Популярно мнение FlyTraveler Публикувано: 26 февруари, 2018 Популярно мнение Сподели Публикувано: 26 февруари, 2018 (редактирано) Снимките не са от този момент, завърнах се преди около 10 часа, но с много малки изключения почти никъде нямах Интернет. Прекрасно пътешествие в Уганда. Бях поствал снимки на Китоглавата чапла в блатата Мабамба до езерото Виктория. Ето още няколко кадъра за добиване на най-обща представа. Имам още хиляди снимки на хора, пейзажи, животни и птици, които определено ще разглеждам с месеци и години напред (още не съм си видял всички снимки от Египет и Серенгети от миналата година). Парка Kidepo Valley е измежду първите три по отдалеченост, дивотия и красота от всички паркове и резервати, които съм виждал някога. Африка преди 80-100 години. На границата с Южен Судан и Кения (виждат се планини и в двете държави), разположен в района Караможа, където живее племето Карамажонг. До скоро са водели свирепи войни (с АК 47, гранатомети и пр.) за добитък с околните племена, вклиючително и с такива в Кения (Туркана и др.), което кара уебсайтовете на някои западни външни министерства все още да обявяват района за опасен и да съветват да се избягват посещения. Въпроса обаче е решен и проблеми със сигурноста аз поне не усетих. Пътят от Ентебе е около 10-11 часа с джип, има нов асфалтов път, с изключение на последните 100-150 километра. Преди това не е можело да се вземе за един ден и се е правело преспиване някъде. Изгрев в долината Нарус (Наруси, както казват местните): Млада лъвица по време на нощно сафари: Леопард на дърво: Най-големите стада биволи, които съм виждал някога. Почти все едно се гледат стадата от антилопи гну в Серенгети / Масай Мара по време на Голямата миграция. Ще покажа снимки по-нататък. Долината Нарус от високо (от лагера): Малко снимки на деца от племето Карамажонг: Другият парк, който посетих е "по-ширпотребен" и с най-голяма територия в Уганда - Murchison Falls National Park. Въпреки това посетителите бяха по-малко от известните сафари паркове в Кения, Танзания, РЮА, Намибия и пр. Доста разнообразни пейзажи - савана, палмови гори, храсталаци. Виктория Нил (Нил преди да се влее в езерото Алберт) минава по средата на парка. Правих две сафарита с лодка по нея - срещу течението до водопада Мърчисън и до делтата, където Виктория Нил се влива в езерото Алберт. При второто видях отново рядката Китоглава чапла, този път само отдалеч. От западаната страна на парка минава Алберт Нил (река Нил след като излезе от езерото). Там не ни се разминаха гледки на леопарди и лъвове също, както и много други животни / птици. Ранна утрин в парка: Водопада Мърчисън (не е толкова впечатляващ както Виктория или Игуасу, но Нил преминава през него с невероятна сила): Изгрев над Виктория Нил: Излитащ от Виктория Нил Saddle billed stork: Толкова, че да не става темата като мой разказ с картинки. Редактирано 26 февруари, 2018 от FlyTraveler 56 3 1 27 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега