Прескочи до съдържание

Маями, Орландо и Ню Йорк през юли

Дани Магелани

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Предстои ми едно горещо, в много отношения, пътуване от 4 до 17 юли. Ще пътувам сама. Но може някой да се присъедини, при желание.

Имам валидна виза на стария паспорт. Купени са билетите Милано-Маями-НюЙорк-Милано.

Резервирани са хотелите 4-6 в Маями, 7-12 в Орландо и 13-16 в Ню Йорк.

Първото ми ходене в САЩ беше служебно, с осигурен транспорт през цялото време. Така че опит - никакъв.

Ще задавам лаишки въпроси, за което моля да ме извините!

Полетът ми до и от САЩ Милано-Маями-Ню Йорк е на Иберия, но го изпълнава АА. Няма информация за включен чекиран багаж в потвърждението на посредника Expedia. Възможно ли е да се заплаща? И в сайта на Иберия не видях информация.

От Орландо до Ню Йорк ще пътувам с Делта. Билетът го купих от сайта им, няма опция да включа заплащане на чекиран багаж, а има цена. Вероятно при чекирането ще се заплащат 25 долара, но ми се струва доста неудобно.

Другите билети  летище - Маями - Орландо - летище ще са автобусни и ще се купят от http://www.redcoachusa.com/

Хотелът в Маями е точно срещу порта, близо до мястото, от където тръгват трите линии на Хоп он, хоп оф автобусите  https://www.bigbustours.com . Предвиждам техен двудневен билет с круиз по залива. Това ми осигурава транспорта до основните туристически точки. Има ли други по-рационални варианти. Нещо да пропускам? Приемам идеи. Не съм шофьор и колата се изключва.

В Орландо съм в зависима от други хора, не мога да планирам, но приемам идеи за посещения с обществен транспорт или организирани екскурзии.

На летищата в Ню Йорк имало някакви трансфери, но няма сайт, някой има ли информация?

Ще искам да резервирам  от LGA до хотела  и от  хотела до JFK

No reservations are necessary. Simply proceed to the SuperShuttle Welcome Center desk after claiming your luggage. Speak to an agent for assistance and intructions, or dial #29 at the nearest transportation phone bank.

Видях в:  https://www.bigbustours.com/en/new-york/new-york-attractions-super-shuttle-tickets/

Там също двудневна карта за Биг буса с 5 линии и круиз. Хотелът е точно до 20 спирка, което е удобно.

Целта е да е максимално лесно и удобно, а и да намаля риска за гафове.

Приемам още идеи. Ако някъде греша, приемам и критика. Благодаря предварително!

Редактирано от Dani Magelan
  • Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:
преди 49 минути , Dani Magelan каза:

На летищата в Ню Йорк имало някакви трансфери, но няма сайт, някой има ли информация?

Ще искам да резервирам  от LGA до хотела  и от  хотела до JFK

Може да резервираш от тук : https://www.supershuttle.com/

Трябва ти варианта  Shared-Ride Shuttle

• Благодаря 1
Публикувано:
В момента, funny каза:

Много благодаря за ценните съвети! Като се засечем на сбирка, ще черпя!

• Харесвам 1
Публикувано:

За Маями имаш и монорейл (надземно метро) за разходки из района:

280px-Metrorail_(Miami-Dade_County)_syst

Виж wiki.

Също така не забравяй, че това е държавата на Uber - та дръпни си приложението и на място, ако имаш нет - транспортът е решен категорично.

• Благодаря 1
Публикувано:

Благодаря! Мога ли на летището да купя някаква дневна карта? Предполагам ще мога да достигна с оранжевата линия до паркчето срещу круизния терминал. 

Публикувано:

Самия монорейл [Metromover] е безплатен, без шофьор и обхваща по-малък район:

http://www.miamidade.gov/transit/metromover-stations.asp

Горната карта беше за влаков транспорт [Metrorail] -  там ти върши работа оранжевата линия до Downtown.

http://www.miamidade.gov/transit/metrorail-stations.asp

До круизния терминал по скоро - не. Най-близката, която би ти свършила работа е Freedom Tower и после пеша през моста до Dodge Iceland.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 19 минути , cck каза:

Самия монорейл [Metromover] е безплатен, без шофьор и обхваща по-малък район:

http://www.miamidade.gov/transit/metromover-stations.asp

Горната карта беше за влаков транспорт [Metrorail] -  там ти върши работа оранжевата линия до Downtown.

http://www.miamidade.gov/transit/metrorail-stations.asp

До круизния терминал по скоро - не. Най-близката, която би ти свършила работа е Freedom Tower и после пеша през моста до Dodge Iceland.

Хотелът ми е до Beyfrontpark, така че оранжевата линия ще е добър вариант от летището, мисля.  А и вероятно ще е по-евтино от трнсфер 11$.

Публикувано:

Зависи колко са ти големи куфарите и какви компромиси с комфорта са допустими. Но от Манхатън до JFK има метро - линия J - там супер шатъл може и да е излишен. Също тарфикът в Манхатън е ужасен през по-голямата част от денонощието - шатълът може да попадне в задръстване. Шофьорите знаят как да избегнат задръстванията, но все пак.

В Маями няма приличен транспорт - Убер е най-доброто решение. Същото е и в Орландо.

• Харесвам 2
  • Благодаря 1
Публикувано:
преди 2 минути , akair каза:

Зависи колко са ти големи куфарите и какви компромиси с комфорта са допустими. Но от Манхатън до JFK има метро - линия J - там супер шатъл може и да е излишен. Също тарфикът в Манхатън е ужасен през по-голямата част от денонощието - шатълът може да попадне в задръстване. Шофьорите знаят как да избегнат задръстванията, но все пак.

В Маями няма приличен транспорт - Убер е най-доброто решение. Същото е и в Орландо.

Ако имам чекиран багаж, ще си взема шатъл за удобство.

Ако са ми продали междуконтинентални  билети без чекиран багаж, може да съм с ръчен  на отиване и да чекирам само от Ню Йорк до Милано. Това упражнение съм го правила многократно.

Но се надявам да не е така. Макар, че знае ли човек?Нормалните компании вече се доближават до нискотарифните.

Публикувано:
1 hour ago, Dani Magelan said:

Ако имам чекиран багаж, ще си взема шатъл за удобство.

Ако са ми продали междуконтинентални  билети без чекиран багаж, може да съм с ръчен  на отиване и да чекирам само от Ню Йорк до Милано. Това упражнение съм го правила многократно.

Но се надявам да не е така. Макар, че знае ли човек?Нормалните компании вече се доближават до нискотарифните.

Аз залагам, че по-скоро е с чекиран багаж. Провери по PNR на сайта на American (AA.com).

Публикувано:
В момента, akair каза:

Аз залагам, че по-скоро е с чекиран багаж. Провери по PNR на сайта на American (AA.com).

PNR е на Иберия. Вижда се в сайта им, но не пише за багаж. АА само изпълнява полетите.

Ще проверя и в АА този PNR. Успокоявам се, че при  АА междуконтиненталните включват чекиран багаж. 

Не мога да видя много за това време, но бих поискала мнение, моля:

1. Кои са  забележителностите, които не търябва да пропусна в Маями, Орландо и околностите?

2. Необходимо ли е да нося кеш? Имам кредитни Виза, МС и Дайнерс?

3. Ако нося стар паспорт с валидна виза и нов, би ли имало проблем? Не мисля, че се налага да ходя отново в посолството на САЩ. Или греша?

4. На коя висока сграда в Ню Йорк си струва /известните са 34-38$/ да се кача или има панорамен бар, който ще ми препоръчате?  И сметката да не е велика - колкото самолетен билет, например.

5. Музеи и храмове мога да понеса до 3-4 на пътуване. Кои са вашите фаворити за трите града?

6. Достъпни с обществен транспорт природни забележителности във Флорида. 

Благодаря!

Публикувано:

1. Miami - South Beach, LIttle Havana, Brickell, Wynwood; Orlando -  аквариума, Kennedy Space Center, Cocoa Beach ("всички смИ на Какао туй лятУ"), евентуално Universal Studios

2. По-скоро не - повечето места приемат Виза

3. Няма проблем - стандартна процедура е на много хора да пътуват с 2 паспорта

4. според мен Top of the Rock

5. Гугенхайм, самолетоносачът и природонаучния (с динозавъра) - всички в NYC

6. Няма. Има някакъв "умрял" автобус от града до South beach, но той е....

• Харесвам 1
  • Благодаря 1
Публикувано:
В момента, akair каза:

1. Miami - South Beach, LIttle Havana, Brickell, Wynwood; Orlando -  аквариума, Kennedy Space Center, Cocoa Beach ("всички смИ на Какао туй лятУ"), евентуално Universal Studios

2. По-скоро не - повечето места приемат Виза

3. Няма проблем - стандартна процедура е на много хора да пътуват с 2 паспорта

4. според мен Top of the Rock

5. Гугенхайм, самолетоносачът и природонаучния (с динозавъра) - всички в NYC

6. Няма. Има някакъв "умрял" автобус от града до South beach, но той е....

Благодаря! Приемам съветите. Няма да имам време за плаж, само ще се разхождам на препоръчаните места.

Предполагам, че си в САЩ и, ако има вероятност да ни се засекат маршрутите, може да изпием по питие. Ако не, тогава в София.

Ще търся на място екскурзии, освен предлаганото от Биг бъс. Все ще има нещо за достъп и до South beach, щом си струва да се види.

Публикувано:

Да не го линквам във всяка тема, но в пътеписите има един мой от Маями - точно юли месец, миналото лято. Можеш да го погледнеш и ще получиш някаква представа в кой район какво има - така може предварително да извадиш някои забележителности от програмата. Пак в пътеписа бях отбелязал и 2 интересни ресторанта, които са  малко по-различни от обичайното. А от темата на @iliana_t можеш да видиш за идеи за NYC. Мисля, че там на дълго и широко ги обсъдихме - във всички възможни посоки и насоки :).

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 14 часа, funny каза:

Супер е! Проиграх трансферите в Ню Йорк до плащане. Единият е 18, другият -20 долара. Вариантът градски транспорт не си заслужава притесенията и носенето на багаж. Мерси!

• Харесвам 1
Преди 1 час, Dani Magelan каза:

Супер е! Проиграх трансферите в Ню Йорк до плащане. Единият е 18, другият -20 долара. Вариантът градски транспорт не си заслужава притесенията и носенето на багаж. Мерси!

Радвам се че съм помогнала. Сега ще проверя дали предплатената ми карта от последното ходене още е работеща и ако е , и ти върши работа мога да ти я дам за да имаш нет там.

ПП. Не е активна и няма опция активиране. След 90 дни без зареждане я деактивират перманентно :(

Редактирано от funny
Публикувано:
преди 38 минути , funny каза:

Радвам се че съм помогнала. Сега ще проверя дали предплатената ми карта от последното ходене още е работеща и ако е , и ти върши работа мога да ти я дам за да имаш нет там.

ПП. Не е активна и няма опция активиране. След 90 дни без зареждане я деактивират перманентно :(

Благодаря за идеята!  Може ли да ми кажеш каква е и от къде мога да закупя, при нужда. В хотелите ще имам безплатен интернет, но в движение също е добре да имам.

Публикувано:

Аз ползвах предплатена карта на AT&T, но предполагам не са единствени ( със сигурност T-Mobile също имат а пък и @Георги беше писал в темата на Илияна за друг вид карта за пътуващи)

Моята просто влязох в офис на AT&T, и я взех на място. По спомен струваше 30$ и имаше 4GB интернет, неорганичени разговори и съобщения в страната. 

• Благодаря 1
Публикувано:
На 2/22/2018 в 10:47, funny каза:

AT&T - По спомен струваше 30$ и имаше 4GB интернет, неорганичени разговори и съобщения в страната. 

Това за какъв период от време е? Звучи ми наистина добра оферта.

Тези, които гледах от zipsim.us : 

- 7 дни , 500 мб нет, неограничени разговори и съобщения в страната, $25

- 14 дни , 1 гб нет, неограничени разговори и съобщения в страната, $35

- 21дни, 1.5 гб нет, неограничени разговори и съобщения в страната, $45

- 30 дни, 2 гб нет, неограничени разговори и съобщения в страната, $55

Като за международни разговори се заплаща допълнителен пакет. 

• Харесвам 2
преди 36 минути , iliana_t каза:

Това за какъв период от време е? Звучи ми наистина добра оферта.

Тези, които гледах от zipsim.us : 

- 7 дни , 500 мб нет, неограничени разговори и съобщения в страната, $25

- 14 дни , 1 гб нет, неограничени разговори и съобщения в страната, $35

- 21дни, 1.5 гб нет, неограничени разговори и съобщения в страната, $45

- 30 дни, 2 гб нет, неограничени разговори и съобщения в страната, $55

Като за международни разговори се заплаща допълнителен пакет. 

Сега като гледам малко са променили цените и пакетите , но все пак са сходни. За вашите нижди трябва да гледате цените в синьото поле най-отгоре :

https://www.att.com/prepaid/plans.html

Пакета от 35$ е само с интернет а този от 45 - с включени национални разговори и смс-и

Редактирано от funny
  • Харесвам 1
Публикувано:

Между другото на място в офисите им спокойно може да им кажете какви са ви плановете ( например: тук съм за 10 дни , искам само интернет ) и те ще ви предложат най-изгодното за вас, дори и да го няма описано в сайта им. Понякга правят промоции за кратък период или само за определен щат, които не винаги са описани в сайта,

Аз почти никога не планирам пътуванията си в детайли. Просто влязох и казах какво искам и така се сдобих с картата.

Относно валидността - на моята беше 1 месец срока в който можех да изразходвам въпросния пакет.

• Харесвам 2

Понеже в другата тема пита за предложения за Флорида. Гледах да си го спестя и тук за да не излизам някакъв фенбой, но за всеки поне минимално заинтересован от космическата история на човечеството Кенеди Спейс Център е задължителен. Общо взето само този ден да ми беше останал във Флорида щеше да е достатъчно. 

Да видиш на живо ракетата закарала хора до Луната, да видиш изпечените плочки от високите температури при изстрелване на совалката (буквално на метри от мястото, където е излитала), да можеш да се протегнеш и почти да докоснеш Индевър, не знам, мен лично такива места ме разтреперват, а не картините на големите художници в музеите и плажовете с еди какъв си пясък. 

Но аз съм си с такова образование, така че може и да се вдъхновявам повече от нужното. Все пак ако имаш подобен интерес, мястото е задължително. Аз пак бих се върнал, но следващия път ще гледам да го синхронизирам с живо наблюдение на изстрелване на ракета. Излитанията на SpaceX зачестяват, така че се надявам да имам успех. 

Редактирано от Георги
грешна совалка
  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Публикувано:
преди 19 минути , Георги каза:

Понеже в другата тема пита за предложения за Флорида. Гледах да си го спестя и тук за да не излизам някакъв фенбой, но за всеки поне минимално заинтересован от космическата история на човечеството Кенеди Спейс Център е задължителен. Общо взето само този ден да ми беше останал във Флорида щеше да е достатъчно. 

Да видиш на живо ракетата закарала хора до Луната, да видиш изпечените плочки от високите температури при изстрелване на совалката (буквално на метри от мястото, където е излитала), да можеш да се протегнеш и почти да докоснеш Discovery, не знам, мен лично такива места ме разтреперват, а не картините на големите художници в музеите и плажовете с еди какъв си пясък. 

Но аз съм си с такова образование, така че може и да се вдъхновявам повече от нужното. Все пак ако имаш подобен интерес, мястото е задължително. Аз пак бих се върнал, но следващия път ще гледам да го синхронизирам с живо наблюдение на изстрелване на ракета. Излитанията на SpaceX зачестяват, така че се надявам да имам успех. 

Благодаря! Ако намеря автобус до там, непременно ще отида. Виждала съм руска капсула за приземяване, а преди много време - парче от Луната. С това се изчерпват космическите забележителности. Ще е добре да успея да видя това невероятно  място.

Публикувано:

Аз продължавам да питам за достъпни с обществен транспорт природни красоти?

Имам 3 дни в Маями и 5 дни в Орландо. Приемам съвети какво не бива да пропусна.

Публикувано:
преди 20 минути , Dani Magelan каза:

Аз продължавам да питам за достъпни с обществен транспорт природни красоти?

Имам 3 дни в Маями и 5 дни в Орландо. Приемам съвети какво не бива да пропусна.

С обществен транспорт трудно, но ако нямаш желание да караш може да има организирани трипове. Освен посоченото по-горе бих потърсил начин за Everglades, но не съм бил там и го мятам просто като идея. От Маями е доста по-близо и удобно, но по-скоро дните в Орландо ми се струват повече и бих го направил от там. 

Въобще в САЩ, дори да няма човек подготовка, видиш ли National Park... е добре да ти привлече вниманието за допълнително проучване :)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.