Прескочи до съдържание

Пътешествие в Юкатан или как Мексико ни очарова!

mililia

Препоръчани мнения

и аз да се включа малко ;)))! В Мексико, където и да отидехме, с изключение на Оахака, се чувствахме напълно в безопасност! Две сами жени обикаляхме из Мексико сити (дори и късно вечер). Сами пътувахме и из Юкатан с междуградски автобуси. Хората са много мили и помагат, ако не си ориентиран. Но всичко е и въпрос на късмет.

Ето от мен малко писания за тази невероятна страна, а скоро ще кача и двете части посветени на Юкатан.

https://veseliak.wordpress.com/category/мексико/

Искам само да споделя, че XCaret беше уникално място и си заслужава парите! Ако сте с кола обаче, не прибягвайте до туристически екскурзии - ужасно са скъпи! По-добре си организирайте сами.

Пожелавам Ви приятни емоции.

А четейки преживяванията на момичетата ми се прииска пак да отида в Мексико и да наваксам пропуснатото! 

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 минути , veseliache каза:

и аз да се включа малко ;)))! В Мексико, където и да отидехме, с изключение на Оахака, се чувствахме напълно в безопасност! Две сами жени обикаляхме из Мексико сити (дори и късно вечер). Сами пътувахме и из Юкатан с междуградски автобуси. Хората са много мили и помагат, ако не си ориентиран. Но всичко е и въпрос на късмет.

Ето от мен малко писания за тази невероятна страна, а скоро ще кача и двете части посветени на Юкатан.

https://veseliak.wordpress.com/category/мексико/

Искам само да споделя, че XCaret беше уникално място и си заслужава парите! Ако сте с кола обаче, не прибягвайте до туристически екскурзии - ужасно са скъпи! По-добре си организирайте сами.

Пожелавам Ви приятни емоции.

А четейки преживяванията на момичетата ми се прииска пак да отида в Мексико и да наваксам пропуснатото! 

Веселяче, пиша ти тук, защото темите с пътеписа ти са заключени и там не мога да коментирам. Вчера изчетох пътуването из Оахака и Чиапас. Посетили са точно онзи район заради който мечтая отново за Мексико. Много ми хареса пътеписа ти.

Първо разказа на @Childish, а сега и твоя за църквите с езическите церемонии, мира не ми дават. Просто трябва пак да се върна там.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
44 minutes ago, mililia said:

Не бих си позволила да коригирам нищо, тъй като концепцията за твоята обиколка из ривиера Мая е съвсем различна от моята. Аз исках история и бит, ти искаш почивка и плаж.

Единственото, което бих те посъветвала изцяло да махнеш нощувките в Канкун. Ако пристигате през деня взимайте колата и директно към Вайадолид - 1,30 ч. да е с кола. Като ти писах за баровете и ресторантите с пияни американци имах предвид точно Канкун. Ако държиш да разгледаш Канкун остави го за накрая. Вече ще сте свикнали с обстановката. А другите нощувки на Плая, Акумал и Тулум да ги обединиш в Плая дел Кармен. Не виждам смисъл от това местене и стягане на багажа. За 20 мин с кола максимум е времето от Плая до Акумл, като се има предвид, че ние се бяхме забили навътре в Плая дел Кармен, а не на крайбрежието. 

Като цяло крайбрежието не дава точна представа за Мексико, доста е европейзирано и скъпо.

Еххх, mililia ,коментара ти много ме улеснява, за което отнова ти благодаря.Даде ми отговор на въпроси , които ме интересуваха и ми спести много време за четене и ровене в и-нет:), а такова нямам в момента.Желая ти здраве, време и енергия за още много пътешествия.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 35 минути , mililia каза:

Веселяче, пиша ти тук, защото темите с пътеписа ти са заключени и там не мога да коментирам. Вчера изчетох пътуването из Оахака и Чиапас. Посетили са точно онзи район заради който мечтая отново за Мексико. Много ми хареса пътеписа ти.

Първо разказа на @Childish, а сега и твоя за църквите с езическите церемонии, мира не ми дават. Просто трябва пак да се върна там.

мястото е наистина уникално и си заслужава да се посети. Но като цяло за Мексико определено не стигат 2 седмици! Всеки район е различен и вълшебен по свой си начин...

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 6 часа, lidia каза:

да си наемем кола от Канкун и да тръгнем по вашият маршрут, който много ми допадна или да резервираме организирани екскурзии от агенции. Досега сме пообиколили голяма част от Азия , винаги самостоятелно , но за Мексико , чета различни неща относно безопасността за 2 сами жени? 

Независимо дали с кола под наем или с обществен транспорт ще се придвижвате, не е необходимо да ходите на организирани екскурзии; можете да посещавате забележителностите самостоятелно.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте,mililia

много внимателно прочетох написаното от Вас.

Много ми хареса, всичко което сте видяли и преживяванията в Мексико,сте ни го поднесли много точно.

Ако можете да ми отговорите,дали се заплаща изходна такса при напускането на Мексико?

Във форума срещам различни мнения.То пишеше и за Бали,че се плаща изходна такса,но не ни искаха пари на летището в Денпасар.

Благодаря Ви!

Връзка към коментар
преди 5 минути , Marin Petrov каза:

Здравейте,mililia

много внимателно прочетох написаното от Вас.

Много ми хареса, всичко което сте видяли и преживяванията в Мексико,сте ни го поднесли много точно.

Ако можете да ми отговорите,дали се заплаща изходна такса при напускането на Мексико?

Във форума срещам различни мнения.То пишеше и за Бали,че се плаща изходна такса,но не ни искаха пари на летището в Денпасар.

Благодаря Ви!

Здравей, Мартин,

Мненията във форума относно заплащането на изходна такса при напускане на Мексико са различни, защото зависи от вида на билета.

При напускане на Мексико от щата Юкатан с чартърен полет на туроператор или нискотарифна компания се заплаща такса, тъй като самата такса не е включена в цената на билета.

При напускане на Мексико с нормална авиокомпания, изходната такса обикновено е включена в цената, поради което не се заплаща такава.

Ето защо, ако таксата е включена в цената на билета няма да заплащате такава. Но, ако пътувате с чартърен полет или нискотарифна компания и таксата не е включена в цената на билета ще ви се наложи да платите такава на място.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Много точно написано.

Ще пътуваме със Evelop,

значи,че ще платим  изходна такса.По-нататък,като със жената си уточним маршрута из Ютакан,ще Ви пишем за подробности,който могат да ни затруднят там.

Благодаря Ви!

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 години по-късно ...
  • 1 година по-късно ...

Надъхах се за Мекско, много яко ми изглежда от снимките и разказите.

На 18.03.2018 г. в 12:54, mililia каза:

по време на предишния шнорхел едно от момичета скочи във водата с неособено надута жилетка, течението я повлече, тя се уплаши и се наложи да я вадят от водата силно уплашена и цялата трепереща. Извади я нейният приятел

На 18.03.2018 г. в 12:54, mililia каза:

Присъстваме и на предложение за брак, което се случва точно с давещата се девойка, така че нещата се подреждат на мястото си....

хахахах не мога да не го коментирам това: нещата за вас са се нредили, ама горокото момиче може цял живот да си мисли....."еххх защо не ме остави да се удавя" 😄 Това в кръга на шегата разбира се 🙂

• Смея се 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.