Прескочи до съдържание

Пеша, обществен транспорт или автобуси "Hop-On, Hop-Off"?

Препоръчани мнения

Ами да, някои хора го правят заради приятелската атмосфера, която съществува в хостелите. Повярвай много добре те разбрах. Аз също съм от хората, които го правят по тази причина, с тази разлика, че си взимам отделна стая. И причината не е защото не мога финансово да си позволя хотел. :)  Сметнах, че ще ме разбереш без да те цитирам излишно, но ти явно имаш нужда от повечко обяснения.  :) Чудя се само като изразяваш мнение за хостелите дали го правиш въз основа на богат личен опит или просто си развиваш теории без да допускаш, че може и да не си права. По темата има доста да се дискутира, но ти така си яхнала метлата с хъс и настървение, че аз се оттеглям от диалога. 

• Харесвам 3
Връзка към коментар

И аз пеша. Както някой по-горе каза транспорт до някоя централна част или евентуално ако това, което ще се гледа е по-далеч.

Сега като помислих обаче, имало е пътувания, когато малко по-често сме го ползвали и това зависи главно от спътниците. Ако се случат мрънкалници и плачат, че не могат да ходят :lol: :lol: ...

Главната цел на пътуването е да те радва и доставя удоволствие. Така че ако се наложи и сметна за по-лесно- поради умора или пък ако времето ме притиска ползвам каквото трябва и може. Само на туристически автобус не съм се качвала досега.

Но да речем във Венеция на едно ходене ми се е случвало за три дни да ползвам лодка само 3 пъти, повече сме се мотали, а на друго, когато съм била за два дни да кажем съм се качвала минимум 10. Така че всеки път май е различно- зависи от време, цели и прочие.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Маи аз бях виновен за темата. Дадох конкретен пример с Берлин иначе изобщо не отричма градския транспорт и ако няма нищо интересно между две отдалечени точки разбира се ще взема транспорт. В Берлин обаче може много лесно така да се планира та да се минава само през интересени места.

Връзка към коментар

Не мога да проумея какво е това желание всичко да се дефинира, да се класифицира, да се прошнурова и пронумерова. Ама как опознавате градовете? Ами всякак - както дойде, както ми е удобно, както може, както искам! В Сеул първия ден от престоя си ползвах точно "HOHO"-автобус.Това е едно от малкото места, където човек е сигурен, че ще може да общува на английски - устно и писмено. Освен това е евтино, бързо и е отлична възможност да се набележат местата и маршрутите за следващите дни. Последния ден - пак в Сеул - естествено, се качих на корабче. Защо „естествено“? Защото би било тъпо да съм стигнал до брега на Хан, да имам парите и времето, а да не го направя. Още повече, че на мен корабчетата са ми задължителен елемент в програмата за пътуване и не ме е еня кой какво мисли по въпроса.

В Амстердам се придвижвах с велосипед. Много обичам да ходя пеш, но когато съм разположен да нощувам в "Amstelveen", не съм толкова смахнат, че да трамбовам всеки ден до центъра, нито съм толкова богат, за да плащам за обществен транспорт (бюджетът ми беше изпилен почти до скъсване тогава).

Както вече беше отбелязано няколко пъти - всеки си има предпочитания, приоритети, ограничения, а някои си имат и дюстабан, например. Изобщо - хайде малко по-отворено, по-широкоскроено! Когато говорим за „уникалност“ или „клишета“, е добре да си даваме сметка, че са много малко действията, вкусовете и предпочитанията, които биха могли да ни вкарат в категорията „уникални“, особено в световен мащаб (нали сме космополити тук). Моите впечатления са, че тези, които най-много напират за „уникалност“, обикновено са най-тежко клиширани и униформени до нелепост. Но пък най-шумни. Не искам никой от форума да го приема лично това изявление, защото нямам предвид никого от вас, а лица и муцуни от моето и вашето ежедневие.

Имам и предложение. Аз например смятам, че да отдели човек само ден-два за мегаполис от калибъра на Берлин или Лондон е несериозно. Хайде да започваме да се ядем и по тая тема! Понеже няма за какво друго да си говорим.

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.