Прескочи до съдържание

Програма за 10 дни в Япония - заминаване след седмица

Rudi

Препоръчани мнения

Публикувано:

Здравейте на всички,

Предарително се извинявам за някои "тъпички" въпроси но и мен много ме вълнува есенна Япония. Малко липса на организация от наша страна (пътувеме двама приятели) но на кратко замиаваме другата седмица и освен самолетни билети, хотели,  JR pass всичко друго е плаващо все още хахах...Исках да ви попитам да идеи за програма за около 10 пълни дни тъй като за сега имаме следното:

Кацане много късно на Ханеда и хотел в Токио Бей.

1. Ден 1 - Мисля си първия ден да обиколим Гинза, Асакуса и Акихабара тъй като са в района и изглеждат близко с метро и бяха репоръчани от приятел (12 април).

2. Ден 2 и Ден 3 -  Киото - 2 дни (13,14 април) - до колкото разбрах е доста по-компактен и лесно се разглежда. Препоръчаха ми   Fushimi shrine, Toji Temple, Kiyomizu temple, Golden Palace и също гейша представление ми се ще да го вместим първата вечер.

3. Ден 4 - Осака - за един ден (15 април) - замък, аквариум и още нещо искам да вместим - до колкото разбрах е доста бързо за разглеждане.

Ще ми се да разгледаме Нара и този парка който се хранят еленчета. Тъй като е между Осака и Киото ми се ще да го вместим в програмата може би във втората половина на вторият ден в Киото или на път от Киото за Осака

3. Ден 5 - Хирошима и после спане във Фукока. Мисля да разгледаме и двата града тъй като в Хирошима до колкото знам няма много много за разглеждане освен музея и монумента (16 април).

4. Ден 6 - тръгване обратно за Токио (17 април). До колкото сметнах това ще е най-дългото пътуване и ще отненме около 6 часа така че мисля същата вечер някакво вечерно забавление - ако някой има идея да казва. Хотелът ни е в Шинджуку.

5. Ден 7- Токио - Шинджуку, Шибуя и Хараджику   (18 април)- разходка из кварталите

6. Ден 8 - еднодневно пътуване или до Kamakura или до Chichibu ( 19 април) - изглеждат много приятни малки градчета - доста традиционни. Ако някой има впечатления ще се радвам да сподели

7. Ден 9 - еднодневно пътуване до Планината Фуджи с Фуджи сан - до колкото разбирам този влак пътува само в пътък (20 април)

8. Ден 10 - Токио - финална разходка (21 април).

9. Ден 11 - отпътуване обратно за Катар (22 април).

Исках да попитам какво мислите за тази програма. Също така някой може ли да препоръча традиционни забавления - тетаръ с гейши, чайна церемоня.. или нещо друго интересно и типично?  Като цяло мисля че големите градове бързо ще ме изморят и дано да хванем хубаво време и цъфтежа на вишните така че идеи за атракции сред природата също да добре дошли.

Също така въпрос за шопинг хаха - видях че има отделна тема, но аз лично се интресевума от традиционни неща по-възможност от местни производитлени (uniqlo и подобни марки не са ми на сърце да влача чак от Япония). Мислех за домакинки атрибути - тигани, ножове, тн и много искам някое хубаво кимоно. В една от другите теми видях че някой сопменаваше че са скъпи - но ако някой знае горе-долу как вървят ще е супер. 

Много много благодаря предварително за всякакви мнения и предложения тъй като по-неподготвено пътуване до сега не сме имали :-))))

Поздрави,

Радо

Публикувано:

@Rudi Здравей!

Почвам по точките, че няма време :biggrin:

1. Постижимо, с метро е удобно, но ако сте си активирали паса - може с кръговата линия Яманоте - ще ви е безплатно. Ако не - с картите за метро и Тобу линиите.

2. Макар и доста по-малък от Токио, "компактен" не е дума, с която бих го описала. И като се има предвид, че Токио е с много по-гъста и добре развита метро мрежа от Киото - придвижването отнема повече време. Програмата за деня не е неизпълнима, но имай предвид, че ще трябва да тръгнете отрано и да не губите много време по храмовете. Околностите също са много хубави - Кйомизу дера е до Гион - стария квартал. До Златния павилион е Рйоанджи - с красиви градини...За гейша представление аз съм с особенно мнение, но ако потърсите има разни оргамизирани "вечеринки".

3. Замък, аквариъм и Харукас (най-високата сграда) за нощни гледки. Нара няма как да я сместите в дните за Киото, защото се съмнявам, че ще ви стигне времето. Нара не еточно "по път" - Представи си един правоъгълаен триъгъгник - Осака-Киото е дългата му страна, а Нара е на правия ъгъл. Но има редовен и удобен транспорт. От Киото Фушими инари се пада по път за Нара.

4. В Хирошима има много за разглеждане освен монумента и парка, но ако вие искате да видите само това - може да се продължи до Фукуока после.

5. Шинджуку си е вечерно забавление сам по себе си. Нощни гледки от кметството, уличките с ресторантчета и мини кръчмета...

6. напълно постижимо.

7. Давам глас за Камакура.

8. Влакът, който пътува в петък е на JR и се покрива от паса. Имаче има безброй влакове на частната железопътна компания, които не се покриват от паса.

9. Тук предлагам Одайба, че не видях да е в програмата, може и Тсукиджи рибния пазар.

За чаена церемония, калиграфия, готварство - има много предложения в Киото, Нара и т.н. Потърси из нета в близост до хотелите , или просто поискай съвет от рецепцията - на много места ще ти помогнат с резервацията и ще дадат добър съвет.

Традиционни домакински пособия си купи @Alexander съвесем наскоро и може да дате пресни съвети къде. Кимоно...за какво точно - за обличане не става, за украса (само горното кимоно) съветвам от магазините втора употреба. В този има оби, кимона и изделия от традиционни материи, както и кукли. Работи всеки ден. Цените са съвсем поносими и варират от 10 до 70 $.

Класическия сорт вишни вече прецъфтяха, но има късни сортове, азалии и какво ли още не, градините са много красиви.

Успех и да си изкарате страхотно!

Публикувано:

@samuraika

Много много благодаря за изчерпателния и бърз отговор. То нашето пътуване е малко странно и започва днес през Финландия за по-кракто хахаах....
Но по същество....

Видях че в една от другите теми имаше страхотни твои съвети за три дни в Токио и два дни Киото така мисля да ги "препишем" - и да определено си права за Киото думата компактен:

Киото Ден 1 - Ginkakuji, Philosopher's path, храм Nanzenji, Keage Incline, парк Maruyama, Kodaiji, квартал Higashiyama, Gion

Киото Ден 2 - дистилерия Yamazaki, парк на маймуните, мост Togetsukuyo, храм Tenryuji, бамбукова гора, храм Gioji, улица Saga-Toriimoto, Daikakuji.

Един глупав въпрос но как се придвижва човек в Киото - до колкото разбрах с автобуси? Има ли някакви карти които си заслужват?

Замислих се да ли де не отидем в Осака само зе вечерта а всъщност да изкараме цял ден в Нара - въобще не се усетих че това им е старата столица и има доста интересни неща за гледане - какво би казала за смяна - просто през деня разглеждане в Нара а само вечерта спане и евентулано нещо в Осака - на нас хотела ни е точно на гарата?

За Токио мисля да препишем тези 3 дни, но ще погледна и твоите съвети от горния пост как са като разположение че да вместим повече неща ... усещам как ще си запълня някои от полетите с планиране ....

Токио Ден 1 - Императорски дворец (визирам само парка и градините), Tsukiji рибен пазар, Yurakucho ресторанти, Odaiba

Токио Ден 2 - храм Meiji, гара Шибуя, Roppongi Hills, Laforet Harajuku

Токио Ден 3 - сградата на Кметството, гара Shinjuku

Кимоно исках за носене но може ида пропусна че не ми е от най-важните елементи - ще видим то в нашия случай първо да оправим програмата пък шопинга ако остане време.

И аз вчера гледах че вишните вече за цъфнали - но както ти каза дано да е останало нещо докато и ние се донесем.

Още веднъж много благодаря за изчерпателната ниформация....

Публикувано: (редактирано)

В Киото с автобусите  се губи много време, примерно от Златния павилион до гарата е 40 мин в посока, да се има в предвид. Отделно се чака на огромна опашка за дневна  карта, но ние не купихме в този ден, иначе щеше да отиде още 30 мин сигурно.

Относно домашни потреби има на много места, като се почне от големите хипермаркети Bigcamera и другите и се стигне до малките магазинчета. Не знам дали търсиш определи неща или на място ще решаваш. Примерно има японски тигани от черно  желязо, от сорта на френските  De Byuer, но са доста по-скъпи от тях и няма смисъл да се купуват. Малките тигани започваха по 50 евро, френските са около 35-40 за същия размер.

Ние купихме един малък чугунен(нямаше по-голям, а и го взех за да си правя японско телешко по апартаментите), такива има на много места и го взехме за без пари 500 йени, след това по други места беше 1000-1500 същия.

За ножовете мога да пиша много, но пак казвам, не знам какво търсиш и дали имаш познания и изисквания  за стомани и пр, цените са в много широки граници започват от 2-3 хиляди йени и стигат до 20-30+ хиляди за среден размер шефски примерно.

В Япония шефски нож е много трудно да се намери, понеже не се използва от тях, аз имам два други и този път търсих точно такъв и видях голям зор, просто няма в 80% от местата и избора става много труден, още повече, че аз имам много изисквания за стомана, твърдост и др, даже се бях отчаял по едно време.

За ножове, за по-нормални модели се гледа в Big Camera, а за по-така по магазините за домашни потреби. Да се знае, че в моловете от сорта на Big Camera, не ти дават да ги пипнеш, само гледаш и купуваш, което е много гадно, но такива правила имали..отделно, че нямат идея какво продават, като вид стомана и т.н., докато в малките магазини знаят всичко.

След много разпитване и гледане, намерих няколко сериозни места за ножове и домашно потреби.

1. В центъра на Осака, на улица Doguyasuji, има много магазини за домашни потреби и ножове, има широк избор.

2. Пак в Осака, до кулата в центъра, Tower knives, има доста ножове за ценители, ножове за леваци и т.н., видях, че имат магазин и в Токио, но там има много магазини на друго място и не си струва да се ходи в техния.

3. В Токио, това е топ мястото за мен, Kappabashi street, намира се на пешеходно разстояние от Ueno или от Asakusa все едно от коя от двете спирки.

Там вече ми се взе акъла и реално там намерих каквото исках. Това е улица около 700-800м, като от двете страни има магазини за домашни потреби един до друг, има и карта даже с локалите.

Забравих да напиша нещо за ножовете.

Както казах няколко пъти, не знам какво ножове търсите, но ако се търсят сериозни ножове, имайте предвид, че някой ден трябва и да се точат, а това не става лесно нито бързо, нито с подръчни стандартни  точила.

Ако няма кой и с какво да ги точи, няма смисъл да се купуват скъпи ножове.

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 1
Публикувано:

@samuraika

Japan itinerary:

Извинявам се че пиша още Еди пост директно след първия но още не се бях събудил ;-) Та ето и малко по-точна програма 

Ден 0 - Кацане на Наритав 23 часа.

Хотел в Токио Бей

1. Ден 1 - Токио - Императорски дворец ( парка и градините), Tsukiji рибен пазар (може би ще го пропуснем защото предполагам че е за рано сутрин), Odaiba, Ueno Park, Rikugien Gardens, Tokyo sky tree - видяха ми се всичките в района на хотела (така че надявам се да е постижимо за един ден) особено с jet lag-а който предполагам че ще имаме.
  2. Ден 2 - Пътуване за Киото - Ginkakuji, Philosopher's path, храм Nanzenji, Keage Incline, парк Maruyama, Kodaiji, квартал Higashiyama, Gion
  3. Ден 3 - Киото - парк на маймуните, мост Togetsukuyo, храм Tenryuji, бамбукова гора, храм Gioji, улица Saga-Toriimoto, Daikakuji.
  4. Ден 4 - Осака/Нара - пътуване до Оскара рано за да оставим куфарите в хотела (който е на гарата) и от там влак за Нара. ( Всъщност някой знае ли да ли има къде да заключим багажите на гарата в Нара?) Нара - градина Isuien, храм Todai-ji, парк Nara; След Нара към Осака късен следобяд/привечер. Осака - Abeno Harukas за нощни гледки. Няколко човека ми казаха че аквариума в Осака не е за изпускане - има ли шанс да се вмести в същия ден- идеи ?
  5. Ден 5 - Хирошима - разглеждане на музея и парка. Спомена че има още интвресни неща - кое според теб си заслужава? Вечерта Отпътуване за Фукоока - нощувка във Фукоока.
  6. Ден 6 - сутринта разходка из Фукоока (четох че била Японската Венеция?) и към обяд/рано след обяд пътуване за Токио - свалих си приложението на Navitime for Japan travel. Според него от Фукоока до Токио са само 3 часа (аз мислех че са 6). Въпроса ми е да ли JR Pass важи за всички влакове от приложението или някой са изключени? Хотел за 4 нощувки до гарата Шинджуку. Вечерна разходка из Токио (препоръчаха ми Red Light District ;-))? Мнения?)
  7. Ден 7 - Токио - храм Meiji, гара Шибуя, Roppongi Hills, Laforet Harajuku
  8. Ден 8 - Камакура дневно пътуване - мен ми изглежда като да е малко и лесно за обикаляне
  9. Ден 9 - Еднодневно пътуване до (подножето на Фуджи) 
  10. Ден 10 - Токио - сградата на Кметството, гара Shinjuku и още някакви препоръки в района ако има ;-)?

За гейшите си права - аз много обичам автентична култура обаче това ще е сигурно малко като цирка с масаите в Танзания (направо нямах търпение да си тръгна) - но мисля да попитам в някои от хотелите ли за нещо типично - аз обожавам културата на различните нации и ще се радвам да видим нещо ;-)

Ако някой има предложение в този леко културен аспект моля да подели ;-))

Публикувано:

@Alexander

Много благодаря ти си човека нож -))

аз имам тигани на Ongen от стомана и съм доста доволен ни тази информация за хубавите ножове за точенето изобщо не се бях замислил така че най-вероятно или ще ги пропусна или ще заложа на нещо по-обикновено. Много благодаря за изчерпателния отговор. А за Киото щом с Автобуси е бавно как е най-добре (пеша?). Нашият хотел е доста централен до колкото знам?

Публикувано:

За Киото не става само пеша- все за някоя отсечка ще ви се наложи автобус, защото разстоянията не са малки. Примерно за деня, който започваш с Ginkakuji може да стигнеш с автобус дотам (доста е отдалечено) и после да вървиш надолу пеша през философската пътека и нататък по обектите, които сте набелязали. 

За деня, в който сте предвидили Арашияма- може да стигнете дотам с влак от гара Киото ( има JR линия, ако сте с пас се покрива от него) и да се върнете с влак до центъра ( пр. има спирка на замъка Ниджо).

• Харесвам 1
Публикувано:

@Rudi програмата ви се оформя и придобива много спретнат вид, браво! Първия ден за Токио има прекалено много неща, Тсукиджи и Одайба ти предлагам да са за последните дни. Но ще видиш като пристигнеш - как се чувстваш с джет лага и как се оправяш из мегаполиса. И Уено парка вече няма вишни, така че само Небесното дърво и Асакуса да видите - пак е добре (с това късно кацане и умора не ви виждам с натоварена програма). Настрой се предварително, че може и да не успееш и карай доколкото имате сили.

За Киото - пак така - направи си програма от няколко обекта групирани по райони - и каквото сабя покаже. Важното е да ви е приятно, не да гоните норма.

За ден4 - от Киото тръгнете направо за Нара, на гарата има голям информационен център където ще оставите багажа, ще ви дадат карти и ще ви ориентират отлично. До обяд може да свършите и да потеглите към Осака за да видите и аквариума. До него има и голямо виенско колело с хубави нощни гледки към целия залив. Аквариума наистина си заслужава.

За Хирошима - помислете дали сикате да видите Мияджима и портата във водата.

Фукуока е хубав град, чак Венеция - не знам, но има свой облик и атмосфера, както и субтропически оттенък.

Най бързите шинкансени - Нозоми и Хикари не се покриват от паса. Но пак не е 6 часа пътуването.

За Токио - Юракучо е интересна алея с малки кръчмета и собствено излъчване.

За традиционни културни преживявания има голям избор. Калиграфия, чаена церемония, уроци по готварство...Погледни в Experiences airbnb . Аз за Нара мога да препоръчам няколко места, но има и в Осака, Токио, Фукуока.

Публикувано:

@lyusi

Много благодаря за инфото - ще имаме JR pass така че отлично щом ден 2 в Киото става с влак. Както каза самурайката каквото успеем - дано и времето да е прилично. 

Публикувано:

@samuraika

Значи трябва един японски сладки да изпратя за всичката помощ ;-)))

1. Токио - рибния пазар и Одайба отиват в последния ден - така наистина първия ден става много по-приличен.

2.Киото - абсолютно си права - аз от опит знам че няма как човек да види всичко всичко така че колкото успеем .

3. Нара - ако знаеш хубави мествнца за автентична чайна церемония с удоволствие ;-) само сподели къде щом има къде да оставим багажите на гарата чудесно.

4. Осака - ще погледна колелото до аквариума звучи прекрасно.

5. Хирошима - портата е много красива (на снимки) благодаря за инфото включваме я и нея и Мияджима е много красива.

• Харесвам 1
Публикувано:

За Нара, ако искаш, стана нещо като традиция за този сезон, да обядваме в едно миниатюрно ресторантче. Домашна традиционна кухня за 5 евро за пълно меню. Само кажи коя ви е датата, че не съм сигурна ще имам ли време. Ако ме няма - пак може да хапнете там.

В стария град на Нара има един сенсей, който прави хубави демонстрации - не само традиционната пълна чаена церемония (че тя е много тегава за издържане), но просто разказва за чая, за начините на приготвяне, говори английски добре. Съвсем наблизо е и Харушика сакеджийницата, в която има много хубав саке тейстинг - за 500 йени опитваш 6 вида саке, традиционна туршия и чашката ти остава подарък. Няма нужда от резервация и отнема ок. 30 минути, така че ако нямате много време ви препоръчвам това. EENA house предлага различни традиционни културни преживявания.

В Осака има много хубави магазини за сувенири до аквариума и колелото. Ще ви бъде интересно мисля.

Виж как се подреди всичко набързо;)

• Харесвам 1
  • Браво 1
Публикувано:

@samuraika

Хаха дам понареждат се нещата страхотно ;-) много благодаря.

Нара би трябвало да се падне в неделя 15 април. 

Аз ще погледна двете предложения за нещо традиционно като културни изживявания но си права за пълната чаена церемония - аз съм бил като дете и си спомням че в един момент малко писва. 

Искам да те питам нещо за храната че аз имам някои нетолерантности (слава Богу не е пълна алергия) но е еостатъчно да ми скапе деня - с две думи глутен (отпадат всичките соеви сосове и сушита) и ориза много не ми го понася организма. Знам че ще е малко мъка и съм се подготвил с някои неща но като цяло може ли да се намери само риба и някакви зеленчуци/водорасли? 

Публикувано:
преди 1 час, Rudi каза:

@samuraika

Хаха дам понареждат се нещата страхотно ;-) много благодаря.

Нара би трябвало да се падне в неделя 15 април. 

Аз ще погледна двете предложения за нещо традиционно като културни изживявания но си права за пълната чаена церемония - аз съм бил като дете и си спомням че в един момент малко писва. 

Искам да те питам нещо за храната че аз имам някои нетолерантности (слава Богу не е пълна алергия) но е еостатъчно да ми скапе деня - с две думи глутен (отпадат всичките соеви сосове и сушита) и ориза много не ми го понася организма. Знам че ще е малко мъка и съм се подготвил с някои неща но като цяло може ли да се намери само риба и някакви зеленчуци/водорасли? 

Винаги съм си мислела, че ориза е безглутенов, но явно имаш непоносимост...

Ами да ти кажа няма да е много лесно. Ориза лесно ще го избегнеш - в повечето случаи се сервира отделно, така че можеш просто да не го ядеш. Соевият сос ще ти е голям проблем, защото е основна подправка. Все едно да търсиш храна без сол в БГ.

Понеже в Япония се консумира пшеница много малко, глутеновата непоносимост също се среща рядко и няма много храни, съобразени с това.

Ето какво открих, дано да ти е от помощ.

Аз също се сетих за пилешките шишчета със сол а не соев сос, но освен това и месо и печена риба (но също е верятно да има някаква форма на соев сос като марината или подправка) - за друго не се сещам.

Може би наистина да е добра идея да отсядате в места с възможност за готвене - в супермаркетите има огромно разнообразие.

П.П. на 15ти съм в Нара.

Публикувано:

Ние взехме amazing pass Osaka и ходихме на много места, включително аквариума, виенското колело до него и кметството в близост.

За два дни е отличен избор, още повече, че влиза и транспорта.

За ресторантчето в Нара мога да кажа, че беше едно от най-хубавите изживявания в Япония, освен това цената е повече от символична.

Публикувано:
преди 6 часа, Alexander каза:

Ние взехме amazing pass Osaka и ходихме на много места, включително аквариума, виенското колело до него и кметството в близост.

За два дни е отличен избор, още повече, че влиза и транспорта.

За ресторантчето в Нара мога да кажа, че беше едно от най-хубавите изживявания в Япония, освен това цената е повече от символична.

Ей толкова се радвам, че сте взели този пас! Аз много го препоръчвам, защото има безплатни входове, които избиват цената на паса и много добре направени маршрути - кое след кое и за колко време, така че за два дни да видиш всичко. Проблема е, че повечето хора нямат два пълни дни за Осака, а еднодневната версия идва малко скъпо.

А ресторантчето в Нара май официално вече е маглеанска територия - вече си има знаме, на което да се разписват всички посетили го магеланци (благодаря на @Дани Магелани и @patilana ) .

• Харесвам 3
Дани Магелани
Публикувано: (редактирано)
Преди 1 час, samuraika каза:

Ей толкова се радвам, че сте взели този пас! Аз много го препоръчвам, защото има безплатни входове, които избиват цената на паса и много добре направени маршрути - кое след кое и за колко време, така че за два дни да видиш всичко. Проблема е, че повечето хора нямат два пълни дни за Осака, а еднодневната версия идва малко скъпо.

А ресторантчето в Нара май официално вече е маглеанска територия - вече си има знаме, на което да се разписват всички посетили го магеланци (благодаря на @Дани Магелани и @patilana ) .

Споко Основател, не е твоето. Едно малко знаменце оставихме.

Редактирано от neuromancer
кирилица
Публикувано:

Аз се извинява, че пиша в прекрасната тема, но само да се изкажа за глутена-няма причина, ама никаква, да го има в ЯПОНСКИ соев сос, който се прави от соя. В соята глутен няма, а японците не вярвам да добавят странични неща. Ако хапвате суши, само риба, ще избегнете всички опасности от нежелано попадане на каквото и да е в храната. В ориза глутен няма, ама явно там проблема е, че е въглехидратен. Спокойно, в Япония храната е чиста, вкусна, здравословна и евтина. 

По програмата бих добавила само, че Киото е добре да се разглежда поне два дни - ние бяхме два пълни дни и един за Арашияма. Стигнаха за повечето неща, там е невероятно. В Нара бяхме малко повече от половин ден и ни беше недостатъчно. Специално в Киото  доста ходехме пеша, но някои обекти са твърде далеч и е необходим транспорт. Имам спомен, че имаше някакъв трамвай, който беше удобен, но от къде и докъде го ползвахме, не помня. Философската пътека я минахме есенно време и има хубави храмове наоколо, но без цъфтящи вишни не е нищо, ама нищо особено. Тоест прецизирайте си обектите и най-вече спокойно, както го е казала самурайка, за да се насладите. Весело изкарване! 

Публикувано:

@samuraika много благодаря за ценната информация ;-) като уточним подледно денят за Нара ще пиша но мисля че ще е 15ти ;-) @luba_rizova много мерси за инфото - по-принцип оризът е без глутенов но аз имам и някои други проблеми затова го избягвам ... но за соевият сос има логика - дано там да е само от соя тъй като “стандартния” в западния свят има едни интересни съставки свят да ти се завие . @Alexander много благодаря за съветите за паса, а за Киото някакъв пас да има случайно? 

• Харесвам 1
Публикувано:

@samuraika да го видим времето как ще е утре но за сега мисля че остава плана за Нара ;-) ако минаваш към редторантчето драсни към колко часа и ще се опитам да сме там че нещо утрешният ден програмата е доста под въпрос ;-))

Публикувано:

Утре в 1 часа на обяд съм там, ще дойдат още 3 магеланци. Ако ще идвате и вие, кажи да поръчам и запазя обед , защото думата "ресторант" не е много точна. Една много мила баба, отива сиутрин на пазара и готви десетина порции за обяд - домашна кухня, вкусна и евтина (600 йени). Като се изядат порциите - затваря. Кажете ми колко човека ще сте за да запазя обед.

Ето го мястото, наблизо има една малка гара, а от голямата е на 15 минути пеша. Когато работи на вратата има едно късо перденце както пред много от заведенията.

• Харесвам 2
Публикувано:

Здравейте тъй като малко променяме плана поради климатичните условия хаха някой знае ли от къде има хубави гледки с към планината фуджи но по-близко до Токио че няма да успеем да вмъкнем цял ден само за Фуджи ;-)? 

Публикувано:

От шинкансена се вижда добре при ясно време. Малко преди Шин-Фуджи се минава един мост над река и там са най-хубавите гледки. От Готемба също се вижда добре. В много ясен ден и от Токио се вижда...

Best views.

• Харесвам 1

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.