Прескочи до съдържание

Празнична Магеланска инвазия в Азия

Препоръчани мнения

преди 3 часа, Dani Magelan каза:

Слизаме вероятно на Аман, разходка, море - от Йордания до София с Раян, може би. Ще видим.

А има и Аман - Букурещ за бързащите.

И ние се уредихме, но за края на Януари и мислим да останем в Йордания, тъй като така или иначе беше предвидена точно за това време.

Благодаря на Костов за чудесната оферта! 

• Харесвам 8
Връзка към коментар

А как точно става това със слизането в Йордания и прибиране оттам с Райън? Нали уж не трябва да се пропуска отсечка по маршрута, за който е закупен билет?

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 1 минута , Боби каза:

Може и да чекираш, но изрично до Аман. Ако някой знае друго, да допълни.

А дали ще се съгласят да чекират до Аман? Ако откажат, багажът отива до Копенхаген. Или ако не се качиш го свалят?

Връзка към коментар
преди 5 минути , Dani Magelan каза:

А дали ще се съгласят да чекират до Аман? Ако откажат, багажът отива до Копенхаген. Или ако не се качиш го свалят?

Ако не си на самолета, са длъжни да го свалят. Така че едва ли ще откажат да го чекират само до Аман.

Връзка към коментар
преди 4 минути , Dani Magelan каза:

Ще се съгласят- правил съм го с турците. Въпросът е ти да се чекираш само до Аман че иначе става голяма какафония

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Oshko каза:

И аз съм го правил, голяма разправия е, имайте го предвид. Най-лесно само с ръчен багаж, слизаш и не питаш никого.

Зависи от персонала на летището. Аз не успях да се чекирам онлайн Джакарта -Истанбул но сглупих да се чекирам Истанбул -Венеция и на летището ме караха да подписвам декларация че искам да ми чекират багажа само до Ист. Не мисля че някой може да те задължи...

Връзка към коментар
преди 52 минути , master_of_germs каза:

А как точно става това със слизането в Йордания и прибиране оттам с Райън? Нали уж не трябва да се пропуска отсечка по маршрута, за който е закупен билет?

Може да пропуснеш отсечка, просто тоя билет вече няма да е валиден след това. Т.е. пропускай само от края :)

За багажа и чекирането, съм чувал че понякога правят проблеми, именно заради ниската цена и не разрешават багажа до междинното летище. Понякога не правят. Сигурен вариант е да имаш само ръчен багаж, или да оставиш една нощувка в междинната точка, тогава не могат да откажат.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Благодаря и аз, @Костов! След дълги колебания, реших, че си заслужава разправията с логистиката заради тези празнични дни, дето пестят отпуска. Взех 20 дек. - 03 януари. 3 билета-615 евро. Доволно! Сега да видим как в крайна сметка ще измъдрим връщането :)

Редактирано от eloena
  • Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар
Дани Магелани

На летище Аман има ли безплатни екскурзии на йорданските линии, както в Доха?

Кой е най-добрият вариант за транспорт на две немлади жени от Аман до Акаба? За младите е ясно.:lol:

Визов режим с Йордания, цена и необходими документи?

Връзка към коментар

На мен Истанбул ми е като да отида до София. :) Пък е утъпкана пътека вече. Пропускането на последния полет до Копенхаген също ми е ОК заради желанието да видим Йордания. Всъщност бях отхвърлил офертата преди да се усетя за това. Искаме поне една седмица да останем Йордания и може би да се прехвърлим за един или два дни и в Тел Авив. А от там полетите до Варна бяха по 20 лв тази зима.

Лично на мен ми се връзва идеално.

преди 2 минути , Dani Magelan каза:

40 йордански е цената. Аз лично мисля да си взема Jordan pass, което премахва таксите за визи в Йордания, а само входа за Петра почити избива цената му.

• Харесвам 5
  • Благодаря 1
Връзка към коментар
преди 3 минути , Dani Magelan каза:

Кой е най-добрият вариант за транспорт на две немлади жени от Аман до Акаба? За младите е ясно.:lol:

Готованка :) има виза, има и цена за визата, за безплатни неща се съмнявам. Я отвори една нова тема и питай там :)

Връзка към коментар
преди 3 минути , Dani Magelan каза:

За Банкок има ли вариант да се размине без виза? 

Връзка към коментар
преди 2 минути , Kamen каза:

За Банкок има ли вариант да се размине без виза? 

Следващ полет от BKK в деня на пристигане, за транзит няма да ти трябва виза, а @Dani Magelan май знае трик как да си събереш багажа и да го чекираш за следващия полет без да излизаш транзит

Редактирано от 45#2
Връзка към коментар
преди 2 минути , Боби каза:

Следващ полет от BKK в деня на пристигане, за транзит няма да ти трябва, а @Dani Magelan май знае трик как да си събереш багажа и да го чекираш за следващия полет без да излизаш транзит

Връщането е от Банкок, за там питам.

Между другото Йорданските авиолинии пуснаха за 24часа, 30% намаление за пътуване до 14 декември 

Редактирано от Kamen
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
Дани Магелани
преди 1 минута , Боби каза:

Следващ полет от BKK в деня на пристигане, за транзит няма да ти трябва виза, а @Dani Magelan май знае трик как да си събереш багажа и да го чекираш за следващия полет без да излизаш транзит

Да не използваш никаква виза:

Може. Описала съм го някъде в тайландските теми, но ако някой прояви интерес, ще повторя. Важи само за нормалните АК. Проиграно.

Може. За нискотарифните, летящи от ВКК трябва да си с ръчен багаж и разпечатана бордна карта в ръце. Проиграно.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
преди 7 минути , Dani Magelan каза:

Да не използваш никаква виза:

Може. Описала съм го някъде в тайландските теми, но ако някой прояви интерес, ще повторя. Важи само за нормалните АК. Проиграно.

Може. За нискотарифните, летящи от ВКК трябва да си с ръчен багаж и разпечатана бордна карта в ръце. Проиграно.

Правилно ли съм разбрал - примерно полет Куала Лампур - Банкок и в рамките на няколко часа Банкок - Аман/Копенхаген виза няма да ми трябва? 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, nisti75 каза:

И аз се уредих с билети. За 30.12 - 10.01, през италианското оподо - 741 евро за 4 билета. 

Костов, благодаря за офертата. 

Ще се прибираме заедно :)
27.12 -10.01- откога си мечтая да посрещна Нова Година по къси гащи!!! Да не говорим че новогодишната нощ в Бг струва колко целия билет.  Хе-хе, някоЙ си получиха новогодишния подарък още преди Великден :)       Засега идеята е от остров на остров до Банкок.

Редактирано от stefanrusev
  • Харесвам 8
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Връзка към коментар
преди 7 минути , stefanrusev каза:

27.12 -10.01- откога си мечтая да посрещна Нова Година по къси гащи!!! Да не говорим че новогодишната нощ в Бг струва колко целия билет.  Хе-хе, някоЙ си получиха новогодишния подарък още преди Великден :)       Засега идеята е от остров на остров до Банкок.

Аз мисля да забием към Индонезия - Борободур и т.н., после Сингапур. Ама трябва да ми се избистри. Радвам се, че се връщаме на една дата, а ако кажеш, че тръгваш от Пловдив с автобус към Истанбул на 27.12 съвсем заедно ще я караме :)

Връзка към коментар
преди 18 минути , stefanrusev каза:

И аз съм за тия дати, откъде ги взе?  

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.