Прескочи до съдържание

и аз за Атина :)

Препоръчани мнения

Публикувано:

Не ми стана ясно дали питате за Атина или Наксос. Ако искате някъде да спите в Атина близо до пристанището, тогава най-добре е Пасалимани Зеа (пристанище за яхти) или Пирея-център. От Пирея до Атина може да стигнете или с автобус номер 40 или с метрото. 

• Харесвам 1
Публикувано:

В Атина трябва да преспим, но понеже ферито за Наксос е много рано, затова питам в кой район е добре да търся нощувка, за да сме близо до пристанището. Много благодаря за отговорите!

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 10 минути , kakadu каза:

В Атина съм един ден август. Кой е най близкия и хубав плаж в града? И как се стига.

Този, ето така:

И няма нужда да ходиш до града ;)

Автобуси X96 и X97 са по 6 евро, другия можеш и да пропуснеш - не е далече за ходене.

Плажът има дневен вход, който през уикенда е по-скъп, но си струва отвсякъде - включва и шезлонг и чадър.

Вътре има барчера и места за хранене. Ако не ти харесват, можеш да излезеш да се храниш навън и пак да си влезеш.

И този е хубав:

но се стига една идея по-бавно и на мен ми харесва по-малко от първия.

Публикувано:

Най-лесно е да хванеш трамвай от Синтагма и с него да отидеш на някой от плажовете на юг от Атина. Аз съм ходил единствено на плажа на Глифада, преди него и след него също има спирки до други плажове. Билета за трамвая е мисля, че беше 1,4 евро. Трябва да се хванe трамвая от Синтагма в посока Asklipio Voulas. 

Ако имате кола под наем, може да се отиде и до по-далечни плажове. На мен местни хора ми бяха предложи да отидем с тях до плаже на селцето Порто Рафти, но после нямаше как да се приберем и се отказахме. 

• Харесвам 1
Публикувано:

Няма да съм с кола. С градски транспорт. Идеята  е до обяд да позяпме каквото има докато е по хладно, после на плаж и вечерта на самолета. Затова ме интересуват плажове близи до града, с транспорт до тях.  И после до аеропрта.

Публикувано:

Бихте ли ни посъветвали за хотел, в близост или около летището в Атина, за една нощувка?

Гледахме цените в Софител хотел точно срещу летището, но 200 евро на вечер, са излишни си мисля.

• 7 месеца по-късно ...
Публикувано:

Харесах си хотел в близост до метро станция Агиас Йоанис. Някой има ли представа добър ли е района? Очертава се да пътувам сама и не искам да се мотая около разни тъмни субекти.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.