Прескочи до съдържание

Помощ за транспорт от Lille до Париж

Stryper

Препоръчани мнения

Моля за помощ да открия максимално евтин транспорт от Lillie  до Париж или Charleroi - Париж на 6 април.

Ще пътуваме 2-ма възрастни и 1 дете на 9 години.

Гледах различни комбинации, включително и кола под наем, но не откривам цена под 200 евро.

Виждам, че Eurostar  Лондон-Париж спира в Lillie, но не мога да купя билети от тази гара или не търся правилно.

Връзка към коментар

Погледни Ouibus или Flixbus

Вероятно ще е по-бавно, но със сигурност ще е по-евтино. Цените на Flixbus за след една седмица например, за двама възрастни и едно дете е около 50€ еднопосочно.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Открих интересна опция при Thalys. Може да се купят билети за "споделено пътуване" за 4 човека на цена от 29 евро в посока.  https://travel-tickup.thalys.com/en/accueil

Офертата важи за влаковете между Брюксел и Париж.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Само малко уточнение за името на града ;) - Lille, не Lillie.

В самия Lille има две гари - Lille-Europe, която е малко по-встрани от центъра, на която спират бързите влакове и Lille-Flandres, която е в самия център.

Свръхскоростните влакове спират на Lille Europe, но за съжаление, това е най-скъпата линия спрямо прекараното време във влака.

Автобусът е по-евтин вариант, но е по-дълъг и не винаги спират в самия Париж, а на летището, или в периферията.

Намерих и по-евтина възможност (около 100 евро за тримата) за придвижване с влак (за около 3 часа), но е със смяна в Амиен.

Връзка към коментар

Ще потърся още няколко дена и ако не открия друго ще резервирам автобус. Автобусът пътува 3 часа, а влакът 1.

Дали има кодове или ваучери за намление при жп пътуване във Франция? 

В сайта на sncf.com открих карта Enfant+, но не си заслужава да я купувам само за това пътуване.

Връзка към коментар

Не, няма много ваучери.

Има доста видове карти (като напр. тази Enfant+), но обикновено са платени и са изгодни само при много пътувания с влак.

Връзка към коментар

Шарлероа- Лил с Флибко и после Лил - Париж с Фликсбус. Проверете, аз така планувам нашето ходене. До колкото разбрах автобусите пристигат и тръгват от една и съща спирка. Само си натамънете часовете и цените. Различни са за различните дати и часове.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Не ми излиза нито 1 пътуване от Paris към Lille на 7 април с влак след 16 часа. Не е възможно всички влакове да се разпродадени. А на тази дата няма стачка. Много странно.

Връзка към коментар

Много странно,  сега като погледнах като проиграх все едно да направя резервация, и ми излиза, че влаковете са пълни, а преди малко, когато само търсех свободни билети, ми даваше, че има места:

Sans titre.jpg

Може пък наистина да няма места, понеже следващата обявена стачка е на 8 - 9 април, та всички са си взели билети за предния ден :unsure:

Редактирано от Роца
Връзка към коментар
На 25.03.2018 г. в 13:27, EliDion каза:

Шарлероа- Лил с Флибко и после Лил - Париж с Фликсбус. Проверете, аз така планувам нашето ходене. До колкото разбрах автобусите пристигат и тръгват от една и съща спирка. Само си натамънете часовете и цените. Различни са за различните дати и часове.

Спирката е една.Аз съм пътувал с Флибко от Шарлероа до Лил.От Лил за Париж пътувах с Мегабус(сега купен от Flixbus) .

Редактирано от dimitrov6
Връзка към коментар

Лил Фландр и Лил Еуроп са на 5 минути разстояние с топла връзка почти през един мол в случай на студ или дъжд.

Иначе във Франция най-евтиният вариант е споделеното пътуване blablacar или автобусите flixbus/ouibus. Аз не бих им рискувал железниците в момента има стачки, отменени влакове. Съответно всички се премаршрутират по влаковете в движение и е малка лудница.

Иначе преди спираха на Париж Берси автобусите. 

Редактирано от Kaloyan89
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Днес се появиха отново билети за влака и ги купих. Искам да попитам дали е страшно в полунощ в тунела между Lille Flanders и  Lille Europe? Може ли да се върви по шосе или на открито?

Връзка към коментар

Трябва да провериш кога са последните влакове на Lille Europe,където пристигат автобусите на Флибко,защото затваря през нощта.Може на открито да се върви.Аз бях слязъл посред нощ там от Ротердам, да чакам първия сутрешен за Шарлероа и седях на тротоара ,в студа.Даже легнах на една пейка,но след малко някакъв румънец ме попита за цигари.Беше доста съмнителен.Тогава настинах и вече не лягам навън без шал на устата.

преди 32 минути , Stryper каза:

Днес се появиха отново билети за влака и ги купих. Искам да попитам дали е страшно в полунощ в тунела между Lille Flanders и  Lille Europe? Може ли да се върви по шосе или на открито?

Връзка към коментар

Последния влак за Париж е в 21:20. Освен това на 8.04 те стачкуват. Значи гарата ще е затворена. Може ли да ми препоръчате някое заведение наблизо или къде е по-безопасно? Автобусът е в 2, а ние пристигаме там в полунощ.

Връзка към коментар

Виж дали Lille Flanders  не е отворена.Аз ,ако се бях сетил навремето нямаше да си имам проблеми.Там започва  центъра на града и може да има заведения.

преди 18 минути , Stryper каза:

Последния влак за Париж е в 21:20. Освен това на 8.04 те стачкуват. Значи гарата ще е затворена. Може ли да ми препоръчате някое заведение наблизо или къде е по-безопасно? Автобусът е в 2, а ние пристигаме там в полунощ.

Връзка към коментар

И двете ги затварят след 23:30. Търся в google за денонощни заведения, но засега не откривам. Наблизо има хотели, но не знам дали може да се остане някъде за 1 час.

Редактирано от Stryper
Връзка към коментар

По принцип денонощни заведения се намират трудно, дори и в Париж. Даже Макдоналдс затварят към полунощ. Единственият тип заведения, които могат да работят до 1-2-3 сутринта са баровете (в Лил има много по rue Royale и прилежащите й, която е недалеч от гарата Лил Фландр).

Иначе пробвайте да попитате в някой от хотелите, дали не може да си починете за час във фоайето им, може да се съгласят, особено щом сте с дете...

Редактирано от Роца
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Благодаря. И аз си мислих да опитаме в някой близък хотел ако няма нищо отворено.
Междувременно открих един боулинг, който затваря в 2 и е на 1 км от гарата - Métro Bowling. Изпратих  имел, за да попитам дали има проблем да сме с дете в този късен час. Не знам дали е безопасно да отидем до него пеша или ще вземем такси.  Поне видях, че Uber функционира във Франция и мисля да го използваме него.

Връзка към коментар
преди 1 час, Stryper каза:

Благодаря. И аз си мислих да опитаме в някой близък хотел ако няма нищо отворено.
Междувременно открих един боулинг, който затваря в 2 и е на 1 км от гарата - Métro Bowling. Изпратих  имел, за да попитам дали има проблем да сме с дете в този късен час. Не знам дали е безопасно да отидем до него пеша или ще вземем такси.  Поне видях, че Uber функционира във Франция и мисля да го използваме него.

Точно срещу спирката на Флибко ,на 20 метра е Novotel хотел.

Връзка към коментар

В крайна сметка останахме в едно заведение до гара Flanders. Намира се точно до изхода на гарата и работи до 2 през нощта. На 2-рия етаж имаше стая с няколко маси и контакти и нямаше хора. Собственика беше много мил. Предлагаха различни видове бира, пържени картофи и миди варени във вино.

Учудих се, че във влака Париж - Лил нямаше контакти за зареждане на техника. Мислих, че са както в UK.

Благодаря ви за помощта.

• Харесвам 3
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.