Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравейте!

 

Имам следния въпрос - влизам в momondo.it и търся полети София-Токио за конкретна дата - 17-31.10.2018 г.  С Alitalia ми дава цена 482 евро, а с Аерофлот - 534 евро. 

След това влизам в momondo.com и пускам същите дати и дестинация. Най-евтиното, което ми дава е с Аерофлот - 726 долара, а с Alitalia изобщо не ми дава полети. 

 

Аз ли нещо бъркам, защо дава такава разлика? 

  • Смея се 1
Връзка към коментар

Първо, напълно нормално е при различен point of sale (ит- Италия, ком - Щатите) цената да е различна, примерно маркетинг, промоции, търсене и предлагане

Второ, може да уцелваш един от сайтовете за намаление и тази цена да не е винаги валидна, а само с определени карти

  • Харесвам 3
Връзка към коментар

Общо взето ги третирай като два отделни сайта, нищо че са с едно име. Това важи дори за големите гиганти като expedia, които директно продават, но за мета търсачки като momondo направо с двойна сила.

 

Momondo не предлага самолетни билети, те сключват договори с агенции, които продават такива, така че резултатите на агенциите да излизат в търсачката на momondo. Съответно италианския им клон има договори с агенции, които продават предимно в Италия, американция със САЩ и т.н. Тези агенции може и на практика ползват различни бази данни, така че и резултатите е нормално да не съвпадат. 

  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.