Прескочи до съдържание

12 дни в Калифорния и околностите

kopche

Препоръчани мнения

Публикувано:
4 hours ago, kopche said:

Санти.:wink: Санта Моника, Санта Барбара, Сан... и Сан Диего.

Сан Хосе, Сан Бернардино, Санта Клара, Санта Кларита, Санта Ана,... - вси светии са се изсипали в този щат.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 11 часа, vinidj каза:

Аз, ако съм 10 от 12 дни ще ги прекарам в ЛасВегас! 1 за ЛА 1 за СанФранциско.

Във ЛасВегас са толкова напред и има толкова неща за правене, че единствено там бих стоял :)

Даже сериозно се замислям дали да не си запазя и аз този вариант и след това до Вегас със самолет.

Аз съм на различно мнение - 4 или 5 дни са напълно оптимални за Вегас за лежерни разходки из десетината ултра заслужаващи хотели , пускането на един ролъркоустер и качване на Стратосферата .

• Харесвам 1
Публикувано:
На 2/22/2018 в 17:12, akair каза:

Моите спомени са за 12 часа

Тази Коледа си беше 10тина часа и кусур, не е само до автобус, а и до натовареност на единствения им път.

На 2/22/2018 в 17:07, Oshko каза:

Нещо си в грешка...ЛА до Вегас е около 4ч

Извън празниците - ок.4-5 часа по магистрала 15.

• Харесвам 1
Публикувано:
11 minutes ago, cck said:

Тази Коледа си беше 10тина часа и кусур, не е само до автобус, а и до натовареност на единствения им път.

Извън празниците - ок.4-5 часа по магистрала 15.

Значи може и правилно да си спомням... :)

Ето и едно мотивационно видео за ЛА:

• Харесвам 3
Публикувано:
преди 27 минути , akair каза:

Ето и едно мотивационно видео за ЛА:

Супер е видеото. Ама Шаде пее за Чикаго :)

По подходящ саундтрак би бил на Франк Синатра:

• Харесвам 2
Публикувано:
На 2/24/2018 в 12:28, EliNik каза:

Ние взехме кола чрез тях, всичко мина идеално. 

За туристи, начисляват ли се някакви допълнителни такси или застраховки?

Публикувано:
преди 1 час, И. М. каза:

За туристи, начисляват ли се някакви допълнителни такси или застраховки?

Не, всички застраховки си бяха включени. При вземане на колата, ни предложиха и засраховка за загубен ключ, застаховка ако останем без гориво, но отказахме.

Публикувано:
преди 30 минути , EliNik каза:

Не, всички застраховки си бяха включени. При вземане на колата, ни предложиха и засраховка за загубен ключ, застаховка ако останем без гориво, но отказахме.

Благодаря, и ти си ги ползвала в щатите нали?

Публикувано:
преди 2 минути , И. М. каза:

Благодаря, и ти си ги ползвала в щатите нали?

Да, Калифорния, Невада и Аризона. Познати също са ги ползвали в Калифорния и Флорида, много пъти и казват, че дават най-добрите цени с включени всички важни застраховки. 

• Харесвам 1
  • 5 седмици по-късно ...
Публикувано:

Така, сега мъжът ми доста се постара по темата, та обобщено нещата ще изглеждат по този начин:

Здравейте скъпи Магеланци,

Във връзка с нашето пътуване до Калифорния, Невада и Аризона през октомври искам да споделя с вас предварителната ни програма и ми се иска да споделите, дали според вас е реална и изпълнима програмата ни.

Знам, че всеки си има приоритети и собствено мнение за любимите места там и ще се радвам да чуя и някое друго мнение.:)

1 ден – пристигане в на летище Oakland – Сан Фрнациско с Ибериа в ранният следобед. Минаване през имиграционните служби и наемане на Рент а кар. Отправяме се на югозапад по магистрала 1 или по друг път директен към залива Монтерей и нощувка в Санта Круз.

2 ден – целият ден е отделен за крайбрежието на юг. Разглеждане на Монтерей и някое друго малко градче с почивка и кафе, Санта Барбара и пристигане в Вентура за нощувка.

3 ден – Отправяме се отново по магистрала 1 в посока Малибу, Саната Моника, Бевърли хилс по бул.Саната Моника / може и по Сънсет бул. / и след това по бул. Холивуд пристигаме в хотела ни вLA. Разглеждане на всички популярни места в района. Нощувка.

4 ден – Обсерваторията и някой друг музей, ситито на LA. Втора нощувка в LA.

5 ден -  Потегляме транзитно по магистрала 5 и след това по 710-та до Лонг Бийч за кратка почивка. След това отново по магитрала 1 и след това по магистрала 5 по крайбрежието до Сан Диего с кратки спирки. Разглеждане на центъра и п-ов Коронадо, нощувка в Сан Диего.

6 ден – Сутринта разглеждане на старият град, който е непосредствено до хотела ни. Отправяме се по магистрала 8 и после по 15 директно към Лас Вегас – почти цял ден в път. Пристигане привечер в Лас Вегас, настаняване / хотела ни е на пъпа на центъра с вкл.паркинг / и по-късно малка нощна разходка. Нощувка.

7 ден – По-спокоен ден, изцяло посветен на Лас Вегас. Нощувка.

8  ден – Много рано сутринта се отправяме към Гранд каньон / ако може от две страни да го видим ще бъде супер. Георги беше казал, че ще пусне тема само за него / и привечер връщане обратно към Вегас. Нощувка.

9 ден – Тръгване от Вегас по посока Долината на смърта, Секвоя парк и Йосемит парк. Някъде в тези райони трябва да направим нощувка – моля за препоръки – тук не ми е ясно хич.

10 ден - Посещение на Йосемети парк и др. и привечер пристигане в Сан Франциско. Нощувка

11 ден – Разглеждане на забележителностите на града. Нощувка.

12 ден – Голдън Гейт, Алкатраз и кей 39, може и още нещо. Нощувка.

13 ден – Разходка в града за покупки и т.н., освобождаване на хотела, връщане на колата и полет за Барселона.

Публикувано:

Магистралите в Калифорния са кошмар откъм трафик. Оставете си тук-там резерви. Например от Санта Круз до Монтерей е 47 минути според Гугъл Мапс и с малко трафик ще стане 90 минути. Същото се отнася за Монтерей до СБ (4 до 5-6 часа)  и СБ до ЛА (1 до 2 1/2 часа)...

• Харесвам 1
Публикувано:

2 ден - за един ден да разгледате Монтерей, Санта Барбара и още нещо, плюс 550км път, си е доста бързане.

До Монтерей има малко приказно градче Кармел бай дъ Сий, заслужава си. Магистрала 1, лятото беше затворена при Биг Сур, казаха, че повече от година ще отнеме строителството на нов мост и още нещо.

5 ден - крайбрежната магистрала между ЛА и СД, ни отне почти цял ден, без да спираме много, много. Светофар след светофар, коли, задръстване, много бавно се кара. Но всичко е много красиво, излизаш от едно красиво градче и веднага влизаш в още по-красиво.

6 ден - по-добре да му дадете поне един цял ден на СД, красив, интересен и доста приятен град. Почти нищо няма да можете да видите.

8 ден - Предполагам до Западната стена (част) на ГК ще отидете. За един ден от Вегас отиване и връщане до Южната стена (част), е да не кажа невъзможно, а безсмислено.

9 ден - Ние спахме в Ridgecrest, от там през най-важните места в Долината на смъртта и за вечеря бяхме във Вегас. При вас на обратно за един ден е идеално. За Секвоя парк,  ви трябва минимум половин ден. За Йосемити, не сме ходили, но от това което съм чела са необходими поне два дни.

12 ден - Да не пропуснете билетите за Алкатраз се купуват предварително. Ние взехме от тук, препоръчвам Night tour.

Публикувано:

За да се избегне препускането Лас Вегас - Гранд Каньон - Лас Вегас, според мен в ден 6 може да се насочите директно към каньона (южната му част) и да преспите някъде в района или в самия парк, ако някое от хотелчетата вътре има места. После на другия ден гледате каньона и газ към Вегас. От към път със сигурност ще е по-оптимално. 

преди 7 часа, kopche каза:

ако може от две страни да го видим ще бъде супер

Не може. Може да го видите от южната част, което е отсечка около 20км или мили беше, малко наизуст говоря, с всякакви изгледи. Единия вариант е както аз съм го описал в предния параграф, другия е както ти си го описала. Алтернативата е западната част, която както бях писал е по-плитка, доста туристическа и само с един изглед, но пък по-удобна от Вегас.

Аз лично бих преправил плана да не правя Вегас - Южен ръб на каньона - Вегас в един ден, но вие ще си прецените. 

преди 7 часа, kopche каза:

9 ден – Тръгване от Вегас по посока Долината на смърта, Секвоя парк и Йосемит парк. Някъде в тези райони трябва да направим нощувка – моля за препоръки – тук не ми е ясно хич.

Ако искате да посетите Йосемити, след като излезете от Death Valley, давайте колкото се може по-нагоре до Tioga Road. Ако случайно Tioga Road е затворен (обикновено по-късно го затварят от октомври), то тогава трябва да заобиколите планините от юг и да пренощувате някъде в района на Фресно. Така на следващата сутрин Йосемити ще е лесно достъпен от южния му вход. Съгласен съм, че му е малко един ден, но основните красиви места ще успеете да ги видите - тези които са по снимките и картичките и не изискват дълги планински трекове. Но при всички положения пропускате Секвоя парк. В южната част на Йосемити има горичка със секвои - Mariposa grove, не са толкова големи като General Sherman, но пак ще видите секвои. 

Другия вариант е, ако смятате че не ви се претупва Йосемити и по-добре да го пропуснете вместо да бързате, наистина да видите само парка Секвоя, в този случай Ridgecrest е удобно място за престой. 

P.S. Забравих да отбележа. Към входа на Йосемити от към Tioga Road има и друг път от Вегас, но той пропуска Долината на Смъртта. Да не го хванете него, пропускането на долината би било голяма грешка :)

Публикувано:

Ако послушате Георги и подходите към Йосемити откъм Tioga Pass, непременно спрете на Mono Lake - пътят минава от там, просто не го пропускайте - едно от чудесата на природата там е!  Три пъти по-солено от океана и 80 пъти по-алкално, с вулкан по средата, с едни скални туфи - чудо, чудо!  :)

• Харесвам 6
Публикувано: (редактирано)

@kopche, следя темата с интерес, защото се оказва, че ще сме на Западния бряг 2 месеца преди вас. Заминаваме в края на август. Тъй като ще кацнем в Лос Анжелис и сме с детето, за момента предварителната ни програма се различава от вашата единствено по посока и с някои отбивки от сорта на Дисниленд, както и повече време за паркжвете. Имаме още доста работа по въпросната програма и ще споделям и аз как върви. Чакам си и пътеводителите на lonely planet, които да ни подсказват. Ще се радвам

да обменяме идеи. 

Редактирано от Ерика
  • Харесвам 1
Публикувано:
На 5.04.2018 г. в 19:50, akair каза:

Магистралите в Калифорния са кошмар откъм трафик. Оставете си тук-там резерви. Например от Санта Круз до Монтерей е 47 минути според Гугъл Мапс и с малко трафик ще стане 90 минути. Същото се отнася за Монтерей до СБ (4 до 5-6 часа)  и СБ до ЛА (1 до 2 1/2 часа)...

Благодаря ти! Ще го имаме предвид. Това е примерно нахвърлян план, за да имаме планиране на времето. В движение ще има и импровизации вероятно.

На 6.04.2018 г. в 0:09, EliNik каза:

6 ден - по-добре да му дадете поне един цял ден на СД, красив, интересен и доста приятен град. Почти нищо няма да можете да видите.

8 ден - Предполагам до Западната стена (част) на ГК ще отидете. За един ден от Вегас отиване и връщане до Южната стена (част), е да не кажа невъзможно, а безсмислено.

....

12 ден - Да не пропуснете билетите за Алкатраз се купуват предварително. Ние взехме от тук, препоръчвам Night tour.

Няма да имаме възможност да останем повече от 1 ден в СД. По първоначален план, не мислихме да стигаме до там изобщо. Ако ни хареса толкова, ще си и го оставим за друг път.

Точно така. Мислим и ние само западната страна на Каньона. Рано тръгване от и късно пристигане във Вегас в един и същи ден. 

Наистина ли е толкова интересен Алкатраз. Там по-скоро мъжът ми е фен на идеята за посещение. Аз не съм толкова убедена...

На 6.04.2018 г. в 1:11, Георги каза:

За да се избегне препускането Лас Вегас - Гранд Каньон - Лас Вегас, според мен в ден 6 може да се насочите директно към каньона (южната му част) и да преспите някъде в района или в самия парк, ако някое от хотелчетата вътре има места. После на другия ден гледате каньона и газ към Вегас. От към път със сигурност ще е по-оптимално. 

Не може. Може да го видите от южната част, което е отсечка около 20км или мили беше, малко наизуст говоря, с всякакви изгледи. Единия вариант е както аз съм го описал в предния параграф, другия е както ти си го описала. Алтернативата е западната част, която както бях писал е по-плитка, доста туристическа и само с един изглед, но пък по-удобна от Вегас.

Аз лично бих преправил плана да не правя Вегас - Южен ръб на каньона - Вегас в един ден, но вие ще си прецените. 

Ако искате да посетите Йосемити, след като излезете от Death Valley, давайте колкото се може по-нагоре до Tioga Road. Ако случайно Tioga Road е затворен (обикновено по-късно го затварят от октомври), то тогава трябва да заобиколите планините от юг и да пренощувате някъде в района на Фресно. Така на следващата сутрин Йосемити ще е лесно достъпен от южния му вход. Съгласен съм, че му е малко един ден, но основните красиви места ще успеете да ги видите - тези които са по снимките и картичките и не изискват дълги планински трекове. Но при всички положения пропускате Секвоя парк. В южната част на Йосемити има горичка със секвои - Mariposa grove, не са толкова големи като General Sherman, но пак ще видите секвои. 

Другия вариант е, ако смятате че не ви се претупва Йосемити и по-добре да го пропуснете вместо да бързате, наистина да видите само парка Секвоя, в този случай Ridgecrest е удобно място за престой. 

P.S. Забравих да отбележа. Към входа на Йосемити от към Tioga Road има и друг път от Вегас, но той пропуска Долината на Смъртта. Да не го хванете него, пропускането на долината би било голяма грешка :)

Благодаря за включването!

Изключително много дълъг ни се вижда пътят за един ден от Сан Диего до южната страна на Гранд Каньон! То направо се губи удоволствието! Иначе сме абсолютно съгласни, че ако се ходи по-южната страна, ще трябва да има нощувка там. Но тази година ще пропуснем южната страна. Ако пък, толкова много ни хареса и е толкова впечатляващ, ще му отделим по-голямо внимание следващият път. Тази година ще се задоволим само със западната страна на Каньона.

От написаното досега за парковете Секвоя и Йосемити, усещам, че ще пропуснем единият защото няма да можем и двата да удостоим с внимание за толкова кратко време. Все пак Йосемити ще бъде по-лесно достижим с нощувка, може би, както казваш и ти -някъде в района на Фресно.

Публикувано:
преди 1 час, kopche каза:

Все пак Йосемити ще бъде по-лесно достижим с нощувка, може би, както казваш и ти -някъде в района на Фресно.

Пак да напиша, че ако е отворен Tioga Road (би трябвало да е) е по-добре да нощувате близо до източния му вход, от колкото около Фресно. С нощувката около Фресно рискувате да видите още по-малко неща в парка, а и пътят от Лас Вегас ще е много по-дълъг. Там нощувайте само ако пътят е затворен вече. 

Публикувано:
2 hours ago, kopche said:

Благодаря ти! Ще го имаме предвид. Това е примерно нахвърлян план, за да имаме планиране на времето. В движение ще има и импровизации вероятно.

Не би имало много смисъл, ако се окаже, че времето ще го прекарате в път, вместо да се наслаждавате на места, гледките и преживяванията. А Калифорния има доста неща за показване. :)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Ерика каза:

Къде е най-удачно да се нощува, за да се раздели шофирането Лос Анжелис - южна част на Гранд Каньон?

Лас Вегас.  То друго няма помежду - пустиня...

Публикувано: (редактирано)

Лас Вегас е доста встрани. 

От ЛА до Южната стена на ГК са 800км. Ние ги минахме за един ден с няколко спирки и отклонения по Route 66. 

Ако искате да разделите пътя, бих препоръчала Kingman. 

Редактирано от EliNik
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 15 минути , EliNik каза:

Лас Вегас е доста встрани. 

От ЛА до Южната стена на ГК са 800км. Ние ги минахме за един ден с няколко спирки и отклонения по Route 66. 

Ако искате да разделите пътя, бих препоръчала Kingman. 

Да, Вегас би удължил доста пътуването. Точно гледах Kingman и Flagstaff - ще помисля за един от тях.

Публикувано:

Пътят ЛА-ГК може да се вземе за един ден - по-добре нощувайте в ГК, според мен - посрещането на изгрева над каньона е незаменимо изживяване!

• Харесвам 1
Публикувано:

Ако става дума за разлика от 1 час път, може би спането в парка е по-добрата опция.

Погледнато авантюристично, избирайки да спите в малко градче, в средата на нищото, ще преживеете част от най-автентичните САЩ.

• Харесвам 3

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.