Aia98 Публикувано: 25 март, 2018 Публикувано: 25 март, 2018 Здравейте пътешественици, имам виза вече от 6 години САЩ, но поради лоши обстоятелства тогава не успяхме да отидем в така мечтания Ню Йорк. Вече съм твърдо решена, че трябва да отидем и се правя планове за края на април тази година. С точност от 28ми април до 02 май 2018. Ще пътуваме двама човека- аз и майка ми и искаме да сме настанени в една стая. Почти съм изготвила програмата с всички локации, но не мога да намера подгодящ хотел, който да ни устройва и като цена и като локация. Естествено търся главно в Мидтаун (централен Манхатън) и в долната част на Сентрал Парк. Бюджетът ми е около 700 евро общо за 4те нощувки. Бях се спряла на Hilton Gardenn Inn Central Park, но има разнополюсови мнения в мрежата. Гледах и Hotel Pensilvanya, много приличен като цена, но ужасни отзиви в мрежата така че се отказахме от него. Ако някой от вас има лични впечатления и може да ни посъветва много бих се радвала!
Георги Публикувано: 25 март, 2018 Публикувано: 25 март, 2018 Конкретна препоръка нямам, аз и двата пъти спах извън Манхатън след като прецених, че не си заслужават цените там. Но мога да ти дам общ съвет - най-важното е да си близо до метро и не се ограничавай само до Манхатън. В много градове по света забележителностите са компактни в центъра, в Манхатън не е така и просто няма такава локация, която да е удобна за абсолютно всичко. А след като трябва да си до метро не е задължително и да си точно в Манхатън - Джърси има лесен достъп с PATH (не е денонощен обаче), по-близките части на Бруклин също са ок, Astoria и Long Island също стават.
Aia98 Публикувано: 25 март, 2018 Автор Публикувано: 25 март, 2018 Да, разбирам. Обмислях я опцията, но реших че в нашия случай не си заслужава. Защото сме за 4 нощувки и не искаме да губим особено време в придвижване, което няма да е малко, ако сме извън Манхатън. Ще използваме метрото със сигурност да ходим до различните забележителности, но предпочитаме да намерим вариант там, отколкото извън.
Георги Публикувано: 25 март, 2018 Публикувано: 25 март, 2018 На 25.03.2018 г. в 13:23, Aia98 каза: Да, разбирам. Обмислях я опцията, но реших че в нашия случай не си заслужава. Защото сме за 4 нощувки и не искаме да губим особено време в придвижване, което няма да е малко, ако сме извън Манхатън. Ще използваме метрото със сигурност да ходим до различните забележителности, но предпочитаме да намерим вариант там, отколкото извън. Разшири Да, разбирам, просто дори етикета Манхатън си носи надценка в цената, а от долните части на Бруклин е по-близо до WTC, от колкото от Централ Парк например А какво не му хареса на Garden Inn? Метнах едно око и ревютата като цяло са ок. Може да поразгледаш и airbnb нещата, например това: https://www.airbnb.com/rooms/18967565 Но имай предвид, че имаше някакви правни разправии с начинът, по който оперира airbnb в NY, не знам дали са изчистени вече или всички листинги от там са в сивата зона. 1
akair Публикувано: 25 март, 2018 Публикувано: 25 март, 2018 Важно е да се отбележи, че в Манхатън има метро 24/7. Не е такъв случая в останалите квартали... Според мен до 90-100-на улица е ОК за хотел. Не знам защо сте се фокусирали в мидтаун? В мидтаун е Таймс Скуеър с цялата прилежаща лудница, което не знам колко е добре като локация. Огледайте около парка - там е тихо, спокойно и има всички останали предимства на мидтауна. 1
Aia98 Публикувано: 25 март, 2018 Автор Публикувано: 25 март, 2018 Да, погледнах го пак Hilton Garden Inn - а, уж добре изглеждат ревютата. Просто тези дни толкова ревюта чета за хотели, че може и аз да съм се объркала. Да видим дали ще му пуснат в букинга някоя промоция. Иначе гледах за airbnb, но доколкото четох е незаконно е Ню Йорк под 30дни да се наема цяло жилище, а аз не си падам по споделените. Гледам сега и какви други хотелчета има около парка, не искам баш на Таймс Скуер, но ми се щеше да е някъде в Мидтаун, защото ми е интересно да я почувствам тази атмосфера. :D Също разглеждах Гринуич Вилидж и Челси, главно там са доста от кафетата и ресторантчета, които съм набелязала, но пък повечето забележителности са в Мидтаун. Също гледам и метро да има наблизо. Благодаря ви за бързите отговори, ако случайно се сетите още полезна информация ще съм благодарна.
akair Публикувано: 25 март, 2018 Публикувано: 25 март, 2018 Аз винаги гледам да си намерия хотел в ъпър уест - нещо на 1-2 блока от парка и на 1-2 блока от метро. С експресната линия се стига за 10 минути до даунтауна, до мидтауна е за около 5. Целият град има spirit, който няма как да пропуснеш! Дълги разходки и спирки за кафе/обяд/закуска/вечеря в мидатуна ще ти дадат достатъчно възможности да му се насладиш 1
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега