Прескочи до съдържание

Здравейте, съмишленици приключенци!

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте, казвам се Веселина и отдавна следя форума, наскоро реших и да се регистрирам. Аз съм от онези хора (всички вас, предполагам), които са пристрастени към пътешествията, харчат всичките си пари по тях и не могат да стоят на едно място за повече от месец-два. Ровя се непрекъснато за идеи, оферти и т.н. Обичам сама да си организирам пътуването, а пък колкото по-бюджетно ми излезе, толкова по-сладко ми е. :D Посетила съм 22 страни, основно в Европа, но декември миналата година отскочих до Тайланд и май се влюбих безвъзвратно в Азия. Сега планираме завръщане там, но се колебаем между Филипините (доста тромаво ми се сртува стигането до там и придвижването после по островите със Cebu, храната също май не ме очарова,  и освен гмуркане, сърф, скачане във водата и снимане, не знам какво друго може да се прави). От друга страна много ме изкушават Виетнам и Камбоджа комбинирано с Бирма или Лаос. Как мислите вие,  за едно 3-4 седмично пътешествие, кой от двата варианта да избера? :) Дотогава ще отскачам до Испания, Франция, Турция, че то кръвта си кипи, на едно място издържа ли се..  :) Това е засега от мен, ще се радвам да се включвам с идеи и препоръки, а на вас ви желая незабравими приключения и време и възможност за всичко, което искате да направите в живота си :))  

• Харесвам 18
Публикувано:

Здравей, Веселина, добре дошла! Веднъж заразена от вируса да почувстваш различното при пътуването, трудно му устояваш.  Била съм и в трите страни Виетнам, Камбоджа и Бирма. За 4 седмично пътешествие из тях времето ще стигне, но може да се окаже пренасищащо или доста уморително. Аз правих Бирма с Бангкок и така започнах с Азия, после Виетнам самостоятелно и накрая комбинирах Камбоджа с други азиатски страни.  Обаче доста хора обикалят региона на по-дълги пътувания, та може и да ви се получат нещата перфектно. След като видиш Баган и Сием Реап вече нито един храм в азиатска страна не ти е интересен, та имай предвид това. Виетнам за мен беше голяма емоция и прекрасна храна, докато от към забележителности нямаше нещо, което да ме грабне. Ако правиш комбинация между трите страни нека Виетнам ти е първи поред, така няма да те разочарова. И трите страни изискват визи, които се правят по интернет, но вероятно ще ти се наложи поне двукратно влизане във Виетнам, тъй като от-до там полетите ще ти бъдат най-евтини. Може да направиш и някакъв кръг и преминаване през Бангкок. За Лаос нищо не мога да кажа, но логистично той се връзва добре с Виетнам и Камбоджа, та може и да е по-добър вариант от Мианмар.

• Харесвам 3
Публикувано:

Здравей и добре дошла!

" Сега планираме завръщане там, но се колебаем между Филипините (доста тромаво ми се сртува стигането до там и придвижването после по островите със Cebu, храната също май не ме очарова,  и освен гмуркане, сърф, скачане във водата и снимане, не знам какво друго може да се прави)"  В тази част на Азия има много уникални неща, но нищо не блести така, както красотата на Coron, Palawan, El Nido и всички в този район. Зависи все пак колко туристически места търсите, но това е едно от малкото, докоснати от туризма, но не и развалени от него. Дайте му шанс, няма да съжалявате.

• Харесвам 3
Публикувано:
На 3/4/2018 в 22:06, Happy_Traveler каза:

В тази част на Азия има много уникални неща, но нищо не блести така, както красотата на Coron, Palawan, El Nido и всички в този район. Зависи все пак колко туристически места търсите, но това е едно от малкото, докоснати от туризма, но не и развалени от него. Дайте му шанс, няма да съжалявате.

След посещение на El Nido миналия месец, никога повече няма да кажа, че на Пи Пи айлънд е пренаселено. :D Такъв кошмар не бях виждал, по три реда пренаселени лодки плътно по брега, минаваш между въжета и котви, отдолу камъни  и корали и вървиш по това дъно поне на 100 метра до брега. Помага единствено донякъде букване на прайвит боут, което горещо препоръчвам. Просто повечето места там са красиви, но малки и не побират повече хора. Не успях да стигна до Корон, всички казват, че там все още било спокойно. Ел Нидо вече е из всички класации тип топ 10 уау мау. :)

• Харесвам 1
Публикувано: (редактирано)

Добре дошла, Веселина

преди 3 часа, T.E.Lawrence каза:

След посещение на El Nido миналия месец, никога повече няма да кажа, че на Пи Пи айлънд е пренаселено. :D Такъв кошмар не бях виждал, по три реда пренаселени лодки плътно по брега, минаваш между въжета и котви, отдолу камъни  и корали и вървиш по това дъно поне на 100 метра до брега. :)

:O
Явно за две години нещата много са се променили, или просто нашите лодкари са били големи майстори да избегнат навалицата, но навсякъде беше много спокойно.

DSC08264_a.jpg.4c0fad129f0bd8f5001f0c11a39407f2.jpg

DSC08323-4-5_a.JPG.b2115955ceb2defce78aa000f81463a4.JPG

DSC08210_a.jpg.695b092b325dc1ce772e88ae5d1c62e3.jpg

DSC08229_a.jpg.d2f7d613c094ef2c1250022f75a4249e.jpg

DSC08282_a.jpg.21a09551385bdc3c8719b6285330be6c.jpgDSC08091_a.jpg.f5d9a4e1621c812e4e38591666fe6a35.jpg

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 8
  • Шок 2
  • Браво 2
Публикувано:

Хаха, благодаря ви много за информацията. Вчера след като цяла нощ се опитвах без успех да си взема билети от промоцийката на Cebu, в момента съм малко на кантар оправдана ли е тази цена за риска, който поемаш (отлагане, канселиране) . То е толкова трудно да се сдобие човек с тези билети, че направо не ми се мисли като тръгна да правя план по островите какво ще е (чувала съм, че не са много reliable откъм транспорта). Да не говорим, че съм раздвоена между само cebu и palawan с дневни трипчета около тях или тези двата плюс siargao и още някой. За около 20тина дни го мислим. Сега обаче чакаме следваща промоция или направо ще се хвърляме с катарците и да ни е спокойно.. и скъпо :D Пък и четох днес , че ще пускат полети до cebu. Това дори не знам къде да го споделя, много съм начинаеща по форумите. :) във fly4free го видях. Много се разприказвах... 

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.