Прескочи до съдържание

Венеция за 3 дни в началото на март.


Дидко

Препоръчани мнения

Дойде и нашето време за тази дълго отлаганa във времето Венеция!

Та, реших да рискувам – вечерен полет на Уиз до Болоня и фингъъърс крооос! От летището до централе с такси, тъй като сме 3ма с детето и оттам с последната фреча в 22 08ч. за Венеция! Хотела е Villa Rosa, близко е до гарата!

1ви ден – Започваме с вапоретото – линия 1, заемане на хубави места за снимки, като тази от магеланския календар - месец 02.2018г. :) и разходка из Венеция по вода!  След този мини круиз, връщаме обратно до S.ZACCARIA. Пеша до Сан Марко. Тук вече план за няколко часа - двореца на Дожите, като на място ще решаваме според потока дали ще запазваме предварително или чакаме да влезем. Обяд някъде в района. От Сан Марко до Академия с вапоретото. Следва Риалто пак с вапоретките и после вече тръгваме пеша из уличките или пешком направо от Сан Марко до Риалто, и пропускаме Академията - не сме фенове много на изкуството. Планирам вечеря в препоръчвано по назад в темата от @baiKolio заведение. Ще гледаме да хванем happy hour-a.

2ри ден – Тук планираме посещение на Мурано, Бурано и Торчело. Посещение на някоя от работилниците за стъкло. Някъде бях мернал хубава тратория на един от тях, остава да видя къде беше и обяд там! Връщане във Венеция - разходка и возене на гондола!

3ти ден -  Полетът е вечерен от Болоня, така че имаме почти цял трети ден във Венеция. Тук ако не успеем с нещо от ден 1ви, да го включим тук!

Относно гондолите, цената виждам е ясна, но резервацията и евентуално по-ниската цена, никъде не виждам къде да я направя или това се случва на място?

Заведения за хранене в предвид всичко, което изчетох е че ще се оправим. Кафе Флориан го пропуснах, но ще бъде вкарано някъде из дните!

Може би пропускам нещо, а и препоръки са добре дошли!

 

 

 
Редактирано от Дидко
Връзка към коментар

За Двореца на Дожите по обед няма много желаещи.Ще успеете да влезете без резервации и дълги опашки.

Не съм чувала за ниска цена за гондолите.Гондолиерите са потомствени такива и е изключено да ви смъкнат цената.Рискуват да ги изхвърлят от бизнеса.

Хубава ваканция ще си направите.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз бях гледала за гондолите в интернет и беше много скъпо. В действителност обаче се оказа, че напливът не е толкова голям и към края на деня остават празни. Тогава са склонни и да правят намаление. Ние си взехме една в близост до Риалто и ни смъкнаха от цената. Беше със сигурност след 8 вечерта и беше последен курс на гондолиера. Вече не си спомням колко платихме, но ни смъкна от порядъка на 10-20 евро. Да си призная не бях възхитена от преживяването. Особено като се има предвид цената.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, Дидко каза:

носно гондолите, цената виждам е ясна, но резервацията и евентуално по-ниската цена, никъде не виждам къде да я направя или това се случва на място?

Има сайтове, откъдето можете да си купите билет за споделено ползване на гондола.

Не съм сигурна дали има смисъл обаче, понеже сте трима. Цената на човек беше около 24-25 евро. 

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.