Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Замбия - имаме нужда от Виза, може да се вземе на границата срещу 50$, за деца безплатно(първата държава с безплатна виза за деца, която срещам) - http://www.zambiaimmigration.gov.zm/index.php?option=com_content&view=article&id=93&Itemid=118

Интересно е, че Румънците са без Виза, ама нашите външни министри мнооого са ги запуснали екзотичните държави по принцип. Има и еднодневна виза за 20$, но трябва входът и изходът от държавата да е един.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 5 години по-късно ...

Бързи въпросчета за посетилите скоро или сравнително скоро Кения и Замбия - кандидатствахте ли предварително за електронни визи и имаше ли опция да се вземат визи при пристигане без да се прави това?

Ако е имало такава опция, при пристигане на летище коя опашка беше по-дълга - тази на хората с готови разпечатани електронни визи или тази с хората, които нямат нищо и попълват всичко на място?

Въпроса ми е резонен, защото като ходих до Уганда в началото на годината, за да спестя време при пристигане на летището, кандидатствах за електронна виза онлайн и после си я разпечатах. Когато кацнах в Ентебе обаче, целия самолет се нареди на опашката пред гишето за хора с готови електронни визи, а на гишето за посетители без такива имаше само двама човека, които си попълниха формуляра на ръка, взеха си паспортите с визите и си отидоха около 20 минути преди на мен да ми дойде реда.

 

П. П. Вече забравих дали трябваше да се носят паспортен формат снимки (ако да, колко на брой) или снимаха с камера на място на гишето?

Редактирано от FlyTraveler
Връзка към мнение

Моите впечатления при кацането в Найроби е, че всички опашки бяха еднакви. Предварително си бяхме разпечатали и попълнили формулярите, докато други се лутаха да го правят на място, на коляно. Евентуално с това можеш да си помогнеш от тук, за да имаш преднина. За снимката - за съжаление това ми се губи, вероятно са ни снимали там, помня само пръстови отпечатъци, на визата ми няма снимка със сигурност.

 

За Занзибар: снимаха на място.

Редактирано от Sju
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За Замбия е най-лесно да се плати на място за визата. Дори не трябва да се попълва формуляр, само се плаща таксата (в брой).

На летището в Лусака нямаше големи опашки (полетите от и до Йоханесбург бяха на 70% празни) . Ако някое от другите гишета се освободи, те пренасочват веднага към него. 

За сухопътните граници не знам как е - на влизане обратно от Зимбабве при водопада Виктория опашката беше само една и адски бавна.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 4 години по-късно ...
преди 7 часа, Kristian Desev каза:

Визите за Замбия за българските граждани са отпаднали: https://www.zambiaimmigration.gov.zm/nationals-who-dont-require-visa/

Да я бяха махнали по-рано... :laugh: 2019, когато бяхме в Намибия, в ивицата Каприви стигнахме буквално до границата със Замбия и завъртяхме обратно, понеже след целия "цирк" с намибийските визи (тогава още нямаше VOA, а се пращаха паспортите във Виена), нямаше как да се занимаваме и със Замбийски визи. :cray:

  • Смея се 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.