Eliv Ramal Публикувано: 1 април, 2018 Сподели Публикувано: 1 април, 2018 Колко навреме ми се 'случи' тази тема Вчера се регистрирах като магеланец, в отчаянието си, че не мога да се справя с планираната Япония... Ние сме двама, с тръгване от България и свободно време от 17 септември докъм края на октомври. Мислим си за около 14-15 дни, които могат да станат и 16, крадейки добре организирана програма. Все още търся билети (най-доброто, което намирам е с Катарските авиолинии -18 часа, 500 евро и не зная дали да чакам по-добра оферта или да купувам). Бях останала с впечатлението, че е направо задължително да си вземем 14 дневен jp pass, но явно има и други варианти. Колебая се как да организирам пътуването - с нощувки за по ден-два на различни места или 2 нощувки за целия престой и дневни турове?... Това, което предпочитаме е да усетим 'местните', да се насладим на красота - накратко - не толкова туристическите атракции, центровете на градовете и нощния живот, колкото духа на мястото. Обичаме да ходим пеша (планинари сме), да караме колело, каяк и всякакви подобни, само ако намерим вариант да не сме с целия си багаж (прочетох за куриерските услуги). Вероятно кацането и излитането ще е Токио, защото не намирам по-добри полети. Това налага целия престой да е с кръгов маршрут. Много ще ви бъда благодарна, ако ми помогнете да сбъдна това пътуване, момичета, а имам чудесен повод да си го подаря! 2 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 1 април, 2018 Сподели Публикувано: 1 април, 2018 (редактирано) Здравей @Eliv Ramal, добре дошла! С най-голямо удоволствие ще помагаме за да се осъществи мечтаното ти пътуване по специален повод. Провинциална Япония е прекрасна, ще ви хареса много, сигурна съм. Относно пасовете, може и с едноседмичен пас за придвижване между Токио и Осака (най-грубо казано) а преди това с регионални пасове или просто билетчета за влак. Ако обичате да планинарствате сигурно ще ви хареса много в района около Фуджи и 5те езера, както и Кии полуострова с пилигримските пътеки. Много е красиво. За билетите не мога да съм от помощ много, за съжаление. А и често излизат промоции до по-неивестни места като Фукуока или Нагоя, които са прекрасна опция. Като изберете билетите и имаме начална и финална точка, ще сглобим програма. А иначе - питай каквото ти хрумне. Сега има много магеланци, които са тук и ще споделят най-пресни впечатления. П.П. отделих мнението в нова тема - ще бъде по-прегледно така, а и полезно и за други колеги за напред. Редактирано 1 април, 2018 от samuraika 5 Връзка към коментар
Eva eva Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 (редактирано) Здравей, Eliv Ramal. Аз също се интересувам и проучвам евентуално пътуване до Япония, но моето ще е април 2019 Да сме живи и здрави. За полетите - в момента гледам доста добри цени с австрийските авиолинии /гледам през momondo/. Връзва се около 920 лв. и като часове ми се струват по-добри. Редактирано 2 април, 2018 от Eva eva Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 Около 400 евро е постижима цена, но трябва да се следи за промоции и за грешки. 1 Връзка към коментар
patilana Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 Браво за решението да видиш нестандартни дестинации в Япония. Можеш да избереш два района покрити от пасове и да си обикаляте там. Макар, че мен ако питаш, един район ще е най-добре. Да видите повече и да разберете нещо. Аз следващия път ще постъпя точно така. 2 Връзка към коментар
shnuky Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 Аз съм кандидат за Япония, ако някой го организира, мен ме мързи.мога по всяко време на годината, но предпочитам да е топло... Връзка към коментар
patilana Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 Аз със сигурност ще ида и догодина, защото пропускам прекрасни неща. Ще си спретнем една инвазия. Има и други кандидати. Не си единствена 1 Връзка към коментар
shnuky Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 Ти си била вече, разбирам? Одобрявам...важното е някой да направи маршрут, другото е по-лесно Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 преди 42 минути , shnuky каза: Ти си била вече, разбирам? Одобрявам...важното е някой да направи маршрут, другото е по-лесно Тя тъъъкмо пристига, не е "била" все още, но е събрала мерак за поне още две идвания, нали @patilana А като се купят билетите и се знае точка на кацане/излитане, период в годината и интереси на участниците - той маршрута сам си се подрежда. Много по-лесно е, отколкото изглежда на пръв поглед - всеки, който е бил ще ви го каже 1 1 Връзка към коментар
lyusi Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 Преди 1 час, samuraika каза: Много по-лесно е, отколкото изглежда на пръв поглед - всеки, който е бил ще ви го каже Абсолютно вярно. 1 Връзка към коментар
shnuky Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 За лесно, е сигурно. Важното е всичко което сте изброила да е ясно- то е трудното Връзка към коментар
patilana Публикувано: 2 април, 2018 Сподели Публикувано: 2 април, 2018 То аз за малко и да не дойда, ама щом все пак дойдох, ще се върна задължително. И не по утъпканите пътеки. Пък ако на някой му хареса е добре дошъл с мен. Аз съм стадо животно. 6 Връзка към коментар
shnuky Публикувано: 3 април, 2018 Сподели Публикувано: 3 април, 2018 преди 18 часа, patilana каза: И не по утъпканите пътеки. Пък ако на някой му хареса е добре дошъл с мен. Аз съм стадо животно. Браво на вас. И аз пътшествам по този начин. И аз не обичам утъпканите пътеки, да оставим на страна че колчем се хвана на някоя препоръка, все съм се ядосвала. Предпочитам да следвам своите инстинкти, пък ако се случи гаф я с хотел, я с някой друг избор, поне няма на кого да се сърдя... Връзка към коментар
Eliv Ramal Публикувано: 3 април, 2018 Автор Сподели Публикувано: 3 април, 2018 On 4/2/2018 at 10:16 AM, Дани Магелани said: Около 400 евро е постижима цена, но трябва да се следи за промоции и за грешки. On 4/2/2018 at 9:31 AM, Eva eva said: Здравей, Eliv Ramal. Аз също се интересувам и проучвам евентуално пътуване до Япония, но моето ще е април 2019 Да сме живи и здрави. За полетите - в момента гледам доста добри цени с австрийските авиолинии /гледам през momondo/. Връзва се около 920 лв. и като часове ми се струват по-добри. Аз, като тотален лаик в 'лова' на самолетни билети, разчитам на google flights - вероятно трябва да сменя подхода?!? Връзка към коментар
Георги Публикувано: 3 април, 2018 Сподели Публикувано: 3 април, 2018 преди 40 минути , Eliv Ramal каза: Аз, като тотален лаик в 'лова' на самолетни билети, разчитам на google flights - вероятно трябва да сменя подхода?!? ОК ти е подхода. А за "лаици" най-лесно е да дебнеш промоциите на Qatar Airways. По-големият процент от хората пътуващи до Япония от тук летят с тях. Другото са изключения, които също се публикуват в секцията с промоциите за самолетни билети, така че ако следиш форума и не бързаш, рано или късно ще попаднеш на добра цена. 1 Връзка към коментар
Eliv Ramal Публикувано: 3 април, 2018 Автор Сподели Публикувано: 3 април, 2018 38 minutes ago, Георги said: ОК ти е подхода. А за "лаици" най-лесно е да дебнеш промоциите на Qatar Airways. По-големият процент от хората пътуващи до Япония от тук летят с тях. Другото са изключения, които също се публикуват в секцията с промоциите за самолетни билети, така че ако следиш форума и не бързаш, рано или късно ще попаднеш на добра цена. Да, към катарците се бях ориентирала до сега. Видях, че при първо онлайн пазаруване подаряват 2000 мили, които могат да се изпозват за купуване на билет /нямам представа каква отстъпка от цената е това, защото още мисля дали искам да попълня толкова данни за регистрация/. А за бързането - колко да бързам? Стартовата дата за Япония ми е 17 септември - имам 5-6 месеца. И да, следя форума! Откакто се регистрирах, преди няколко дни, това ми е приказката за 'лека нощ'. Благодаря! 1 Връзка към коментар
Дани Магелани Публикувано: 4 април, 2018 Сподели Публикувано: 4 април, 2018 преди 9 часа, Eliv Ramal каза: Да, към катарците се бях ориентирала до сега. Видях, че при първо онлайн пазаруване подаряват 2000 мили, които могат да се изпозват за купуване на билет /нямам представа каква отстъпка от цената е това, защото още мисля дали искам да попълня толкова данни за регистрация/. А за бързането - колко да бързам? Стартовата дата за Япония ми е 17 септември - имам 5-6 месеца. И да, следя форума! Откакто се регистрирах, преди няколко дни, това ми е приказката за 'лека нощ'. Благодаря! Във форума съм видяла всички изгодни оферти, които съм ползвала. Гледай и www.fly4free.com Връзка към коментар
Eliv Ramal Публикувано: 15 април, 2018 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2018 Не намерих къде във форума се задават глупави въпроси за полети и затова ще питам тук, с надеждата, че някой ще забележи и отговори Хересах си един полет София-Осака-София. На отиване - добре, обаче на връщане е Осака-Ханеда и след 4 часа излитане от Нарита. Питането е: ако купя билетите като round trip можем ли да се качим направо в Нарита? (не съм сигурна, че обяснявам добре, затова - картинка ) 1 Връзка към коментар
chandni Публикувано: 15 април, 2018 Сподели Публикувано: 15 април, 2018 преди 5 минути , Eliv Ramal каза: ако купя билетите като round trip можем ли да се качим направо в Нарита? Не може. Изпуснете ли отсечката Осака - Ханеда, "горят" всички останали полети. 1 Връзка към коментар
Eliv Ramal Публикувано: 15 април, 2018 Автор Сподели Публикувано: 15 април, 2018 Жалко... Благодаря за експресния отговор chandni! Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 15 април, 2018 Сподели Публикувано: 15 април, 2018 @Eliv Ramal, ако билета те устройва като цена - взимай! Разбирам, че искаш да не минваш два пъти Осака-Токио, но това си има и своите предимства - единия път може да се имне откъм Японско море и Каназава, а втория - през Йокохама, Щизуока и Фуджи. Няма лошо. 1 1 Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 16 април, 2018 Сподели Публикувано: 16 април, 2018 @Eliv Ramal Видяла ли си това? За май е, обаче. Връзка към коментар
Eliv Ramal Публикувано: 16 април, 2018 Автор Сподели Публикувано: 16 април, 2018 Благодаря ти, но не става. Варианта за отпуска ни е от 17 септември до края на октомври и някъде там търся две седмици. Връзка към коментар
samuraika Публикувано: 16 април, 2018 Сподели Публикувано: 16 април, 2018 преди 6 минути , Eliv Ramal каза: Благодаря ти, но не става. Варианта за отпуска ни е от 17 септември до края на октомври и някъде там търся две седмици. С тази оферта с австрийците имало и за твоите дати, че и от София. 1 Връзка към коментар
Eliv Ramal Публикувано: 21 август, 2018 Автор Сподели Публикувано: 21 август, 2018 Кацането в Токио вече наближава, а аз съм доникъде с конкретната програма... Поне прочетох из форума, че не съм единствената, която си мисли че 5-6 месеца са много и изведнъж се осъзнава, че са минали 🙂 @samuraika ще помогнеш ли, моля? В резюме - кацаме на 9 октомври на обяд в Токио /Нарита/ и излитаме пак оттам на обяд на 23 октомври, имаме 14 нощувки и 13 цели дни. Явно ще вземем и двуседмичния JR Pass. Набелязаните нощувки са като база за обикаляне на съответни райони и са: 1. Фукуока- 3 или 4 нощувки - да стигнат до колкото може на юг и някъде до Хирошима на север 2. Осака - 4 нощувки - за Кито, Кобе, Нара и т.н. 3. Каназава - 3 нощувки 4. Токио - 3 нощувки След дългото пътуване София - Токио мисля, че няма да сме много адекватни и можем да се доскапем с пътуване до Фукуока, да останем там за 3 или 4 нощувки и да почваме с лежерната програма. Не намерих полет на бюджетни цени и още се боря с HiperDia и Japan Official Travel App за пътуване с паса от Токио до Фукуока. Алтернативата, която измислих е е след кацането да стигнем за първа нощувка в Каназава и после Фукуока и Осака, но Каназава-Фукуока ми се струва загубено време Как ти се струва? Ще ти бъда благодарна, ако дадеш предложение за оптимизиране на къговия маршрут, за да почна най-накрая да резервирам и нощувките, че както съм тръгнала май ще трябва да се поготвя за спане по гарите 🙂 Връзка към коментар
Препоръчани мнения
Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш
Трябва да си член за да оставиш коментар.
Създай профил
Регистрирай се при нас. Лесно е!
Регистрирай сеВлез
Имаш профил? Влез от тук.
Влез сега