Прескочи до съдържание

Япония за 16 дни

DaBo

Препоръчани мнения

Публикувано:

Ето ме тук, създавайки тема за съвети, коментари и препоръки по нашата програма за Япония. Дано правилно съм разбрала, че се отваря нова тема за това, но ако нещо не съм, ще помоля модераторите да я преместят, където е необходимо!

И така, датите са избрани - 25.08.2018 - 09.09.2018 тоест 15 нощувки и 16 дни. Летим с AirAsia от Куала Лумпур, където живеем в момента. Избрахме тях, заради възможността да кацнем и излетим от различни градове. Полетите са нощни и така не губим ценно време през деня за летене.

В общи линни идеята за екскурзия до Япония възникна много спонтанно преди няколко дни. Зимата направихме една 3-седмична много активна екскурзия и затова бяхме решили освен прибирането в БГ през лятото, да отидем някъде на плаж за пълен релакс. И докато избирахме къде да опнем морни кълки, едни приятели се върнаха от Токио и след една вечеря с тях - ето ме тук за питам и искам акъл от професионалистите, както се изрази снощи моят мъж. :)

Четох, че сезонът не е най-подходящ, но тъй като живеем на жега и влага, това не ни притеснява. Така или иначе, всичките ни отпуски са съобразени с работния график на мъжа ми и не може да сменяме сезони.

Много мислих как точно да разпределя дните м/у основните градове - дали да имаме нощувки в храм на Mt.Koyasan и оттам до Нара за още една нощувка и чак след това в Осака? Дали пък да не останем един ден повече в Киото за сметка на Осака и да отидем до плажа  Suishohama Beach, който Самурайка беше споменала? Или пък по път за Токио от Осака да не спрем на Mt.Fuji и т.н.? Когато имаш фиксирани нощуки, особено по една тук и една там, времето може да изиграе лоша шега. Какво имам предвид? По време на тази 3-седмична почивка, за която бях споменала по-горе, избрахме вариантът на "традиционния" турист и предпочетохме удобството на рен-а-кар и спане в хотели, вместо свободата на кемпера. Дострашя ни за кемпер и в двата най-важни дни, заради изключително лошото време, нищо не видяхме. Но не можехме да прекрояваме програмата, следващият хотел ни чакаше по пътя, а ако бяхме с кемпер, щяхме да я променим и нагласим. Та, затова сега ми се иска да имаме т.нар. "базови лагери" и да правим дневни турове, като се съобразяваме с прогнозата за времето. Ще ползваме задължително jp pass за една седмица, няма значение дали ще си "избием" парите, но не може да отидеш в Япония и да не се возиш на влак, нали?  Най-удачно ми се вижда да използваме този пас от 01.09.2018 или ден по-рано. 

С какво ще пълним всеки ден (храмове, градини, разходки и т.н.) има още време. Виждали сме много неща по света, харесва ни да се докоснем до хората, отколкото да препускаме до гледващата атракция от пътеводителя. Така че дните ще ги пълним със смесица от всичко, бавно и спокойно, но сега е важно да сглобя "рамката на пъзела", за да мога да купя самолетните билети и да запазя хотелите/апартаментите за спане.

Та, ето я нашата програма след тридневно четене (благодарение на местен вирус, заради който пазя леглото с лаптопа) на магеланци, още един форум и няколко посочени в тях информационни сайта:

Screen Shot 2018-03-28 at 12.36.50 PM.png

• Харесвам 4
Публикувано:

Лелееее, тази спретната таблица с програма мъжа ми не трябва да я вижда в никакъв случай! Той обожава таблици, графики и прочее, веднага ще ме накара всяка програма да е по този образец!

Здравей @DaBo, добре дошла!

Много правилно си пуснала тема.

По същество - чудесна програма, периода е също много хубав, въобще не се притеснявай от времето.

Аз бих ти предложила с кацането да отидете до Ширахама, да изкарате там поне 3 дни, да се порадвате на хубавия плаж с японски оттенък (като онсена на брега на морето), морска храна и природа. Това е един много симпатичен курорт с леко носталгично усещане, мисля че ще ви хареса хем за отмора, хем за традиционно усещане. От там минете по Кумано-Кодо пътеките на Танабе, после спете в Коя-сан (както си ги намислила като дей трипс от Осака не те съветвам, много ще е препускане и няма да усетиш от чара на региона) и после останете малко в Осака и Киото. Шест нощувки в Осака са много.

Ако погледнеш на картата - летище Кансай е по-близо до Уакаяма, отколкото до Осака. Подреди си пътуването от Юг на Север. Сега като си го подредила става един зиг-заг.

След Киото минете през езерата край Фуджи и вулканите, останете там за една-две нощувки и после отидете в Токио. Иначе пак нагоре-надолу се получава и разстоянията са амбициозни за дневни екскурзии - повечето време се губи в път.

Ще се получи много хубава почивка-екскурзия, сигурна съм, че ще ви хареса.

P.S. летяла съм с нощния полет на AirAisa от КЛ-Осака и останах много доволна. 6те часа минават абсолютно неусетно.

Публикувано:

О, много благодаря, Самурайка! Започвам да проучвам по твоите съвети и пак ще пусна една таблица ;) с новите промени по програмата.

Публикувано:

Още една идея - не знам какви щофьорски книжки имате (българските не стават), но може да наемете кола за първата част на пътувнаето и да пообиколите из Кии полуострова, а после да активирате едноседмичния пас и да продължите с влак.

Публикувано:

Ами и двамата сме с български книжки, имаме и международни, но нали те не стават за Япония? Трябвало да са преведени на японски и заверени или има някаква промяна?

Обичаме да пътуваме с кола, тази триседмичната екскурзия не слязохме от колата, та сега май ни се иска да помързелуваме и попътуваме с влак, хаха. Иначе и двамата нямаме проблем с дясното шофиране, нали и Малйазия е така.

Публикувано: (редактирано)

Ето го новият вариант. Нещо такова ли имаше предвид, Самурайка? Наистина изглежда по-подреден, единствено ме притеснява багажът ни и как ще го мъкнем/транспортираме като през два дни ще сменяме местата за спане?

Като гледам, Yugama crater lake of Mt.Shirane в краен случай може да го пропуснем, а самият ден да го добавим някъде другаде...

5abb5adb35c41_ScreenShot2018-03-28at5_01_07PM.png.1cee1b91d988cafeb940911013366a89.png

И въпрос: След един ден в Комано Кодо, директно ли ходим до Коя и как? Или както съм го направила в момента с връщане в Ширама и на следващия ден да пътуваме до Коя?

Нещо качеството е лошо, дано успееш да видиш нещо. Ако ли не, ще видя как да го увелича.

Редактирано от DaBo
Публикувано:

Виждам много добре, така програмата е доста по-подредена.

Зависи дали обичате хайкинга - адко да, може да си изпратите куфарите в храма в Коясан (има едно много удобни куриерски услуги за целта) и да направите две отсечки от поклонническите пътеки - от Танабе до Хонго (Накахечи) и от там до Коясан (Кохечи). Но ще иска нощувка в Хонго, а за Ширахама ви трябват поне 2 нощувки, нали искате и почивка...

Така че по-добре е както си го предвидила - малко ходене по Накахечи и връщане в Ширахама. От Ширахама се ходи до Уакаяма и от там с локалната линия до Хашимото, после електричката до Гокуракубаши и накрая - кабинка до Коя сан. Но не е трудно с куфари, много хора го правят.

След това нощувките бих ги посъбрала на едно място - Нара-Киото-Осака. Харесай си едно от трите (или поне от двете) и отседни там. Може би от ден 6-7 когато ще активираш паса се установи в Киото или Осака, а преди това отседни в Нара - тя е много удобна за пешеходни разходки и не трябва пас, от Коя се стига удобно с една локална линия без да се минава през Осака (големи гари, които са тегави с куфари), а ако решите - до Осака са 40 минути и 6$ - за нощен живот. Имай предид, че след като си активираш паса е напълно без значение къде си - влаковете са редовни, покриват всичко и е безсмислено да губиш време в чек-ин, чек-аут - просто си пътувай до където ти душа иска. Така че ги събери Киото и Осака в едно и реши на кое от двете места ти се отсяда (може според къде си харесаш хотел/апартамент). Осака е по-евтино.

За Фуджи и езерата планът е добре, аз бих сложила и една Йокохама.

Публикувано:

Самурайка, много ти благодаря! Нещата започват да се изясняват лека-полека. Ще попрочета още малко това-онова и какво за нас би било приятно за правене. Както казах, в крайна сметка отдавна спряхме да бягаме по часовник из атракциите, посочени в пътеводителите. :)

Ако в крайна сметка решим да пропуснем нещо - Коясан или Кумано Кодо? И за колко време пристигат куфарите от един хотел до друг? Това е наистина невероятна услуга, облекчаваща туристите. Мислих си за повече нощувки в Нара.

Йокохама ще гледам къде ще я вмъкна. Този кратер, интересен ли е в действителност или само на снимки? А за Фуджи говорим за най-много Lake Kawaguchiko, Lake Saiko и the Chureito Pagoda. Там ме притеснява, че времето много често е лошо и всъщност върхът не се вижда. Но както казах, още ще мислим и разместваме.

А ако си там по наше време, с огромно удоволствие бихме те почерпили по една, две, трииии Асахи или по едно Хибики. ;)

Публикувано:

Наистина си преценете какво на вас ви се прави най-вече. Ако ви хареса - ей къде ви е Япония;) ще дойдете пак!

Имате достатъчно време и да поразпуснете в Ширахама (аз съм малко пристрастна, че много го харесвам това място, не че е нещо особенно, по-скоро е усещане) има интересни скали, страхотен онсен, много интересна пещера с храм в нея, а плажа също е много хубав.

За избор между Коя и Кумано кодо също ми е трудно да преценя. Кумано е интересно, на мен пътеките ми бяха много интересни (само малки участъци съм вървяла, придвижвали сме се с кола), в центъра на Хонго тайша има интересен музей, който разказва за региона. Коя е много мистична планина, не съм спала в храм, но много хора са очаровани и от храмовете, и от специфичната храна и от мистиката на местото, природата също е много красива. Но откъм логистика е малко труднодостъпно и скъпо.

Куфарите пристигат на следващия ден, услугата е много добра, наистина.

Сега си мисля, че можеш да активираш паса си по-рано, на ден 4-5, а последните 3 дни в Токио да си с комбинираните билети са метро и Тоей линиите са по 500йени на ден. Така ще излезе по-икономично май.

Йокохама не е задължителна, а и може да се види като дей трип от Токио. Може да си оставите повечко дни край Фуджи за да имате поне един ясен ден. На кратера не съм била и не мога да коментирам от опит, но около Фуджи е много красиво и има много какво да се прави (ама аз най-много обичам да правя нищо, така че не ме слушай мен)

Тук съм по ваше време :)

Публикувано:

О, че ние сме от една порода, хаха - и аз обичам да правя нищо! :)

Ще синтезирам инфото дотук и ще го предложа за гласуване на половинков, но мисля, че бихме пропуснали Кумано Кодо. Ще стане много натъпкано като програма и малко сложна логистика. Ще остане Коясан, но си мисля да поостанем в Нара и оттам да отидем. За Фуджи може и малко повечко, но без да се катерим до кратера. Изобщо не съм си го и помисляла, хаха. Само красиви гледки без много-много да се припотявам и изпотявам. Питах за другия кратер - Yugama crater lake of Mt.Shirane, но там е много малко натоварването, поне на първо четене. Абе, ще го го помислим още малко за настаняването, но ще купим самолетните билети. 

С най-огромно удоволствие ще се видим, ако имаш/имате възможност. Ако нещо ви трябва от БГ (ние ще си бъдем там преди Япония) или от Малайзия, дай знак да го донесем.

Пак ще те тормозя с въпроси, после ще споделя окончателната програма. С удоволствие бих прочела и мислите и на други, минали по нашите пътеки.

Публикувано:

Малко да актуализирам информацията по моята тема.

Първо - два броя пътеводители - купени! Не че ще науча от тях нещо повече от нета, но си е стара традиция от време оно. Първо пътеводител, а накрая магнитче.

Второ - то май е най-важното, де. Билетите са купени тоест ще се пътува!

Трето - програмата... Ех, тази програма. Колкото повече чета, толкова повече нарастват страниците с таблици в моя файл. От супер лежерна до супер динамична програма. Тръгнахме за едно, ама ще финишираме с нещо супер различно.

Все още нямам окончателен вариант, засега съм свела нещата до две различни програми, като и при двете може да има леки промени.

Първи вариант - по-лежерният е той:

Покажи

Втори вариант - лудият!

Покажи

И при двата отпада вариантът спане в Коя. Не можах да намеря нищо на що-годе прилична цена, а и повечето храмове нямат сайт на английски.

Това което се чудя дали не е по-удачно, е да посетим Uji още на първия ден, а на 4-ия ден да тръгнем рано за Нара, там за една нощувка и тази допълнителната нощувка да я добавя към Осака и там да имаме малко повече време или за самия град, или са още един трип за един ден, или ако все пак ми попадне нещо изгодно за спане в Коя.

За съжаление, няма как да посетим Япония в най-хубавото й време - пролет или есен и ще трябва да се задоволим с горещото и влажно лято, когато нито една от гледките от снимките в нета, не е същата.

Ако изберем "лудата" програма, @samuraikaдали имаш предложение какво да търся за нощувка в Нагано? И при двата варианта ще трябва да спим в Нара - някъде около гарата е ок, нали? Четох някъде твой пост за пътуването от Нара до Коя, сега пак ще го търся. Беше нещо, че пътят е много живописен. Ясно е, че няма да видим снежните стени, но цялото минаване на алпийския път е много интересно и нещо уникално и мисля, че си заслужава дори и през лятото. След това за Токио нещата са много хипотетични - може и да пропуснем някой трип, а и май повече клоним там да се насладим на високотехнологичната Япония, като че ли ще ни е омръзнало от храмове и т.н. дотогава.

Със сигурност ще купим едноседмичен пас за влаковете. Къде ще го избием, къде не - няма значение. За Осака мисля да търся настаняване около Шинсака, а вече резервирах ето този хотел в Киото:  Hotel Grand Bach Select Kyoto. Мисля, че е с добра локация, но така или иначе мога да я откажа.

Публикувано:
  На 5.04.2018 г. в 6:15, DaBo каза:

Покажи

Покажи

И при двата отпада вариантът спане в Коя.

Разшири  

Честито за билетите!  Много добър избор. И двете програми не са луди, много удачни ми се виждат и с достатъчно време за всички. В единия вариянт минаваш през езерата, в другия - през Нагано. 

Погледни малко регионални пасове, като Kintetsu pass и  Kasai pass.  Може да ти се получи по-добре с комбинации между разни регионални пасове и нощни автобуси, отколкото с JR pass. Посмятай малко, но все пак ако решиш за пас - вземи направо двуседмичния, за да покриеш целият престой.

И няма смисъл да спиш в Киото, Нара и Осака - всичко е така свързано с влакове, че местните работят в единия град и живеят в другия. Безсмислено е да губиш време в чек ин и чек аут, търсене на квартири и хотели и прочее. Като имаш пас - пътя ти е вече платен, харесваш си б'джетна нощувка на удобно място и не го мислиш повече.

От Нара до Коя е постижимо за дей трип - 2 часа е по продължението на една планина и селца и поля край теб. Не е чак като в Нагано и Алпите. Нагано е невероятно за планинари, но и Фуджи и региона - също. Аз съм била на къмпинг в Нагано, беше супер, с открит онсен, ама на теб няма да ти върши работа...Погледни в airbnb, има много интересни предложения във ферми и селски къщи.

Ще я наместим програмата!

• Харесвам 1
Публикувано:

Четейки отговора ти, @samuraika, ми хрумна още една идея. В крайна сметка да посгъстим леко програмата в началото и да си освободим една нощувка, която да я прехвърля след Нагано и да посетим Фуджи с преспиване. Тук ще помисля още малко.

Ще пропуснем нощувките в Нара, ще се позиционираме в Киото и Осака.

Искам да те питам в колко часа се стъмва в края на август и колко точно е горещо по това време? Била си при нас, като ги сравниш - къде е по-тежко - в Япония или в Куала Лумпур? Че аз хубаво я глася тази програма стегната и динамична, ама ако е такъв мор, за какъвто чета навсякъде, да взема да отпусна малко повечко време за студена бира? :lol: Макар че, като чета из нета какви свръх натоварени програми си правят хората, нашата изглежда като лека разходка сравнение с тях.

Публикувано:
  На 5.04.2018 г. в 8:13, DaBo каза:

Четейки отговора ти, @samuraika, ми хрумна още една идея. В крайна сметка да посгъстим леко програмата в началото и да си освободим една нощувка, която да я прехвърля след Нагано и да посетим Фуджи с преспиване. Тук ще помисля още малко.

Ще пропуснем нощувките в Нара, ще се позиционираме в Киото и Осака.

Разшири  

Много добра идея за нощувка край Фуджи.

От централна гара Киото до централна гара Осака е 30 минути с влак, през 3 минути потеглят. Безсмислено е да спите на едното и на другото място. Все едно да имате 3 нощувки в Люлин и 3 в Младост...

Лятото е изключително популярно време за посещение, тогава са големите фестивали, фойерверки, също и дългите отпуски на хората. Жегата е като в КЛ в градовете и доста по-поносима в планините и селцата. В Нагано е направо хладно вечер, вземете си по някое пуловерче. Ще си изкарате страхотно!

Публикувано:

Много благодаря! Значи времето не ни притеснява, хаха. Свикнали сме му. ;) С повечко бира нещата стават поносими. :)

Права си за нощувките, ще ги поумувам още малко. Много ми се остава в Киото и въпреки че самото пътуване не е бюджетно, гледам да се придържам в някакви разумни граници.

Значи включвам и нощувка около Фуджи, макар че свят ми се зави от цените на нощувките в риокан там на първо четене. :O

И естествено изкача въпросът - 5-те езера или Хаконе? Ама то май е въпрос на лично усещане. Имам още мнооого да чета, мисля и прекроявам. И последните три месеца сме в непрекъснат цикъл с гости от БГ. Едни си тръгват, едвам успяваме да сменим чаршафите и хоп, други пристигат, хаха. Та не ми остава и много време за четене... Но се успокоявам, че има време.

Публикувано:
  На 5.04.2018 г. в 10:11, DaBo каза:

@samuraika, забравих да те питам дали има специално изискване към облеклото при влизане в храм в Япония?

Разшири  

Не, никакво изискване към облеклото. Единствено на мног места са забранени снимкте вътре в храма, но не навсякъде.

• 2 седмици по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Ole! И три пъти Ура! Готова съм с програмата, запазих и хотелите. Вече лекичко мога да си отдъхна. :)

Всъщност най-трудно ми беше да подредя първата половина от програмата тоест пребиваването в Кансай. Накрая все пак реших да разделя нощувките на две - в Осака и в Киото. Въпреки брилятния транспорт, в който и за миг не се съмнявам, решихме, че е най-добре за нас да си спестим вечерното пътуване и да се насладим на нощния живот и на двете места без притеснения за разписания и т.н. Ще има доста натоварени дни, където трябва да сме организирани и точни, като японските шинкансени и дни, когато можем да я караме спокойно и лежерно.

Покажи

За по-добра четаемост - Japan_2018.xlsx Изтегляне на информация...

И малко коментари по нея:

Ден 1 - От летището до гара Намба ще пътуваме с Nankai Airport Express. Както и да ги въртя пасовете (а станах царица на пасовете, изчетох тонове инфо за всеки вид пас), двуседмичният JP пас не ни върши работа. Все някъде нещо из Кансай не се покрива от този пас и трябват още допълнителни пасове да се купуват. Ще вземем едноседмичен. Хотелът е APA Hotel Namba-Eki Higashi Намира се до гара Намба, мисля, че локацията му е идеална с оглед на следващите дни. Предполагаемото пристигане в хотела ще е около обяд и би било страхотно, ако можем да се чекнем веднага. Ако ли не, само ще оставим багажа и кръгом към гарата пак. Ще си вземем останалите пасове за следващите две седмици и ще се ориентираме малко къде, какво. При всички положение ще си починем поне за час, два в хотела, защото след нощния полет ще сме поуморени. Надвечер с Hanshin tourist pass, за да направим една разходка из крайморската част на Кобе и да вечеряме там.

Ден 2 - посветен на Осака. Тук ще ползваме Osaka One-Day Pass, който има по-ниска цена през уикенда. Искаме да се качим на Umeda building по смръчаваме и тази част от деня не се покрива от Osaka Amazing pass. Така че няма смисъл от него, другите атракции, които покрива, не ни влизат в полезрението за Осака. Евентуално замъка, но нали пък ще ходим в Химеджи, та се чудя да ходим ли до този в Осака... Дотонбори за вечерна разходка и хапване. Изобщо ден за ножове, светлини и храна.

Ден 3 - Коя-сан. Ще използваме Koyasan-World Heritage Ticket, който покрива цялото пътуване от гара Намба до Коя-сан и обратно и дава отстъпки от входните такси на някои от храмовете. Тук вечерта ще използваме уникалната услуга за изпращане на багажа до следващата локация, в нашия случай Киото.

Ден 4 - Ще посетим Нара. Все още не съм сигурна дали ще купим еднодневен пас на Кintetsu линиите или ще пътуваме с единични билети. Има време за решаване, де. Тук като че ли искам да видя парка, стария град, тестване на саке и ако може да вместим един калиграфски урок. И двамата сме заинтригувани от това. Вечерта се пренасяме към Киото. Избрах ето този хотел: The Royal Park Hotel Kyoto Sanjo Оказа се, че и други магеланци са го използвали и са останали много доволни.

Ден 5 и 6 - посветени на Киото

Ден 7 - Активираме JP пасовете и тръгваме за Химеджи. След Химеджи ще посетим дестилерията Yamazaki, абсолютно задължителна за нас. Да не си помислите, че сме някакви големи пиячи, просто сме големи фенове на едно от техните уискита Hibiki. Посещението става с предварителна резервация, затова в този ден програмата трябва да се изпълни точно. Писала съм посещение на Уджи, ако ни остане време, но почти съм сигурна, че няма да стигнем до там. Вечерта пак следва изпращане на багажа до Нагано.

Ден 8 - отиваме в Каназава. Ще разгледаме града и вечерта ще спим в хотел на гарата, защото на следващия ден започва минаването на Алпийския път. Исках да запазя нощувка в Тояма, градчето, което е по-близо до Алпийския път, но вече бях закъсняла. Всичко прилично беше напълно резервирано, а малкото предложения започваха от 200 ерво на вечер за половин двойна стая. Така че ще спим в Каназава и ще тръгнем с половин час по-рано, ако щяхме да спим в Тояма. Искам да сме в началото на рута около 9, за да имаме достатъчно време да го минем. Напълно резервираните хотели отсега, говорят, че е натоварено по маршрута.

Ден 9 - Tateyama Kurobe Alpine route. На този ден трябва да сме точни като швейцарски часовник и японски влак взети заедно. :lol: Вечерта ще спим в Нагано, което на 2 часа с автобус от последната станция на маршрута. Идеята е хванем предпоследния автобус за Нагано или в много краен случай последния, който е в 18 часа. За този маршрут ще купим от гара Намба в Осака Tateyama Kurobe Option Ticket, който покрива целия маршрут от Тояма до Нагано. Нощувка в Нагано в хотел на гарата.

Ден 10 - заникъде не бързаме. Трябва да стигнем в Токио, да се настаним в хотела и да отидем надвечер в Йокошима. Избрах Candeo hotel Tokyo Shimbashi до гара Шимбаши. Изглежда ми подходяща локация, до три линии на метрото, гара на обиколната линия, покриваща се от JP паса (забравих името на линията), оттам тръгва и влакчето за Одайба.

Ден 11, 12, 13 и 14 - Токио. С риск да ме линчувате, но май ще пропуснем Нико. Така ще имаме 4 пълни дни за Токио, за да му се насладим спокойно. Ако все пак решим да отидем до Нико, ще е на 13-тия ден, който е последен от JP паса, а 14-тият ден ще е при всички случаи за Одайба, пътуването до който не се покрива така или иначе от никой пас. За Токио ще използваме JP паса и тридневната карта за метрото. По това време предполагам умората ще е голяма и ако може да спестим малко вървене м/у точка А и Б, ще е идеално.

Ден 15 - пътуваме до Фуджи и нощувка на езерото Kawaquchi. Хотелът не е нищо особено, но цената на нощувката в риокани беше космическа. До там ще пътуваме с автобус от гара Токио, а около езерата ще обикаляме с двудневна карта на локалните омни бусчета. Автобусът от/до Фуджи има диретна линия оттам и до летище Ханеда, където трябва да сме на 16-тия ден към 21 часа.

Ами това е! Добра или лоша, така я нагласих нашата програма и ще трябва да я изпълняваме. Както се казва: отиваме за програма максимум, за да изпълним програма минимум. ;)

Редактирано от DaBo
  • Харесвам 3
  • Браво 1
Публикувано:

Съвет

Ако спите в района на Шин Осака, не правете моята грешка. Хубав, скъп хотел, по въздух много близо до гарата. Но...

До него се стига само през надлез на един от сноповете линии.

Представете си как с Патилана пухтим, а аз се и самообвинявам за избора. 

Обичам японците!

Настига ме момче, грабва ми тежката карета, качва я горе.на надлеза. Слиза от другата стана, хвърля своя багаж,връща се и ни взема на двете багажите и ги сваля.

Получи магнит с розовата долина и безкрайните ни благодарности. След това гара-хотел само с такси.

Публикувано:

@Дани Магелани, хотелът в Осака е в района на гара Намба, а не до Шин-Осака. Сега ще огледам през гугул мапс дали сутиацията не е като при вас. Като четох коментарите за хотела, никой не споменаваше това, ама знае ли се. По-скоро може да се окаже нещо такова в Каназава или Нагано, но и на двете места трябва да сме без багаж уж.

• Харесвам 1
Публикувано:

И се запаси с много мускалчета българска роза. Ние носехме 12 и до никъде не стигнаха. Високо ги ценят. Японките трепереха от вълнение като ги отваряхя и благодаряха много. Тези на база розово масло са добри, а са по 1 лев.

Магнитите с куклички в носии и Разовата долина също не стигнаха.

Публикувано:

О, мерси за съвета! Тъкмо ще се приберем в БГ преди Япония. Записвам си веднага в списъка за купуване на неща от БГ, че тук за българска роза са чували само покрай някоя корейска или японска козметика най-много. :lol:

Публикувано:

Вчера се върнах от там. Проверено.

На 26 декември към 19 ч ще сме с Патилана на летище КЛ. Ще продължим или за Бали или за Лангкави и на 31 сме в Сингапур. Има ли вероятност да се видим?

Публикувано:
  На 14.04.2018 г. в 7:45, DaBo каза:

О, мерси за съвета! Тъкмо ще се приберем в БГ преди Япония. Записвам си веднага в списъка за купуване на неща от БГ, че тук за българска роза са чували само покрай някоя корейска или японска козметика най-много. :lol:

Разшири  

Има специализиран магазин на Витошка от страната на Дика. Там ще ти кажат, кои са с розово масло.

Публикувано:
  На 14.04.2018 г. в 8:22, Дани Магелани каза:

Вчера се върнах от там. Проверено.

На 26 декември към 19 ч ще сме с Патилана на летище КЛ. Ще продължим или за Бали или за Лангкави и на 31 сме в Сингапур. Има ли вероятност да се видим?

Разшири  

Засега нямаме никакви планове за новогодишния период. Най-вероятно е да отидем до Филипините за Коледа и да се приберем преди Нова година в КЛ. А може да отидем при приятели в Сингапур. Като наближи времето, пак ще се уговорим. С голямо удоволствие ще се видя с вас! :victory:

• Благодаря 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.