И. М. Публикувано: 17 февруари, 2018 Публикувано: 17 февруари, 2018 След като си купих билети до Маями и връщане от Ню йорк. Ще имам нужда от много съвети. Засега програмата е следната: 1.Маями 4 нощувки 2.Лас Вегас 3 нощувки 3. 8 нощувки по западното крайбрежие (още не съм решила къде точно. 4. 2-3 нощувки в Кливланд /на гости/-1 ден Ниагарски водопад 5. 2 нощувки Ню Йорк Засега по-спешно ми е съвети за плажовете в Маями. Както и резервиране на апартамент през flipkey? 1
cck Публикувано: 17 февруари, 2018 Публикувано: 17 февруари, 2018 преди 6 часа, И. М. каза: плажовете в Маями. Това е лесно. Плажът е един - Маями бийч - дълъг, безкраен, с множество атракции по и около него. Ако си с автомобил има и други на север, но ако ще е за кратко - мисля този е достатъчен 5
Дани Магелани Публикувано: 17 февруари, 2018 Публикувано: 17 февруари, 2018 Записвам се за темата. През юли ще съм в Маями, Орландо и Ню Йорк. Билетът е купен по съвет на И. М. Благодаря! Сега започва трудното. Как се организира пътуване само с обществен транспорт? Има ли организирани турове във Флорида? Ще помоля за сайтове, ако знаете! Ще приема всеки съвет! Мерси!
funny Публикувано: 17 февруари, 2018 Публикувано: 17 февруари, 2018 (редактирано) Ползвала съм тези автобуси и са уникално удобни за придвижване във Флорида между градовете : http://www.redcoachusa.com/ В момента промотират че за два билета има отстъпки между 15 и 40% Виж и това : Маями - https://www.bigbustours.com/en/miami/miami-tour-tickets-and-passes/ Редактирано 17 февруари, 2018 от funny 1 1
akair Публикувано: 18 февруари, 2018 Публикувано: 18 февруари, 2018 South beach в Маями е много посещаван, също дългата крайбрежна ивица от Miami до Fort Lauderdale, както и плажовете на Fort Lauderdale. Последната опция е плажовете по Keys - южно от Miami има архипелаг от островчета. Всяко си има плаж(ове). Не знам кое е наложило 3 дни във Вегас, но това е адски много време за това скучно място, освен ако не залагате в казината. От Вегас до Cleveland (предполагам Ohio) има директни полети на 3 а/к - Spirit, Frontier и Southwest - около 4 часа директен полет и се намират хубави цени. От Miami има полети до Вегас. По-проблемни са 8-те дни между 2-те. Една опция е автобус от Вегас до Bay Area, там спирки и нощувки по пътя до ЛА и от ЛА има полет на Spirit до Cleveland. Друга опция е автобус от Вегас до Bay Area, после Southwest или Alaska до Seattle. От Seattle има дирктни полети на Frontier до Cleveland. От Cleveland до NYC - Megabus. 5
stanislavpp Публикувано: 18 февруари, 2018 Публикувано: 18 февруари, 2018 Имайте предвид , че през юли във Флорида е непоносимо горещо и влажно , не препоръчвам на никого , а за плаж забравете (South Beach ). Аз в началото на септември щях да се разтопя буквално , времето е най-подходящо в периода декември - май. 1 1
akair Публикувано: 18 февруари, 2018 Публикувано: 18 февруари, 2018 Аз на 4-ти юли бях в Miami миналата година: Личното му себктивно мнение е, че е поносимо, но не е задължително да е най-приятното преживяване - висока температура, съпътствана от висока влажност. Водата беше неприятно топла. Скоро се върнах от ФЛЛ - времето беше приятно (73 до 80+ Ф, слънце и вятър), но водата беше твърде студена - не ставаше дори за "наджапване" до глезените. 1 1
Дани Магелани Публикувано: 18 февруари, 2018 Публикувано: 18 февруари, 2018 (редактирано) преди 2 часа, stanislavpp каза: Имайте предвид , че през юли във Флорида е непоносимо горещо и влажно , не препоръчвам на никого , а за плаж забравете (South Beach ). Аз в началото на септември щях да се разтопя буквално , времето е най-подходящо в периода декември - май. Наясно съм, но датите ми в Орландо са заковани. Ще се възползвам от един ангажимент, за да видя и Маями. Ще се огранича до турове с климатизирани автобуси. Може и 2-3 дневен круиз. Май ще трябва да си отворя тема, за да не преча на И.М. Редактирано 18 февруари, 2018 от Dani Magelan
И. М. Публикувано: 18 февруари, 2018 Автор Публикувано: 18 февруари, 2018 Много благодаря. В Маями сме от 27.04. До 1 май така че може би времето ще става. Засега гледаме от South beach на север и си търсим апартамент с 2 спални ( в Маями и Лас Вегас сме с наши приятели). За Лас Вегас 3-те нощувки са с 1 ден ходене до гранд каньона и плюс това приятелката ми играе по казината. В Лас Вегас най-вероятно ще се разделим (те трябва да се връщат в Кливланд-Охайо) и затова найстина са проблемни тези 8 дни( а отгоре на всичко не знаем добре английски). така че моля за МНОГО СЪВЕТИ. Иска ми се 2 нощувки ЛА, 2 Сан Франциско, 2 Сиатъл (2 нощувки за добавка някъде от тези места). Четах във форума за трипове от ЛА за по 3 дни до сан франциско и връщане в ЛА.
И. М. Публикувано: 18 февруари, 2018 Автор Публикувано: 18 февруари, 2018 преди 11 часа, akair каза: South beach в Маями е много посещаван, също дългата крайбрежна ивица от Miami до Fort Lauderdale, както и плажовете на Fort Lauderdale. Последната опция е плажовете по Keys - южно от Miami има архипелаг от островчета. Всяко си има плаж(ове). Не знам кое е наложило 3 дни във Вегас, но това е адски много време за това скучно място, освен ако не залагате в казината. От Вегас до Cleveland (предполагам Ohio) има директни полети на 3 а/к - Spirit, Frontier и Southwest - около 4 часа директен полет и се намират хубави цени. От Miami има полети до Вегас. По-проблемни са 8-те дни между 2-те. Една опция е автобус от Вегас до Bay Area, там спирки и нощувки по пътя до ЛА и от ЛА има полет на Spirit до Cleveland. Друга опция е автобус от Вегас до Bay Area, после Southwest или Alaska до Seattle. От Seattle има дирктни полети на Frontier до Cleveland. От Cleveland до NYC - Megabus. Можеш ли за тази опция да ми дадеш повече информация, с идея спирки ЛА и Сан франциско. От там ще летим до Сиатъл и после кливланд тези полети съм проверила и ме устройват. Както и вариантите Кливланд- Ню Йорк, полетите са доста скъпи и ми се иска да помисля и други варианти. Благодаря за всичката информация до тук.
akair Публикувано: 18 февруари, 2018 Публикувано: 18 февруари, 2018 Тогава може да го завъртите в другата посока - от ЛА към Bay Area. 2 дни не са достатъчни нито за СФ, нито за ЛА, нито за Сиатъл. Аз може би бих ги направил така: полет от Miami area до Vegas разходка във Вегас на сутринта трип до Eagle Point (Grand Canyon) разходка със самолет в каньона връщане във Вегас привечер нощен автобус до ЛА 3 дни ЛА Southwest полет до SFO или SJC 3 дни Bay area полет до Сиатъл 3 дни Сиатъл в Сиатъл - центъра, Pike's Place, Future of Flight museum (PAE airport), History of Flight (Boeing Renton Factory Museum),.. В Сиатъл мога да потърся в кое AirBNB спах - беше доста прилично. От Сиатъл - полет до Cleveland с Frontier
И. М. Публикувано: 18 февруари, 2018 Автор Публикувано: 18 февруари, 2018 (редактирано) преди 53 минути , akair каза: Тогава може да го завъртите в другата посока - от ЛА към Bay Area. 2 дни не са достатъчни нито за СФ, нито за ЛА, нито за Сиатъл. Аз може би бих ги направил така: полет от Miami area до Vegas разходка във Вегас на сутринта трип до Eagle Point (Grand Canyon) разходка със самолет в каньона връщане във Вегас привечер нощен автобус до ЛА 3 дни ЛА Southwest полет до SFO или SJC 3 дни Bay area полет до Сиатъл 3 дни Сиатъл в Сиатъл - центъра, Pike's Place, Future of Flight museum (PAE airport), History of Flight (Boeing Renton Factory Museum),.. В Сиатъл мога да потърся в кое AirBNB спах - беше доста прилично. От Сиатъл - полет до Cleveland с Frontier преди 13 часа, akair каза: South beach в Маями е много посещаван, също дългата крайбрежна ивица от Miami до Fort Lauderdale, както и плажовете на Fort Lauderdale. Последната опция е плажовете по Keys - южно от Miami има архипелаг от островчета. Всяко си има плаж(ове). Не знам кое е наложило 3 дни във Вегас, но това е адски много време за това скучно място, освен ако не залагате в казината. От Вегас до Cleveland (предполагам Ohio) има директни полети на 3 а/к - Spirit, Frontier и Southwest - около 4 часа директен полет и се намират хубави цени. От Miami има полети до Вегас. По-проблемни са 8-те дни между 2-те. Една опция е автобус от Вегас до Bay Area, там спирки и нощувки по пътя до ЛА и от ЛА има полет на Spirit до Cleveland. Друга опция е автобус от Вегас до Bay Area, после Southwest или Alaska до Seattle. От Seattle има дирктни полети на Frontier до Cleveland. От Cleveland до NYC - Megabus. Можеш ли за тази опция да ми дадеш повече информация, с идея спирки ЛА и Сан франциско. От там ще летим до Сиатъл и после кливланд тези полети съм проверила и ме устройват. Както и вариантите Кливланд- Ню Йорк, полетите са доста скъпи и ми се иска да помисля и други варианти. Благодаря за всичката информация до тук. Редактирано 18 февруари, 2018 от И. М.
И. М. Публикувано: 18 февруари, 2018 Автор Публикувано: 18 февруари, 2018 В Сиатъл сме на гости. НО за Сан Франциско ми е голям проблем като гледам цените за нощувки. Освен това не знам като квартали кои трябва да се избягват, така че ако някой, ми даде идеи ще трябва да почерпя. р.р. "Southwest полет до SFO или SJC" - това SJC - какво означава? Иотделно не е ли добър вариант с кола или някакъв вариант с автобус по крайбрежната магистрала /не че полетите са скъпи, даже скоро имаше някаква промоция за 20 евро/? и "3 дни Bay area" къде е по-точно и там ли е най препоръчително в района на СФ за позициране.
funny Публикувано: 18 февруари, 2018 Публикувано: 18 февруари, 2018 преди 32 минути , И. М. каза: SJC San José International Airport 1
Георги Публикувано: 18 февруари, 2018 Публикувано: 18 февруари, 2018 преди 30 минути , И. М. каза: В Сиатъл сме на гости. НО за Сан Франциско ми е голям проблем като гледам цените за нощувки. Освен това не знам като квартали кои трябва да се избягват, така че ако някой, ми даде идеи ще трябва да почерпя. За СФ може да търсиш и в Оукланд, който е отвъд моста. Води се отделен град, но е свързан с метрото и транспорта до центъра на СФ е бърз. Просто като опция го предлагам. За мен националните паркове в Калифорния не са за пропускане, а за 8 дни можеш да врътнеш кръгче между Йосемити, крайбрежната магистрала, Sequoia National Forest и т.н. Не се базирайте само на едно място за 8 дни, ще пропуснете доста. Разбира се, това е само ако държите на природен туризъм, а не на градски. 2
И. М. Публикувано: 18 февруари, 2018 Автор Публикувано: 18 февруари, 2018 Благодаря ти Георги, но тези осем дни за -Лас Вегас -2-3; Сан Франциско - 2 /поради скъпите хотели/ и Сиатъл 2-3. Иначе и на мен много ми се искаше да ги вмъкна, но мисля, че няма да издържим на екшъна. Така че, или ще остане от природния туризъм само Grand Canyon и Ниагарския водопад /докато сме в Кливлънт/ или някой, но не помня кой беше пуснал различни турове и ми допадна един от ЛА за 3-дни до Сан Франциско-2 нощувки там, и връщане в ЛА през Йосемити. 1
akair Публикувано: 18 февруари, 2018 Публикувано: 18 февруари, 2018 СФ е скъпо, заради технологичните фирми в района. Наемите са колкото в New York и затова нощувките са скъпи. Може би се огледайте за AirBNB, което е близо до пиърите. От центъра можете да хванете влак до околните селца (Купертино, Сан Хосе, Маунтин Вю, Ред нещо си, ...) - можете да видите къде се създава това, което ползваме ежедневно Няма нужда от кола под наем в Bay Area, защото задръстванията са денонощни и бензинът е скъп. Също, СФ има странен климат - през май там е студено вечер. Задължително вечер с яке или поне жилетка/пуловер. SJC (San Jose), OAK (Oakland) и SFO са трите (големи) летища на Bay Area. По същия начин LAX, LGB (Long Beach) и BUR (Burbank) са трите летища на ЛА. 3
cck Публикувано: 18 февруари, 2018 Публикувано: 18 февруари, 2018 Да вмъкна и аз прясно с цени: Eagle Point e min. 70 USD на човек https://www.grandcanyonwest.com/tickets.htm преди 13 минути , akair каза: Няма нужда от кола под наем в Bay Area, защото задръстванията са денонощни и бензинът е скъп. И паркингите също - $2 per 15 min. ($36 per 24 hours) 3 1
EliNik Публикувано: 19 февруари, 2018 Публикувано: 19 февруари, 2018 На 2/18/2018 в 17:31, И. М. каза: В Сиатъл сме на гости. НО за Сан Франциско ми е голям проблем като гледам цените за нощувки. Освен това не знам като квартали кои трябва да се избягват, така че ако някой, ми даде идеи ще трябва да почерпя. Миналото лято бяхме 3 нощувки в СФ, мога да препоръчам Town House Motel, намира се на Ломбард Стр., с безплатен паркинг, точно пред мотела минават и туристическите автобуси (билети за тях продават и в мотела). За три нощувки платихме 1100лв, това като цена и качество беше най-доброто което можах да намеря. Позади мотела е Chestnut street, много приятна улица с много добри ресторанти, препоръчвам този The Tipsy Pig , опитахме доста неща от менюто всичко беше супер вкусно. За хапване мога да препоръчам и този ресторант Calzone's Restaurant, вкусно и приятно за вечеря. На Pier 39, задължително да пробвате морските храни, и Chocolate Heaven магазин за шоколади, тук са и морските лъвове. За СФ една от най-важните атракции е Алкатраз, но билети трябва предварително да си купите от сайта. Ние избрахме нощния тук и беше супер забавно, отидохме по светло и се прибрахме по тъмно, заслужава си. 4
Дани Магелани Публикувано: 21 февруари, 2018 Публикувано: 21 февруари, 2018 (редактирано) На 2/18/2018 в 7:30, Dani Magelan каза: Наясно съм, но датите ми в Орландо са заковани. Ще се възползвам от един ангажимент, за да видя и Маями. Ще се огранича до турове с климатизирани автобуси. Може и 2-3 дневен круиз. Май ще трябва да си отворя тема, за да не преча на И.М. Направих своя тема. Редактирано 21 февруари, 2018 от Dani Magelan
Травеолани Публикувано: 22 февруари, 2018 Публикувано: 22 февруари, 2018 (редактирано) 3 дена са много за Сиатъл, най-интересното се разглежда и за 1 ден. Space Needle, Chihuly Garden, Pike Pkace market, първото кафене Starbucks и waterfront, Kerry park ако искате хубава снимка на гледката и в общи линии май е това. Чета че имате познати там и явно затова искате да останете повече, но по-добре преместете 1 ден за Сан Франциско. В Сан Франциско бяхме за 2 дена -стигнаха ни идеално. Бяхме в Orchard Hotel, на пешеходно разстояние е от Union Square. Ето тук съм писала за посещението ни в СФ: http://www.traveolani.com/?p=119&lang=bg Приятно изкарване! Редактирано 22 февруари, 2018 от Травеолани 3
И. М. Публикувано: 4 март, 2018 Автор Публикувано: 4 март, 2018 Стигнах до кривата круша, а26.04. наближава, така че помагайте. 1. Нощувки в Маями - 4 -от Букинг 2. Полет Маями- Лас Вегас -купен 3. Нощувки в Лас Вегас -4 - с Безплатно анулиране, обаче следващия полет също е купен. 4. Полет Лас Вегас- Сан Франциско- купен 5. Нощувки Сан Франциско -2 /предстои купуване/; Дотук добре, но.... Имам на разположение 2 или 3 нощувки, за които ми трябват съвети /преди Сиатъл - Кливланд - Ню Йорк/ 1-ви вариант: Най-просто ще е всичките да ги оставя за Лос Анджелис и мога ли да се оправиме без кола, за да отидем до обсерваторията, Санта Моника и евентуално Гети център /вероятно за ЛА иначе ще е по удобно с градски транспорт!/? 2-ри вариант: Обаче ми се иска и 1 нощувка в Сан Диего. Ако включа и СД /от СФ първо там и после ЛА, от ЛА полет за Сиатъл/, съвети за предвижване от Сан Диего до ЛА?
akair Публикувано: 4 март, 2018 Публикувано: 4 март, 2018 49 minutes ago, И. М. said: съвети за предвижване от Сан Диего до ЛА? Най-евтино е с Грейхоунд - 15-20 долара за билет. 120 мили е разстоянието (193км). Southwest и American имат много полети. AA са фиксирали най-ниската тарифа на 117 долара. Малко по-евтино може да е с United - с връзка през SFO. Има някакви стартъпи в района - напр. пътуване с Тесла с WiFi (53 долара) - https://www.tesloop.com Някаква опция е да отидеш до Santa Barbara - наистина страхотно градче - http://www.destination360.com/north-america/us/california/santa-barbara
И. М. Публикувано: 4 март, 2018 Автор Публикувано: 4 март, 2018 Супер, това пътуване с тесла е един вид маршретна кола и е с шофьор нали? Изглежда много примамливо, а и има цена СД-ЛА 29 долара/последният курс от 10.20 пм/. 1
sasho Публикувано: 4 март, 2018 Публикувано: 4 март, 2018 На 2/18/2018 в 9:01, Георги каза: За мен националните паркове в Калифорния не са за пропускане, а за 8 дни можеш да врътнеш кръгче между Йосемити, крайбрежната магистрала, Sequoia National Forest и т.н. Не се базирайте само на едно място за 8 дни, ще пропуснете доста. Разбира се, това е само ако държите на природен туризъм, а не на градски. Именно!! Според мен това е най-ценният съвет за пътуване до САЩ... Градският туризъм в САЩ не е като в Европа, няма какво особено да се види. Докато природните забележителности са уникални и не са за пропускане. Докато сте в Лас Вегас--Red Rock State Park, а също и Lake Mead и Hoover Damhttps://azstateparks.com/red-rock https://www.nps.gov/lake/index.htm Подкрепям идеята за Airbnb, само дето трябва да се действа рано. Нагоре-надолу по Калифорния ще е много по-бързо и удобно с кола, общественият транспорт си е направо оскъден в сравнение с Европа. 3
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега