DaBo Публикувано: 14 април, 2018 Публикувано: 14 април, 2018 Турът в кулите Петронас е много добре организиран. Продължава около 45 минути, влиза цялата група за даден час, минават се проверки със скенери и т.н. Ако вземеш тур в 18:30, няма да хванете светлините на града, защото към 19:15 ще сте приключили. Освен това се отива 20 минути преди часа на тура. Купи билети за 19 часа, ако все още има. Има вероятност да няма места за цялата група в един тур и да се разделите на две-три по-малки групи в два-три тура. Можеш да размениш местата на кулите и тв-кулата на първия ден. Значи Бату Кейвс, после тв-кулата (около 15-16 часа ще е ок), след нея в 19 часа Кулите. След кулите в обратен ред до Jalan Alor, ако искате да вечеряте там. Пътят е следният - Мол Сурия - пешеходен мост - Мол Павилион - Jalan Alor. Оттам се приберете с граб или такси, че сигурно ще сте много уморени. Пак ще погледна къде точно са тези апартаменти, където ще спите. Kl travelpass пас е като Touch and go картата, можеш да сложиш пари и да покриеш пътуването с влак до Бату Кейвс, но във вашия случай излизате от 48 часовия диапазон. Не мисля, че ще ви е удобна за ползване. Има чейндж бюра навсякъде - и на летището, и на моловете. Само не знам дали ще работят като кацнете от Сингапур, така че си приготви малайзийски рингитс предварително. На другия ден ще смениш още, но почти навсякъде може да се плаща с карта. Дори и граб пуснаха тази опция, трябва при регистрацията да избереш метод на плащане "кредитна карта". Сим картите на летището обаче се плащат в брой. На летището в Сингапур преди да излетите за насам ги питай дали не можеш да купиш рингитс там. Аз сменям ринтитс за сингапурски долари там, не си нося евро или долари. Защо да не става обратното? Из региона си сменят навсякъде валутите. В Тайланд също сменям рингитс. За курса не знам къде точно е най-добрият. В общи линии е еднакъв навсякъде. 2
Jorro Публикувано: 14 април, 2018 Автор Публикувано: 14 април, 2018 46 minutes ago, DaBo said: Турът в кулите Петронас е много добре организиран. Продължава около 45 минути, влиза цялата група за даден час, минават се проверки със скенери и т.н. Ако вземеш тур в 18:30, няма да хванете светлините на града, защото към 19:15 ще сте приключили. Освен това се отива 20 минути преди часа на тура. Купи билети за 19 часа, ако все още има. Има вероятност да няма места за цялата група в един тур и да се разделите на две-три по-малки групи в два-три тура. Можеш да размениш местата на кулите и тв-кулата на първия ден. Значи Бату Кейвс, после тв-кулата (около 15-16 часа ще е ок), след нея в 19 часа Кулите. След кулите в обратен ред до Jalan Alor, ако искате да вечеряте там. Пътят е следният - Мол Сурия - пешеходен мост - Мол Павилион - Jalan Alor. Оттам се приберете с граб или такси, че сигурно ще сте много уморени. Пак ще погледна къде точно са тези апартаменти, където ще спите. Kl travelpass пас е като Touch and go картата, можеш да сложиш пари и да покриеш пътуването с влак до Бату Кейвс, но във вашия случай излизате от 48 часовия диапазон. Не мисля, че ще ви е удобна за ползване. Има чейндж бюра навсякъде - и на летището, и на моловете. Само не знам дали ще работят като кацнете от Сингапур, така че си приготви малайзийски рингитс предварително. На другия ден ще смениш още, но почти навсякъде може да се плаща с карта. Дори и граб пуснаха тази опция, трябва при регистрацията да избереш метод на плащане "кредитна карта". Сим картите на летището обаче се плащат в брой. На летището в Сингапур преди да излетите за насам ги питай дали не можеш да купиш рингитс там. Аз сменям ринтитс за сингапурски долари там, не си нося евро или долари. Защо да не става обратното? Из региона си сменят навсякъде валутите. В Тайланд също сменям рингитс. За курса не знам къде точно е най-добрият. В общи линии е еднакъв навсякъде. Благодаря. Значи програмата е почти готова има само няколко празноти : 1ви ден: Пещерите- ТВ кулата около 13ч-> място за хапване и за разглеждане м/у двете кули? -> Кулите Петронас в 19ч.-> "златния триъгълник", който предлагаш в първоначалния ред завършващ с вечеря в Jalan Alor 2ри ден: Чек ин в 10ч на гарата след това Merdeka square -> Чайна таун както си го описала в другата тема с ( Central market - Petaling street –Guan Di Temple- Sri Mahamariamman Temple - Old market square) само не знам дали ще успеем за 4 /4 1/2 часа и дали в тази последователност? Какво мислиш?
DaBo Публикувано: 15 април, 2018 Публикувано: 15 април, 2018 За втория ден ще успеете при стройно темпо. Площадът е площад с галерията и знака I love KL в единия край, джамията Masjid Jamek в другия и изброените сгради м/у тях. На Central market зависи колко бързо ще си купите сувенири, Petaling street е на 3 минути пеша, а храмовете са около Petaling street. Наистина е постижимо. Ако пък видите, че нямате време, каквото сте успели да видите пак ще е достатъчно. Тъкмо повод да се върнете отново!
Victoria Публикувано: 15 април, 2018 Публикувано: 15 април, 2018 За Петронас ножеш да купиш и онлайн. Мисля, че часовете по залез свършват по-бързо. Ние не хванахме такъв, но и времето се оказа, че не ставаше. Онлайн май не пускат всички билети, но не ни беше опция да ходим сутрин на касата. За влака до Бату - аз пътувах, докато правеха ремонта. На гарата следвахме табелките за free shuttle bus, той ни закара до гара Sentul май беше и оттам си хванахме влак. Наобратно беше същото в обратен ред. Минусът е, че чакаш повече, макар че автобусите май тръгваха един след друг, а чакането на гарата го имаш така или иначе, особено на връщане може да си уморен и правостоящ. Автобусната част на KL Sentral смърди отвратително. Пътуването излиза маалко по-евтино, щото плащаш за по-малък участък от пътя. Вижте граб какви пари ще ви е и си преценете кое от двете да ползвате.
Jorro Публикувано: 15 април, 2018 Автор Публикувано: 15 април, 2018 17 hours ago, DaBo said: За втория ден ще успеете при стройно темпо. Площадът е площад с галерията и знака I love KL в единия край, джамията Masjid Jamek в другия и изброените сгради м/у тях. На Central market зависи колко бързо ще си купите сувенири, Petaling street е на 3 минути пеша, а храмовете са около Petaling street. Наистина е постижимо. Ако пък видите, че нямате време, каквото сте успели да видите пак ще е достатъчно. Тъкмо повод да се върнете отново! A за какво ще стигне времето да сложа между двете кули първия ден ? 10 hours ago, Victoria said: За Петронас ножеш да купиш и онлайн. Мисля, че часовете по залез свършват по-бързо. Ние не хванахме такъв, но и времето се оказа, че не ставаше. Онлайн май не пускат всички билети, но не ни беше опция да ходим сутрин на касата. За влака до Бату - аз пътувах, докато правеха ремонта. На гарата следвахме табелките за free shuttle bus, той ни закара до гара Sentul май беше и оттам си хванахме влак. Наобратно беше същото в обратен ред. Минусът е, че чакаш повече, макар че автобусите май тръгваха един след друг, а чакането на гарата го имаш така или иначе, особено на връщане може да си уморен и правостоящ. Автобусната част на KL Sentral смърди отвратително. Пътуването излиза маалко по-евтино, щото плащаш за по-малък участък от пътя. Вижте граб какви пари ще ви е и си преценете кое от двете да ползвате. Тръгнах да купувам и наистина за 7 pm са свършили та ще взема за 7:15 пм. За тв кулата пак ли са с часове билетите и се качваш с тур или е свободно? За пещерите ще го видим на място, с влак ще ми е по-приятно.
DaBo Публикувано: 16 април, 2018 Публикувано: 16 април, 2018 (редактирано) Разстоянието м/у Кулите и ТВ кула се взема за около 20-на минути пеша. Ако вземеш билети за Кулите за 19:15, то трябва да сте там някъде около 18:45. Така че ако тръгнете от ТВ кула най-късно в 18 часа, всичко ще е ок. За Тв кулата няма фиксирани часове и организирани посетители в групи, така че може би е добре да си купите билети на място, така няма да се ангажирате със супер фиксирана програма. След Бату кейвс отивате на ТВ кулата. Като привършите с нея, една част от групата (виждам, че сте в различни възрастови групи) може да се прибере до апартаментите, които са наблизо и да си почине и освежи или пък да отидете до Кулите да хапнете на някой от food court-ете, кафенце (в мол Сурия от страната на парка има много приятни заведения, където може и да хапнете, и да пиете кафе, и да пушите, ако има пушачи сред вас), а дамите може да пообиколят и мола . Следват Кулите, пешеходния мост, мол Павилион и вечеря на Jalan Alor. За да се приберете, хванете монорейла от спирка Bukit Bintang и слезте на спирка Bukit Nanas. Това са две спирки, но ще ви спести близо 30 минутно ходене пеша. Последният влак е в 23:30 от KL Sentral. За Бату Кейвс ще поагитирам да вземете две 6-местни Граб коли. Разполагате с малко време за КЛ, не го губете в излишно пътуване с градския транспорт. Това ли са апартаментите? http://platinum-suites-gallery-face-platinum-suites.business.site/ Ако са това, то вие сте в района м/у Кулите и ТВ кула. От апартаментите трябва да отидете до спирка Dang Wangi, да хванете LRT No.5 посока Putra Heights, да слезете на KL Sentral, откъдето да се прехвърлите на комутъра за Бату Кейвс. Комутърите не са бързи и не са на толкова често като LRT. На 15 или 20 минути, в зависимост дали е работен или уикенд ден, докато LRT е като метро - на всеки 3-4 минути. Цялото това упражнение до Бату Кейвс може да ви отнеме до час, особено ако има и ремонт по линията, а с Граб ще стигнете много по-бързо. Не забравяй и разстоянието, което трябва да изминете пеша от апартаментите и вътре в гарата. Граб ви вземат от входа и ви оставят на входа. Връщането оттам с градски транспорт пък ще бъде още по-бавно, защото финалната спирка е ТВ кулата. За нея от KL Sentral трябва да хванете монорейла и да слезете на спирка Bukit Nanas и оттам пеша. Монорейлът е най-бавен и пак се движи на някакъв по-дълъг интервал. В момента е 9 часа сутринта тук, работен ден тоест има си сериозен работен трафик и пътуването от тези апартаменти до Бату Кейвс го дават 18 минути с кола (14 км е) и 51 минути с влак. Използвай Гугъл мапс (ние караме с това приложение тук, използваме го за навигация), засича в реално време трафика и изчислява времето. Работи повече от отлично. Друго подходящо приложение е waze. Както казах, 1-ви май е неработен, но трафикът през такива дни и уикенди започва да се засилва към 11 часа. Сега проверих: Цената на човек от KL Sentral до Бату Кейвс в 2.60 рингитс, а от Dang Wangi до KL Sentral е 2 рингитс тоест 4.60 рингитс на човек в посока. Цената на 6-местен граб в момента 26 рингитс. Ако има някакви тол такси по пътя, те се плащат отделно, но едва ли ще са повече от 5-6 рингитс тоест някъде около 31-32 рингитс. С граб излиза много малко по-скъпо и за 5-6 рингитс на кола не си заслужава "упражнението" с влаковете. Съвет: има пикови часове, когато има по-голямо търсене на граб. Тогава цената се увеличава, но изчакай 10-на минути и обикновено нещата се нормализират. Пикови часове са м/у 7 и 9 и 16-19 в работни дни или при много силен дъжд. През празнични и уикенд дни не съм виждала да има по-голямо търсене. Тази карта на Куала Лумпур я публикувах в магеланския пътеводител. Ще ти свърши много добра работа да се ориентираш из града: Редактирано 16 април, 2018 от DaBo 2 2 1
Jorro Публикувано: 16 април, 2018 Автор Публикувано: 16 април, 2018 7 hours ago, DaBo said: Разстоянието м/у Кулите и ТВ кула се взема за около 20-на минути пеша. Ако вземеш билети за Кулите за 19:15, то трябва да сте там някъде около 18:45. Така че ако тръгнете от ТВ кула най-късно в 18 часа, всичко ще е ок. За Тв кулата няма фиксирани часове и организирани посетители в групи, така че може би е добре да си купите билети на място, така няма да се ангажирате със супер фиксирана програма. След Бату кейвс отивате на ТВ кулата. Като привършите с нея, една част от групата (виждам, че сте в различни възрастови групи) може да се прибере до апартаментите, които са наблизо и да си почине и освежи или пък да отидете до Кулите да хапнете на някой от food court-ете, кафенце (в мол Сурия от страната на парка има много приятни заведения, където може и да хапнете, и да пиете кафе, и да пушите, ако има пушачи сред вас), а дамите може да пообиколят и мола . Следват Кулите, пешеходния мост, мол Павилион и вечеря на Jalan Alor. За да се приберете, хванете монорейла от спирка Bukit Bintang и слезте на спирка Bukit Nanas. Това са две спирки, но ще ви спести близо 30 минутно ходене пеша. Последният влак е в 23:30 от KL Sentral. За Бату Кейвс ще поагитирам да вземете две 6-местни Граб коли. Разполагате с малко време за КЛ, не го губете в излишно пътуване с градския транспорт. Това ли са апартаментите? http://platinum-suites-gallery-face-platinum-suites.business.site/ Ако са това, то вие сте в района м/у Кулите и ТВ кула. От апартаментите трябва да отидете до спирка Dang Wangi, да хванете LRT No.5 посока Putra Heights, да слезете на KL Sentral, откъдето да се прехвърлите на комутъра за Бату Кейвс. Комутърите не са бързи и не са на толкова често като LRT. На 15 или 20 минути, в зависимост дали е работен или уикенд ден, докато LRT е като метро - на всеки 3-4 минути. Цялото това упражнение до Бату Кейвс може да ви отнеме до час, особено ако има и ремонт по линията, а с Граб ще стигнете много по-бързо. Не забравяй и разстоянието, което трябва да изминете пеша от апартаментите и вътре в гарата. Граб ви вземат от входа и ви оставят на входа. Връщането оттам с градски транспорт пък ще бъде още по-бавно, защото финалната спирка е ТВ кулата. За нея от KL Sentral трябва да хванете монорейла и да слезете на спирка Bukit Nanas и оттам пеша. Монорейлът е най-бавен и пак се движи на някакъв по-дълъг интервал. В момента е 9 часа сутринта тук, работен ден тоест има си сериозен работен трафик и пътуването от тези апартаменти до Бату Кейвс го дават 18 минути с кола (14 км е) и 51 минути с влак. Използвай Гугъл мапс (ние караме с това приложение тук, използваме го за навигация), засича в реално време трафика и изчислява времето. Работи повече от отлично. Друго подходящо приложение е waze. Както казах, 1-ви май е неработен, но трафикът през такива дни и уикенди започва да се засилва към 11 часа. Сега проверих: Цената на човек от KL Sentral до Бату Кейвс в 2.60 рингитс, а от Dang Wangi до KL Sentral е 2 рингитс тоест 4.60 рингитс на човек в посока. Цената на 6-местен граб в момента 26 рингитс. Ако има някакви тол такси по пътя, те се плащат отделно, но едва ли ще са повече от 5-6 рингитс тоест някъде около 31-32 рингитс. С граб излиза много малко по-скъпо и за 5-6 рингитс на кола не си заслужава "упражнението" с влаковете. Съвет: има пикови часове, когато има по-голямо търсене на граб. Тогава цената се увеличава, но изчакай 10-на минути и обикновено нещата се нормализират. Пикови часове са м/у 7 и 9 и 16-19 в работни дни или при много силен дъжд. През празнични и уикенд дни не съм виждала да има по-голямо търсене. Тази карта на Куала Лумпур я публикувах в магеланския пътеводител. Ще ти свърши много добра работа да се ориентираш из града: Много благодаря. Май май ще сме с grab до пещерите, щом е и 20 мин с кола. Щом като време е толкова малко ще сме с такси на отиване. Мога ли да те помоля да провериш през приложението има ли опция да избереш 2 коли в 1 поръчка или примерно брой хора за да знам ще мога ли реално да извикам 2 коли за всички. В някои приложения не можеш да правиш 2 поръчки за такси едновременно и не ми се е налагало да го проверя в приложението на GRAB. От БГ не ми е активно и не мога да го разцъкам. Моля те също виж каква е цената, която ти дава за 6-местен GRAB от летището до хотела ни просто за референция. Правилния адрес на апартамента си задала- това е хотела. Довечера ще разгледам подробно картата. Идеята с парка пред Петронас ми хареса много. Чудя се обаче дали няма да имаме време да включим и Orchid garden . Има ли как да се разгледа, но не пеша , а примерно да се наеме голф количка или някакво влакче в парка?
DaBo Публикувано: 16 април, 2018 Публикувано: 16 април, 2018 (редактирано) Цените на Граб от/до летището са фиксирани. За 6-местна кола е 105 рингитс плюс тол таксите. За съжаление, това е недостатък на приложението - не може да се извикат две коли в една поръчка, но можеш да си направиш две поръчки една след друга. Не е проблем. За Orchid garden - не си натоварявайте програмата излишно. Не подценявай адската влага и високите температури. А и възможността да вали все едно Индийският океан се изсипна от небето, както е точно в момента. И без Orchid garden програмата ви е добра, ще покриете всичко най-важно от града. Единствено имам малки притеснения относно закупуването на сим карта. Ако Малиндо са навреме (из региона често има забавяния, най-често заради времето), ще кацнете към 22:30. Докато излезете, минете проверки и вземете куфарите, ама в най-добрия случай, ще стане 23. Аз по-скоро клоня към 23:15 - 23:30. И не знам тогава дали работят щандовете на мобилните оператори на летището. В града със сигурност не работят. А без локален номер, не може да се регистрираш в граб. Така че имай план Б - влак и LRT No.5 до спирка Dang Wangi. Или от гарата като излезате от влака в залата, от дясно има гишета на таксита. Вземете 3 нормални или 2 големи до апартаментите. Там едните таксита са на километър, а уж по-луксозните са с фиксирана цена на зона. Казваш кой ти е адресът и те ти казваш колко пари е + 2 рингитс такса. Не съм се возила от много отдавна на такси с апарат и си нямам идея колко струва в момента. Питала съм сред местните ни приятели за препоръчан шофьор с бус, ако имам някакво инфо, веднага ще ти го изпратя. Иначе имам един шофьор с голяма кола, кара към граб, но вашият случай е различен, че сте много хора. Edit - според сайта на Celcom/Blue cubes на KLIA работят до 24 часа, а на другия терминал KLIA2 е денонощно. А, дано! Ще питам в някой от офисите им дали могат да потвърдят работното време на летищните им локации. Редактирано 16 април, 2018 от DaBo 1
Jorro Публикувано: 16 април, 2018 Автор Публикувано: 16 април, 2018 2 minutes ago, DaBo said: Цените на Граб от/до летището са фиксирани. За 6-местна кола е 105 рингитс плюс тол таксите. За съжаление, това е недостатък на приложението - не може да се извикат две коли в една поръчка, но можеш да си направиш две поръчки една след друга. Не е проблем. За Orchid garden - не си натоварявайте програмата излишно. Не подценявай адската влага и високите температури. А и възможността да вали все едно Индийският океан се изсипна от небето, както е точно в момента. И без Orchid garden програмата ви е добра, ще покриете всичко най-важно от града. Единствено имам малки притеснения относно закупуването на сим карта. Ако Малиндо са навреме (из региона често има забавяния, най-често заради времето), ще кацнете към 22:30. Докато излезете, минете проверки и вземете куфарите, ама в най-добрия случай, ще стане 23. Аз по-скоро клоня към 23:15 - 23:30. И не знам тогава дали работят щандовете на мобилните оператори на летището. В града със сигурност не работят. А без локален номер, не може да се регистрираш в граб. Така че имай план Б - влак и LRT No.5 до спирка Dang Wangi. Или от гарата като излезате от влака в залата, от дясно има гишета на таксита. Вземете 3 нормални или 2 големи до апартаментите. Там едните таксита са на километър, а уж по-луксозните са с фиксирана цена на зона. Казваш кой ти е адресът и те ти казваш колко пари е + 2 рингитс такса. Не съм се возила от много отдавна на такси с апарат и си нямам идея колко струва в момента. Питала съм сред местните ни приятели за препоръчан шофьор с бус, ако имам някакво инфо, веднага ще ти го изпратя. Иначе имам един шофьор с голяма кола, кара към граб, но вашият случай е различен, че сте много хора. За сим картите видях в klook, че предлагат някаква туристическа карта за 4,7 евро и може да се получи от летището до 00:00ч ( поне пише, че до толко работят) https://www.klook.com/activity/1893-sim-card-kuala-lumpur/ Освен да поръчам такава карта и да я взема от летището, ако сме късметлии преди 00:00ч да сме излезли.
DaBo Публикувано: 16 април, 2018 Публикувано: 16 април, 2018 Ами да, явно всички мобилни на КЛИА работят до 24 часа, а на КЛИА2 са денонощни. Цената е добра. Tune talk са само предплатени карти, един от собственици на дялове са Celcom, спряга се също името на Тони Фернандес, СЕО на ЕърЕйжа. Не би трябвало до има проблем. Klook работи много добре и в Сингапур. Виж го за разни отстъпки, може да ти е полезно. И за там предлагат сим карта: https://www.klook.com/activity/1460-sim-card-singapore/
Jorro Публикувано: 17 април, 2018 Автор Публикувано: 17 април, 2018 22 hours ago, DaBo said: Ами да, явно всички мобилни на КЛИА работят до 24 часа, а на КЛИА2 са денонощни. Цената е добра. Tune talk са само предплатени карти, един от собственици на дялове са Celcom, спряга се също името на Тони Фернандес, СЕО на ЕърЕйжа. Не би трябвало до има проблем. Klook работи много добре и в Сингапур. Виж го за разни отстъпки, може да ти е полезно. И за там предлагат сим карта: https://www.klook.com/activity/1460-sim-card-singapore/ Благодаря, ще се възползвам. Да ти се оплача обаче,че не успях да купя 10 билета за Петронас в 19:15. Когато опитах в неделя имаше места, но при опит за плащане с Diners Club, не транзакцията беше неуспешна и блокира само билетите за този слот. Изчаках да ги отблокират , което стана едва днес, но вече има само 5 билета, които могат да се купят онлайн. Звънях им да ги питам за неуспешната транзакция и дали няма как да си продължа резервацията, но да платя с друга карта, но неуспешно. Трябвало на място да проверя, ако имали билети. Та сега ще купя билети за 18:15ч. онлайн. Не ми се рискува да чакам на място да пробвам и то за този популярен час.
DaBo Публикувано: 17 април, 2018 Публикувано: 17 април, 2018 А, на място няма никакъв шанс. Не рискувай! Купувай за 18:15. Дали проблемът не е бил в кредитната карта. Тук като че ли Diners Club не е популярна. Ние имаме амекс, издадена от тяхната най-голяма банка и пак не я приемат на повечето места. Най-често виза и мастеркард.
DaBo Публикувано: 21 април, 2018 Публикувано: 21 април, 2018 @Jorro, това, което снощи осъзнах след като се возих на 6-местен Граб е, че тези коли са 6 местни, ако нямате багаж. Задният ред седалки е в багажника и когато няма багаж, те се вдигат и колата става 6-местна. Ако има багаж, то е 4+1 местна. Не знам дали успях да обясня? Например Perodua Alza или Proton Ertiga/Exora. Това са най-често срещаните 6-местни коли граб. Това са двата локални бранда. Тойота Avanza също много често се среща.
Jorro Публикувано: 21 април, 2018 Автор Публикувано: 21 април, 2018 8 hours ago, DaBo said: @Jorro, това, което снощи осъзнах след като се возих на 6-местен Граб е, че тези коли са 6 местни, ако нямате багаж. Задният ред седалки е в багажника и когато няма багаж, те се вдигат и колата става 6-местна. Ако има багаж, то е 4+1 местна. Не знам дали успях да обясня? Например Perodua Alza или Proton Ertiga/Exora. Това са най-често срещаните 6-местни коли граб. Това са двата локални бранда. Тойота Avanza също много често се среща. Мале, благодаря ти. Значи при това положение ще трябват 2 големи и 1 нормален граб . Сега ще потърся дали няма някой шътъл тип минибус , който да е на прилична цена и да вземем него евентуално...
troplev Публикувано: 25 април, 2018 Публикувано: 25 април, 2018 Аз вчера се върнах от същата екскурзия, която пранирате. Накратко без да съм чел останалите коментари: - в Сингапур не ни хареса особено - скъпо е, скучно е, да не говорим за забраните(без дъвки, ел. цигари и какво ли не). Струва си да видите градините и Марина бей нощем. - До Куала Лумпур ходихме с автобус и не беше лошо решение - отнема 5-6 часа, колкото би отнело и със самолет. Имайте предвид че Куала Лумпурското летище е на 50 км от града! Автобусите бяха много добър и евтин вариант - удобни и големи са и може да си разглеждаш. Сегалките лягат и има много място за краката. В Куала Лумпур ни хареса много повече. Спахме в Platinum - уникален хотел! Освен хотелската част има и стаи под наем - ние наехме Saba Suites @Platinum. Басейна е уникален, гледката също. На пешеходно разстояние до Петронас и China town. За транспорт навсякъде ползвайте GRAB (Сингапур, Малайзия и Бали), иначе ще ви отрежат главите. - Камбоджа ще я пропусна, тъй като няма да ходите там. - В Бали - ползвахме Буда 3 дена. Точен е, сериозен е - но не му се предоверявайте. Доста от екскурзиите които ви е предложил не си струват. Сафари парка си беше чиста прецаквация - много е детско, скъпо е и не си струва. Не сме ходили до зоо градината, но предполагам, че ще е същото. Отделно че имахме само 2-3 часа, които са крайно недостатъчни за да видиш всичките шоута. Ако няма да стоите там цял ден - не му се връзвайте. Търчахме като луди в парка и нищо не видяхме. Kecac танците са яки и си струват - отидете, но спокойно пропуснете другите танци - въобще не ни харесаха. А и след като си гледал Kecac няма да те впечатлят. Пеперудите - мен лично не ме изкефиха, но може би защото вече съм бил на подобно място в Тайланд. Сребърната работилница - директно я прескочете. За кафето си струва да идете, но е много скъпо. От летището си взех за същите пари като това там. Оризовите тераси са хубави, както и Monkey Forest-а. Буда прекалено много наблъсква програмите и не можеш да се насладиш много много. Besakih temple си струва да се види. Като цяло в Бали не ни хареса особено, тъй като е много задръстено и губиш много време в път. Отделно че навсякъде те зарибяват и лъжат. Спахме в Кута и Санур. В Кута беше доста по-добре - оживено е има и заведения. В Санур бяхме в Grand Inna beach resort. На снимики добре изглежда, но е много комунистически хотел, мирише на мухъл и плажът е гаден. Наоколо няма какво да се прави. В Нуса Дуа не сме били, но с 3 ръце ви съветвам да идете на Gili !!! Там е раят. Спахме в уникален хотел - Pandawa beach resort (от спокойната част на Gili Trawangan). Там правихме шнорхелинг и дайвинг на много добри цени Първото гмуркане беше 800000 рупии, а 2-то 400000. Имаше много костенурки, рибки - абе уникално е. Обикаляш с колелета и каруци, тъй като няма коли Акули не видях, но имаше хиляди различни рибки. Бяхме там 3 нощувки - не ни се тръгваше и няма място за сравнение с Бали. Хората са много по-добри и честни. По-евтино е, по-красиво е. Трансферът от Бали до Гили го уреди Буда (платихме 50 долара на човек) Но реално ако сами си го организирате е наполовина - билетът включва и безплатен трансфер до Padang Bay. Дано съм бил полезен 7 1
Jorro Публикувано: 25 април, 2018 Автор Публикувано: 25 април, 2018 4 hours ago, troplev said: Аз вчера се върнах от същата екскурзия, която пранирате. Накратко без да съм чел останалите коментари: - в Сингапур не ни хареса особено - скъпо е, скучно е, да не говорим за забраните(без дъвки, ел. цигари и какво ли не). Струва си да видите градините и Марина бей нощем. - До Куала Лумпур ходихме с автобус и не беше лошо решение - отнема 5-6 часа, колкото би отнело и със самолет. Имайте предвид че Куала Лумпурското летище е на 50 км от града! Автобусите бяха много добър и евтин вариант - удобни и големи са и може да си разглеждаш. Сегалките лягат и има много място за краката. В Куала Лумпур ни хареса много повече. Спахме в Platinum - уникален хотел! Освен хотелската част има и стаи под наем - ние наехме Saba Suites @Platinum. Басейна е уникален, гледката също. На пешеходно разстояние до Петронас и China town. За транспорт навсякъде ползвайте GRAB (Сингапур, Малайзия и Бали), иначе ще ви отрежат главите. - Камбоджа ще я пропусна, тъй като няма да ходите там. - В Бали - ползвахме Буда 3 дена. Точен е, сериозен е - но не му се предоверявайте. Доста от екскурзиите които ви е предложил не си струват. Сафари парка си беше чиста прецаквация - много е детско, скъпо е и не си струва. Не сме ходили до зоо градината, но предполагам, че ще е същото. Отделно че имахме само 2-3 часа, които са крайно недостатъчни за да видиш всичките шоута. Ако няма да стоите там цял ден - не му се връзвайте. Търчахме като луди в парка и нищо не видяхме. Kecac танците са яки и си струват - отидете, но спокойно пропуснете другите танци - въобще не ни харесаха. А и след като си гледал Kecac няма да те впечатлят. Пеперудите - мен лично не ме изкефиха, но може би защото вече съм бил на подобно място в Тайланд. Сребърната работилница - директно я прескочете. За кафето си струва да идете, но е много скъпо. От летището си взех за същите пари като това там. Оризовите тераси са хубави, както и Monkey Forest-а. Буда прекалено много наблъсква програмите и не можеш да се насладиш много много. Besakih temple си струва да се види. Като цяло в Бали не ни хареса особено, тъй като е много задръстено и губиш много време в път. Отделно че навсякъде те зарибяват и лъжат. Спахме в Кута и Санур. В Кута беше доста по-добре - оживено е има и заведения. В Санур бяхме в Grand Inna beach resort. На снимики добре изглежда, но е много комунистически хотел, мирише на мухъл и плажът е гаден. Наоколо няма какво да се прави. В Нуса Дуа не сме били, но с 3 ръце ви съветвам да идете на Gili !!! Там е раят. Спахме в уникален хотел - Pandawa beach resort (от спокойната част на Gili Trawangan). Там правихме шнорхелинг и дайвинг на много добри цени Първото гмуркане беше 800000 рупии, а 2-то 400000. Имаше много костенурки, рибки - абе уникално е. Обикаляш с колелета и каруци, тъй като няма коли Акули не видях, но имаше хиляди различни рибки. Бяхме там 3 нощувки - не ни се тръгваше и няма място за сравнение с Бали. Хората са много по-добри и честни. По-евтино е, по-красиво е. Трансферът от Бали до Гили го уреди Буда (платихме 50 долара на човек) Но реално ако сами си го организирате е наполовина - билетът включва и безплатен трансфер до Padang Bay. Дано съм бил полезен Благодаря, супер полезно ми е със сигурност, ние заминаваме в събота. В КЛ сме в същия хотел пак в частта с апартаментите. Като гледам с време няма да случим, че го дават дъждовно, но дано имаме късмет.... За Бали и мен ме притесняват задръстванията и съм малко с резерви към Буда, но ще видим. Моля те качи снимки от Джили островите. Шнорхелинга колко струва ? В морето ли е някъде или може да се прави на плажа , защото ние ще си носим шнорхели? Трансфера колко струва до Gili Trawangan ако се ходи за 1 ден имаш ли представа? Ние първоначално се бяхме насочили към Джили , но в последствие се ориентирахме към Нуса Лембонган. Някакви отзиви от там дали сте чули? Някакви хубави заведения (вкусна храна) за Кута можеш ли да препоръчаш ?
christuff Публикувано: 26 април, 2018 Публикувано: 26 април, 2018 преди 10 часа, Jorro каза: За Бали и мен ме притесняват задръстванията и съм малко с резерви към Буда, но ще видим. За Буда въобще не се притеснявайте. Просто си направете сами програмата или разучете това, което искате да видите и съответно колко време ще ви е нужно там. Не се оставяйте той да ви прави дните. Буда няма как да знае какво точно ще ви хареса на вас и колко време ще ви е нужно.
Jorro Публикувано: 26 април, 2018 Автор Публикувано: 26 април, 2018 3 minutes ago, christuff said: За Буда въобще не се притеснявайте. Просто си направете сами програмата или разучете това, което искате да видите и съответно колко време ще ви е нужно там. Не се оставяйте той да ви прави дните. Буда няма как да знае какво точно ще ви хареса на вас и колко време ще ви е нужно. Е уж ние си я направихме, ама ще видим.
christuff Публикувано: 26 април, 2018 Публикувано: 26 април, 2018 преди 3 минути , Jorro каза: Е уж ние си я направихме, ама ще видим. Значи нямате проблем Човека е изключително точен и коректен. Примерно в дните, в които програмата ни беше по-лека и свършвахме по-рано, можеше да ни прибере и да се скатае, но вместо това ни предлагаше да ни покаже още без да иска нищо насреща.
cybersimo Публикувано: 26 април, 2018 Публикувано: 26 април, 2018 преди 16 часа, troplev каза: в Сингапур не ни хареса особено - скъпо е, скучно е, да не говорим за забраните(без дъвки, ел. цигари и какво ли не). В Сингапур скучно? Не знам какво сте очаквали за да ви е весело, но аз откакто бях в Сингапур ми стана абсолютно любим град. Със сигурност има доста забавления и какво да прави човек. А точно забраните са най-хубавото нещо - абсолютна забрана за пушене = рай. Уникално високи глоби и забрани = чистота и ред. Разкошно местенце. Преживяването в Марина Бей Сандс е задължително. 6 1
Тони Публикувано: 26 април, 2018 Публикувано: 26 април, 2018 И на мен ми е любим. Верно, че не съм била много време, за да ми писне, но няма да ми омръзне да минавам от там никога. 3
Дани Магелани Публикувано: 26 април, 2018 Публикувано: 26 април, 2018 Сингапур ми хареса много, а Кута никак. Явно критериите ни са различни. За това аз все по-рядко давам съвети. 3
troplev Публикувано: 26 април, 2018 Публикувано: 26 април, 2018 17 hours ago, Jorro said: Благодаря, супер полезно ми е със сигурност, ние заминаваме в събота. В КЛ сме в същия хотел пак в частта с апартаментите. Като гледам с време няма да случим, че го дават дъждовно, но дано имаме късмет.... За Бали и мен ме притесняват задръстванията и съм малко с резерви към Буда, но ще видим. Моля те качи снимки от Джили островите. Шнорхелинга колко струва ? В морето ли е някъде или може да се прави на плажа , защото ние ще си носим шнорхели? Трансфера колко струва до Gili Trawangan ако се ходи за 1 ден имаш ли представа? Ние първоначално се бяхме насочили към Джили , но в последствие се ориентирахме към Нуса Лембонган. Някакви отзиви от там дали сте чули? Някакви хубави заведения (вкусна храна) за Кута можеш ли да препоръчаш ? В Куала Лумпур много ще ви хареса хотелът - уникален е. Времето не го гледай. При нас всеки ден го даваше да вали, а дъжд не сме видели Сега там е тяхното лято - минал е дъждовният сезон. Буда е точен, просто не го оставяйте той да ви прави програмата. Губите време не за друго. Навсякъде се пазарете за цените в Бали. За магнитчета и сувенири свалят цените 2-3 пъти от първоначално обявената. Ние бяхме отседнали на Гили Траваган - не сме отскачали до Мено и Еър. Шнорхелинга се прави до Гили мено и те карат с лодка. Можете малко да свалите от цената 20-30%. Дайвинга беше 800к рупии на човек, а при 2-ро гмуркане същия ден ти взимат 450к. Шнорхелинга е в същата група с гмуркачите(дори не се плаща!) Ние бяхме 2ма за гмуркане, а приятелката ми дойде с нас безплатно и имаше инструктор за шнорхелинга. Един ден ходихме само на шнорхелинг на 2 различни места - струваше 600к за 3-ма. Можете и по-евтино да намерите, но ние използвахме една фирма Lombok Dive която беше по-скъпа, но пък са големи пичове. Шнорхелинг от брега - абе може ама не те съветвам. С лодката те хвърлят в открити води с инструктор, има си и пояс за тези които не могат да плуват. Течението те дърпа много силно и не е необходимо никакво усилие. Пълно е с костенурки и рибки. Доколкото разучих това е най-хубавото място за дайвинг и шнорхелинг. Манта Рейс са изчезнали вече, но има и акули Западната страна на Гили Т. плажовете са много спокойни, но е пълно с корали - вземете си обувки за вода или сте изгубени. На източната част плажовете са с пясък, но пък е претъпкано и голяма лудница. Аз бих избрал отново западните... Там си наемате колелета и обикаляте. Островът е много малък. Можете да се придвижвате и с местните каручки - 150к фиксирана цена. 1
DaBo Публикувано: 26 април, 2018 Публикувано: 26 април, 2018 (редактирано) При все, че живея в Куала Лумпур, намирам Сингапур за много по-вълнуващ и интересен. Като изключим КУлите и още две-три места, наистина не знам какво може да прави човек в КЛ, ако има повече време. А в Сингапур и една седмица мога да запълня много лесно. Не говоря за цените обаче. Сингапур и тази година се нареди на челно място за най-скъп град за живеене, а забраните им са влудяващи понякога. Но разни хора, разни вкусове. Хубаво е човек да чуе и други гледни точки. Едит - градът е огромен и това че вали при мен, не означава, че ще ви вали на Кулите. Но като цяло бих препоръчала да ходите с гумени обувки (крокс, джапанки), така и да ви се намокрят краката, бързо ще изсъхнат. Днес например е много ясно, такова беше и вчера, ама снощи какъв дъжд валя.... Хубавото е, че вали и след два часа е сухо. Редактирано 26 април, 2018 от DaBo 4
AlexandraKo Публикувано: 26 април, 2018 Публикувано: 26 април, 2018 преди 2 часа, Дани Магелани каза: Сингапур ми хареса много, а Кута никак. Явно критериите ни са различни. За това аз все по-рядко давам съвети. Най-неприятното място на Бали за мен е Кута. А Сингапур - любимо място, дето се връщам с удоволствие много пъти. Ама , както казваш, критериите са ни различни и за това и аз по-рядко давам съвети.:)))’
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега