Прескочи до съдържание

Почивка в Кефалония - въпроси за настаняване, плаж и програма

Препоръчани мнения

Предвиждаме почивка в Кефалония от средата на юни  за около 10 дни. Къде е най-удачно да се отседне - да има хубав плаж, не много дълбок, в самото селце или на близко разстояние - 3-4  км, същевременно да е добро като локация за обиколка на острова, за да редуваме близките с далечни плажове.  Бихте ли препоръчали студио или апартамент, в което сте били?
А водата дели ще е студено по това  време, ние обикновено почиваме средата на юли, но се замислям тази година да отидем по- рано.

Връзка към коментар

Има плитки плажове, които според мен ще достатъчно топли вече юни. Според мен най-удачно е настаняване в отсечката Влахата-Лурдата-Мусата. 

Тук съм писала за лято 2016, има препоръки и анти :)

Patepis_Levkada&Kefalonia.doc

Ако ви хареса мястото, за Делфиния мога да дам координати за директна връзка.

Редактирано от jul
  • Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...

Ние бяхме отседнали в Сами. Има всичко, тавернички, плаж.Плюс това, че е идеален за отправна точка за всички хубави плажове на острова.Водата е студена на плажовете,които са с камъчета и не са с пясък. Най- топли са южните плажове, както и Кси. 

Редактирано от Мон
  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Ние миналата година през Юни направихме обиколка през всички йонийски острови, включително Кефалония. Водата навсякъде ставаше за къпане. За място за настаняване не бих ти препоръчала нашето, не че беше лошо откъм база, но беше далеч от всичко - плажове, ресторанти, магазини и трябваше навсякъде да ходим с колата.

Плаж Кси не ни хареса, но пък препоръчвам много плаж Петани. За Миртос няма смисъл да говоря - той си е задължителен :)

Не пропускайте и двете пещери около Сами, както и градчето Фискардо в най-северната част на острова.

Също така може да се разходите и до град Аргсотоли, където има пешеходен мост, откъдето може да наблюдавате костенурките Карета-Карета.

Весело прекарване от мен!

Редактирано от saved_
  • Харесвам 3
Връзка към коментар
  • 11 месеца по-късно ...
На 29.04.2018 г. в 19:31, Мон каза:

Ние бяхме отседнали в Сами. Има всичко, тавернички, плаж.Плюс това, че е идеален за отправна точка за всички хубави плажове на острова.Водата е студена на плажовете,които са с камъчета и не са с пясък. Най- топли са южните плажове, както и Кси. 

@Мон би ли споделила кой месец бяхте на Кефалония? Надеждата ми е през юли да е доста топла водата за по-дълъг престой в нея.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.