feel_the_rush Публикувано: 19 март, 2018 Сподели Публикувано: 19 март, 2018 Здравейте! След като изчетох всички теми, прерових стотици сайта и още толкова разписания на автобуси, имам някаква бегла програма за престоя ни в Перу. Ще се радвам да си кажете мнението, както и какво би могло да се направи по-добре или да се оптимизира, без да се прекалява. 26.09 Полет Виена-Париж-Панама / Нощувка в Панама 27.09 Полет Панама-Лима / Нощувка Лима 28.09 Свободен ден Лима / Нощувка Лима 29.09 Ранен полет Лима-Куско, разглеждане на града / Нощувка Куско Въпрос 1 - струва ли си да се купи билета за вход за 16-те забележителости за 130 сола? Въпрос 2 - как е най-добре да се разгледа града? Сами, да си наемем местен гид или с taxidatum? 30.09 (неделя) Taxidatum през Писак до Олантайтамбо, влак до Агуас Калиентес / Нощувка Агуас Калиентес Въпрос 1- заслужава ли си в този ден да вмъкна и Марас, Морай и Чинчеро или да ги оставя за друг ден? Въпрос 2 - заслужава ли си, ако цените на влака от Куско до Агаус Калиентес са достатъчно ниски, да завършим тура в Олантайтамбо или просто да се завъртим из долината, да се приберем в Куско и да вземем влака друг ден? 01.10 Мачу Пикчу / Нощувка Куско Въпрос 1- за изкачвалите Уайна Пикчу и Монтаня - кое е по-добро? Уайна е доста по-популярна и има по-малко билети, но ако се вземе Монтаня може да се напусне комплекса чак в 15ч, което си е бонус. С билета за Уайна и втората смяна, трябва да се напусне до 14ч. Освен това, гледката от Уайна е някак наобратно и ако не знам, че това е Мачу Пикчу, бих казала, че не е. Всякаш тази голяма лудост по изкачването и е заради лепнатия етикет, че е трудно, опасно и едва ли не предизвикателство само по себе си. Въпрос 2 - ако искаме да хванем първите автобуси от Агуас Калиентес в 6 сутирнта, в колко трябва да се наредим на опашка? В 4? По-добре ли е да си купим билетите предварително от Куско? 02.10 Марас, Морай, Чинчеро (ако не сме ги видели вече) / Нощувка Куско 03.10 Ранен полет Куско - Ла Паз / Нощувка Ла Паз 04.10 Автобус Ла Паз-Пуно, в 16ч посещение на плаващия остров Урос / Нощувка Пуно Въпрос - заслужава ли си да се остане повече време тук, за да се направя пълния еднодневен тур на Титикака? 05.10 Автобус Пуно-Арекипа / Нощувка Арекипа 06.10 Колка Каньон / Нощувка Арекипа 07.10 Арекипа Наска / Нощувка Наска Има полети над Наска от 07 сутринта до 16:30 следобед? Сутринта ли е най-подходящото време да се лети или може да се направи и следобяд? Това може ни спести един ден. 08.10 Полет над Наска, автобус Наска-Ика, бъгита и санд бординг / Нощувка Хуакачина 09.10 Острови Балестас, автобус до Лима / полет в 21:50 Лима-Богота / Нощувка Богота Въпрос - Някой ходил ли е до Националния Резерват Паракас и заслужава ли си? 10.10 23:55 полет Богота-Париж-Виена Относно програмата много се чудя за Ла Паз. Дали си заслужава да се ходи до Боливия, при положение, че нямаме време за Салара? Алтернативно, може да махна Ла Паз и да спестим още 2 дни, което ще ни позволи да отидем до Пуерто Малдонадо. Аз лично бих предпочела Икитос, но до там има директни полети само от Лима. За сметка на това е доста по-откъснато, няма път по земя, което значи, че има по-малко хора. Знам, че може да се пътува и нощем, особено Пуно-Арекипа и Арекипа-Наска, но в нашия случай просто не виждам защо да го правим като пак ще седим по цял ден и ще изчакваме - в първия случай следващата нощ, за да тръгнем за Колка, а във втория случай - следващата сутрин, за да вземем сутрешен полет над Наска. Да си купувам ли билетите за автобусите предварително или направо от автогарата? Струва ми се, че не всички автобусни компании са онлайн, както и не всички часове на тръгване. Всякакви съвети и препоръки биха ми били полезни. Благодаря предварително на всички 1 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 19 март, 2018 Сподели Публикувано: 19 март, 2018 (редактирано) 1. Трябва да видите дали има ограничение във времето на ползване на забележителностите. Ако има, преценете след като си направите програмата. Куско се разглежда пеш. Крепостта може с тур, може и такси. Такситата не са скъпи. 2. Билетите за автобуса до МП могат да се купят вечер. Касите работят по принцип до 21ч., но не затвориха преди да обслужат всички. Купуват се от Агиас Калиентес, след гарата, минава се по моста и вижнат се опашките. От горната страна е по-малка. Сутринта отварят преди да тръгнат автобусите. Относно Куско и региона. Ние го направихме с цел аклиматизация - от летището към Олантайтамбо, влак до АК, нощувка. МП, Куско, нощувка. Свещената долина, нощувка. Куско / Рейнбоу, нощувка. Бяхме четирима и никой нямаше проблеми с височината. Тук включихме на място тур до Rainbow, за сметка на крепостта Саксайуйман и храма на Слънцето, но екскурзията е много добра. Виждат се Андите и живота на инките. Природата е впечатляваща. Ако сте любители на природата, помислете дали да не го вкл. За Наска. Летяхме първи по препоръки от тук и съм много доволна. Редактирано 19 март, 2018 от lesy Грешка. 1 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 19 март, 2018 Сподели Публикувано: 19 март, 2018 Ако нощувате в Пуно след Титикака, можете да вземете двудневен тур в Колка. Тръгват от Пуно, нощувка в Чивай или по-добре в самия природен парк и следобед пристигат в Арекипа. 1 Връзка към коментар
lyube Публикувано: 19 март, 2018 Сподели Публикувано: 19 март, 2018 (редактирано) Струва ли си да се купи билета за вход за 16-те забележителости за 130 сола? За вас си струва. Ще ви послужи за Saqsaywaman, Марас и Морай и Чинчеро - важи 10 дена. По отделно мисля че ще излезе 140S. Как е най-добре да се разгледа града? Сами, да си наемем местен гид или с taxidatum? Няма нужда от гид или taxidatum. Заслужава ли си в този ден да вмъкна и Марас, Морай и Чинчеро или да ги оставя за друг ден? Мисля че ще стане много претоварено. Заслужава ли си, ако цените на влака от Куско до Агаус Калиентес са достатъчно ниски, да завършим тура в Олантайтамбо или просто да се завъртим из долината, да се приберем в Куско и да вземем влака друг ден? Няма смисъл да се връщате пак в Куско. Спете в Олантайтамбо и хванете някои от първите влакове сутринта. Или спете в Агаус Калиентес. За изкачвалите Уайна Пикчу и Монтаня - кое е по-добро? Въпрос на предпочитания. Аз избрах Монтана, защото също като теб не исках да гледам МП от "обратната" страна. Не съжалявам. Тези времена за излизане от целия комплекс са доста препоръчителни. Никой няма да тръгне да ви проверява билетите и да ви гони в 14 или 15 часа. Важно: В МП има посока на вървене и ако подминеш нещо, после не можеш да се върнеш назад. Видях няколко човека които бяха пропуснали "Храма на слънцето" и търсеха как да се върнат, но не може. От Куско до Пуно пътувах с туристически автобус през деня - inkaexpress. Много съм доволен. Минава се през интересни места и пътуването не се усеща. Ако все пак ще летите няма смисъл да е до Ла Паз - има летище на 40км от Пуно. Казва се Manco Cápac(JUL). Не виждам да сте оставили време за Арекипа, а е много интересен град! Някой ходил ли е до Националния Резерват Паракас и заслужава ли си? На мен ми беше много интересен. Пътувах в същата последователност, за същия брой дни и посетих същите неща които сте набелязали и вие. По- късно ще напиша моята програма. Редактирано 19 март, 2018 от lub4oo Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 19 март, 2018 Сподели Публикувано: 19 март, 2018 (редактирано) преди 2 часа, feel_the_rush каза: Здравейте! След като изчетох всички теми, прерових стотици сайта и още толкова разписания на автобуси, имам някаква бегла програма за престоя ни в Перу. Ще се радвам да си кажете мнението, както и какво би могло да се направи по-добре или да се оптимизира, без да се прекалява. 26.09 Полет Виена-Париж-Панама / Нощувка в Панама 27.09 Полет Панама-Лима / Нощувка Лима 28.09 Свободен ден Лима / Нощувка Лима 29.09 Ранен полет Лима-Куско, разглеждане на града / Нощувка Куско Въпрос 1 - струва ли си да се купи билета за вход за 16-те забележителости за 130 сола? Ние предпочетохме да купим билет за 70 сола за Писак, Морай, Ояйтайтамбо и Чинчеро. Саксайуомн и т.н ги видяхме от Кристо Бланко и по пътя. Не сме се стремили да видим всичко, а и има момент на пренасищане. Въпрос 2 - как е най-добре да се разгледа града? Сами, да си наемем местен гид или с taxidatum? Има много хубав фрии тур. Ние не успяхме за него, но познати американци го ползваха и са доволни.Ние се разходихме пеша, насладихме се на стария град и вечерта го ударихме на шопинг 30.09 (неделя) Taxidatum през Писак до Олантайтамбо, влак до Агуас Калиентес / Нощувка Агуас Калиентес - тук послушай Леси за подредбата на дните. Бях решила и ние да летим до Куско и от там дилректно в Оянта, но послушах съветите за по -добра логистика и спахме първата нощ в Куско. Това ни костваше сериозни проблеми с височинната болест вечерта. Въпрос 1- заслужава ли си в този ден да вмъкна и Марас, Морай и Чинчеро или да ги оставя за друг ден? Ще дам контакт на страхотна гидка за тези преходи. Въпрос 2 - заслужава ли си, ако цените на влака от Куско до Агаус Калиентес са достатъчно ниски, да завършим тура в Олантайтамбо или просто да се завъртим из долината, да се приберем в Куско и да вземем влака друг ден? 01.10 Мачу Пикчу / Нощувка Куско Въпрос 1- за изкачвалите Уайна Пикчу и Монтаня - кое е по-добро? Уайна е доста по-популярна и има по-малко билети, но ако се вземе Монтаня може да се напусне комплекса чак в 15ч, което си е бонус. С билета за Уайна и втората смяна, трябва да се напусне до 14ч. Освен това, гледката от Уайна е някак наобратно и ако не знам, че това е Мачу Пикчу, бих казала, че не е. Всякаш тази голяма лудост по изкачването и е заради лепнатия етикет, че е трудно, опасно и едва ли не предизвикателство само по себе си. Честно казано самия комплекс Мачу Пикчу не предизвика такава еуфория у мен, както мястото, където се намира. Уникална красота, която трябва да се види от високо. Ние качехме МП монтаня. Вземети си по - късен влак на връщане. На нас не ни остана много време за МП, защото влака ни беше в 16,22ч. Въпрос 2 - ако искаме да хванем първите автобуси от Агуас Калиентес в 6 сутирнта, в колко трябва да се наредим на опашка? В 4? По-добре ли е да си купим билетите предварително от Куско? 02.10 Марас, Морай, Чинчеро (ако не сме ги видели вече) / Нощувка Куско 03.10 Ранен полет Куско - Ла Паз / Нощувка Ла Паз - Пропуснете Ла Паз. 04.10 Автобус Ла Паз-Пуно, в 16ч посещение на плаващия остров Урос / Нощувка Пуно Въпрос - заслужава ли си да се остане повече време тук, за да се направя пълния еднодневен тур на Титикака? - Не! За мен островите Урос бяха огромно разочарование. Прекалено комерсиализирано туристически и претупано. 05.10 Автобус Пуно-Арекипа / Нощувка Арекипа 06.10 Колка Каньон / Нощувка Арекипа 07.10 Арекипа Наска / Нощувка Наска - Наска ми се видя ужасен град, то цялото крайбрежие е ужасно грозно. Не бих спала там. Неие летяхме с първите полети и с мръсна газ се изнесохме. Има полети над Наска от 07 сутринта до 16:30 следобед? Сутринта ли е най-подходящото време да се лети или може да се направи и следобяд? Това може ни спести един ден. 08.10 Полет над Наска, автобус Наска-Ика, бъгита и санд бординг / Нощувка Хуакачина 09.10 Острови Балестас, автобус до Лима / полет в 21:50 Лима-Богота / Нощувка Богота Въпрос - Някой ходил ли е до Националния Резерват Паракас и заслужава ли си? - хубаво е много. Има време и за час плаж. 10.10 23:55 полет Богота-Париж-Виена Относно програмата много се чудя за Ла Паз. Дали си заслужава да се ходи до Боливия, при положение, че нямаме време за Салара? Алтернативно, може да махна Ла Паз и да спестим още 2 дни, което ще ни позволи да отидем до Пуерто Малдонадо. Аз лично бих предпочела Икитос, но до там има директни полети само от Лима. За сметка на това е доста по-откъснато, няма път по земя, което значи, че има по-малко хора. Знам, че може да се пътува и нощем, особено Пуно-Арекипа и Арекипа-Наска, но в нашия случай просто не виждам защо да го правим като пак ще седим по цял ден и ще изчакваме - в първия случай следващата нощ, за да тръгнем за Колка, а във втория случай - следващата сутрин, за да вземем сутрешен полет над Наска. Да си купувам ли билетите за автобусите предварително или направо от автогарата? Струва ми се, че не всички автобусни компании са онлайн, както и не всички часове на тръгване. Всякакви съвети и препоръки биха ми били полезни. Благодаря предварително на всички Опитах се на бързо да ти отговоря в цитата на въпросите ти - отвори ги. Надявам се скоро да имам време и муза да седна и напиша за нашето прекрасно пътуване. Имаме много ценна информация, събрана преди и по време на тура. Не бързай, имаш много време. Обмисли програмата и питай за каквото ти хрумне. Перу е невероятна страна! Всеки ден имахме различна емоция, различни преживявания. Редактирано 19 март, 2018 от Цвете 3 Връзка към коментар
neuromancer Публикувано: 19 март, 2018 Сподели Публикувано: 19 март, 2018 преди 2 часа, feel_the_rush каза: Относно програмата много се чудя за Ла Паз. Дали си заслужава да се ходи до Боливия, при положение, че нямаме време за Салара? Алтернативно, може да махна Ла Паз и да спестим още 2 дни, което ще ни позволи да отидем до Пуерто Малдонадо. Аз лично бих предпочела Икитос, но до там има директни полети само от Лима. За сметка на това е доста по-откъснато, няма път по земя, което значи, че има по-малко хора. Няма смисъл да ходите до Ла Пас, само заради него. Ако ще гледате нещо друго в района (Тиахуанако напр.) по може. От Куско до Пуно може с нощен автобус (пести се нощувка), дневен (гледки) или самолет до Хулиака (JUL). Ако ви останат 3 дни отнякъде, направете някакъв тур в джунглата от Пуерто Малдонадо, има интересна природа за гледане. Виж резерватите Ману или Тамбопата. Самия град Пуерто Малдонадо мисля, че няма нищо интересно, трябва да излезете в джунглата... преди 2 часа, lesy каза: Ние го направихме с цел аклиматизация - от летището към Олантайтамбо, влак до АК, нощувка. МП, Куско, нощувка. Свещената долина, нощувка. Точно това винаги съм го препоръчвал в темите за Перу. 2 Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 21 март, 2018 Автор Сподели Публикувано: 21 март, 2018 Благодаря за коментарите на всички. Куско е по-високо от Мачу Пикчу, знам. Ще обмисля вариянта да тръгнем директно към Агуас Калиентес от летището, но някак не ме влече много. Мислех да резервираме всичките нощувки в Куско и да оставим багажа там, а да пътуваме до Мачу Пикчу само с раниците. Какво стана последно - има ли ограничение за багажа във влака или няма? Всички ли сте имали проблеми с височинната болест? 3400м не ми се вижда толкова високо. Колко вървят евтините билети за влака? В момента намирам по 65 долара еднопосочно. За колко време, гору-долу, се стига от Мачу Пикчу до гарата в Олантайтамбо? За който е ходил в Тамбопата, може ли да препоръча агенция? Гледам туровете за 3 дни/2 нощи и цените доста варират. Намерих за 120 долара, но има и по 300. Като чета какво правят, ми се струват идентични. Билетите от Куско са над 200 долара, двупосочно. Не се шегуват. Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 21 март, 2018 Сподели Публикувано: 21 март, 2018 Не всички имат проблем с височината, например ние, цялото семейство нямахме, но пихме някакви хапчета. Ходихме до Тамбопата, резервирахме директно в един лодж и те ни осигуряват транспорта с лодка от Пуерто Малдонадо и туровете в джунглата, водачите май са си техни служители. Като цяло си е скъпо удоволствие. Бяхме в https://www.tambopatalodge.com/en/ , със сигурност може и доста по-евтино, но ние избрахме този, защото е доста навътре по реката, няколко часа с лодка, примерно 3 от града. После наблюдението на папагалите, които се събират сутрин е още един час навътре в джунглата. Там бяхме заедно с хора от http://www.perunature.com/ техните лоджи според мен са по-добри, но още по-скъпи. Връзка към коментар
lesy Публикувано: 21 март, 2018 Сподели Публикувано: 21 март, 2018 Ако вземете такси / taxidatum например / от летището на Куско за Олантайтамбо, може да минете да си оставите багажа в хотела в Куско и да пътувате с раница с дрехи за 1 нощувка. Пътят преминава през центъра, а хотелите са в тази част. Ние го направихме така, без да сме предупреждавали предварително нито шофьора, нито в хотела. Бяхме си подготвили преди Куско необходимото за МП. По принцип ако им пишеш, че пътуваш от летището и няма къде да си оставите багажа, уклончиво отговарят, че може да се вземе. Има хора с багажи. Но не е удобно. Иначе пътят Куско /център/ - Олантайтамбо е час и половина, два, зависи колко ще спирате. Влак до Агиас Калиентес още толкова. В сайтовете на влаковете пише час на тръгване и пристигане. Билетите за МП са сутрин или следобед. Тръгване от Куско същия ден ще ви намали престоя. Ако ще катерите Монтана или Уайна пикчу трябва да сте там за сутрешния вход. И още. Олантайтамбо е много приятно градче. Предвидете поне час за там, ако не влизате в крепостта. За билетите мисля, че най-ниската цена при нас беше 55 долара, но зависи и времето на тръгване. Освен perurail, провери и incarail, но цените са подобни. Преценете какво искате да видите, преди да си купите билетите, за да ви стигне времето. 2 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 21 март, 2018 Сподели Публикувано: 21 март, 2018 И ние не сме имали проблеми с височината, като също започнахме да пием хапчета ден преди да отидем на Куско. Спахме два дни в Куско и после отидохме в Олайтентамбо и след това в МП. Всичко обаче е много индивидуално. По добрият вариант при наличие на време е от летището да идете направо в Олайтентамбо евентуално Агуас Калиентес и след това в Куско. 1 Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 22 март, 2018 Автор Сподели Публикувано: 22 март, 2018 (редактирано) Колко време отнема разглеждането на Писак с пазара? А на Марас, Морай и Чинчеро? И за колко време се слиза от Мачу Пикчу до гарата в Олантайтамбо? Има един влак в 15:20ч направо до Куско за същите пари. Чудя се, ако вземем билета за Мачу Пикчу + Монтаня (който е с най-дълъг позволен простой - до 15ч), дали ще стигнем навреме. И друг въпрос - при положение, че се влиза в 6ч, колко време отнема разглеждането на самите руини? Втората група за изкачване трябва да тръгне между 9 и 10ч. Ако влезем 6:30, ще ни стигнат ли 3 часа, до към 9:30ч примерно? И след самото изчакване на Монтаня, веднага ли те извеждат или можеш да се върнеш обратно и да се помотаеш още малко из руините? За ходилите до Тамбопата, това как ви изглежда? https://www.tambopatajungletoursperu.com/tambopata-jungle-tours/discover-tambopata-3d-2n/ Някой случайно да е наемал кола? Опитвам се да намеря от Пуно до Лима, тоест взимаме я от едно място и я връщаме в друго, но ми изглежда като кауза пердута. Иначе цените са напълно прилични, около 500лв за големите джипове, а ние сме 4 човека и ще ни се върже идеално. Обаче четох едно мнение по форумите на човек, опитал се да направи същото и цените, които са му давали са баснословни. Редактирано 22 март, 2018 от feel_the_rush Връзка към коментар
Oshko Публикувано: 22 март, 2018 Сподели Публикувано: 22 март, 2018 Koла под наем имаше Магеланец, който е ползвал, малко екзотично за Перъ, но човекът беше доволен. И аз се замислих, но после се отказахме в полза на самолети и автобуси. За Тамбопата, това е икономичен вариант, може би е добре за парите си 120$, но предлага и различно преживяване, този лодж е в покрайнините на града, за сравнение другите, за които писах са на няколко часа по реката, на доста по-диво място. Но дали си струва разликата нямам представа, защото и тук може да получите усещането за джунгла. Също мястото на което ще ви водят сутринта за Parrot clay lick е различно и Parrot e различно от Mackaw, ето две снимки от мястото, на което ние бяхме: Но наистина разликата в цената е голяма, така че не знам какво да ти препоръчам. 2 Връзка към коментар
lesy Публикувано: 22 март, 2018 Сподели Публикувано: 22 март, 2018 преди 1 час, feel_the_rush каза: Колко време отнема разглеждането на Писак с пазара? А на Марас, Морай и Чинчеро? И за колко време се слиза от Мачу Пикчу до гарата в Олантайтамбо? Има един влак в 15:20ч направо до Куско за същите пари. Чудя се, ако вземем билета за Мачу Пикчу + Монтаня (който е с най-дълъг позволен простой - до 15ч), дали ще стигнем навреме. И друг въпрос - при положение, че се влиза в 6ч, колко време отнема разглеждането на самите руини? Втората група за изкачване трябва да тръгне между 9 и 10ч. Ако влезем 6:30, ще ни стигнат ли 3 часа, до към 9:30ч примерно? И след самото изчакване на Монтаня, веднага ли те извеждат или можеш да се върнеш обратно и да се помотаеш още малко из руините? Писак, Морас, Морай и Чинчеро е еднодневно пътуване от Куско / или Олантайтамбо. Тръгнахме 7 или 7.30 и се върнахме около 18ч. Пътуването от МП до Агиас Калиентес е 25-30 мин., но не се знае колко време ще ви отнеме докато се качите в автобус. Може да почакате 20 мин. След това имате 10-15 мин. от автобусната спирка до ЖП гарата, която е на различно място от мястото на слизане! Тя е нагоре покрай пазара вляво. Ние бяхме около 5ч. на автобусната спирка на опашката в АК, около 6ч.влязохме в МП, около 30 мин. снимахме, изкачването и слизането до Монтана ни отне 3.5часа. След това дори си взехме екскурзовод в руините. Около 14,30 се отправихме към автобуса за АК. Но нашият влак беше в 16.43ч. Трябва да си придвидите време и за вземане на багажа от хотела. Агиас Калиентес е стръмно градче и поне 30 мин. и затова. При влизането в МП, можеш да тръгнете към руините, но не знам дали ще можете да се върнете по пътеката за Монтана. Ако спите в Агиас Калиентес и вземете влака в 15.20ч., по-добре вземете билети за първата група. Пише, че е до 13ч., но реално може да се остане повече в руините. Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 22 март, 2018 Автор Сподели Публикувано: 22 март, 2018 (редактирано) Тоест, вие сте били с първата група и сте тръгнали да катерите Монтана в 7ч сутринта, нали така? Слезли сте към 10:30 и след това сте разгледали руините за 4 часа и сте излезли в 14:30 от комплекса? То сега екскурзоводът е задължителен, така или иначе. Просто не знам в какъв ред се прави - първо обикаляте руините и после се катерите или обратното, ако си с втората група за изкачване... @Oshko, благодаря за информацията. Изобщо не бях забелязала, че пише папагал, а не ара Прав си, че става дума за две различни неща. Редактирано 22 март, 2018 от feel_the_rush Връзка към коментар
lesy Публикувано: 22 март, 2018 Сподели Публикувано: 22 март, 2018 Пише, че екскурзоводът е задължителен, но не е така. Ние си взехме по наше желание. Масово индивидулните туристи са без екскурзовод. Влязохме в комплекса МП. Тръгнахме по пътеката вляво нагоре. В самите руини има площадки, откъдето има изглед. Там прекарахме около 30-40 мин. за снимки. След това се продължава по пътеката нагоре и след 10 мин. е входът за Montana Picchu. Записахме се в една тетрадка. 1.5ч. нагоре / дават го 2 /, 30-40 мин. на върха, и 1.5ч. надолу. Около 11ч. се върнахме в руините. Докато намерим екскурзовод още 20 мин. Обиколката беше 2ч. и после 30 мин.почивка / снимки и по спомен в 14.30 тръгнахме с автобуса. 1 Връзка към коментар
MetroiD Публикувано: 1 април, 2018 Сподели Публикувано: 1 април, 2018 Замислям същата дестинация, горе-долу по същото време - надявам се, че feel_the_rush няма да ми се сърди, ако ползвам темата... Смятам да започна якото четене, когато купя самолетните билети, така че на момента първият ми препъни-камък са те. На този етап си мисля за полет по лесния начин София - Мадрид, а след това директно или с прекачване към Лима. Бюджетът за отсечката от Мадрид до Лима, независимо дали директно или с една спирка, както и независимо дали с Avianca, Air Europa или PlusUltra - пробвал съм различни опции със Скенерът - излиза около 2.3к евро. Ще съм много благодарен, ако пътувалите тази дестинация биха могли да споделят дали това е разумна цена и съответно дали има смисъл да чакам / търся оферти, чартъри и други подобни хубавинки... Благодаря предварително! Връзка към коментар
Цвете Публикувано: 1 април, 2018 Сподели Публикувано: 1 април, 2018 преди 24 минути , MetroiD каза: Замислям същата дестинация, горе-долу по същото време - надявам се, че feel_the_rush няма да ми се сърди, ако ползвам темата... Смятам да започна якото четене, когато купя самолетните билети, така че на момента първият ми препъни-камък са те. На този етап си мисля за полет по лесния начин София - Мадрид, а след това директно или с прекачване към Лима. Бюджетът за отсечката от Мадрид до Лима, независимо дали директно или с една спирка, както и независимо дали с Avianca, Air Europa или PlusUltra - пробвал съм различни опции със Скенерът - излиза около 2.3к евро. Ще съм много благодарен, ако пътувалите тази дестинация биха могли да споделят дали това е разумна цена и съответно дали има смисъл да чакам / търся оферти, чартъри и други подобни хубавинки... Благодаря предварително! Нашите билети бяха по 535лв. / човек от грешка на Аеромексико . Винаги има шанс. Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 2 април, 2018 Автор Сподели Публикувано: 2 април, 2018 (редактирано) Аз взех билети от Виена за 480 евро с Еър Франс. Мислех да чакам по-евтини, по принцип, но този маршрут минава през Панама на отиване и през Богота на връщане, стига да си в рамките на 24ч (тоест, да е трансфер). И на двете места ги направих по 22, 23 часа, което ме изкуши и да взема билетите. Тарифата я отвориха миналата седмица отново, този път с тръгване от Лондон. Аз приключих с програмата, ето как изглежда финалният и вид: 26.09 Излитане от Виена, през Париж, кацане в Панама в 17ч 27.09 Излитане от Панама в 16ч, кацане в Лима в 19:30ч 28.09 Лима 29.09 Излитане от Лима рано сутринта, кацане в Куско, разглеждане на града 30.01 Тур на Свещената долина - Марас, Морай, Чинчеро, Писак и Олантайтамбо. Влак от Олантайтамбо до Агуас Калиентес 01.10 Мачу Пикчу + Монтата, влак до Куско 02.10 Ранен полет до Ла Паз, разглеждане на града 03.10 Пътят на смъртта 04.10 Салар де Юни (полети и в двете посоки) 05.10 Автобус до Пуно, разглеждане на Титикака 06.10 Автобус до Арекипа, разглеждане на града 07.10 Колка Каньон, нощен до Наска 08.10 Полет над Наска, автобус до Ика, тур с бъгита из дюните, нощувка в Уакачина 09.10 Острови Балестас, обяд в Паракас, автобус до Лима, в 21:50 полет за Богота 10.10 Богота, 23ч - полет за Виена през Париж 11.10 Кацаме във Виена и край Разходи до момента - 480 евро за билети (Виена - Лима - Виена) С кола до Виена - тол такси Сърбия - 12.5 евро, винетка Унгария - 15 евро (месечна), винетка Австрия (18 евро - 2 десетдневни) Паркинг летище - 113 евро Предвидени: Общо в Перу - хотели (резервирани), влакове (купени), автобуси (купени), вътрешни полети (купени), трансфери (резервирани), екскурзии (информативно проверени цени), билет МП (купен)- 1100 евро Непредвидени: храна, бакшиши, сувенири и тн Редактирано 2 април, 2018 от feel_the_rush 1 Връзка към коментар
infectedmushroom Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 преди 6 минути , feel_the_rush каза: 02.10 Ранен полет до Ла Паз, разглеждане на града 03.10 Пътят на смъртта Аз ще ви чакам да се върнете със снимки и полезно инфо точно от тук! Пътят на смъртта ми е ТОП 10 само че когато бях в Перу имах проблем с аклиматизацията - 3 дена по ред без подобрение и реших да не продължавам към Боливия, а се прибрах. Всичко по организирането ще ми е интересно да науча, защото другата година искам да се върна, тази година вече съм я запълнил до края. Предполагам до Салар ще летите с Amaszonas? Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 2 април, 2018 Автор Сподели Публикувано: 2 април, 2018 (редактирано) Дано нямаме и ние проблеми с аклиматизацията. Аз съм се качвала и на по-високо, но ще видим. Ние сме 7 човека, но дебнем билети за още 4. Тази тарифа има да я отварят и затварят от цяла Европа поне още няколко месеца. И друг път съм дебнела точно Еър Франс и са ми до болка познати. С Амазонас, точно Гледахме и нощните автобуси, но както беше написала една жена в един известен форум - дотук съм дала толкова много пари, че не си заслужава да се стискам за няколко долара отгоре. Редактирано 2 април, 2018 от feel_the_rush 1 Връзка към коментар
mililia Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 Преди 1 час, feel_the_rush каза: 30.01 Тур на Свещената долина - Марас, Морай, Чинчеро, Писак и Олантайтамбо. Влак от Олантайтамбо до Агуас Калиентес Това всичкото не виждам как ще стане в един ден, освен ако просто не искате само да минете през посочените места. Лично мнение. По скоро махнете Писак от списъка и без това нямате време и за двете крепости в Писак и Олайтентамбо. За друго не си заслужава да биете път до там. Връзка към коментар
feel_the_rush Публикувано: 2 април, 2018 Автор Сподели Публикувано: 2 април, 2018 Мислим да тръгнем много рано, към 6 примерно. Така или иначе се съмва в 5. Иначе е неделя и в Писак има пазар. Няма да се бавим много по маршрута, ние не сме великите откриватели на крепости. В Ангор ват следобед вече се молехме на гида да ни прибере. Ако се забавим много, в Олантайтамбо само ще хванем влака и така. По принцип имах намерение да го разбия това пътуване и да направим Писак и Олантатаймбо, а друг ден Марас, Морай и Чинчеро, но този ден го преместих в Боливия, за да отидем до Пътя на смъртта. Няма как, толкова са ни дните. Връзка към коментар
lesy Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 (редактирано) Пазарът в Писак по мое мнение си е обикновен пазар със сергии. Продават същото каквото на другите места. И в тази връзка в магазините в Арекипа дрехите и аксесоарите от лама бяха най-евтини. Редактирано 2 април, 2018 от lesy грешка 2 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега