Прескочи до съдържание

Апартамент в Париж

Костов

Препоръчани мнения

Здравейте Магеланци :)

Имам въпрос към всички посетили Париж и ползвали апартамент под наем. Моля дайте идеи в кой район на Париж е добре да се наеме апартамент за максимум три нощувки и за цена максимум 65€ на вечер. Предпочитам спокоен и тих семеен район няма да е лошо и да е близко до основните забележителности :D ( исканията ми май много станаха :D ) Все пак ще бъдем с дете и не ми се иска да види лошата страна на Париж.

Благодаря на всички които се отзоват с мнение :)

Връзка към коментар

На доста ниска цена търсиш, не че е невъзможно да намериш, но ще ти е трудно. Моят съвет специално за Париж е да се оглеждаш за апартамент близо до метрото или RER - така хем може да не си съвсем в центъра, съответно цената ще е по-ниска, а в същото време ще си на 10-15 минути път от там. 
Гетата, поне до колкото аз знам, са в съвсем крайните квартали, там наисти не е добра идея да вземаш апартамент. Ето ти една интересна карта със средните доходи по квартали, от там можеш да се ориентираш кой квартал какъв е. Ако намериш в оранжево-червената зона - супер.

Revenus_%C3%A0_Paris_et_Petite_Couronne.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Чаках някой да се появи с по-практически съвет, но като цяло явно няма. Та при положение, че това ти е ограничението в цената, фокусирай се само да е нещо в близост до метро. Мисля, че в зона 1, генерално обстановката е ОК, зле ще става извън нея, но то не е за предпочитане да си там така и така заради отдалечеността от центъра и забележителностите. 

разгледай http://airbnb.com, но 65 евро за цял апартамент в зона 1 ще е тегава работа си мисля. Търси места с много ревюта, ще ти дадат ясна представа и за апартамента и за квартала наоколо. Щях да ти препоръчам един хотел, в който спахме в тройна стая за 75 евро преди време, ама гледам че същия сега е над 100...

От централните райони около забележителностите между другото избягвай Монмартр. Евтините хотели са там, но след залез слънце си спомням, че е малко съмнителна зона. 

Връзка към коментар

От централните райони около забележителностите между другото избягвай Монмартр. Евтините хотели са там, но след залез слънце си спомням, че е малко съмнителна зона. 

Много съмнителна... Все едно си попаднал някъде в Централна Африка. Макар че сме спали и сме се мотали в района няколко дни и по светло и по тъмно и никакви ядове не сме имали, но въпреки всичко не бих повторил.

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Много съмнителна... Все едно си попаднал някъде в Централна Африка. Макар че сме спали и сме се мотали в района няколко дни и по светло и по тъмно и никакви ядове не сме имали, но въпреки всичко не бих повторил.

Да, не че ще те ограбят на всеки метър, просто е неприятна зона вечер. Там са червени фенери, секс шопове и подобни, не е за семейство с дете. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар

Е то след залез слънце къде в Париж не става все едно си в Мароко или Сенегал. Аз много добре си спомням как след 9-10 ч. вечер Pl. de la Republique (баш центъра), се окупираше от цели катуни с чаршафи и шалтета директно на тревните площи, а по-късно към 3-4 съм виждал през автобуса как един разби с лакът будка за цигари. Но на минувачите не съм виждал да правят проблеми. Точно районът между Бастилията и Република е доста оживен през уикенда, защото има много клубове и дискотеки, и много хора през цялата нощ, може затова да не смеят да закачат "белите".

Затова единствената препоръка, която мога да дам за Париж, е да се избягат усамотени и отдалечени от главните булеварди места. А араби и черни има навсякъде, те просто са част от ландшафта. Около Сена вечер има бездомници, които ако са пили са раздразнителни, и също е добре да се избягват такива места.

Редактирано от wilks
Връзка към коментар

Тихите и семейни квартали са по-далеч от центъра, което по принцип не е проблем, ако наблизо минава RER. При апартаментите обаче 3 дни е долната граница на отдаване под наем, като в повечето случаи се отдават за седмица. Не че не е възможно да се спазариш с някого, но все пак е хубаво да се има предвид. 

В Париж съм бил в предградие, което, макар и далече като километри, беше само на 15 минути от Триумфалната арка с RER. Там обаче трябва да предвидиш и разходите за път. В Париж няма дневна карта за транспорт, има само пакет от 10 билета (карнет), който ти осигурява някакво намаление. Децата също плащат, по по-ниска тарифа. 

Провери този сайт: www.homelidays.com. Френски е и в него се предлагат само апартаменти, студия и подобни обекти за настаняване, без хотели. Като цени има такива, които отговарят на изискванията ти. Остава да провериш дали настаняват за 3 дни и дали са на читаво място. 

Връзка към коментар

... При апартаментите обаче 3 дни е долната граница на отдаване под наем, като в повечето случаи се отдават за седмица.

Не е задължително, само през последните няколко месеца  съм наемал два пъти апартамент и къща за по 2 нощувки ;)

Редактирано от Фичо
Връзка към коментар

Cellphone : 06 26 41 91 95

E-mail 1 : valoir@hotmail.fr

Това е мейла на собственика Setrak Celik. До операта Гарние - супер удобно място. Става и за 4-ма. Като студио е - голяма спалня и разтегателен диван в другата.

Поздрави от Язд,Иран

• Харесвам 4
Връзка към коментар

Благодаря на всички за отговорите :)

stefanrusev господин Setrak Celik какви езици говори?

Иначе и аз съм се насочил твърдо към airbnb за търсене. Все пак до пътуването има още много време просто исках да разбера кои райони да избягвам. Вече ми се избистри за което още веднъж благодарности на всички :thankyou:

Връзка към коментар

Благодаря на всички за отговорите :)stefanrusev господин Setrak Celik какви езици говори?

Иначе и аз съм се насочил твърдо към airbnb за търсене. Все пак до пътуването има още много време просто исках да разбера кои райони да избягвам. Вече ми се избистри за което още веднъж благодарности на всички :thankyou:

Като му гледам името - турски :-)

• Харесвам 2
Връзка към коментар

По наши наблюдения по скоро турски арменец. На много лош английски, но щом е за пари нивото е без значение, а и чичко Гугъл знае всякакви езици. покани ни в някакво негово златарско ателие, но така и не остана време. Адреса го взехме след като платихме по 50% комисионна на агенциите така че той ще е склонен и на преговори.. Adresse; 19 rue de Choiseul 75002 PARIS Мястото е супер -200-300м от Лувъра,близо до метростанция Гарние,а тя е възлова точка.Преди да избереш, погледни картата на метрото..

Аз съм твърдо за център!

Според мен по добре малко по скъпо но да си в центъра, особено с деца - не зависиш от нищо освен от собствените си желания и физически сили да обикаляш,, защото за Париж 6 дни не стигат.

P.s.На ъгъла отсреща имаше сладкарница където всяка сутрин закусвахме с прясноизпечени кроасани.

Редактирано от stefanrusev
Връзка към коментар

P.s.На ъгъла отсреща имаше сладкарница където всяка сутрин закусвахме с прясноизпечени кроасани.

Още един глас за пекарните като предпочитано място. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

http://www.homelidays.com/FR-Locations-Vacances/fr_iledefrance_fr/list_r2.asp

Това е сайта, от който ние резервирахме, но незнам как стои въпросът за 3 нощувки (ние бяхме там 6). Страхотни райони са 5, 6 и може 4. Бяхме в 5- спокоен, няма проблем за посреднощно прибиране, близо до метро (мисля, цената за седмица беше около 400-450Е, т.е. добра за 3-ма)... Хубавото на наемането на апартамент е оборудваната кухня, а супермаркети, от които да си напазарувате вино, сирене и хляб :) под път и над път.

А пекарните... и "макароните".... ауууу

Редактирано от vesi
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.