Прескочи до съдържание

Пътешествие по нова година

Препоръчани мнения

Ами кажете си мненията за този феномен. От гледна точка на моята айлящина нова година е последното време, в което бих инвестирал да отида някъде. Цените скачат безумно, никъде не може да си намериш нощувка без да е в пакет от няколко дни и "празнична" вечеря  с "културно-музикална програма". Въобще, получава се че трябва да дам много пари за нещо, което не ми е по вкуса. 

Ама, това е от моята безделническа гледна точка, при това гледна точка на човек, който си говори наизуст. Много хора, които работят активно само по това време могат да почиват. А може би на други им допада празничката атмосфера споделена с други хора, вечерята и цялата тържественост на обстановката и ще успеят да ми променят мирогледа. 

Единственото, на което бих се навил е някоя хижа/къща в планината, където да се съберем примерно група от 10-20 човека, да си носим и приготвим всичко и никой да не ни досажда. Без да те включват в задължителни нощувки и без да те включват в задължителни празнични вечери. Ама това за сега е утопия май, в крайна сметка се кара по домашно му някъде, с последващо излизане по заведенията...което пак не е лош вариант, и ми изглежда много по-приемлив от горепосочените куверти и специални организации. 

Мнения?

• Харесвам 3
Връзка към коментар

И друг път съм споделял. По традиция пътуваме между Коледа и Нова година. Установил съм, че този период е идеален за кратко пътешествие. От една страна става дума за работни дни и всичко кипи от живот, от друга страна празничното настроение е навсякъде. Обикновено избираме някоя топла дестинация и така съчетаваме почивката с разходка. Така планирам пътуването, че да заминем най-рано в първия ден на Коледа и да се върнем най-късно в навечерието на новогодишната нощ. Тази година за първи път ще си бъдем вкъщи и съм леко депресиран по този повод...

Връзка към коментар

Естеството на работата ми е, такова, че по празниците имам най-много работа. Не мога да мръдна, дори за ден. От друга страна, като се знам колко ме дразнят тълпите и многото хора, май е по-добре, че не мога да ходя по това врем, инак много ще мърморя. Обикновено пътувам по по-непопулярни периоди и се чувствам 6. Е, една от мечтите ми е да видя на живо новогодишно шоу от фойерверки, та ще трябва да до измисля.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Абе може да е последното време, ама за семейни хора е удобно, щото иначе децата на училище, отпуската малко, а тогава се събират повечко дни. Естествено цените не са много хубави.

Нова година в Рио също е култова  :)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Ами да ,измислени търговски празници.

Предпочитам да бачкам по ,,празниците,, ,щото плашат двойно и после да си харча парите с кеф в ,,нормално,, време.

Това с хижата е най-разумно ,щом ще се празнува-да се празнува :friends: истински.

:)

Връзка към коментар

Аз предпочитам тогава да не пътувам - всичко е много по-скъпо, навсякъде много навалица! Някоя година може и да пробвам как е, пък може да вземе да ми хареса  :) .

Връзка към коментар

Единственото, на което бих се навил е някоя хижа/къща в планината, където да се съберем примерно група от 10-20 човека, да си носим и приготвим всичко и никой да не ни досажда. Без да те включват в задължителни нощувки и без да те включват в задължителни празнични вечери.

Това е и моето предпочитание!

Е, не винаги се получава ...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Всяка година по това време се замислям сериозно по така поставения въпрос. От една страна мразя да пътувам в периоди, когато всички се отправят нанякъде и цените са ужасно надути, а от друга - не ми се ще да си стоя у дома и все ме тегли нанякъде. В същото време при нас във фирмата отпуските между празниците не са разрешени с оглед на това хората да не се карат кой да почива и кой не, та всички щем, не щем сме на линия.

Тази година се натрупват и доста почивни дни следователно би могло да се отиде някъде дори и за кратко. От друга страна това е почти единствената възможност да отида някъде и да почивам активно :)вместо да обикалям денонощно и да се върна от отпуска с хубави емоции, но физически изтощена. Абе въобще голямо чудена пада. Почти неразрешима дилема, поради което ще се решава или в последния момент както винаги т.е. ако изкочи нещо дето не съм в състояние да откажа или ще мирувам у дома. След празниците евентуално ще се отправя нанякъде..... А докато настъпи това време се ровя упорито по сайтове с цел да не загубя тренинг и в размисли дали пък да не .......или пък по добре не......и евентуално да намеря нещо дето трябва да посетя ама на всяка цена.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз предпочитам да пътувам малко преди Коледа - по базари или на топличко. Между Коледа и Нова година гледам да не мърдам на далеч първо, защото имам имен ден :-D и второ-при омотване на времето не ми се пасреща НГ на някой терминал.

Връзка към коментар

Само да вметна, че аз към "топлите дестинации през зимата" причислявам и Лондон (10-12 С през деня). В тази връзка обикновено ако ходя някъде за Новогодишните празници, то това е точно там. А и да се видя с роднини и приятели. Пък и фойерверките са си доста зрелищни, а на Трафалгар в полунощ винаги става веселба и голям купон...

Само да вметна, може би единственото изключение. Искам някоя нова година да съм там:

Да допълня - ти, и още няколко милиона искаме едно и също ;)

Редактирано от wilks
Връзка към коментар

имаше една икономическа теория, гласяща набързо следното: гледаш какво прави болшинството хора и ти правиш обратното... та съм забелязал, че освен за икономиката, тази теория се отнася в пълна сила и за пътуванията... избягвам да пътувам по празници и си спестявам: да плащам надути цени, да чакам на опашки по летищата, да пътувам в пълни догоре самолети (вкл. се случва да ти се зареже багажа поради това), задръствания по пътищата, всички по-туристически места са претъпкани и се виси по опашки и т.н.; стоя си в къщи, София и Варна са поизпразнени, което си има своя чар и т.н.; а иначе пътувам 2-3 седмици преди или след празници и смятам, че нищо не пропускам... 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да се включа и аз в тази болна за мен тема. Както Фичо каза - Коледа и Нова година трябва да се снежни ;) Колкото до пътуване в чужбина - от десетина години въобще не го мисля като вариант, че си имам рожденник :) Но не мисля, че нещо съм изпуснала - тълпи и "задължителното" забавление (повечето хора се чувстват наистина задължени да се забавляват, а нали знаете: "насила хубост не става" ). Колкото до пътуване в България в някой курорт...точно тази "празнична вечеря" винаги ме е отказвала - имам чувството, че след поредица шлагери, изпълнени от някоя певачица ще изкочи я клоун, я фокусник или нещо друго СУПЕЕР забавно <_< Винаги е някакво страшно пренавиване за Новата година, а в крайна сметка ако си с любимите ти хора, независимо къде, просто няма вариант да си изкараш зле. :)

Връзка към коментар

И аз избягвам пътуванията точно по Нова Година. Последното годишно обикновено ми е началото на декември и с него закривам сезона.

Навалиците хич не ги обичам и предпочитам да избягам от тях. Макар че декемврийски последните две три години все в испанско се натрисам и там дори месец преди празниците вече се наблюдава лудо пазаруване.

:)

ПП:Честит имен ден на Филип, жив и здрав. :)

Връзка към коментар

Нищо, тогава пак. Извинете за спама. :P :P

11 ОКТОМВРИ
ДЕН НА АПОСТОЛ ФИЛИП, ЕДИН ОТ СЕДЕМТЕ ДЯКОНИ

http://www.purvite7.bg/articles/view/826/sv_apostol_filip.html?rc=32

Редактирано от Тони
Връзка към коментар

Аз бих предпочела да не пътувам тогава първо заради тълпите, после и заради цените. Но както споменах вече в друга тема, във все повече фирми (в бранша, а и не само) те принуждават да излезеш в отпуск между Коледа и Нова година. А да губиш дни от отпуската без да отидеш някъде ми се струва разхищение. Иначе бих предпочела да отида по топлите страни през ноември или пък след Нова година...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Преди около 10 години ходихме на ски в Чепеларе вкл. с Нова година. Обаче тогава още цените бяха нормални. След като започнаха да вдигат цените си оставаме у дома , ама родния дом, че сега живея на друго място. Събираме се с приятели и става купон. Ако ще ходим някъде - след Нова година. Не виждам смисъл да плащам безумни цени, особено в България или съседните страни. Докато се събираме с приятели, не мисля да празнувам на друго място.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

До сега не съм пътувала по Нова Година.Като цяло най-много обичам да си празнувам в къщи, но ако се появи добра оферта за чужбина, бих отишла. Само да е без новогодишни вечери и тем подобни..просто няма начин да отида някъде и да се забия в някакъв ресторант цяла вечер. :)

Връзка към коментар

Преди когато не бях семейна и с деца доста пътувахме в чужбина по Нова година точно.  Без огранизирани вечери обаче, Посрещахме Новата година по площади и клубове и ни харесваше. Единствения път с новогодишна вечеря беше в Египет. Но пък за сметка на това преди това бяхме в Кайро, музея, пирамидите, на 1 януари ходихме на плаж и се гмуркахме, преди това ходихме до Долината на царете, храма на Хатшипсут, храмовете на Карнак и Луксор. Беше организиран чартър, естествено и с посещение на съответните фабрики, имахме забележки, но като цяло не беше лошо.

Аз съм също от тези, при които фирмата затваря между Коледа и Нова Година и така или иначе почивам по това време. В момента предпочитам да я прекарвам в семейна среда и в къщи,но не изключвам след някоя и друга година пак да хващаме пътя по Нова Година.

Връзка към коментар

Дам, нямаше ме един ден, но гледам темата доста единогласно се е развила. Хората или предпочитат да не дават пари за нова година или ги дават по принуда, че няма други периоди с отпуски. А има ли някой, който като се абстрахира от отпуската, си го кефи празнуването на нова година, тия заведения, и чартъри и хотели не се пълнят само с хора, които иначе нямат свободни дни си мисля...

Връзка към коментар

Не знам, аз чета темата и оставам с усещане, че пътуваме по различни места в този период. Досега не ми е направило впечатление да има завишаване на цените между Коледа и Нова година. Напротив, навсякъде попадам на намаления. За тълпите туристи също не съм съгласен, но явно сме имали късмет и не сме попадали на организирани туристически групи...

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Тълпите с туристи така или иначе си ги има по големите туристически атракции, ама това не е спряло някой да иде в Лувъра например или да влезе в Саграда Фамилия.  По Нова година на места даже има по малко тълпи отколкото през лятото да кажем. А ако се планира отрано не излиза по-скъпо. А и ласт минит понякога излиза изгодно.

Просто не е задължително да е организирана екскурзия и да има новогодишна вечеря, Може да има има, може и да няма, според кой където и както му харесва да празнува.

Редактирано от Бръмбар
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Обикновено работя по тези празници и не мога да почивам, но пък не бих се отказала от една Виена по коледа... Ех, мечти... Не бих отишла на организирана екскурзия обаче (не само на коледа, ами и по друго време на годината) и не бих преглътнала организирана празнична вечеря... Изобщо... била съм веднъж на такова нещо в Турция в далечната 2000 година и сега разказвам весели случки за българските хуморески в стил БНТ 1985та, които бяхме длъжни да търпим, докато на съседната маса група румънци слушаха циганско на касетофонче, но тогава никак не ми беше смешно... А и веселите случки са в стил - Бяхме млади и зелени и на толкова бяхме доволни и това успяхме да преглътнем:)

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.