snakeface Публикувано: 10 април Сподели Публикувано: 10 април 46 minutes ago, Moustick said: Здравей @snakeface, другата седмица пътуваме до Япония, като отлагах взимането на международна книжка от СБА, поради това, че навсякъде пише, че не я признават паралелно с българска шофьорска книжка. Можеш ли да потвърдиш, че си успял да наемеш кола с международното свидетелство за управление, което СБА издава и също така е на френски - Permis International De Conduire? Благодарение на тази тема, днеска отидох да си го взема, така или иначе е 24лв., така че не удря тежко джоба. Сега почвам и аз да пиша на разни рент а кар, които са по-профилирани в отдаването на класически, спортни японски коли. Надявам се да върже. Както вече казах, наемал съм с международната книжка издадена от СБА от всички изброени по-горе места + от офиса на Нисан Ханеда. Реално японците искат да видят, че на книжката има написана конвенциаята, която те са приели, не помня вече коя беше, но така или иначе на книжките от СБА са написани и двете - от 1949 и 1968. И все пак не всички ще се съгласят. Връзка към коментар
Moustick Публикувано: 11 април Сподели Публикувано: 11 април Мерси, след като изпратих имейл запитване с прикачени снимки на книжката ми и международното разрешително от СБА, днес получих потвърждение, че ще мога да наема кола и да шофирам в Япония от тази компания: https://www.omoren.com/en/ То дори след самата резервация, в имейла който я потвърждава, пращат следният линк, където черно на бяло се вижда, че и България е ратифицирала нужната конвенция: https://www.keishicho.metro.tokyo.lg.jp/multilingual/english/traffic_safety/drivers_licenses/geneva.html Така, че въобще не се занимавайте да звъните на посолството, тъй като ще ви дадат грешна информация. Явно вече няма бюрократичен проблем, който да ви спира от това да наемете кола в Япония, стига да имате международно разрешително от СБА. И все пак, първо бих се допитал до фирмата, от която мисля да наема. 1 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега