Прескочи до съдържание

Новогодишни празници ЮИ Азия 2018/9г

Препоръчани мнения

Публикувано:

В Истанбул при чекиране на RJ как става точно с билетите ? Дават билети за всички отсечки Истанбул - КЛ  и Банкок - Копенхаген или полет за полет се взимат ?

Публикувано: (редактирано)
преди 5 часа, Capitan Morgan каза:

В Истанбул при чекиране на RJ как става точно с билетите ? Дават билети за всички отсечки Истанбул - КЛ  и Банкок - Копенхаген или полет за полет се взимат ?

Дават билети  Истанбул-Аман и Аман-Куала Лумпур .Поискаха да покажем и кредитната карта, с която са закупени билетите.

Редактирано от Kalina0109
Публикувано:
преди 20 минути , Kalina0109 каза:

Дават билети  Истанбул-Аман и Аман-Куала Лумпур .Поискаха да покажем и кредитната карта, с която са закупени билетите.

Ок. Благодаря 🙂 А Банкок -Аман , Аман- Копенхаген явно на летището в Банкок ще ги дават . И на влизане в Банкок ще се показват принтирани листа от резервацията 😀

Публикувано:
На 13.12.2018 г. в 2:06, DaBo каза:

Да вметна само, че Еър Ейжа и те започнаха да мерят ръчните куфари в Куала Лумпур. За други градове не знам със сигурност. Един път мериха от Краби към КЛ, от Сием Реп към КЛ. Меренето става преди паспортната проверка тоест и да си чекнат онлайн, пак минаваш оттам. Вярно, че от близо 4 месеца не съм там и летях последно с тях към края на август, но последните няколко пъти си беше за всички и за всеки полет, та по-скоро се очаква да са стриктни.

Аз утре летя от Куала Лумпур и може да съм с килограм отгоре за ръчния. Май ще трябва да изхвърля нещо 😞 или да изчакам там като го премерят?

Публикувано:
преди 2 часа, Ametist каза:

Аз утре летя от Куала Лумпур и може да съм с килограм отгоре за ръчния. Май ще трябва да изхвърля нещо 😞 или да изчакам там като го премерят?

Нищо не хвърляй предварително.

Приготви си яке/връхна дреха с джобове и помисли какво по-тежко можеш да наместиш там.

Винаги е вариант и да облечеш малко повече дрехи. :laugh:

• Харесвам 1
Публикувано:

Да, нищо не хвърляй! Може и да няма проверки, не съм там от 4 месеца. А и Мари е казала - ако мерят, слагаш дрехите върху теб. То зорът е да минеш меренето, след това пак ги бухаш в куфара. Последно даваха освен куфарче, и малка чанта. На мен раницата на гърба (дамска, не туристическа) никога не са я мерили, а тя побираше много неща. 😉

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 6 часа, DaBo каза:

Да, нищо не хвърляй! Може и да няма проверки, не съм там от 4 месеца. А и Мари е казала - ако мерят, слагаш дрехите върху теб. То зорът е да минеш меренето, след това пак ги бухаш в куфара. Последно даваха освен куфарче, и малка чанта. На мен раницата на гърба (дамска, не туристическа) никога не са я мерили, а тя побираше много неща. 😉

Минах успешно с багажа. Мерят куфарите. Аз бях с туристическа раница на гърба и една чанта с фотоапарат. Никой нищо не ме пита. Много време обаче се губи с това чекиране. Моя паспорт машината не можа да го сканира и трябваше да отида на едно гише. 

• Харесвам 5
Публикувано:

Значи си продължават с меренето само на ръчните куфари. 

Като цяло този период е доста натоварен и се очаква голям наплив от хора, така че е по-добре да се отиде една идея по-рано. 

• Харесвам 2
Публикувано: (редактирано)

AirAsia мереха в КЛ куфарчета и раници. Всички надвишавахме, но джобовете на якето ми побраха много багаж, а лаптопа се вади и не се мери заедно с другия багаж. Дамските чанти също не ги теглеха, но решихме да не рискуваме. @mary_shery успя да навлече три кила дрехи връз себе си. И пред гейта последва стриптийз на яке, два пуловера, три панталона, пижама, рокля и пет-шест ката тениски. @Mistress of Germs успя да си контузи глезена още на Ататюрк, но на KLIA2 една жена изпусна куфара си върху същия й крак. Не е счупено, но ходи трудно. Не ме питайте, каква гледка сме по летищата, като я возя в количките за багаж. На Ланкави няма нито ръкав, нито автобусчета от самолета до терминалчето. Пренасях я на ръце. Пробвах да я сложа в инвалидна количка, но ме погнаха полицаите. Тия колички били на  malaysia airlines, можело да се ползват само от техни клиенти. Отнесоха едни сочни балкански "коледарски" благопожелания 😉

Машините на летищата правят проблеми. Не ми извади етикетче за чекирания багаж, но пък служителите бързо ме придвижиха към гейт. Но наистина отивайте по-рано, че е лудница. Поне на КЛ.

Редактирано от master_of_germs
  • Харесвам 3
  • Шок 1
  • Смея се 2
Публикувано:
преди 47 минути , master_of_germs каза:

@mary_shery@Mistress of Germs😉

Но наистина отивайте по-рано, че е лудница. Поне на КЛ.

Така е. Но поне има он лайн чекиране и се пести време.

А на Бали май няма възможност за това със Scoot. Сайтът им не ни дава възможност да чекираме DPS-BKK. Някой има ли опит със Scoot от Бали?

Бързо оздравяване и успешно завършване на програмата!

• Харесвам 1
Публикувано:

От тук (Бали) сме летели предимно с Air Asia и там не може да чекираш багажа онлайн. Има едни машинки и там скенираш паспорта и малко дълга и широка. Понякога машината не може да скенира паспорта добре, минаваш на друга, и там може да има проблем. След 10-15 мин проби намираш човек на Air Asia (отзивчиви са доста) и ти помагат, но си е време де. 🙂

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 минути , hobby-trip каза:

От тук (Бали) сме летели предимно с Air Asia и там не може да чекираш багажа онлайн. Има едни машинки и там скенираш паспорта и малко дълга и широка. Понякога машината не може да скенира паспорта добре, минаваш на друга, и там може да има проблем. След 10-15 мин проби намираш човек на Air Asia (отзивчиви са доста) и ти помагат, но си е време де. 🙂

Въпросът ми беше за регистрация за полет на Scoot от Бали за Банкок. Не става в сайта им.

• 4 седмици по-късно ...
Публикувано:

Аз ще си завърша темата с благодарности към всички включили се в темата магеланци, спомогнали да осъществим това невероятно приключение и ще бъда насреща с всякаква практическа информация. А тя на първо четене е - правете струвайте но по-малко от 2 пълни дни в КЛ и Сингапур не планирайте. Уникални градове! Шнорхелинг на Пукет е на Ката Бийч, скалите противоположни на Карон. Уникален. Ходих по турове на други места, на малкия пръст не могат да се опрат. 5 дни не излязохме от водата. 

В спомените ще останат и срещите ни и последвалите разговори със страхотните магеланци на прословутият престой в Аман.

На отиване с:

@stefanrusev и Женя, @kadmira и Пламен/специални поздрави/, с които 11 часа престой се изнизаха на един дъх в сладки приказки и въпреки хотела с басейн се възползвахме от хотела само последният час за малка почивка. И после всеки по пътя си, следвайки мечтите си.

На връщане:

отново се засякохме с @stefanrusev и съпругата му и

с по-младата генерация, но също толкова готини магеланци:

@mary_shery, @master_of_germs и @Mistress of Germs 

• Харесвам 7
  • Браво 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.