Прескочи до съдържание

Новогодишни празници ЮИ Азия 2018/9г

Препоръчани мнения

Публикувано:
12 hours ago, Goal & Boss said:

Всъщност вероятно ще се чака по-малко, защото плащането допринасяше за забавянето и опашките. А едва ли безплатната виза би увеличила пътникопотока от Европа и САЩ в значителна степен, та да са повече хората за обработване. Хората от околността са си без виза, така че те нищо не печелят от промяната.

Безплатна виза не означава без виза! Все се редиш на опашка и преоставяш необходимите документи, просто не заплащаш за "удоволствието" да чакаш на опашката. Заплащането по никакъв начин не забавяше опашката, просто 2-те хиляди бата се даваха заедно с останалите документи. Пътникопотокът така или иначе си е голям за Банкок (особено в коледно-новогодишния период), така че много хора ще предпочитат да спестят някое друго евро от визи. Освен това освен страните от региона, много западноевропейски държави и САЩ така или иначе нямат виза за Тайланд. ✌️

• Харесвам 1
Публикувано:
На 9.11.2018 г. в 21:35, Capitan Morgan каза:

Малко да повдигна темата че почна да наближава 🙂 Тъй като трябва да вадим визи за Тайланд имам едно питане . Полета Аман - КЛ се оказва с междинно кацане в Банкок предполагам за зареждане на гориво.(поне така излиза в flightradar24) Не съм бил досега в такава ситуация и се чудя ще слизаме ли изобщо от самолета и ще се водим ли че сме влезнали в Тайланд ? Та питането ми е ще трябва ли виза за това междинно кацане или само за Банкок - Аман на връщане ?

При положение че за този полет RJ продава и Аман - Бангкок, също и Банкок - КЛ, най-вероятно изобщо няма да се слиза Просто се ползва за трасето Аман - Бангкок - КЛ.  

Публикувано:
На 17.09.2018 г. в 10:32, T.E.Lawrence каза:

@Kamen звъни настоятелно на съпорта. Сменят без проблем дати и полети в такива ситуации.

Обикновено като си нагласят зимния график почти винаги има размествания. Аз си следя периодично резервациите. При мен за Банкок беше преместен един час по-рано полета. Ако сте избирали места, често сменят и самолетите, вижте и тях. 

Направих опит, но не искат. Има още два по-късни полета от Истанбул, които се вързват със следващия Аман - КЛ. Само този беше сгрешеният полет. Имам чувството, че съпорта като види цената/190e return, а тя си излиза на билета/ и ...ще чакаш 11ч и нямаш право на хотел и храна защото сам си избрал този/сгрешен/ полет, а е имало и по-удобни полети но умножено по 3-4 пъти. 

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано:

Здравейте, аз съм фотограф и от известно време насам живея на остров Бали. Ако имате някакви въпроси за транспорт, турове и места за посещение - пишете ми. 

• Харесвам 10
  • Благодаря 1
  • Браво 2
Публикувано:
преди 48 минути , hobby-trip каза:

Здравейте, аз съм фотограф и от известно време насам живея на остров Бали. Ако имате някакви въпроси за транспорт, турове и места за посещение - пишете ми. 

Привет, въпросът  ми е за еднодневните турове. Дали е по добре предварително да се букнат туровете или на място спазаряването  е  по изгодно? Най-популярен сред магеланци е Буда, който се слави с добра репутация. Цените му обаче в последно време са доста завишени. Някакви предложения за тур агеннции, кото са  добри или трябва да се избягват? Имам и пще един въпрос за транспорт от Убуд до ферибота за остров Ява, някаква информация за най бързо, здравословно:) придвижване?

Публикувано:

Честно казано Буда не знам къде е. Малко повече инфо ако може ще ми е добре дошло. На място е най-добре да се види кое колко струва. Цените са сравнително едни и същи (с някои разлики разбира се) но щом си бял - цената е дубъл 🙂 . За транспорт зависи от багажа, времето, желанието и опита. Аз (приятелката ми и аз) бихме тръгнали с моторчето ни, една раница с техника и една с багаж. Зависи от къде ще се мине - дали през Сингараджа (където пътят е с около 30-тина км по-дъкъг, но има какво да се види по целият маршрут) или по другият път покрай океана (няма много места за гледане). Зависи къде трябва да се стигне също. С моторче Убуд - Галиманук е около 3 часа. 

• Харесвам 1
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано:
преди 46 минути , Дани Магелани каза:

Какво букна в Сингапур?

S.E.A. Aquarium

Your Marina Bay Sands SkyPark Observation Deck: Admission to Sands SkyPark & 1-Day Hopper Pass

Публикувано:

@Kamen

Как го направихте тоя номер да резервирате на няколко места?

Ние тримата трябваше да ползваме три различни профила и три различни карти, за да си получим отстъпки за един тур от Куала Лумпур до Куала Селангор. А някои карти не ни ги прие. А други активни нямаме. Пък искахме и за Истанбул да се пробваме 😕 

Публикувано:
преди 10 часа, master_of_germs каза:

@Kamen

Как го направихте тоя номер да резервирате на няколко места?

Ние тримата трябваше да ползваме три различни профила и три различни карти, за да си получим отстъпки за един тур от Куала Лумпур до Куала Селангор. А някои карти не ни ги прие. А други активни нямаме. Пък искахме и за Истанбул да се пробваме 😕 

С три профила. Карта виза и мастеркард.

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 18 минути , Kamen каза:

С три профила. Карта виза и мастеркард.

Една и съща карта мина ли 2 пъти? Моята кредитна мастеркард не я прие втория път, а дебитната виза дори първия път не ми я прие.

Публикувано:
преди 28 минути , mary_shery каза:

Една и съща карта мина ли 2 пъти? Моята кредитна мастеркард не я прие втория път, а дебитната виза дори първия път не ми я прие.

Да, но не помня коя от двете.

Публикувано:
На 21.11.2018 г. в 16:37, Monika_Koko каза:

Имам и пще един въпрос за транспорт от Убуд до ферибота за остров Ява, някаква информация за най бързо, здравословно:) придвижване?

Здравей, мога да кажа за транспорта в обратната посока от Гилиманук до Убуд. Мислех, че има автобуси, но се оказа трудно начинание. Единственото което открих предварително като опции беше автобус от Gilimanuk до Mengwi bus station и от там с Grab или такси до Убуд, но на практика, на автогарата в Gilimanuk имаше само малки микробусчета, които спират на всяка керемидка, без климатик и взимат разстоянието за 6 и повече часа. Трафика е невероятен. Има големи експресни автобуси, но те са преминаващи и не спират на автогарата в Gilimanuk, а се качват директно на ферибота и спират в Banyuwangi. Така че мисля, че е най-добре да си  вземете от Ubud Grab или бус до Mengwi bus station и от там автобус до Banyuwangi, а не до Gilimanuk, ако ще ходите на Ijen, разбира се.

• Харесвам 1
Публикувано:
На 6.12.2018 г. в 20:21, Kamen каза:

S.E.A. Aquarium

Your Marina Bay Sands SkyPark Observation Deck: Admission to Sands SkyPark & 1-Day Hopper Pass

Не приема кода. Закъснях май.

Публикувано:
На 21.11.2018 г. в 16:37, Monika_Koko каза:

Имам и пще един въпрос за транспорт от Убуд до ферибота за остров Ява, някаква информация за най бързо, здравословно:) придвижване? 

Аз пътувах от Mengwi Bus Terminal (това е основният бус терминал на Бали), като автобусът беше с крайна дестинация Jember на Ява, но спира и в  Banyuwangi. Отне 3 часа, въпреки че спира няколко пъти и имаше задръствания на места, но пък веднага качиха автобуса на ферибота и нямаше чакане там, максимум казваха, че е 4ч. Цената беше 90000 IDR и включваше и ферибота. Аз след като минахме с ферибота казах, че съм за Ketapang (нощувката ми беше в Ketapang Indah и нямаше смисъл да ходя до Banyuwangi) и ми отвориха да сляза като излезнахме от терминала. От Убуд или с маршрутка или по-добре с Go-Jek/Grab до Mengwi.

Като питаш обаче за здравословно, не знам колко да препоръчвам този вариант, ако сте повече хора най-добре си осигурете частен трансфер. В автобусите е ужасна жега, миризмата е "специална", пуши се (а имат някакви ужасно миришещи цигари), хвърлят се боклуци през прозорците и тем подобни местни неща. Багажът задължително горе при вас!

• Харесвам 3
Публикувано:

Здравейте. Искам да попитам как си проверявате полетите в сайта на Роял Джордан, защото аз не се справям нещо, излиза ми, че няма такава резервация, а имам спомен, че преди като опитвах ги видях и се успокоих. Сега ме налазва паника.

Публикувано:
преди 6 минути , eloena каза:

Здравейте. Искам да попитам как си проверявате полетите в сайта на Роял Джордан, защото аз не се справям нещо, излиза ми, че няма такава резервация, а имам спомен, че преди като опитвах ги видях и се успокоих. Сега ме налазва паника.

В потвърждението има хипер линк - "Manage Booking " . Прехвърля те към сайта на йорданците и там с номер на резервация и фамилно име .

Публикувано:
преди 29 минути , Capitan Morgan каза:

В потвърждението има хипер линк - "Manage Booking " . Прехвърля те към сайта на йорданците и там с номер на резервация и фамилно име .

Благодаря ти! Нямах хипер линк, но успях да вляза през твоя, за да видя, че са ми променили часовете. Слава богу, че нещо ме ръчкаше от вътре да проверя и слава богу, че не е нищо фатално като разместване! Още веднъж, благодаря!

• Браво 1
Публикувано:
2 minutes ago, eloena said:

не е нищо фатално като разместване

Нашето „разместване“ е точно два дни - кацаме в Аман на 29-ти, а полетът до Копенхаген е на 31-ви. Транзитна виза не можем да ползваме, защото престоят е повече от 24 часа. Интерес към Аман нямаме, защото сме били там. За нас промените на полетите не са проблем, защото ще се прибираме с Раян от Аман към Букурещ още на 29-ти. Проблем може да е багажа, защото при RJ ръчният е само 7 кг., а ако решим да чекираме, ще трябва един от нас да плати виза, за да мине след имиграционните и вземе багажа. Всичко зависи от това, дали в Бангкок на чек-ина ще ни мерят килограмите на ръчния багаж. Все пак за един месец престой в Азия и пребиваване в 3 държави трудно ще се вместим в тия 7 кг.

Публикувано:
преди 11 минути , Dango каза:

Всичко зависи от това, дали в Бангкок на чек-ина ще ни мерят килограмите на ръчния багаж.

Да не Ви успокоявам много, защото никога не се знае, но досега не съм виждал такова нещо на живо. 🙂

Публикувано:
преди 11 минути , Dango каза:

при RJ ръчният е само 7 кг

Нашият беше към 12-13 кг (пътувахме само с ръчен), изобщо не сме ходили на гише, чекирахме се онлайн и ходихме директно на гейта. Никой никъде не го е теглил и не е правил проблеми.

Публикувано:
30 minutes ago, T.E.Lawrence said:

досега не съм виждал такова нещо на живо

От 1998 насам пътуваме основно в Азия и последния път в Янгон преди няколко месеца (с друга АК) буквално 2/3 от пътниците си изхвърлихме доста от нещата от багажа, защото мереха куфар по куфар, чанта по чанта и за повече от 800 грама разлика в теглото искаха по 100 долара (не се шегувам), без да могат да покажат документ, регламентиращ правото им да взимат тази сума. Всички бяхме навлечени с по 3 ката дрехи... И точно на това летище при напускане на страната ни искаха на хартия да им покажем документа за визата. Последно митничаря се съгласи да ни пусне само с въпросния документ, показан на телефона и то само защото се събра опашка. Добре, че не си изхвърлих бирманската мобилна карта, та успях да го изровя из имейлите. Така че, никога не се знае на кого ще попаднеш. 

Публикувано: (редактирано)

Никога няма гаранция, но аз писах конкретно за Банкок, не за цяла Азия. 🙂 Мианмарската хунта не я коментирам, в Индонезия съм виждал да мерят също. 

Редактирано от T.E.Lawrence
Публикувано:
53 minutes ago, chandni said:

Нашият беше към 12-13 кг (пътувахме само с ръчен)

Да, това е нормално тегло. И ние винаги пътуваме само с ръчен. Синът ни, като беше по-малък, си имаше едно куфарче-раничка с колелца, в което си събираше всичко, включително и плейстейшъна с игрите (PSP). Ето ги правилата на RJ за 7-те килограма:

Economy Class Passengers 
One piece of carry-on baggage is allowed per person according to the set size, weight and shape.
Each piece of Carry-on baggage for both Crown and Economy class shall meet the following conditions:

• It shall be of a size, weight and shape to fit under a passenger seat or in an enclosed storage compartment;
  • Its weight shall not exceed 7 kgs.
  • It may have maximum dimensions of (9X16X20in) or (23X41X51cm) however, the sum of the three dimensions shall not exceed (45 inches) (115 cm). These dimensions include wheels, handles, side pockets, etc.

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.