Прескочи до съдържание

Само на 24 години, а обиколил целия свят...


Препоръчани мнения

Аз пък не!

 

"Аскуит изчислява разходите се на 125 хил. британски лири. Част от тях той си е осигурил, като е работил в барове и хостели, докато е пътувал"

 

Много ме забавляват такива изречения - каква част от 125 хиляди си е осигурил като е работил - 200, 2000 или 20 000?!?

  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Миналата година Греъм Хюс стана първият човек, посетил 201 държави в света, без да използва самолет. 

 

Ей този пич заслужава възхищение!!! Великан!!!

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Бях писал за Греъм :) Има две страни медала...едната е, че такива посещения са предимно попълване на колонки в тефтерчето. Въпросния Греъм, ако не се лъжа беше посетил Русия след пресичане на границата с Литва в Калининградска област и обратно. ОК, брои се...ама посетил ли е Русия според вас освен технически?

 

От друга страна, хубаво е човек да има грандомански цели и да си ги изпълнява! Може Русия да не му я броя, но със сигурност бая леб има да изям, докато стигна и на половина държавите, които той е посетил и то не мимолетно.

Връзка към коментар

А коя я твоята грандоманска цел? :)

 

Същата като неговата, само че без ограничението за самолетите и поне по седмица във всяка държава. Най-малкото за да няма после отворковци по форумите да ми принизяват постижението :) Общо взето като тоя юнак в заглавния линк...само с хилядите паундове имаме леки затруднения.

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Препоръчвам на всички, които се замислят за такъв вид пътуване, следната книга: http://www.amazon.co.uk/The-Upgrade-Cautionary-Without-Reservations/dp/0753828677/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1381872952&sr=8-3&keywords=paul+carr

Аз изчетох всичките книги на Paul Carr, първо защото ми е интересен като човек и второ, защото и аз като него се занимавам с IT, но специално за пътешествениците, The Upgrade дава малка надежда, че все има начин, дори и да си пишман журналист, алкохолик, живеещ в Южен Лондон и прекарващ всичките си вечери в безобразно пиене из баровете на Сохо, какъвто Paul до преди известно време несъмнено е бил. Според мен, ние имаме по-добри шансове, ако не да обиколим всичките държави на света, то поне, да поживеем на готини места за известно време. :D

  • Харесвам 2
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.