mitkot Публикувано: 27 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 Здравейте, Решили сме тази година да направим семейната почивка на Пелопонес. Четох доста мнения и някои пътеписи. Повечето магелнаци са пътували и са имали по 1-2 нощувки в различните места. Но цялото това събиране и разтоварване на багаж всеки ден ни идва в повече. Затова искаме да намерим подходящо място с добър плаж (ове) на близо , и не много туристическо на Пелопонес, от което може да се разглежда полуострова с еднодневни екскурзии до интересните места. Моля ходилите там да споделите, кое място да изберем за база за 11-12 дневна почивка без пътя на отиване и на връщане. Благодаря предварително! Връзка към коментар
Polina Публикувано: 27 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 Погледни Нафплион, старата столица на Гърция. Предполагам, че ще сте с кола, а хубави плажове има на няколко км извън самия град. На Пелопонес има много за разглеждане и може би е добре да сменяте местата през 3-4 дни и така да обиколите целия полустров. 5 Връзка към коментар
mitkot Публикувано: 27 февруари, 2018 Автор Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 Напфлион съм го видял и вероятно ще направим една нощувка там. Само че от това, което чета разбирам, че е твърде туристическо място и с големи тълпи и т.н. Така че търсим малко селце, градче с добри плажове и удобна локация за 1-дневни трипове с кола до интересните места. Връзка към коментар
Asya Assenova Публикувано: 27 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 27 февруари, 2018 Виж пътеписите на Красен,Бай Кольо и Параход, там имаше полезно инфо. 1 Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 28 февруари, 2018 Сподели Публикувано: 28 февруари, 2018 Здравей Митко, Пелопонес е невероятен и се радвам страшно много на избора ви. За тези 11-12 дни можете да обиколите надлъж и нашир това магнетично място.Според мене,обаче това с базата и всекидневни лъчове за разглеждане на забележителности е мисия невъзможна,или поне мисия "ще се убиете от път".Има хубави пясъчни плажове и съм сигурен,че ще ви харесат,но ако се установите на такова място няма да можете да разгледате Пелопонес.На картата по-долу съм нахвърлял някои от най-важните и красиви места на Пелопонес,но не казвам,че трябва да ги посетиш всичките.Но ако аз имах толкова време,колкото ти ще имаш,със сигурност нямаше да ги пропусна. Проблема на Пелопонес е пътуването.Ако се установите на полуостров Мани/средният на картата и най-южната континентална точка на Гърция/ и решите да разгледате Древна Олимпия ще трябва да пътувате повече от 7/седем/ часа в двете посоки въпреки,че разстоянието е 200 км.Ако пък решите да отидете до Метони ще трябва да пътувате около 6 /шест/ часа пак за същото разстояние. Аз бих направил следното: -Първо бих минал през Древна Олимпия на път към "базата" ти за почивка,която евентуално да е на полуостров Мани.Там след 6-7 дневна почивка и разглеждане на забележителностите на полуостровчето-Ареополи,Ватия,Мистра,пещерата Диру и др. и задължително пътуване до Монемвасия-абсолютна топ-забележителност/ако можете да го разгледате и късно вечер,когато градчето е призрачно празно но страшно красиво/. -След това бих се качил на север към Нафплио и Епидавър,Тиринт и Немеа.Дай на Нафплио шанс.Градът е много красив и един ден е недостатъчен за него.С кратки пътувания разгледай и забележителностите в околността-Тиринт,Епидавър,Немеа,Аргос. -Последно по-пътя към дома вижте Археологическите разкопки на Коринт и известният Коринтски канал. За плажовете: 1.Пясъчен и страхотен плаж на полуостров Мани-Marmari beach/Παραλία Μαρμάρι/ 2.Пясъчен и 10 километров плаж близо до Гитио/столицата на октоподите/-до село Мавровуни 3.Малки каменни плажчета пръснати из целият регион.Препоръчвам плажа на Геролименас,обаче е с обли камъчета. 4.Голям пясъчен плаж Valtaki beach-там е корабокруширалият кораб Димитриос. На първо четене това се сещам.Ако имаш въпроси питай смело! 16 2 3 1 Връзка към коментар
kopche Публикувано: 31 май, 2019 Сподели Публикувано: 31 май, 2019 Хоп и аз тук! Пътуваме края на август 25.08.-01.09.. Цени в посока на човек с Райън Еар 17.99 евро. Ще сме с рента кар, така че вашата информация ще ми бъде много полезна! 1 Връзка към коментар
jul Публикувано: 31 май, 2019 Сподели Публикувано: 31 май, 2019 Абсолютно подкрепям, че е невъзможно да се разгледа Пелопонес с една база за нощуване. Ние разгледахме западния и южния бряг до около средата с нощувки в Метони, ако искаш виж пътеписа ми от миналото лято. Добра база е и Финикунда за този район. 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 Планирам уикенд с полет до Атина събота и връщане през Каламата неделя и опит за разглеждане на част от Пелопонес.Няма да наемаме кола,плана беше само с градски транспорт,но се опасявам,че това ще бъде много измъчен вариант.Мислех си с влака от летището да стигнем до Коринт,нощувка там,да отскочим до Нафплио и после с автобус до Каламата неделя по някое време.Обаче автобусите не тръгват от Коринт,а от Истмос,което е на 5км и не виждам как да се стигне до там освен с такси.Уж трябва да има директни автобуси от Истмос до Каламата,но не откривам такива в разписанието на Ktel.А от Нафпалио до Каламата пътуването е 5ч и 30мин,пак с прекачване в Истмос🙄Това което ме притеснява,че автобусите не са много редовни през уикенда. Другия вариант е от Атина да си вземем директен автобус до Кламата,пътува малко над 3ч,но цената му е 25евро+6евро автобус летище автогара,на фона на самолетни билети от 0,99 цента,малко ми се свиди😀И от Каламата евентуално да видим,какво може да разгледаме наоколо.Много се надявам да ми помогнете,дори с това да ме откажете да правя такива кратки и измъчени опити за опознаване на Пелопонес🙂Идеята е да изкараме един приятен уикенд,без да се убиваме от път.Нямаме претенции от къде да минем и какво да видим,по-важното е да е удобно като логистика.Задължителните точки са само Атина и Каламата. Връзка към коментар
krasen_denev Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 преди 6 часа, Мари Николова каза: Планирам уикенд с полет до Атина събота и връщане през Каламата неделя и опит за разглеждане на част от Пелопонес Ще се опитам да размишлявам малко върху плана ти. Няма да успееш да видиш нищо от Пелопонес с полет в събота до Атина и обратен такъв в неделя от Каламата. Единственият начин да извлечеш максимума от това пътуване е да видиш една от топ забележителностите на Пелопонес а именно Монемвасия.Мисля,че ще останете много доволни.Има директни автобуси от Атина до Монемвасия.Разгледай този сайт: https://www.ktel-lakonias.gr/en/routes/topika На следващият ден ще хванете автобус до Спарта и след това такъв до Каламата.Ще имате време и да разгледате Каламата и след това на самолета и обратно към България Моето виждане е да търсите място до което пътуват директни автобуси от Атина и след това да можете лесно да стигнете Каламата. 1 Връзка към коментар
iMari Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 преди 12 минути , krasen_denev каза: Ще се опитам да размишлявам малко върху плана ти. Няма да успееш да видиш нищо от Пелопонес с полет в събота до Атина и обратен такъв в неделя от Каламата. Единственият начин да извлечеш максимума от това пътуване е да видиш една от топ забележителностите на Пелопонес а именно Монемвасия.Мисля,че ще останете много доволни.Има директни автобуси от Атина до Монемвасия.Разгледай този сайт: https://www.ktel-lakonias.gr/en/routes/topika На следващият ден ще хванете автобус до Спарта и след това такъв до Каламата.Ще имате време и да разгледате Каламата и след това на самолета и обратно към България Моето виждане е да търсите място до което пътуват директни автобуси от Атина и след това да можете лесно да стигнете Каламата. Благодаря за отговора.🙂Това беше и моя план да стигнем някъде,от където да е лесно придвижването до Каламата,но май такъв вариант няма.Както коментирахме в темата за промоциите на Раян,автобусите от Спарта и Нафплио до Каламата са един в петък и един в неделя,не ми се ще да разчитаме на такова разписание.Има голяма вероятност все още да не са актуализирали разписанията или пък там да действат местни транспортни фирми,които не разчитат на интернет.Надявах се някой,да е пътувал така и да сподели.Засега ще отложим варианта с обществен транспорт.Информацията,която давате е много полезна и все някога ще направим това пътуване,вероятно с повече дни🙂 Връзка към коментар
Lindt Публикувано: 5 юни, 2019 Сподели Публикувано: 5 юни, 2019 По-скъпо е и пак не съм сигурна от там как ще продължите към Каламата, но винаги бих предпочела фери пред автобус. Та ако искаш провери и при такова придвижване до Пелопонес, какво може да се нагласи: Athens) Piraeus, Greece To Hermioni, Greece 1 Връзка към коментар
iva 80 Публикувано: 7 юни, 2019 Сподели Публикувано: 7 юни, 2019 Здравейте на всички,който са пътували и ще пътуват в Каламата Гърция.Можете ли да ми предложите изгодна стая или апартамент в Каламата за 2 човека или наблизо. 1 Връзка към коментар
Zaro Публикувано: 16 юни, 2019 Сподели Публикувано: 16 юни, 2019 Въпросът ми не е точно за база за Пелопонес, кото се примирих, че за времето, с което разполагам, не може да се разгледа всичко. Харесал съм си едно хотелче до Кипарисия. Ще отскочим до Олимпия и до Метони за ден, други места засега не съм гледал, но ще си придържаме към западната част. Въпросът ми е дали Кирарисия е прилично, дали има кръчми, щото не е разположено по протежение на морето и няма типичния крайбрежен вид. Пилос ми хареса много, но ... някои семейни любимци искат да имаме и басейн, а в такива местенца са по-скоро рядкост. Та Кипарисия? Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега