Прескочи до съдържание

Legoland Германия


denita

Препоръчани мнения

Здравейте, магеланци!

 

Имам нужда от малко помощ и понеже си знам, че няма как да не получа тук директно към въпроса :) Организирам пътуване до Леголенд в Германия през май, насочено основно към децата (на 4 и 6). Попаднах преди време на темата за талоните от зърнените закуски Келог, набързо купих две кутии и така се роди идеята.  Купих самолетните билети 24-28 май, като смятаме да отделим на парка 2 пълни дни и един ден да се помотаем в Улм и Меминген иииии до там. Някак не ми се иска да вземаме рент-а-кар, та мисля да се придвижваме с влакове и местния траспорт с байерн тикет и сега към големия проблем. Можете ли да ме посъветвате къде е най-удобно да букна хотел? Опциите, които гледах през сайта на Леголенд са удобни само с кола, тъй като са сравнително отдалечени от парка, а никъде не видях да предлагат някакъв шатъл. Тези пък, които са близо, но са от порядъка на 800-1000 евро за 3 нощувки категорично не стават. Та, ако букна хотел в или около града има ли някакъв транспорт и откъде евентуално до Леголенд? Също, ако някой може да препоръча прилично място за спане, което е удобно и за придвижване ще съм много благодарна. Както и на всякаква практическа информация за която се сетите. За нас това е първо посещение въобще в Германия и честно казано, макар че изчетох каквото намерих като инфо всичко ми е супер странно и объркано. Предварително благодаря на всички, които ще отделят от времето си.

Връзка към коментар

Те от Леголенд на тяхната си страница твърдят, че е лесно и с влак:

"С влак лесно можете да стигнете до LEGOLAND® през гарата Günzburg. Автобус редовно пътува между гарата и LEGOLAND."

https://www.legoland.de/planen/anreise/

 

Има доста пансиони и семейни хотелчета в Kleinkötz и Günzburg. Виж booking-а за различни цени.

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Все пак премислете още веднъж опцията с колата. Имайте предвид, че разходите за транспорт се натрупват, а гъвкавостта, която ти предлага колата е безценна, когато си с деца. Ако добавиш към това и по-евтин хотел...

Ето тук излиза 75 паунда за периода ви (допускам, че летите до Меминген)

 

 

image.png

 

Редактирано от Георги
махната картинка
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря, @cck някак ми беше убягнала точно тази информация, мисля че вече се ориентирах по-добре. @nikolaysto и това с колата го мисля, но моите деца се возят основно с кола, даже, за мой срам, на влак са се качвали само веднъж миналата година на детското влакче в Будапеща,  всичко различно  ще им е приключение :) А и цената рязко се променя като добавя към колата две детски столчета.  Благодаря все пак за съвета, гъвкавостта наистина е много важна с малки деца. Има още време да реша къде да букна хотела и съответно да преценя дали да вземем кола или да ползваме транспорта :) Важното е, че вече имам насоки.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Няма да се включа с предложения за превоз и престой :) но давам инфо, че на гърба на зърнени закуска kellogg's има талони за -50% от входа на много увеселителни паркове (вкл. Legoland). Валидни са до края на 2018.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.