=crete&from=23%2F06%2F2018&to=30%2F06%2F2018&adults=4&children=3&infants=0

през тях миналата седмица си взехме чудна вила на Корфу - за там имаше далеч по-голям избор, но и цените бяха двойни на това, което виждам за Крит, че предлагат

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 5 часа, antea каза:

виж в http://www.agnitravel.com/s?area=crete&from=23%2F06%2F2018&to=30%2F06%2F2018&adults=4&children=3&infants=0

през тях миналата седмица си взехме чудна вила на Корфу - за там имаше далеч по-голям избор, но и цените бяха двойни на това, което виждам за Крит, че предлагат

Тук има интересни!

• Харесвам 1
Публикувано:
На 12/2/2018 в 13:03, antea каза:

Харесахме една от този линк, как става плащането и резервирането? Видях, че искат депозит само. В booking и airbnb и други сайтове тази, която харесахме е с над 100евро отгоре.

Публикувано:

знам, че депозит 20% платихме, и остатъкът е дължим 6 седмици преди настаняване

тъй като друг се занимаваше технически с плащането, научих, че в нашия случай са се появили и допълнителни 50 евро депозит за щети, които после се възстановяват, но понеже нещо е имало проблем със самото плащане /с две български карти е пробвано/, накрая от съпорта на сайта се свързаха по телефон и оправиха нещата, и депозита за щети остана за плащане с остатъка от сумата

но от този сайт приятелите ни са наемали вила и на Крит, така че е сигурен

• Харесвам 1
Публикувано:

А този депозит за щети някъде вижда ли се преди да се резервира? Аз поне не виждам такъв, да не стане след това дай още 100-300 или 500евро..

Публикувано:

Щом ще сте с коли, по-добре на място. Това което ви хареса. Балканци хора са, става пазарлък. Може нещо начално да букнете за 2-3 дни примерно около Ханя и оттам да въртите интересните места. Като изберете вашето място, там преговори за къща. На мен също много ми харесва Крит и смятам, че е много обвързващо с предварителни резервации. Веднъж вече сте били, няма да сгрешите.

Публикувано:

И аз съм резервирала Крит тази година, но ще ни е за първи път. 1-12 октомври, имам вече самолетни билети, кола под наем, три хотела, защото мислим да обикаляме. Само се надявам водата да е ок за къпане, защото имаме малко дете, което ще тъжи, ако водата е студена.

Публикувано:
преди 56 минути , bay_kolio каза:

Щом ще сте с коли, по-добре на място. Това което ви хареса. Балканци хора са, става пазарлък. Може нещо начално да букнете за 2-3 дни примерно около Ханя и оттам да въртите интересните места. Като изберете вашето място, там преговори за къща. На мен също много ми харесва Крит и смятам, че е много обвързващо с предварителни резервации. Веднъж вече сте били, няма да сгрешите.

Това е абсурден вариант, не съм сам, общо сме две семейства с 4 деца от 7 до 13 год. Нито имаме време да търсим, моя приятел ще кацне в 21 часа предния ден, не виждам кога, а и колко време ще се загуби в търсен по този начин.

• Харесвам 2
Публикувано:
На 14/2/2018 в 11:04, antea каза:

знам, че депозит 20% платихме, и остатъкът е дължим 6 седмици преди настаняване

тъй като друг се занимаваше технически с плащането, научих, че в нашия случай са се появили и допълнителни 50 евро депозит за щети, които после се възстановяват, но понеже нещо е имало проблем със самото плащане /с две български карти е пробвано/, накрая от съпорта на сайта се свързаха по телефон и оправиха нещата, и депозита за щети остана за плащане с остатъка от сумата

но от този сайт приятелите ни са наемали вила и на Крит, така че е сигурен

След няколко неуспешни опита за плащане на депозита и писане, се оказа, че не приемали плащане от български IP адрес. Варианти за плащане остават по телефона с диктуване на цифрите на картата или с банков трансфер.

Освен това искат 7 евро на човек застраховка - 49  евро невъзвръщаеми в нашия случай или искат да блокират още само 1000+евро, колкото струва и самата вила. С две думи дай сега 50евро, защото ще ти вземе х2 и то сега..мега нагли, чист рекет, но това е.

• 4 месеца по-късно ...
Публикувано:

След като успешно платихме с чуждо ИП капарото и след това остатъка от сумата и перипетиите с канселираните билети на Раян все пак стигнахме до Крит.

Вилата беше много хубава, чиста, с всичко необходимо, в много спокойна зона на 3-4км от селцето Vamos.

В самото селце времето е спряло, сутрин пиехме кафе и след това отивахме на някой плаж. Бях забравил, колко бавно е предвижването из Крит. Имат само един по-главен път и се кара бавно. Въпреки, че там карат по техни правила в аварийната лента или в банкета и може да се изпреварва, макар да е забранено средно се кара със средно 50км/ч. Този път обикаляхме доста малко, наблегнахме на по-спокойната  почивка.

От по-интересните плажове бяхме на Фаласарна, Елафониси и Сейтан Лемания, плюс някои неизвестни.

На Елафонсиси имаше стотици хора и не ме впечатли този път, другите бяха доста по-добре.  Времето беше супер, някои дни духаше повече, но нищо фрапиращо или пречещо.

Горивата са скъпи, както са в цяла Гърция, бензина е между 1,67 и 1,78 евро, добре, че колите под наем са малки, кара се бавно и горят много малко.

Като цяло цените по кръчмите и кафенетата са на 50% спрямо Ситония където бях в началото на юни. Навсякъде хапвахме евтино и отлично не пропуснах да посетя и любимата Slow food в селцето Дракона.

Поне за мен е непонятно, защо на остров, където има много риба и пристанища, самата риба е кът и не е евтина. Продава се само на определени места, често до обяд или до следобед,  в големите магазини има само замразена. Цените дори в рибните магазините до пристанището в Соуда не са ниски. Най-евтините дребни видове са по 7-8-10 евро/кг, като голяма част от по-едрите за барбекю  са по 15-20+ евро/кг.

• Харесвам 2
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

За Хриси няма програма, стоварват ви на острова и после ви прибират.

За Куфониси, обикаля се острова, спира се на едно място за плуване в дълбокото или хапване, после ви стоварват на един плаж, който е само за хората от кораба.

И аз им писах преди да тръгна и ми пратиха любезен мейл с грешен час на тръгване 😁

Публикувано:

Не помня точно, но към 3 часа май се стои на Хриси.

Куфониси може би около 2-2 и половина на основния плаж.

За Хриси се зарибих още като се върнах първия път от Крит и реших, че трябва да го видя това място, всичките ми очаквания са надминати. Водата е светещо синя.

Въпреки че сутрин се стоварват 3 корабчета, плажът е доста голям и не се усеща като голяма лудница. Мисля, че ако отидете с корабчето на обяд, се стои около 30 минути повече.

До Куфониси се ходи с пиратски кораб, което мене не ме трогва особено и по-скоро ме дразни, но островът е приятен, пътува се повече отколкото до Хриси, което и досадно, особено на връщане.

• Харесвам 1
Публикувано:

Сглобих примерна програма, как ви се струва - 

Кацаме на 1.10 - Нощувка в Йерапетра (или наблизо, не съм резервирала)

2.10 - остров Хриси, нощувка в Йерапетра

3.10 - остров Куфониси, нощувка в Йерапетра 

4.10 - тръгваме към Ханя по най-заобиколния маршрут, покрай Агиа Румели, в общи линии цял ден каране - струва ли си този маршрут - има ли приятни гледки, завои, панорама или само ще се убием от път? Вечерта - настаняване в Ханя, разходка и нощувка

5.10 - Разходка в Ретимно, вечеря, нощувка в Ханя

6.10 - Пристигане в хотела, който е на плажа Фаласарна. Настаняване 6.10, напускане 12.10 - имам резервация и не искам да я отменям

7.10 - Балос с кола

8.10 - Плаж Фаласарна 

9.10 - Елафониси

10.10 - Балос с корабче?

11.10 - Плаж Фаласарна 

12.10 - Полет Солун

Пропускам ли нещо? 

Публикувано:

Бих направил поне една нощувка на Елафониси, за да видите какъв рай е сутрин и вечер преди тълпите, въпреки че октомври вероятно ще е спокойно. 

Публикувано:

Мога да намаля нощувките в Йерапетра и да тръгнем към Ханя директно - но гугъл си ми го дава 4 часа и не знам колко е удачно да се минават всичките километри. 

Другия вариант е да махна нощувка от Ханя и да пропуснем може би Ретимно, не знам. 

Публикувано:

Направете Балос с корабче, но проверете ден, два преди това дали корабчето ще се движи. Капитана  е голям образ и беше забавно. Ние направихме резервация от хотела. Бяхме във  Falasarna bay hotel.   Съвсем спокойно може да си спестите ходенето с кола.  И на връщане, да не пропуснете  ресторантчето на кея. Много го бива. Дано, само времето да ви е хубаво, че по-това време там духат едни  ветрове. 

Публикувано:

И аз се надявам да е приятно, но в крайна сметка, каквото-такова. Риск си беше, но пък евтините билети ме изкушиха, то има защо да са евтини, де 😄 

Същия хотел съм резервирала и аз. Студио с морски изглед, ако е лошо времето поне да го гледам морето. 

Резервирах сега по една вечер в Ханя, Ретимно и Ефалониси. За първите две имам големи притеснения, хотелите са в центъра, а пък ние сме с кола под наем, как е там със спирането?

Публикувано:

Ако ще ходите и на двата острова, няма как да намалите нощувките в Йерапетра.

Идеята ми е да не стоите толкова време на Фаласарна.

На Балос ако изберете корабче, вземете това на обяд, защото големия кораб си тръгва около 16:30 и плажът се опразва.

Плюсът на корабчето е, че ще видите Грамвуса, може и да плувате там около половин час. Печелите и тази гледка към Балос.

IMG_20160911_134255419.jpg

IMG_20160911_142110106.jpg

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.