Прескочи до съдържание

Новогодишни празници ЮИ Азия 2018/9г

Препоръчани мнения

Публикувано:

Знам ги правилата за RJ 🙂 И ние летяхме с тях до Тайланд. Споделих моя опит с ръчния багаж - никъде не са ми го теглили, не сме и ходили на chek-in desk - директно на гейта.

• Харесвам 1
Публикувано:
Just now, T.E.Lawrence said:

конкертно за Банкок

И аз не съм виждала досега точно в Бангкок да мерят, но това не зависи конкретно от правилата на летището, а от тези на АК. Ако не, чекираме и плащаме една виза в Аман, защото се съмнявам, че колкото и да редуцираме теглото, ще слезем до 7-те кг. 

Публикувано:

По - принцип част от групата мислим да пропуснем последната отсечка Аман - Копенхаген и се чудя дали има шанс да се навият в Банкок един чекиран куфар да го пуснат до Аман вместо направо за Копенхаген? В Аман сме с 5 часа престой  по принцип. Засега сме само с ръчен докато не решим този казус .

Публикувано:

Това само от авиокомпанията знаят, или някой да го е правил...

Ако имаше нощувка, или трансфер между различни летища, със сигурност разрешават, другото е ако мине

Някой каза за промени в разписанието, ако ви се случи и на вас може да си оставите нощувка и тогава е лесно

Публикувано:

Да вметна само, че Еър Ейжа и те започнаха да мерят ръчните куфари в Куала Лумпур. За други градове не знам със сигурност. Един път мериха от Краби към КЛ, от Сием Реп към КЛ. Меренето става преди паспортната проверка тоест и да си чекнат онлайн, пак минаваш оттам. Вярно, че от близо 4 месеца не съм там и летях последно с тях към края на август, но последните няколко пъти си беше за всички и за всеки полет, та по-скоро се очаква да са стриктни.

• Харесвам 4
  • Замислям се 1
Публикувано:
1 hour ago, Capitan Morgan said:

По - принцип част от групата мислим да пропуснем последната отсечка Аман - Копенхаген и се чудя дали има шанс да се навият в Банкок един чекиран куфар да го пуснат до Аман вместо направо за Копенхаген?

Лично нашите билети са на 3 отделни отсечки, като така са и номерирани в електронните билети:

1. Истанбул - Куала Лумпур

2. Бангкок - Аман

3. Аман - Копенхаген

По-рано споменах, че при нас „разместването“ в разписанието се оказа цели 2 дни. Кацаме в Аман на 29-ви, а полетът до Копенхаген е чак на 31-ви януари. В  този случай не могат в Бангкок да ни откажат чекиране на багажа до Аман. С RJ сме летели и друг път, но с по-малък престой - под 24 часа. Взехме си багажа на летището, а на другия ден го чекирахме отново до Истанбул. За 5 часа престой можете да искате чекиране до Аман, но ако се дърпат, можете да кажете, че зимните ви дрехи и ботуши са в куфарите, а крайната точка все пак е Копенхаген.   

• Харесвам 3
Публикувано:

AirAsia съм ги виждала с една портативна везна да теглят на самия гейт! Става дума за DMG в Бангкок.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 4 минути , Dango каза:

Лично нашите билети са на 3 отделни отсечки, като така са и номерирани в електронните билети: 

1. Истанбул - Куала Лумпур 

2. Бангкок - Аман

3. Аман - Копенхаген 

По-рано споменах, че при нас „разместването“ в разписанието се оказа цели 2 дни. Кацаме в Аман на 29-ви, а полетът до Копенхаген е чак на 31-ви януари. В  този случай не могат в Бангкок да ни откажат чекиране на багажа до Аман. С RJ сме летели и друг път, но с по-малък престой - под 24 часа. Взехме си багажа на летището, а на другия ден го чекирахме отново до Истанбул. За 5 часа престой можете да искате чекиране до Аман, но ако се дърпат, можете да кажете, че зимните ви дрехи и ботуши са в куфарите, а крайната точка все пак е Копенхаген  

И ако не се навият куфара ще отпътува към Копенхаген без нас 😀 А ние и без това ще сме облечени подобаващо на летището .

Публикувано:

Препоръки за позициониране в Сингапур с добра видимост за посрещането на Нова Година? Някъде бях срещнал мнения/не помня къде/ на  магеланци били по това време там освен платеното на star-island?

Публикувано:
5 hours ago, Kamen said:

Препоръки за позициониране в Сингапур с добра видимост за посрещането на Нова Година? Някъде бях срещнал мнения/не помня къде/ на  магеланци били по това време там освен платеното на star-island?

На Jubilee bridge, но го затварят, като се напълни. Миналато година е било около 17 часа.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 27 минути , DaBo каза:

На Jubilee bridge, но го затварят, като се напълни. Миналато година е било около 17 часа.

преди 27 минути , DaBo каза:

След като го затворят да разбирам, че можеш да се разхождаш по моста и излизането не е проблем, но не можеш да влезеш после? Има ли тоалетни, места за сядане, продавачници на храна, алкохол? 7-8 часа не са малко време, с няколко думи има ли какво да се прави?

Публикувано:

Аз купих входни пропуски с места за star-island. Най-ниската цена е 42 сингапурски долара с таксата. Слагат ти гривна. От 17,00 до 1,00 сме осигурени с Ася. Може да се влиза и излиза. След това се надявам да можем да се изнесем с метрото до летището. Полетът ни е в 7,00.

Благодаря на Рейни за идеята и на Дабо за актуалния линк!

• Харесвам 3
Публикувано: (редактирано)
On 12/18/2018 at 9:18 PM, DaBo said:

@Kamen, аз лично не съм била, но много близки приятели бяха миналата година. Инфото е от тях! Пак ще попитам за още подробности. 

Храна и пиене си носили хората. Ако излезеш, най-вероятно е да не влезеш, защото има голяма навалица. Като затворят и край. За тоалетни не ми каза... места за сядане няма. Точно  в 24 часа се е изсипал страшен порой. И ставало адска лудница след това, като започнат да се изтеглят хората. 

Миналата година бяхме в Сидни. На безплатните зони имаше хора още в 9 сутринта, носеха си столчета, чадъри и хладилни чанти. Като се напълни с достатъчно хора, достъпът се затваряше. Някой зони гинзатвориха още в 15-16 часа, но до 18 всичко е фул. От 18 започваше пускането в платените зони (ние бяхме в такава). Но след това беше страшно, като няколко милиона започнат дружно да се изнасят... Ние успяхме доста бързо да се оправим, благодарение на полицайка, която ни даде доста добър съвет. 

Редактирано от DaBo
  • Харесвам 2
Публикувано:
На 12.11.2018 г. в 10:11, Kamen каза:

Направих опит, но не искат. Има още два по-късни полета от Истанбул, които се вързват със следващия Аман - КЛ. Само този беше сгрешеният полет. Имам чувството, че съпорта като види цената/190e return, а тя си излиза на билета/ и0.12 ...ще чакаш 11ч и нямаш право на хотел и храна защото сам си избрал този/сгрешен/ полна 2ет, а е имало и по-удобни полети но умножено по 3-4 пъти. 

Нашият  полет също е с 11 часа престой. Летяхме на 20.12. в 13.50 от Истанбул.Без никакви разправии в Аман ни настаниха в хотел, дадоха ни и ваучер за вечеря.

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 2 часа, Kalina0109 каза:

Нашият  полет също е с 11 часа престой. Летяхме на 20.12. в 13.50 от Истанбул.Без никакви разправии в Аман ни настаниха в хотел, дадоха ни и ваучер за вечеря.

Имахте ли виза или хотелът беше в транзита? Предварително ли направихте искане за нощувка или на място? Къде и как точно я заявихте?

Публикувано:
преди 7 часа, Kalina0109 каза:

Дай подробности?

Публикувано:
преди 6 часа, Kamen каза:

Дай подробности?

От гейта се отива направо на  transfer desk и там с бордните карти дават ваучер за хотел и вечеря.

Всичко е организирано от служители на RJ.Доста хора от полета бяхме, с микробус ни извадиха до хотела и сред това ни взеха.

Относно багажа никъде не са ни го теглили и проверявали размера. Доста хора имаше и с по-големи размер от допустимия ръчен 

• Харесвам 1
  • Благодаря 2
Публикувано:
преди 2 минути , Kalina0109 каза:

От гейта се отива направо на  transfer desk и там с бордните карти дават ваучер за хотел и вечеря.

Всичко е организирано от служители на RJ.Доста хора от полета бяхме, с микробус ни извадиха до хотела и сред това ни взеха.

Относно багажа никъде не са ни го теглили и проверявали размера. Доста хора имаше и с по-големи размер от допустимия ръчен 

Хотелът в Аман ли е или на летището?

Публикувано: (редактирано)
преди 24 минути , Kamen каза:

Хотелът в Аман ли е или на летището?

Не е в Аман.

Хотелът в който ни настаниха е  Amman airport hotel

преди 11 часа, Дани Магелани каза:

Имахте ли виза или хотелът беше в транзита? Предварително ли направихте искане за нощувка или на място? Къде и как точно я заявихте?

Виза не сме вадили. Представяте си бордните карти и паспорти на transfer desc.Всичко е организирано от Авиокомпанията. Хотела беше извън летището. Представител на Авиокомпанията ни придружи до паспортен контрол,  качиха групата на бус и ни закараха до хотела. 

Редактирано от Kalina0109
  • Харесвам 2
  • Благодаря 2
Публикувано:

Чак ме е яд, че ние сме с краткия 5-часов престой. Ама гледах навремето и само полетите в неделя бяха с трите, идеални според мене, часа престой на летище Аман. Впоследствие станаха пет часа и ще си отвисим, а другите магеланци ще си спят на меко 🙂 Ей тъй кат' стане, все тъй става 😄 

Лек път на всички! 🙂 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 24 минути , master_of_germs каза:

Чак ме е яд, че ние сме с краткия 5-часов престой. Ама гледах навремето и само полетите в неделя бяха с трите, идеални според мене, часа престой на летище Аман. Впоследствие станаха пет часа и ще си отвисим, а другите магеланци ще си спят на меко 🙂 Ей тъй кат' стане, все тъй става 😄 

Лек път на всички! 🙂 

Има активни кодове, виж темата за Expedia.

Перфектни, до 31 декември, стават за Истанбул, Куала Лампур, Сингапур и тн 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 36 минути , master_of_germs каза:

и ще си отвисим, 

Лонджа е много хубав , а и 5 часа не са чак толкова много. Лек път и весели празници.

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 24 минути , Kamen каза:

Има активни кодове, виж темата за Expedia.

Перфектни, до 31 декември, стават за Истанбул, Куала Лампур, Сингапур и тн 

Да. Но на мен вече ми дръпнаха парите за хотелите ми.

Публикувано:

Дани, то това на expedia не е за хотели, сякаш, а за активности.

@KamenБлагодарности!  @mary_shery резервира Аквариума в КЛ (реално тримата ще влезем на цената на един билет). Това почти вече напът за Истанбул 🙂 

• Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.