samuraika Публикувано: 14 април, 2018 Сподели Публикувано: 14 април, 2018 @DaBo Чудна програма, браво! Намба е много добър район, може да ползвате директните автобуси от летището до OCAT за 1500 йени, удобни са. Не разбрах кой е Osaka One day pass (Този дето е билет за аквариума и метро ли?) и защо Amazing pass да не съвпада с вашите часове - той е от сутринта до последния влак за деня...Но е скъп, ако няма да посещавате никоя от атракциите. Ползвай Hyperdia, за много неща може да се окаже, че обикновенни билетчета са по на сметка от пасове. Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 14 април, 2018 Автор Сподели Публикувано: 14 април, 2018 3 minutes ago, samuraika said: @DaBo Чудна програма, браво! Намба е много добър район, може да ползвате директните автобуси от летището до OCAT за 1500 йени, удобни са. Не разбрах кой е Osaka One day pass (Този дето е билет за аквариума и метро ли?) и защо Amazing pass да не съвпада с вашите часове - той е от сутринта до последния влак за деня...Но е скъп, ако няма да посещавате никоя от атракциите. Ползвай Hyperdia, за много неща може да се окаже, че обикновенни билетчета са по на сметка от пасове. OSAKA 1day pass Ето за този пас става въпрос. Amazing pass-ът не покрива влизането в Умеда билдинг след 18 часа от 2-ри юли. Имаш, нямаш пас - плащаш си вход. Да влезем най-много в замъка, а пасът е 2500 йени на човек. Но така или иначе детайлната програма тепърва ще я избистрям, така че накрая може да озовем с такива пасове. А какво е OCAT? Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 14 април, 2018 Сподели Публикувано: 14 април, 2018 преди 11 часа, DaBo каза: А какво е OCAT? Osaka City Air Terminal. До Намба е и има много автобуси, усобно е с големите куфари. Сетих се за паса, преди беше нещо от сорта на "Еко тикет". За уикенда си струва, наистина, а на Амейзинг паса смисъла е ако ходиш по атракции и си избиваш само с входовете цената, иначе идва скъп. Връзка към коментар
DaBo Публикувано: 15 април, 2018 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2018 Точно така, Еко тикет са го кръстили. 600 йени е през уикенда. Той също дава отстъпки от 10% от разни входни такси. Засега в Осака мислим да посетим музея на ножовете (той не е включен в никой пас, ако изобщо има вход), Умеда билдинг след 18 часа (пак не се включва за този часови диапазон) и евентуално замъка. Тази автобусна гара май няма да ни е удобна, като гледам на картата. Хотелът е на 2 пресечки от гара Намба, но точно от другата й страна тоест от автогарата ще трябва да минем през Намба, за да стигнем в хотела. А за Токио гара Шимбаши е ок като локация, нали? Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 15 април, 2018 Сподели Публикувано: 15 април, 2018 (редактирано) преди 2 часа, DaBo каза: А за Токио гара Шимбаши е ок като локация, нали? Моята гледна точка: Беше ми препоръчан от професионалист по Япония хотелът в Токио. Hotel Gracery Tamachi Предимства: Хотелът е на 5-6 минути пеш от изхода на гара Тамачи. Преминава се по мостче над малък канал и си до хотела. Гарата е на една спирка от гара Шиганава на шинкансена от Осака, Киото . Тя е на кръговата линия, по която се ползва JR-паса. Има само два изхода, така че и да сбъркаш посоката е бързо поправимо. Това е бизнес хотел в много спокоен бизнес район. Когато пътувам сама съм готова да плащам повече за удобство и сигурност. Има бизнес салон с компютри, принтер, еспресо кафе, чай, вода, книги и се ползва денонощно. Закуска не съм вземала, че с японската храна ми е сложно. Имах закуски в Осака и последния ден във Фукуока, но повечето неща за мен не бяха ок. Наоколо има доста заведения и супермаркети с топла храна. Редактирано 15 април, 2018 от Дани Магелани Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега