Прескочи до съдържание

Новогодишни празници ЮИ Азия 2018/9г

Препоръчани мнения

Дани Магелани
Публикувано:
преди 12 часа, Ametist каза:

Аз мисля там за Нова Година 🙂

Ние сме на Бали от 27 до 31.12 в малките вили на хотел Инна в Санур. На 31 на обяд летим със Скот за Сингапур. Посрещаме Нова година при Марина бей и на 1.01 летим пак със Скот за Банкок.

Публикувано: (редактирано)

Здравейте,малко от скромният ми опит с Бали.Районът около Днеспар е ужасен.Като кацнах и прекарах една нощ там,реших че яко съм се прецакал с Бали.Бях януари месец и валя два дни(от 7) само след обяд за около час-два,дори се качих на най-високият връх Агунг в този сезон. За мен добрият избор е да избяга в източната част на острова.Отседнах в Padang bai.Супер спокойно място с евтини ресторанти и нощувки(2011г).Оттам са фериботите за Ломбок.Наблизо е блулагун,където съм правил най-якият шнорхелинг до този момент.Също така в района има страхотен плаж,с най-жестокият пясък,на който кракът ми е стъпвал.Може да се отиде и до храма в подножието на планината Агунг.За Сингапур и КЛ и според мен макс по два дни,като КЛ в пъти по готин град от Сингапур.

П.П. Пукет е отвратителен и пълен с хора(много пъти съм го казвал) и освен ако не търсите лейди-бойс няма смисъл да се посещава дори.(никога не съм бил там,а съм прекарвал в района повече от 3месеца за трите ми ходения до Тайланд,но всички приятели го казват).В района има страхотни места и плажове.Незнам защо всички се бутат на Пукет!

Редактирано от malkia
  • Харесвам 5
Публикувано:
преди 5 часа, Дани Магелани каза:

Ние сме на Бали от 27 до 31.12 в малките вили на хотел Инна в Санур. На 31 на обяд летим със Скот за Сингапур. Посрещаме Нова година при Марина бей и на 1.01 летим пак със Скот за Банкок.

Ако всичко върви по план може да се видим на 30 ти в Санур. 

Дани Магелани
Публикувано:
преди 1 час, Ametist каза:

Ако всичко върви по план може да се видим на 30 ти в Санур. 

Аз съм влизала в парка и на плажа на този хотел през април и беше супер. А и масажите,  където ходехме, са невероятни. Ще компенсират валежите. Мислим да вземем гид с кола за две-три половинки дни. Може да се включиш.

Публикувано:
преди 1 час, Дани Магелани каза:

Аз съм влизала в парка и на плажа на този хотел през април и беше супер. А и масажите,  където ходехме, са невероятни. Ще компенсират валежите. Мислим да вземем гид с кола за две-три половинки дни. Може да се включиш.

На 30ти трябва да пристигна в Санур от Убуд. Няма как да се включа.

• 2 месеца по-късно ...
Публикувано:

Ако някой си е купил билет за 23 декември за отиване, да си погледне имейла, защото при мен часът е сменен и престоят в Доха става с 2 часа повече. Възможно е и за други дати да има промени. Не става много ясно как да се съглася с промените, най-вероятно няма друга опция.

Публикувано:
преди 11 минути , mary_shery каза:

Ако някой си е купил билет за 23 декември за отиване, да си погледне имейла, защото при мен часът е сменен и престоят в Доха става с 2 часа повече. Възможно е и за други дати да има промени. Не става много ясно как да се съглася с промените, най-вероятно няма друга опция.

Доха или Аман? Полетът и при мен е сменен 27 декември, престоят в Аман е 11 часа вече. В условията на rj пише, че над 8 часа престой, може и да се полага хотел. Някой свързвал ли се е с офис на rj?

Публикувано:

@Kamen звъни настоятелно на съпорта. Сменят без проблем дати и полети в такива ситуации.

Обикновено като си нагласят зимния график почти винаги има размествания. Аз си следя периодично резервациите. При мен за Банкок беше преместен един час по-рано полета. Ако сте избирали места, често сменят и самолетите, вижте и тях. 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 51 минути , T.E.Lawrence каза:

@Kamen звъни настоятелно на съпорта. Сменят без проблем дати и полети в такива ситуации.

Обикновено като си нагласят зимния график почти винаги има размествания. Аз си следя периодично резервациите. При мен за Банкок беше преместен един час по-рано полета. Ако сте избирали места, често сменят и самолетите, вижте и тях. 

Ами то няма друг полет. Преди престоят беше 9 часа, сега стана 11 часа.

Публикувано: (редактирано)

Имайте предвид, че в салона на летището в Аман са изключително стриктни относно 3-те часа престой и няма да ви пуснат да влезете, докато до полета ви не останат 3 часа и половина или по-малко. 11 часа престой в Аман няма да бъдат много приятни... 🙂  Има пейки, но не са от най-комфортните (с подлакътници са и не стават за лягане) и няма какво да се прави... Иначе салонът е уникален - най-луксозният, в който някога сме били (писала съм ревю в темата за салоните).

П.С. Обслужването на RJ също беше на много високо ниво - бих казала, че с нищо не отстъпват на катарците... Самолетите бяха чисти и нови. Дори си бяхме заявили храна предварително, като се чудехме дали ще ни "отразят"... Е, отразиха ни и още как! 😉

П.С.2 Вземете си топли дрехи за Аман... Ние пътувахме през февруари до Банкок с тях и не съм предполагала, че в държава от Близкия изток може да е толкова студено... :not_i:

Редактирано от chandni
  • Харесвам 3
  • 1 месец по-късно ...
Публикувано:

Малко да повдигна темата че почна да наближава 🙂 Тъй като трябва да вадим визи за Тайланд имам едно питане . Полета Аман - КЛ се оказва с междинно кацане в Банкок предполагам за зареждане на гориво.(поне така излиза в flightradar24) Не съм бил досега в такава ситуация и се чудя ще слизаме ли изобщо от самолета и ще се водим ли че сме влезнали в Тайланд ? Та питането ми е ще трябва ли виза за това междинно кацане или само за Банкок - Аман на връщане ?

Публикувано:
преди 2 минути , Capitan Morgan каза:

Малко да повдигна темата че почна да наближава 🙂 Тъй като трябва да вадим визи за Тайланд имам едно питане . Полета Аман - КЛ се оказва с междинно кацане в Банкок предполагам за зареждане на гориво.(поне така излиза в flightradar24) Не съм бил досега в такава ситуация и се чудя ще слизаме ли изобщо от самолета и ще се водим ли че сме влезнали в Тайланд ? Та питането ми е ще трябва ли виза за това междинно кацане или само за Банкок - Аман на връщане ?

Ще бъдеш в транзитната зона. Виза не ти е нужна там. Ако излизаш - да.

В темата за тайландските визи има пост за безплатна виза от 1.12 до 31.01.2019.

• Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , Capitan Morgan каза:

Та питането ми е ще трябва ли виза за това междинно кацане или само за Банкок - Аман на връщане ?

Най-вероятно само ще разтоварите част от пасажерите и няма да слезете изобщо от самолета! Когато ходихме до Тайланд, 4-5 служителки на летището бяха преградили ръкава на изхода от самолета и проверяваха бордните карти, тъй като полетът продължаваше към Хонг Конг. Ако някой не беше до Банкок, изобщо нямаше да му позволят да слезе.... И дори и да трябва да слизате и да излезете от транзитна зона, нямаше да ви трябва да вадите визи от тук, тъй като пак пуснаха безплатни Visa On Arrival до 31.01.2019 (виж темата за визи за Тайланд)

• Браво 1
Публикувано:
преди 2 минути , chandni каза:

Най-вероятно само ще разтоварите част от пасажерите и няма да слезете изобщо от самолета! Когато ходихме до Тайланд, 4-5 служителки на летището бяха преградили ръкава на изхода от самолета и проверяваха бордните карти, тъй като полетът продължаваше към Хонг Конг. Ако някой не беше до Банкок, изобщо нямаше да му позволят да слезе.... И дори и да трябва да слизате и да излезете от транзитна зона, нямаше да ви трябва да вадите визи от тук, тъй като пак пуснаха безплатни Visa On Arrival до 31.01.2019 (виж темата за визи за Тайланд)

Ако зареждат гориво се слиза. Не знаем целта на кацането.

Публикувано:
преди 1 минута , Дани Магелани каза:

Ако зареждат гориво се слиза. Не знаем целта на кацането.

Не е задължително. Когато се зарежда гориво или трябва да слязат всички, или има пожарна до самолета. Случвало ни се е да зареждат самолета без да слизаме.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 11 минути , chandni каза:

И дори и да трябва да слизате и да излезете от транзитна зона, нямаше да ви трябва да вадите визи от тук, тъй като пак пуснаха безплатни Visa On Arrival до 31.01.2019 (виж темата за визи за Тайланд)

Хващаме периода на безплатни Visa On Arrivaл. Всичко на място ли става ? Мислех оттук да вадим визи за да не чакаме там по опашки , но явно ще се чака. В темата за визите за Тайланд гледам има постанат формуляр за попълване и има място за снимка . 1 брой ли ни трябва ?

Публикувано:
преди 1 минута , Capitan Morgan каза:

Всичко на място ли става ?

Да.

преди 1 минута , Capitan Morgan каза:

да не чакаме там по опашки , но явно ще се чака

Тук ще ви вземат по 30€ на човек, там ще ви е безплатно. И в двата случая ако влизате в Тайланд, ще чакате на опашки.

преди 3 минути , Capitan Morgan каза:

1 брой ли ни трябва ?

Да, 1 бр. Ако сте транзит и не влизате в Тайланд, визи и снимки няма да ви трябват. Ако нямате снимки, ще ви направят. Имайте предвид, че плащането на imigration там става само с тайландски бат. Ако нямате снимки и се наложи да ви правят, трябва да имате някой и друг бат.

Публикувано:

Чакала съм  два часа и половина за платена Visa On Arrival в Банкок. Не мога да си представя колко ще се чака, когато е безплатна.... 

• Шок 2
  • Замислям се 1
Публикувано:
преди 17 минути , DaBo каза:

Чакала съм  два часа и половина за платена Visa On Arrival в Банкок. Не мога да си представя колко ще се чака, когато е безплатна.... 

Всъщност вероятно ще се чака по-малко, защото плащането допринасяше за забавянето и опашките. А едва ли безплатната виза би увеличила пътникопотока от Европа и САЩ в значителна степен, та да са повече хората за обработване. Хората от околността са си без виза, така че те нищо не печелят от промяната.

• Харесвам 1
Публикувано:

Зависи много от датата и времето на деня. По Коледа и Нова година си е ултра пика. Сутрин хората обикновено са по-малко от вечер. По-късно през деня се увеличават и закъсненията и шансът няколко самолета да се изсипят по едно и също време. Ако самолетите са от братски Китай, може да се чака 4-5 часа. Аз имам и рекорд 10 минути от гейта до багажа (с предварително извадена виза), така че всичко е късмет. Със сигурност визата без такса, няма да намали времето, пак се редиш за виза, преди имиграционните.

• Замислям се 1
Публикувано:
преди 45 минути , T.E.Lawrence каза:

Зависи много от датата и времето на деня. По Коледа и Нова година си е ултра пика. Сутрин хората обикновено са по-малко от вечер. По-късно през деня се увеличават и закъсненията и шансът няколко самолета да се изсипят по едно и също време. Ако самолетите са от братски Китай, може да се чака 4-5 часа. Аз имам и рекорд 10 минути от гейта до багажа (с предварително извадена виза), така че всичко е късмет. Със сигурност визата без такса, няма да намали времето, пак се редиш за виза, преди имиграционните.

А на летище Пукет и там ли е същата лудница?

Публикувано:

Там може да бъде по--зле щото летището е по-малко, а за Коледа потокът е основно Пукет. Не знам дали се справиха и с ремонтите там.

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.