Прескочи до съдържание

Най-добро летище на Европа за 2013година

Препоръчани мнения

Тази класация е според sleepinginairports.net, но все пак е интересно.

Може да гласувате и вие за 3-те най-добри и 3-те най-лоши летища.

Вие как бихте гласували? 

Моите 3 най-добри:

Барселона Ел Прат

Париж

Цюрих

http://www.sleepinginairports.net/2013/best-airports-europe.htm#.Ul8h5tKamBt

Връзка към коментар

1. Амстердам - нито една точка не е на повече от 15 минути пеша, има ужасно много забавления, удобни столове за почивка и от всеки прозорец наднича самолет (за разлика от някои летища, които са доста ограничени). Единствен лек недостатък са малко по-дългите опашки на проверката в пиков час. 

2. Мюнхен - Колкото пъти съм трансферирал от там е светкавично и безпроблемно. Германска му работа. А и при кацане като ги видиш тия десетки самолети на Луфти, някак те изпълва от вътре все едно гледаш как огромна армия е излезла на парад. 

Не мога да се сетя трето. Щях да отлича Виена, но новия терминал ми прилича на мавзолей с тоя черен мрамор навсякъде, и всеки път трансфера ми е едно 30-40 минути ходене. Старата Виена повече ми харесваше. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Още не съм бил на удобно летище за някоя дрямка или някакви забавления, къпал съм се на DBX, но не беше много приятно и удобно. Ако си бизнес класа и ходиш по лаунджовете не коментирам, но за икономична никъде не е удобно.

От снимките на сайта не съм бил в Хелзинки, а този кът в Амстердам не съм го виждал, а и предполагам, че едва ли може човек да се вреди лесно там.

Връзка към коментар

Всичко много зависи също от часа на кацане/излитане. Амстердам е ок летище, едно от най-добрите, но когато е празно е просто вълшебно! Същевременно, в пиков час всяко летище, сигурно и Сингапур не изглежда добре...

Иначе в Амстердам има един кът, в който има книги на библиотека, място за деца да си играят, даже за бебета ако не се лъжа с декор на гора наоколо. Удобни столове, с айпадове до тях, идилия. А иначе из цялото летище са разпръснати удобни столове за дрямка, такива S образни малко, може да си изтегнеш краката и главата. 

Връзка към коментар

Без изобщо и секунда размисъл, веднага съм готов с моя отговор:

1. Цюрих

2. Амстердам/Мюнхен (наистина ги слагам на кантар и двете)

3. Гатуик

Тези на мен са ми най-удобните, независимо дали за прекачване, спане, разглеждане, функционалност, удобства, транспорт до основния град.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

На тия спането на летището им е важно, затова и бързия трансфер и добрата организация не са написани.

Малко ми е далечна тази класация - досега не ми се е налагало да спя на летище.

Ако изключим спането:

Цюрих

Мюнхен

Виена

Не съм летял през Амстердам досега.

Редактирано от georgiev
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.