Прескочи до съдържание

Дублирана резервация за Рим


Lindt

Препоръчани мнения

преди 8 часа, Rainy каза:

Правото да постъпваш както мислиш е изцяло твое.  Да хвърли камък този, който - знаеш... Затова, обаче, и партньорските страни стават несговорчиви - както в случая, и не само сега, когато защитават своите интереси - защото вероятно и други мислят и постъпват сходно, което се отразява на доходите на хората. 

 

Иначе безплатна отмяна на хотели, по-внимателно отношение към направените резервации и/или една нескъпа годишна застраховка за пътуване, покриваща всички тези рискове (£42) спестява огромно количество нерви и некоректности. 

Рейни, напълно съм съгласна с теб. Ама млъкнах по въпроса , защото няма смисъл.С годините, установих, че мога да променям единствено себе си.:(

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 4
Връзка към коментар

Преди няколко години отмених резервация извън срока за безплатна анулация, като написах на хотела, че е поради здравословни причини. Така си и беше, не можехме да се възстановим от един вирус и го провлачихме. Анулирах през букинг, като просто добавих съобщение до хотела, но не помня дали не им писах и мейл - може би не. Очаквах да изтеглят пари за първата нощувка, но това не се случи. Далеч съм от мисълта да съветвам хора да лъжат за здравето си, просто споделям какво е проработило при нас.

 

А вчера гледах едно клипче със съвети и единият беше за безплатна анулация извън срока. Съветът беше да се обадим до хотела и да помолим да ни отложат резервацията за след месец, примерно. Тогава, вече в срока на безплатната анулация, да анулираме. Някакси не си го представям с букинг, защото сроковете за безплатна промяна и анулация обикновено съвпадат.

Връзка към коментар

@AlexandraKo @Rainy малко излизаме от темата, но да ви кажа, че безплатните анулации почти винаги са до 2,3 дни преди датата и много рядко до самия ден. Когато има възможност вземам без кредитна карта, но не винаги има такава възможност. На тази практика се научих по принуда, когато отидох на летището в София за полет до Израел и се оказа, че полет няма да има, защото израелците решили да стачкуват. Няма да ви казвам какъв ужас беше, анулирвай каквото можеш, а каквото не можеш...Стачката ми излезе 400 лв. назад. Сега никой не може да ме накара да платя хотел предварително или да си дам карта с пари в нея. Аз просто съм намерила моя си, безплатен вариант. Но сте прави, че и хотелите търсят своя си вариант, всеки се справя както може. 

Редактирано от slujitel
  • Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 2 часа, AlexandraKo каза:

Рейни, напълно съм съгласна с теб. Ама млъкнах по въпроса , защото няма смисъл.С годините, установих, че мога да променям единствено себе си.:(

Алекс, сакън - нямам илюзии, че мога да променям някого. Както виждаш, лустросала съм си максимално думите, за да не засегна случайно някого :)Моралните дилеми са деяние единствено на конкретния човек.  Просто авторът на темата попита дали е приемливо да очерниш публично някого - който не е направил нищо повече от това да заложи правила и да изпълни същите тези правила, за да защити бизнеса си, и затова частично взех отношение. 

И да, точно само себе си можем. Аз нямам крилца на раменете и също непрекъснато се променям... Поздрави сърдечни!

 

Връзка към коментар

Кратък ъпдейт по темата - билетите на райън за периода не са скъпи и ако все пак някой иска безплатни нощувки, може да се получи някаква last minute оферта :) 

Редактирано от Lindt
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.