funny Публикувано: 24 февруари, 2018 Публикувано: 24 февруари, 2018 (редактирано) Преди 1 час, Dani Magelan каза: Благодаря! Ако намеря автобус до там, непременно ще отида. Виждала съм руска капсула за приземяване, а преди много време - парче от Луната. С това се изчерпват космическите забележителности. Ще е добре да успея да видя това невероятно място. Ето една опция. Предполагам има и доста други : https://www.viator.com/booking/tourOptions.jspa?productCode=2855KENNEDY&productID=PRODUCT&day=8&month=7&year=2018&itemId=&selectedHotelId=&productKey=1519512466346 ПП. И съвсем по женски, ако много ти доскучее в Орландо ( има шанс ) , отиди поне на шопинг . Аутлета им си заслужава: http://www.premiumoutlets.com/outlet/orlando-international Редактирано 24 февруари, 2018 от funny 1
funny Публикувано: 24 февруари, 2018 Публикувано: 24 февруари, 2018 От Маями, ако решиш, че искаш да видиш и Key West ( аз лично не съм впечатлена, но това е въпрос на предпочитания) , ето и опция за транспорт до там : https://www.coolkeywest.com/miami-to-key-west-day-trip/
Дани Магелани Публикувано: 24 февруари, 2018 Автор Публикувано: 24 февруари, 2018 преди 42 минути , funny каза: Ето една опция. Предполагам има и доста други : https://www.viator.com/booking/tourOptions.jspa?productCode=2855KENNEDY&productID=PRODUCT&day=8&month=7&year=2018&itemId=&selectedHotelId=&productKey=1519512466346 ПП. И съвсем по женски, ако много ти доскучее в Орландо ( има шанс ) , отиди поне на шопинг . Аутлета им си заслужава: http://www.premiumoutlets.com/outlet/orlando-international Страхотен сайт! Вече си избрах екскурзии. Точно това, което търсех! Много, много благодаря! В момента, Dani Magelan каза: Скри се отговорът ми. Благодаря! 1
akair Публикувано: 25 февруари, 2018 Публикувано: 25 февруари, 2018 12 hours ago, Dani Magelan said: Благодаря! Ако намеря автобус до там, непременно ще отида. Виждала съм руска капсула за приземяване, а преди много време - парче от Луната. С това се изчерпват космическите забележителности. Ще е добре да успея да видя това невероятно място. Доста комапнии предлагат. Около 100-ина долара струва - 40 долара е билетът за достъп до KSC и 60 долара са за транспорт. Реално посетителският център на KSC е на около 45 мили (около час път) от Орландо, което обяснява и цената. С Убер няма да е по-евтино, особено за сам човек. За мен-най-интересното е, че в капсулата, която каца на Луната, е имало парче от самолета на братята Райт. Невероятно е как за 60-ина години човечеството стига от първия полет със самолет изобщо до хора, които се разхождат на Луната... Това си е mindblowing отвсякъде... Общественият транспорт не е най-силната страна на американските градове, в общия случай (има и изключения тук-там)... Ако не видиш National Park, State Park също важи - напр. Niagara Falls е State park. 2
Дани Магелани Публикувано: 25 февруари, 2018 Автор Публикувано: 25 февруари, 2018 Преди 1 час, akair каза: Доста комапнии предлагат. Около 100-ина долара струва - 40 долара е билетът за достъп до KSC и 60 долара са за транспорт. Реално посетителският център на KSC е на около 45 мили (около час път) от Орландо, което обяснява и цената. С Убер няма да е по-евтино, особено за сам човек. За мен-най-интересното е, че в капсулата, която каца на Луната, е имало парче от самолета на братята Райт. Невероятно е как за 60-ина години човечеството стига от първия полет със самолет изобщо до хора, които се разхождат на Луната... Това си е mindblowing отвсякъде... Общественият транспорт не е най-силната страна на американските градове, в общия случай (има и изключения тук-там)... Ако не видиш National Park, State Park също важи - напр. Niagara Falls е State park. Организираните екскурзии също са опция за мен. Вече харесах доста. Повече от дните, с които разполагам. Скъпичко е, но кеф цена няма. А и така се мимимизира необходимото време. Мисля, че подредих програмата си във Флорида по дни. Най-важно е, че имам нужните сайтове с трансфери, екскурзии, градски и междуградски транспорт, благодарение на пишещите в темата ми. Ще мога да ги закупя предварително. Страховете ми, че без кола съм загубена и нищо няма да видя, вече отпаднаха. Сърдечно благодаря! 2
EliNik Публикувано: 25 февруари, 2018 Публикувано: 25 февруари, 2018 Плажовете във Флорида, как са организирани. Свободен достъп, платени, има ли шезлонги, чадъри, барчета, ресторанти? Има ли затворени комплекси със собствен плаж? Кои са най-добрите плажове за деца с плитка и топла вода, бял пясък? По кое време на годината със сигурност ще става за плаж и къпане? Искаме да заведем и децата на екскурзия и почивка в САЩ, та най-подходящото място за деца, мисля, че е Флорида. Ще има интересни, забавни и нови неща за цялото семейство.
funny Публикувано: 25 февруари, 2018 Публикувано: 25 февруари, 2018 Всички обществени плажове във Флорида са със свободен достъп, Шезлонги и чадъри, освен тези на хотелите няма ( те не че има и много хотелски) . Барчета и ресторанти на самия пясък почти не може да се намерят. Отстрани - да. Хубави плажове с топла ( летните месеци даже и вряла ) и плитка вода се водят плажовете на западните брегове на Флорида ( например clearwater beach ). Подходящо време за плаж - Април до началото на Ноември. Избягват се най-горещите месеци Юли и Август - почти нетърпимо е. Относно Флорида като място за плажна почивка на европеец ... по-скоро бих казала че няма да се хареса. Хотелите са отдалечени от плажа, понякога и през тесен път, на плажа не е разрешена консумация на алкохол ( освен ако не намерите заведение на самия плаж) , на доста места дори и носенето на напитки във стъклени бутилки е забранено от съобръжения за сигурност. Изобщо американците си падат малко прекомерно предпазливи и има доста рестрикции и правила които трябва да се спазват ( деца, дори и бебета без бански не може, преобуване на дете/бебе на публично място също не е резрешено, да дадеш на чуждо дете от солетите например на твоето е абсурд .... абе трябва си внимание). Бих препоръчала екскурзия във Флорида съчетана с плажна почивка на някой от Карибските острови или Мексико 1 1
akair Публикувано: 25 февруари, 2018 Публикувано: 25 февруари, 2018 1 hour ago, funny said: на плажа не е разрешена консумация на алкохол ( освен ако не намерите заведение на самия плаж) , на доста места дори и носенето на напитки във стъклени бутилки е забранено от съобръжения за сигурност. Преди години, на Virginia beach, точно пред мен семейство... не бяха местни... бяха сложили голям куулър (тип метър на 70 на 70 см), пълен с бира. Цялата компания пият някаква пи*лива бира, тип ХХ, а на кеновете сложили коустъри "Coca-Cola". Пият и хвърлят празните кенове обратно в куулъра. И така до момента, в който на плажа се появи полиция... Определено се поизпотиха и определено не беше от слънцето... Един от тях седна на куулъра и започна да се прави, че гледа към хоризонта. Извадиха късмет, че полицаите бяха хора и се разминаха само с предупреждение... 1
stanislavpp Публикувано: 25 февруари, 2018 Публикувано: 25 февруари, 2018 Малко оффтопик , но винаги ми е било интересно как умишлено доста пъти закона не се прилага . Няколко години съм бил свидетел как на 04 юли не се прилага въпросният закон (open container law) в по-туристическите места, доста са гъвкави в това отношение и явно всяка община решава кога и дали да не го прилага в определени парти дни.
funny Публикувано: 26 февруари, 2018 Публикувано: 26 февруари, 2018 @Dani Magelan незная до колко този експириънс би ти харесал и също така влиза в бюджета ти, но видях че има намаление в момента ( а и аз съм много голям фен на "хвърчането" във всичките му форми и вариации) та ти го пускам https://www.flynyon.com/product/nyon-intro
Дани Магелани Публикувано: 26 февруари, 2018 Автор Публикувано: 26 февруари, 2018 преди 12 минути , funny каза: @Dani Magelan незная до колко този експириънс би ти харесал и също така влиза в бюджета ти, но видях че има намаление в момента ( а и аз съм много голям фен на "хвърчането" във всичките му форми и вариации) та ти го пускам https://www.flynyon.com/product/nyon-intro Мерси! Много интересно! Цената не би ме спряла. Нямам страх от летене, но мога да летя само в затворено помещение. И на седалков лифт не бих се качила.
Дани Магелани Публикувано: 12 юни, 2018 Автор Публикувано: 12 юни, 2018 Пътуването приближава, а увереността отстъпва на страха. Ако не възникнат проблеми с граничните власти, би трябвало да се справя сама. Повтарям си: Щом успях в Япония, няма причини да не успея и в САЩ. Пристигам в Маями на голям ден - 4 юли, вечерта. Ще се позиционирам срещу круизния порт и ще гледам фойерверките. Планирала съм 3 нощувки в два хотела. Защо ли? Реално ми трябва само душ, легло и чисти чаршафи, но изборът е на база локация, цена, свободни стаи към момента на резервирането (преди доста време). Маями 3 нощувки , Орландо - 5, Ню Йорк - 3 Leamington Hotel - Downtown / Port of Miami - 2 нощувки през ММТ за 155 долара River Park Hotel & Suites - Маями - през ММТ за 93 долара DoubleTree by Hilton Orlando at SeaWorld - 5 нощувки за 563 долара (районът SeaWorld е задължителен). Seafarers International House 123 East 15th Street, Gramercy, до Union Square area of Manhattan - 3 нощувки за 301 долара. Ако имате мнение за хотелите, или по-добри предложения, ще съм благодарна да ги чуя! По план, програмата в Маями ще се основава на две целодневни организирани екскурзии. Това е скъп, но единствено възможен начин, според мен, да се види много за малко време. Отработен в Токио. Има и недостатъци, разбира се. Първи ден - градът, круизче по залива и Everglades Втори ден - Key West Трети ден - свободна програма до обяд и отпътуване с автобус за Орландо. В Орландо нямам свобода и не правя планове, но ще се опитам да видя поне Кенеди Спейс Център и, типично по женски, един аутлет. На 13 юли сутринта летя за Ню Йорк. Придвижване с трансферна кола до хотела. Свободен ден за ориентиране и разходки. Предвиждам за 14 и 15 юли да закупя луксозният пакет на Биг бъс за 2 дни с всички видове обиколки с Биг бъс, круиз около Статуята на свободата, нощна обиколка на Manhattan. Така процедирам от години в големите градове, както и при разпръснати забележителности. Също планирам да посветя една от вечерите на мюзикъл на Бродуей, втората - на следобедно и вечерно наблюдение от високо, напр. от Рокфелер център. Последният ден - свободна програма за наваксване на част от пропуските, които ще са много. Отпътуване на 16 юли късно след обяд. Мнения, препоръки? 2
Георги Публикувано: 13 юни, 2018 Публикувано: 13 юни, 2018 преди 11 часа, Дани Магелани каза: типично по женски, един аутлет. Това може и за Ню Йорк да го оставиш, ако не можеш да смогнеш. В деня за ориентиране например 🙂 Баш до WTC е: По частта, която съм бил нямам коментари. Аз не бих избрал Биг бъсовете, особено в Манхатън не си представям да са по-ефективни като време от метрото, а и Ню Йорк като цяло е много лесен за ориентация, с тия номерирани улици особено. Но то си е до въпрос и на стил на пътуване и няма да те разубеждавам. За 3 дни ще видиш наистина много и планът е добър 🙂 1 1
akair Публикувано: 13 юни, 2018 Публикувано: 13 юни, 2018 Аз бих прегледал ревютата на хотели в Букинг. Ако имат оценка 6.5 и наолу, базирано на 3-цифрен брой ревюта, най-малкото бих си менажирал очакванията. Поне за мен не стана ясно какво ще видиш в самото Маями, защото евъргледйс и кий уест са все извън града. А той има какво да предложи - Малката Хавана, кварталът с графитите, Брикел, Саут Бийч, ... Не знам дали не е добра идея в този 1/2 ден да отделиш време за 1 или 2 от тези места и да ползваш убер/лифт - май по-назад в темата го коментирахме. В моя пътепис от Маями има снимки на повечето места, вкл Кий Уест - можеш да го разглеждаш поне ориентировъчно. Мисля и някой друг беше пускал пътепис от там - може би @Травеолани В една от темите на за Ню Йорк (май @Rainy питаше тогава) имаше систематизиран маршрут за виждане на почти всичко от Манхантън в кратко време, но с много ходене. Виж го - може да ти бъде полезен. Както и преди сме коментирали, Ню Йорк Сити е хората, динамиката, шума, звуците, миризмите, ако щеш. Отдалечаване от това и "затваряне" в туристунгелски автобус може осакати преживяването. Но както и @Георги е писал, това е въпрос на стил. 1
Дани Магелани Публикувано: 13 юни, 2018 Автор Публикувано: 13 юни, 2018 преди 1 час, akair каза: Отдалечаване от това и "затваряне" в туристунгелски автобус може осакати преживяването. Но както и @Георги е писал, това е въпрос на стил. Автобусът мисля да ползвам само за транспорт от един обект до друг, да слизам и разглеждам. В жегите пеш ще е трудно. А и туристическият бус дава някаква сигурност. След лошите думи за метрото в Ню Йорк от всички мои познати, не съм сигурна, че бих го ползвала. Другата възможност е организиран тур с бус, но там ще се слиза в група, с лимитирано време, а това е още по-зле.
Гост Публикувано: 13 юни, 2018 Публикувано: 13 юни, 2018 преди 7 часа, akair каза: В една от темите на за Ню Йорк (май @Rainy питаше тогава) имаше систематизиран маршрут за виждане на почти всичко от Манхантън в кратко време, но с много ходене. Виж го - може да ти бъде полезен. Както и преди сме коментирали, Ню Йорк Сити е хората, динамиката, шума, звуците, миризмите, ако щеш. Отдалечаване от това и "затваряне" в туристунгелски автобус може осакати преживяването. Но както и @Георги е писал, това е въпрос на стил. Аз смятам да се възползвам от този маршрут идната събота 😎 Благодаря ти за него! Central Park го омотах миналата събота 🙂 Обаче ходенето е мега много, не мисля, че Дани ще може да го направи, както сама е споделяла. преди 5 часа, Дани Магелани каза: Автобусът мисля да ползвам само за транспорт от един обект до друг, да слизам и разглеждам. В жегите пеш ще е трудно. А и туристическият бус дава някаква сигурност. След лошите думи за метрото в Ню Йорк от всички мои познати, не съм сигурна, че бих го ползвала. Другата възможност е организиран тур с бус, но там ще се слиза в група, с лимитирано време, а това е още по-зле. Моите пет стотинки - смятам, че за теб най-добре е наистина открития автобус. Планът ти е добър. Ходенето ще те изтощи, разстоянията са фамозни. Метрото на Ню Йорк не е лошо, просто на теб няма да ти свърши работа. Обожавам Ню Йорк - а аз не обичам градове, което означава много 🙂
akair Публикувано: 13 юни, 2018 Публикувано: 13 юни, 2018 Метрото в Ню Йорк си е доста спокойно и безопасно, просто изглежда зле. 🙂 4 hours ago, Rainy said: Аз смятам да се възползвам от този маршрут идната събота 😎 Благодаря ти за него! Central Park го омотах миналата събота 🙂 Обаче ходенето е мега много, не мисля, че Дани ще може да го направи, както сама е споделяла. Моля. Дано ти хареса. 1
Травеолани Публикувано: 14 юни, 2018 Публикувано: 14 юни, 2018 @akair Аз нямам пътеписи за Маями, не съм била там все още 🙂 1
akair Публикувано: 14 юни, 2018 Публикувано: 14 юни, 2018 5 minutes ago, Травеолани said: @akair Аз нямам пътеписи за Маями, не съм била там все още 🙂 My bad! Пожелавам ти скоро да отидеш! 🙂 1
Травеолани Публикувано: 14 юни, 2018 Публикувано: 14 юни, 2018 преди 2 минути , akair каза: My bad! Пожелавам ти скоро да отидеш! 🙂 Благодаря! Дано 🙂 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега