Прескочи до съдържание

Дълъг уикенд в Белгия

Nivea

Препоръчани мнения

Купих билети за уикенд в Брюксел. За  сега само за двамата с мъжа ми че трябваше да оползотворя един изтичащ кредит. Вероятно ще вземем и някое дете, може и 3те стига да измислим какво да ги правим :)

Приемам съвети за програма за 3 дни и интересни неща за момчета на 4, 7, 10 години.

Връзка към коментар

На първо време - не ги прекарвайте всичките дни в Брюксел. Аз бих отделил максимум ден. Втори за Брюж, трети за Гент/Антверпен. Някоя половинка за Лювен, ако има къде да е смести и става супер стандартна 3 дневна програма, но то и питането ти е горе-долу такова :)

За децата не мога да помогна. Може би Атомиума би им бил интересен. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

За тримата юнаци, препоръчвам това, което харесва на всички мъже - оръжия и коли.

И жени също, но май още са малки за това :(.

Брюксел има страхотен музей на войната. Освен безкрайното количество образци, може да се разходите из окопите на първата световна, да се качите в изтребител или хеликоптер. До музея на войната е Autoworld, пълен с всякакви видове коли. А до тях е музеят на изкуствата, но си признавам, че там не съм влизал. 

Що се отнася до времето ви, моят съвет е да отделите 2 дни на Брюксел. По принцип, коментарите за града са по- скоро негативни, но на мен винаги ми е харесвал. Архитектурата му е страхотна, Гран Плаз е невероятен. Aбе има какво да се види. Ако Брюксел ви омръзне, отскочете до близкия Льовен. Стига се за 20 мин с влак. Студентско градче с хубав център. Обикаля се за 2 часа.

Отделете един ден на Брюж. Невероятен.

Гент и Антверпен също са много добри, но са и

доста по- големи от Брюж и бият много повече на съвременен град. Брюж е доста по компактен и старинната атмосфера е много силно запазена.

Ако сте любители на историята, природата и времето е хубаво бих препоръчал Ватерло. До града е сразен Наполеон. Освен всеузвестния хълм с огромния лъв, там има хубав музей с редица възстановки от восъчни фигури.Обиколката е сред страхотни зелени морави, но си иска време, средства (входът хич не е евтин) и желание за нещо по-различно.:)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Разпределете си дните за Брюксел, Брюж и Гент за разходка в централните им части. Ще имате малко време за посещения на музеи и обекти на закрито.

За деца на в този възрастов диапазон и през настоящият сезон, предполагам става въпрос за месец март, мисля, че посещение на Атомиума и/или Природонаучния музей в Брюксел ще им е интересно https://www.naturalsciences.be/en   по специално залата с динозаврите и не само, а и в момента има временна изложба за маймуните.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

По това време на годината Брюксел и Белгия няма какво да предложат на деца на такава възраст освен музеите. Не съм убедена, че Мини Европа в студен мартенски ден е добра идея. А децата не се впечатляват нито от църкви,  нито от архитектура. Освен да наблегне те на шоколад, вафли и пържени картофи 

Редактирано от Lyubina
Връзка към коментар

Много ви благодаря. Пътуването е в края на април. Много и интересни и разнообразни предложения давате

Май най големия ще вземем този път. А място за отсядане, като локация и конкретно? 

На връщане полета ни е в 8 сутринта, как да се придвижим от Брюксел до Шарлероа?

Връзка към коментар

Транспорт от Брюксел до Шарлероа е със шатъла, който тръгва от Гара Миди, виждам че има хора с друг опит в пътуването,  напр. с влак. Що се отнася до места за отсядане трудно мога да дам конкретна препоръка. Вижте други теми за Брюксел, включително пътеводителя. 

Редактирано от Lyubina
Връзка към коментар
На ‎11‎/‎03‎/‎2018 в 9:25, Nivea каза:

Пътуването е в края на април.

В края на април можете да правите дейности на открито, като посетите някой атракционен парк, например Walibi https://www.walibi.com/belgium/be-en или парк с животни и не само Pairi Daiza https://www.pairidaiza.eu/en (виж тази тема

)

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.