elekto92 Публикувано: 21 март, 2018 Публикувано: 21 март, 2018 Здравейте, Магеланци! Следя форума от години и той ми е помогнал за не едно или две пътешествия. Едва сега се регистрирам обаче, защото пиша с молба. Тъй като до сега никога не съм обръщал внимание на Балканите ("ей ги къде са, няма да избягат"), реших тази година да поправя тази грешка. С още трима приятели сме решили да се метнем на колата и да обикаляме. Почивката ще е 8-10 дена, бюджета около 1000 лв. на човек. Иска ни се да минем през Сърбия, Хърватия (задължително езерата) и Македония. Не ни се иска всеки ден да пътуваме адски много, затова сме склонни да пропуснем някои дестинации, за да имаме повече време за разглеждане и почивка. Какви маршрути и задължителни дестинации бихте препоръчали? Много бих се радвал на всякакви съвети за пътуване с кола из Балканите : ) Благодаря ви предварително! 1
Георги Публикувано: 21 март, 2018 Публикувано: 21 март, 2018 Доста е писано из форума за Балканите, съветвам те да поразгледаш другите теми и пътеписи и да оформиш някакъв поне що-годе груб план, който евентуално да пипнем и дооформим тук-там. Ето примерни теми: Имаме и много пътеписи, може да ги ползваш за вдъхновение: https://magelanci.com/patepisi/европа/балкани/ Иначе продължителността на пътуването е прилична. Аз лично бих пропуснал Македония (подходяща е и за уикенд пътуване) и да завъртя горната половина с груб маршрут София - Белград - Загреб - Плитвички Езера - Дубровник - Черна Гора - Босна и Херцеговина - Сърбия и обратно в България. Алтернативно може и по-южен маршрут, който обаче да пропуска северна Хърватия за сметка на Македония и Албания. При положение, че казваш че искаш да е по-лежерно темпото и да не препускаш, просто не виждам как Македония и Хърватия ще се съберат едновременно в 10 дни, освен пък ако не минеш тотално транзит през Албания, Черна Гора и Босна и Херцеговина, което пък според мен ще е грешка. 1
elekto92 Публикувано: 21 март, 2018 Автор Публикувано: 21 март, 2018 Благодаря много за темите и съветите! И аз се замислих, че Македония "ей я къде е" и е по-добре да отидем другаде Което ми напомня - Македония, за например, 3 дена някой петък-събота-неделя къде е най-добре да се отиде?
patilana Публикувано: 22 март, 2018 Публикувано: 22 март, 2018 (редактирано) С 1000 лева на човек ще ви бъде пре - комфортно! Нека бъдат само Сърбия и Хърватска за начало .Особено Сърбия ние много я недооценяваме.Ако трябва сега да я обикалям бих влязла от Видин и се върнала по царския път през Пирот.Дано, докато тръгнете, сърбите не завършат магистралата си, за да минете през ждрелото на река Нишава.Голяма красота.Темата, която е препоръчал Георги, трябва да се превърне в Магелански пътеводител, по мое скромно мнение.В нея само Зайчар и ,,Феликс Ромулиана'' ми липсват, а много си заслужават! Македония - Охрид - на първо, второ и трето четене.Като при всяко препрочитане сменяте граничните пунктове, защото те прибавят нови езера и красоти към мини морето, любимо на холандците.Три дни са чудесен начало: ден 1 - разглеждане на града ден 2 - около езерото и в него ден 3 - пътя до там не е малко, така че го бройте за трансфера - отиване и връщане. На отиване и на връщане - хапване на мекици на ''Стражите". На четвърто и пето четене - Осоговския манастир и Скопие.Това даже е за два дни.Манастирът е на около 25 км от Гюешево и е изключително красив, плюс че се намира в прекрасна местност. Скопие е малко странно нов и стар, но на него в това му е чарът. Впрочем, @master_of_germs знае наистина твърде много за тази част на света и ще даде далеч по - нетуристически предложения от моите. Редактирано 22 март, 2018 от patilana
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега