Прескочи до съдържание

И. М.

Препоръчани мнения

Дани Магелани
Публикувано:
преди 12 часа, akair каза:

Най-евтино е с Грейхоунд  - 15-20 долара за билет. 120 мили е разстоянието (193км).

Southwest и American имат много полети. AA са фиксирали най-ниската тарифа на 117 долара. Малко по-евтино може да е с United - с връзка през SFO.

Има някакви стартъпи в района - напр. пътуване с Тесла с WiFi (53 долара) - https://www.tesloop.com

Някаква опция е да отидеш до Santa Barbara - наистина страхотно градче - http://www.destination360.com/north-america/us/california/santa-barbara

Ах тая Тесла, и то с шофьор! Ако съм разбрала правилно. Звучи страхотно да се отиде с нея до космическия център !Защо ги няма във Флорида?

• Харесвам 1
Публикувано:
5 hours ago, Dani Magelan said:

Ах тая Тесла, и то с шофьор! Ако съм разбрала правилно. Звучи страхотно да се отиде с нея до космическия център !Защо ги няма във Флорида?

Компанията е стартъп все още. Ако правилно съм видял, имат 7-8 автомобила. По-натам ще се разрастне, надявам се.

Ето и Тесла във Флорида - не е същото, но пак е нещо: https://electrek.co/2017/04/18/tesla-model-x-transit-agency-ride-sharing-service/

Публикувано:

Съвет за Ню Йорк,

Харесах, няколко стаи на много хубава цена и всичките са в този район, има ли му нещо /опасен или с лоши транспортни връзки/?

image.png.6b74539a63c22635e5e2bb9de4353361.png

Публикувано:

Това е под East Village - според мен е ОК. Близо е до Chinatown, където е.... шарено...

Целият Манахатън е спокоен - има полиция на всяка крачка.

Публикувано:

преди 2 минути , akair каза:

Това е под East Village - според мен е ОК. Близо е до Chinatown, където е.... шарено...

Целият Манахатън е спокоен - има полиция на всяка крачка.

супер!!!

Публикувано:

Гледай само да е близо до метро. Манхатън е доста обширен и само с ходене пеша няма да минете.

• Харесвам 1
Публикувано:

Решихме да вземем кола от СФ и да се пуснем на юг до Сан Диего. Ще ползвам вероятно и аз http://www.economycarrentals.com, и тъй като economycarrentals са посредник, трябва ли да внимавам от коя фирма точно ще наема колата? 

Имам на разположение 3 нощувки: 1-та около Санта Барбара; 2-та ЛА; 3-та Сан диего /от Сан Диего ми е полетът до Сиатъл./ Така според вас добре ли, или да махна нощувката в СБ и да сложа 2 нощувки в ЛА? От СФ до ЛА колко часа е приблизително пътя, по крайбрежната път?    

Публикувано:

Аз бих оставил СБ - реално можете да обиколите ЛА за 1 ден. СБ е по-спокойно и с по-малко лудница от ЛА.

СФ до ЛА е 10 часа. По карта е 9 часа + спиране за кафе/обяд/закуска/вечеря/тоалетна + задръстванията около Гилрой (там, където се произвежда лук и чесън за почти целите щати :) ).

Публикувано:
преди 5 часа, И. М. каза:

Решихме да вземем кола от СФ и да се пуснем на юг до Сан Диего. Ще ползвам вероятно и аз http://www.economycarrentals.com, и тъй като economycarrentals са посредник, трябва ли да внимавам от коя фирма точно ще наема колата? 

Имам на разположение 3 нощувки: 1-та около Санта Барбара; 2-та ЛА; 3-та Сан диего /от Сан Диего ми е полетът до Сиатъл./ Така според вас добре ли, или да махна нощувката в СБ и да сложа 2 нощувки в ЛА? От СФ до ЛА колко часа е приблизително пътя, по крайбрежната път?    

Фирмата я разбираш след като направиш резервация.

Може да вземете кола от СФ и да се спуснете до Санта Барбара ( много красиво, спокойно и приятно място). Помежду СФ и СБ има много красиви места, Пало Алто, Монтерей, КармелПисмо Бийч, Замъкът Хърст, Солвенг и още много други. Навсякъде има страхотни местенца за хапване и красива природа.

Ако билетите от Сан Диего до Сиатъл са вече факт, по-добре подминете ЛА и разгледайте Сан Диего за един ден (на нас и три дни не ни стигнаха).

Миналото лято, когато ние пътувахме, крайбрежният път беше затворен при Биг Сър (правеха нов мост и части от пътя), може би към края на лято 2018г. ще го пуснат.

Във вашата програма 3 нощувки от СФ през ЛА до СД, си е само път.

Публикувано:

Благодаря ти  EliNikза полезните съвети и аз предполагам че пътят ще ни дойде в повече. По настоящите планове, след нощувката в СБ ще имам 1 ден за ЛА /за каквото стигне времето от набелязаните места/ и на 3-тия ден ще гледаме да стигнем СБ поне до обяд, като полетът ни за Сиатъл  е на другият ден в 18.45 ч. За СД ще ни трябва ли кола според теб /като сме взели хотел в центъра/, за Балбоа парк и остров Кронадо?Ако препоръчаш и нещо друго интересно....не че ще имам време, ама за всеки случай. 

Публикувано:

Все пак прегледай цените и на други посредници, в днешно време повечето вече изкарват колата още преди резервация. Струва ми се архаизъм да не знаеш от коя фирма ще вземеш. А американците поне пишат ревюта по сайтовете като изоглавени и в yelp можеш да намериш много ревюта за конкретния клон на конкретна фирма - дали се моткат, дали имат проблеми и т.н. 

Публикувано:

Един относително практичен съвет (на който преди и аз им се чудех) - гледайте в началото да се доберете до някой Маршалс и си вземете по една изолирана бутилка за вода - има различни размери и материали - пластмасови, стоманени, алуминиеви, ... Все пак ще се движите предимно из Калифорния, Невада и Аризона - там е относително топло - ще ви се пие вода. Водата не е мега скъпа, но дори да вземете стек и да го метнете в багажника на колата, ще се стопли. Изолираните бутилки държат 12+ часа студени напитки и 6+ часа топли. (почти) Всеки хотел има машина за лед на всеки етаж - може да темперирате  водата според нуждите. Допълнително, всички летища имат фонтани за вода - няма проблем да прекарате празна бутилка през ТСА проверката и да си я напълните от фонтана - няма да се налага да я пълните на чешмата в тоалетната. По принцип водата е относително affordable, дори на летището (нещо от рода на 3 долара за 1.25л срещу 4.5 евро за 0.5л в Мюнхен, напр).

Също така, във всеки Старбъкс ще ви дадат чаша вода от чешмата, с лед, безплатно - дано не ви се налага да стигате до тази опция.

Бутилката можете да вземете обратно с вас в България и да я ползвате на плажа, на излети в планината, в офиса, ...

• Харесвам 2
Публикувано:

Аз и приятеля ми ще бъдем точно по същото време като вас в Маями. Не разбрах дали сте резервирали хотел вече, ние букнахме този

На 15-20 мин пеша е от Оушън драйв. Стори ми се на прилична цена предвид повечето с добри оценки, които разгледахме. Също така ни казаха, че може да погледнем в google за промо кодове при 1-во (или 1-вите няколко) пътувания с убер и/или за лифт. 

Дани Магелани
Публикувано: (редактирано)
преди 55 минути , smileyy каза:

Аз и приятеля ми ще бъдем точно по същото време като вас в Маями. Не разбрах дали сте резервирали хотел вече, ние букнахме този

На 15-20 мин пеша е от Оушън драйв. Стори ми се на прилична цена предвид повечето с добри оценки, които разгледахме. Също така ни казаха, че може да погледнем в google за промо кодове при 1-во (или 1-вите няколко) пътувания с убер и/или за лифт. 

Аз съм в Маями от 4.07 до 7.07 и букнах в ММТ хотел  Leamington Hotel - Downtown / Port of Miami хотел с отлична локация.

Редактирано от Dani Magelan
  • Харесвам 1
Публикувано:
1 hour ago, smileyy said:

Също така ни казаха, че може да погледнем в google за промо кодове при 1-во (или 1-вите няколко) пътувания с убер и/или за лифт. 

https://www.lyft.com/promo-coupon-code-free-rides

https://www.uber.com/promo/

24 minutes ago, Dani Magelan said:

Аз съм в Маями от 4.07 до 7.07 и букнах в ММТ хотел  Leamington Hotel - Downtown / Port of Miami хотел с отлична локация.

Това е малко хотелче в Брикел. Не таете гоеми очаквания, за да няма разочарования :)

Но Брикел е много хубав за разходки! Марината е много приятно място за разходки. Нощният живот също е в Брикел :)

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 2 минути , akair каза:

https://www.lyft.com/promo-coupon-code-free-rides

https://www.uber.com/promo/

Това е малко хотелче в Брикел. Не таете гоеми очаквания, за да няма разочарования :)

Но Брикел е много хубав за разходки! Марината е много приятно място за разходки. Нощният живот също е в Брикел :)

От там се купуват билети и тръгват Хоп он, хоп оф и повечето екскурзии и круизчета. Избрала съм еднодневно до Бахамите. Те започват сутрин от 5-9 ч и приключват в 21-23 ч.  Ще ми е пълен денят и няма да съм в хотела. На мен ми трябва само баня и легло да поспя 5-6 часа, а включва и закуска.

• Харесвам 1
Публикувано:
1 minute ago, Dani Magelan said:

От там се купуват билети и тръгват Хоп он, хоп оф и повечето екскурзии и круизчета. Избрала съм еднодневно до Бахамите. Те започват сутрин от 5-9 ч и приключват в 21-23 ч.  Ще ми е пълен денят и няма да съм в хотела. На мен ми трябва само баня и легло да поспя 5-6 часа, а включва и закуска.

Около 2-3 часа била разходката със скоростна лодка до Бахамите на посока.

Закуската в такива хотели обикновено не е нещо особено, но се надявам да успеете да си харесате нещо за ядене - обикновено има филтърно кафе "на корем", всякакви пържени гадни храни, десерти (мъфини, браунита, ...), кисело мляко (от гадното), дунапренен хляб за тостер + меко сирене, масло и конфитюр, натурален сок от концентрат на прах, пластмасови прибори и хартиени чинии/купички  - като насока горе-долу какво да очаквате :)

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Дани Магелани
Публикувано:
преди 36 минути , akair каза:

Около 2-3 часа била разходката със скоростна лодка до Бахамите на посока.

Закуската в такива хотели обикновено не е нещо особено, но се надявам да успеете да си харесате нещо за ядене - обикновено има филтърно кафе "на корем", всякакви пържени гадни храни, десерти (мъфини, браунита, ...), кисело мляко (от гадното), дунапренен хляб за тостер + меко сирене, масло и конфитюр, натурален сок от концентрат на прах, пластмасови прибори и хартиени чинии/купички  - като насока горе-долу какво да очаквате :)

Това са фериботи.

1. Вземат те с бус от хотела в 5,00 ч, отива се до Бахамите за плаж и те връщат в хотела към 23,00 ч. Това е за 180 долара. Излиза се и се влиза в САЩ. Без храна.

2. Същата схема, но се ходи явно на остров от САЩ. Не се минава граница. Струва 135 долара.

За храната - аз рядко харесвам закуската в хотел, така че нямам очаквания. Има сигурно супермаркет наблизо.

Но май "спамя" чуждата тема. :)

• Харесвам 1
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Здравейте,

другата седмица заминаваме, а още не съм наясно къде, какво и как ще го правим. Затова ако може за последно - ГОЛЯМА помощ?

1. 4 нощувки в Маями.

- от летището предварително ли да си осигуря транспорт до хотела, или на място с Убер?

- до Кий Уест, смятам с кола под наем, или е по-добре с организирана екскурзия?

- националния парк Евърглейдс, заслужава ли си и сами ли да го организираме?

2. Полет и 4 нощувки в Лас Вегас

- гледах, че има 14-часови организирани екскурзий до Южен ГК, или е по-добре с рент-а-кар, или да не се изтрепваме от път и да посетим туристическият Grand Canyon West?

-за вечерните шоута, доколкото разбрах на место гледаме за по-ниски цени?

3. 2 нощувки в Сан Франциско

- за Алкатраз, вероятно е късно да напрява резервация, и да попитам на место има ли шанс или само ще си загубя времето?

4. От СФ, вземане на кола под наем - още от тук трябва да е резервирам нали?

5. 1 нощувка в Санта Барбара-нямам въпроси.

6. 1 нощувка в Лос Анджелис

- постижимо ли е освен туристически места по Холивуд и Бевърли Хилс, да отида и до Обсерватория Грифит?

7. 1 нощувка в Сан Диего

- от ЛА до СД, кой е най-ненатоварения и бърз път?

-препоръки за неща за посещения.

8. Вечерта към 8 часа, полет за Сиатъл - 2 нощувки.

9. Полет до Кливланд- 1 нощувка и на другия ден -Ниагарски водопад.

- за влизане в Канада не ни е необходимо ел.виза, нали?

- Най-важният ми въпрос /защото само това не ми е уредено и колата под наем/: Смятам да пътувам през нощта на 14.05. направо от Бъфало до Ню Йорк вероятно с рейс, съвети кой компании да гледам? 

10. 2 нощувки в Ню Йорк

- колко дни предварително да се свържа с хоста, за уточняване на време за настаняване? /никога не съм ползвала airbnb/

Публикувано:
29 minutes ago, И. М. said:

- от летището предварително ли да си осигуря транспорт до хотела, или на място с Убер?

Ако сте поне 2-ма, много вероятно Убер да ви излезне по-евтино от супер шатъл-а

30 minutes ago, И. М. said:

- до Кий Уест, смятам с кола под наем, или е по-добре с организирана екскурзия?

Зависи. Ако ви се кара и сте поне 2-ма, вземете кола. Ако искате да сте "картофи" - организирана

31 minutes ago, И. М. said:

националния парк Евърглейдс, заслужава ли си и сами ли да го организираме?

По-скоро си заслужава и по-скоро сами, ако искате да шофирате във Флорида. Ако не ви се занимава с рент-а-кар компании и паркинг - организирано

31 minutes ago, И. М. said:

- гледах, че има 14-часови организирани екскурзий до Южен ГК, или е по-добре с рент-а-кар, или да не се изтрепваме от път и да посетим туристическият Grand Canyon West?

Зависи колко ви се шофира и колко държите на природните гледки. Дори от западния ръб гледката спира дъха. Ако наистина много държите на top notch гледки, се разходете до южния.

33 minutes ago, И. М. said:

да

33 minutes ago, И. М. said:

- за Алкатраз, вероятно е късно да напрява резервация, и да попитам на место има ли шанс или само ще си загубя времето?

По-скоро е загубена кауза. Използвайте времето да отидете до хълма с известната гледка към Golden Gate.

36 minutes ago, И. М. said:

От СФ, вземане на кола под наем - още от тук трябва да е резервирам нали?

По-добре от по-рано да я резервирате. Да.

37 minutes ago, И. М. said:

постижимо ли е освен туристически места по Холивуд и Бевърли Хилс, да отида и до Обсерватория Грифит?

Зависи какво темпо държите. По-скоро да.

37 minutes ago, И. М. said:

от ЛА до СД, кой е най-ненатоварения и бърз път?

Най-добрата ви опция е магистралата. Няма път в Калифорния, който да е бърз и да не е натоварен.

38 minutes ago, И. М. said:

за влизане в Канада не ни е необходимо ел.виза, нали?

Ако ще влизате по земя - не.

38 minutes ago, И. М. said:

- Най-важният ми въпрос /защото само това не ми е уредено и колата под наем/: Смятам да пътувам през нощта на 14.05. направо от Бъфало до Ню Йорк вероятно с рейс, съвети кой компании да гледам? 

Megabus. Погледни билетите по-скоро, за да не свършат местата, защото времето се оправя и всички ще почнат да пътуват до Голямата ябълка.

40 minutes ago, И. М. said:

- колко дни предварително да се свържа с хоста, за уточняване на време за настаняване? /никога не съм ползвала airbnb/

1-2

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 часа, И. М. каза:

. Полет и 4 нощувки в Лас Вегас

При положение, че планирате 4 дни във Вегас, твърдо отделете време за южния ръб според мен, с нощувка някъде там, а може и в самия парк в няколкото хотела вътре при повече късмет. Ние имахме малко странно къмпинг изживяване в самия парк, но ако сте такъв тип хора ще ви хареса, всичко е много добре организирано. 

Да. Но за Cirque du Soleil наскоро видях, че общо взето няма значение - цените в сайта им, са такива и на място. Не мога да го потвърдя от опит, де :) Но има толкова много шоута, че ако нямате конкретни предпочитания според мен изберете на място. 

Ако хоста е комуникативен, аз пиша 3-4 дни предварително и в деня на пристигане пак, ако има нещо да се уточнява около ключове и всичко. 

Публикувано:

@И. М. - за Алктраз не мисля, че е късно. Аз направих резервация точно една седмица преди деня, в който щяхме да сме там (малко с дебнене и решфрешване на страницата стана, но стана). Интересна атракция е, аз не бих я пропуснала.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.