Прескочи до съдържание

Етна с бебе

Coo

Препоръчани мнения

Здравейте, през пролетта ще сме на Сицилия с нашето 6 месечно бебе и в момента планираме кои места да посетим и колко да останем. Някой качвал ли се на Етна с бебе, до къде? Да ходим ли изобщо до Етна и колко време да отделим? Благодаря!

Връзка към коментар

Не мисля, че е подходящо да се качите с бебе горе, дори и да ползвате автобусите след лифта. Доста е прашно. Може да се разходите в подножието около лифта на станция Сапиенца.

Връзка към коментар

Не е само заради прах, въздухът е разреден на високо, предполагам, че има и други неща, които не са подходящи. Ние отиваме на Тенерифе през април, малката тогава ще е на 8 месеца и за съжаление ще пропуснем качване до Тейде, по тази причина. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

stormbringer, да, може би до кабинката ще се качим, гледам последно е бил активен преди година, дано си седи така докато отидем и се върнем. Като взимахме билети нещо не обмислихме добре дестинацията предвид, че вече сме с дете, пишман родители, тепърва с замисляме че си има сложности около безопасността. ;) Не съжалявай много за Тейде, ако не се качите, паркът около него е приятен, а океанът е екстра за гмуркане.

Връзка към коментар

Сицилия е много красива, особено през пролетта, когато е разцъфнала в ярки цветове. Не съжалявайте за дестинацията.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Етна беше активен през април, ние бяхме там тогава, беше много интересна гледка от Катаня, мисля, че бях пуснал снимка в някоя от темите, но не съжалявайте - има много други неща, които да се правят и видят на острова. Понякога има много баири за бременна в 6-ти месец, както установихме в Рагуза, но за бебе трябва да сте ОК, познати бяха там през есента, а тяхното беше на около 6-7 месеца тогава и са много доволни. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Имайте предвид, че ако долу, в подножието на Етна пече силно слънце и е за плаж, горе на паркинга на Етна може да вали сняг. Вземете му зимно яке и шапка. Аз бях в края на м.май и горе духаше страшно, лифтовете ги спряха заради силния вятър, а хората, които се бяха качили ги свалиха с автобуси. Етна не е шега.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Емика, много благодаря! Ще му взема космонавт за горе... То това ще му е и първо "море" на бебето, идея си нямам как ще се случва неща като смяна на памперси и хранене горе или долу, гледам да планирам, че да изхабим по-малко нерви, но ако се върнем с акъла си, ще е много добре. :)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.