Прескочи до съдържание

Миконос

Vyara

Препоръчани мнения

Лятото наближава и затова повдигам темата :). Ние решихме да отседнем в Миконос, който виждам, че не е много популярен остров сред магеланците. Нашето желание е да има възможности за екскурзии до други острови, тавернички на нормални цени и хубави плажове.

Моля ви за препоръки за места за настаняване за дати 14-21.07.2018. 

Връзка към коментар

Здравейте, мислим да прекараме 14-21.07.2018 на Цикладите, като кацаме в Атина в 18 часа. Въпроса е след това на къде. Като се ориентирахме към Миконос. Знам, че май не е много популярен остров сред магеланци, но ще се радвам на препоръки най-вече за настаняването (скъпички са тези острови).

С оглед на късното кацане в Атина май е проблем и придвижването към избрания остров. Има самолети на Олимпиц в 19 (един час за прекачване) и към 22, като се пристига на Миконос в 23. Това може би би създало проблем с настаняването или?

Връзка към коментар

Ако обичате лудницата, Миконос е точно за вас:)  Дори Санторини не е толкова населен, сравнен  с него:) Не прозвуча много добре, но това е личното ми мнение. Посетих Миконос миналата година  в  средата на юни и островът се пукаше по шевовете. Всеки ден на острова акостират по няколко круизни кораба, всеки с по незнам си колко хиляди души и това стълпотворение от хора, като се изсипе в столицата, можете да си представите какво се случва. Иначе, когато пристигнахме с дъщеря ми и правехме първите си стъпки на острова, си казахме: "Уау!  Следващото лято ще почиваме тук." Но само след няколко часа престой, вече бяхме на различно мнение. Разбира се, ако сте с дълбок джоб и сте склонни да похарчите доста пари, има местенца, където лудницата няма да ви притеснява и ще се радвате на повече от прекрасно обслужване. Има и страхотни пясъчни плажове, но духа като за световно, особено през  юли и август, когато е сезонът на мелтемите... За мен това е остров, който е добре да се посети, но като дей трип, но разбира се, това е лично мнение. Аз лично не бих рискувала с време за прекачване от един час, още повече на отиване, не защото няма да е достатъчен, летището на Атина не е голямо, но предишният полет може да закъснее и  самолетът да излети под носа ви. Ако двата полета са на един билет, няма да е ваш проблем и тогава давайте, но ако са на два, по-добре спете в Атина.  Аз държа да имам поне 3 часа разлика между два полета, за да съм спокойна, но дори тази разлика не е гаранция.

• Харесвам 5
Връзка към коментар

@Asya AssenovaБлагодаря ти за отговора. Честно казано плановете се промениха. Решихме, че ще ни излезе по-евтино да си вземем нови билети с Раян на 14.07, който полет пристига в 8 и 10 сутринта отколкото да спим в или около Атина и да загубим целия ден. Така има доста повече възможности за прекачване. Мисля, че и променихме острова на Наксос. Като в 10:05 има полет и на Олимпик и на Sky express (мисля), така че имаме почти 2 часа за прекачване. И ще стигнем по обяд т.е може да се направи следобеден плаж.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Наксос е страхотен остров! Поздравления. Като съотношение цена - качество е без конкуренция на Цикладите. А от Наксос има чудесни дей трипчета до Миконос и Делос, така че и Миконос може да видите. Има и до други острови, разбира се. Наксос ми е мнооого любим. Има страхотни плажове, дори градския плаж на Хора, столицата,  е супер. Транспорта на Наксос е прекрасно организиран и уреден. Миналата година изкарах 6 дни на Наксос и задължително ще го посетя пак. От Атина до Наксос летят и Олимпик, често пускат евтини билети и може да проверявате.  Около 30-ина евра ни беше отиването, а на връщане от Парос до Атина - 19.

Редактирано от Asya Assenova
  • Харесвам 2
  • Браво 1
Връзка към коментар

Сега погледнах билетитеи се изненадах неприятно от 40 евро преди няколко дни сега са по 101 :( 

В кой район смяташ че е най-добре да се отседне? Ще се движим с градски транспорт най-вероятно

Връзка към коментар
преди 15 минути , Vyara каза:

Сега погледнах билетитеи се изненадах неприятно от 40 евро преди няколко дни сега са по 101 :( 

В кой район смяташ че е най-добре да се отседне? Ще се движим с градски транспорт най-вероятно

Цените на билетите се менят бързо, затова трябва да се реагира веднага. Провери Олимпик. За отсядане според мен е най-подходящо в столицата - Хора. Там имаш варианти да си на плажа в Агиос Георгиос, в самия град, който  е също до плажа или в предградието Грота. Ние бяхме отседнали в Грота, на 5 мин. от спирките и пристанището, в едно студио срещу 40 евро на вечер. In Naxos  се казваше, а ние бяхме с студио Sun с уникална тераса. 

http://www.innaxos.gr/

От Атина в София можеш да се прибереи с вечерта с Wizz, за да видиш повече и да направиш само една нощувка, че цените на приличните като локация хотели са доста високи, имай го предвид. Е, винаги има вариант за хостели и обща баня... Ние това лято ще почиваме на Додеканезите и на връщане имаме една нощувка в Атина, че кацаме късно. Именно нощувката в Атина ни  е най-високият разход, ама не може все тънко да се минава:) Имаше тема във форума за Цикладите с доста полезно инфо, можеш да  я потърсиш

Редактирано от Asya Assenova
Връзка към коментар

Именно на Олимпик са скочили за 1-2 дни от 40 на 101. Дали има вероятност да паднат отново? 

С билетите тотално се оплетох. За връщането вече са купени и от тях най-вероятно няма да се откажем. 

Остава да купя още 1 за отиване - ранния полет на 14.07. и свързващите до острова.

Връзка към коментар

До Наксос можеш да стигнеш и с ферибот от Пирея,  има поне няколко различни линии през активния сезон - Блу стар фери, Хеленик, Хай спид. Около 30-40 евра бяха икономичните билети. От летището в Атина има метро до Пирея, както и автобус, така че лесно се стига. Пътуването е много приятно. Ще пристигнеш достатъчно рано, за да имаш различни възможности, не се притеснявай. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Да, бяха по 40 евро за 14.07. То и затова тръгна идеята да вземем ранен полет от София и ще излезе по евтино отколкото нощувка.

Иначе знам и за ферито, но е факт че е по-бързо и удобно да се прехвърля от единия полет на другия :)

Редактирано от Vyara
Връзка към коментар

Права си за това, особено ако часовете са удобни. Проверете и за други авиокомпании,  които летят от Атина до Наксос. Скай екпрес със сигурност, за други не се сещам в момента.Или вариант до Солун и от там до Наксос.

Връзка към коментар
  • 4 месеца по-късно ...

Повдигам си темата, която се зове Миконос ама си говорим за Наксос с един въпрос. Самолетните билети така и не паднаха и държат цена от 120 евро еднопосочно. В тази връзка се ориентирах към фери. Кацаме към 8 на летището в Атина, летим с Раян т.е изпускаме всички сутрешни ферита. Остават две възможности: - Рафина и Атина по едно фери около 4-5 часа следобяд. Правилно ли се ориентирам?

В кой сайт проверявате феритата?

Благодаря ви 

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.