Прескочи до съдържание

Море 2018 - Атина -> ?

Христиан

Препоръчани мнения

Здравейте,

Ryanair току-що объркаха ужасно много плановете ни за море. Бяхме планували Крит (Ханя) в периода 12-18 юли, но си отмениха полетите. Нямаше да бъде кой знае какъв проблем, ако 4 човека вече нямахме купени билети до Атина (където ни беше връзката за Крит).

Та сега търсим накъде да потеглим от Атина... Предпочитаме някой остров, но бихме приели и други предложения, ако са привлекателни.

image.png.bbb1257142b0b1ab81a5c27ec73aa49d.png

Това са ни часовете на пристигане и заминаване в Атина.

Прегледах Aegean, но цените са крайно завишени. 

WizzAir не видях да летят до някъде където има море от Атина.

RyanAir май само до Санторини си оставиха полетите, но засега и това не е вариант.

Приемам всякакви идеи и предложения...

Бюджет - може би около 200  за 4 двупосочни билета.

При такова късно пристигане, не знам дали е добра идея да търсим ферибот, а не самолет до някой от близките острови. Някой с повече опит ако може да сподели.

Редактирано от Христиан
Връзка към коментар
преди 3 минути , Tina каза:

Здравейте, 

вижте полетите и на Volotea до Heraklion(Crete)  и Miconos и часовете на 13  от Атина и връщане 18 са ви удобни...

Ферибота също е много добър вариант.

380 евро ми излиза като цена - доста над бюджета ни е. Трябва да направим и нощувка в Атина. :(

Връзка към коментар
преди 6 минути , stanislavpp каза:

@Христиан аз бих купил без да се замислям вечерните полети от Атина до Хераклион на Sun Express !

@stanislavpp,

image.png.84580dae3e79836b25e06cb817e9e7f2.png

Не виждам да летят от Атина?

Редактирано от Христиан
Връзка към коментар
преди 13 минути , stanislavpp каза:

@Христиан влезте в гръцкият сайт , има вечерен полет в 21.00 за 48€ без багаж. 

А кой е гръцкия сайт, че нещо не го намирам...

преди 19 минути , lub4oo каза:

Хванете в полунощ ферибота за Иос(Ios) и на сутринта сте там.

Май сте млади хора, ще ви хареса. (Да не се разбира че Иос е само за млади!) :)

Твърде дълго ще ни стане пътуването за прекалено малък престой. Иначе сме млади, да. :)

Редактирано от Христиан
Връзка към коментар

Отиване до Крит с кораб за 152евроhttps://www.anek.gr/en/booking/#step2,    връщане със самолет за 114 https://www.anek.gr/en/booking/#step2. Общо излиза 270 евро за 4.

Другото е с кола до Пелопонес. А може да отидете и до Андрос от Рафина, Тинос.

Връзка към коментар
На 10.04.2018 г. в 20:25, Христиан каза:

...Та сега търсим накъде да потеглим от Атина... Предпочитаме някой остров, но бихме приели и други предложения, ако са привлекателни...

Приемам всякакви идеи и предложения...

Бюджет - може би около 200  за 4 двупосочни билета...

Ако прежалите билетите до Атина, може да възползвате от добрите цени на Райън до Пафос в Република Кипър:

ryanair_Sofia-Paphos-Sofia_11-18Jul2018.png.17bd31bd90111d7fdf15c3971c90f75b.png

11Jul2018 Sofia - Paphos 18:50-20:55, 24.47 €
18Jul2018 Paphos - Sofia 16:20-18:25, 24.47 €

Има и други дати през юли с такива цени.

• Харесвам 3
Връзка към коментар
На 4/11/2018 в 22:04, VladimirK каза:

Ако прежалите билетите до Атина, може да възползвате от добрите цени на Райън до Пафос в Република Кипър:

ryanair_Sofia-Paphos-Sofia_11-18Jul2018.png.17bd31bd90111d7fdf15c3971c90f75b.png

11Jul2018 Sofia - Paphos 18:50-20:55, 24.47 €
18Jul2018 Paphos - Sofia 16:20-18:25, 24.47 €

Има и други дати през юли с такива цени.

Звучи добре, но датите ни са изцяло фиксирани 12-18 юли. На 12ти ще съм до 14:00ч. на работа. :(

Връзка към коментар

Ако не сте били из Пелопонес, аз също го препоръчвам. С кола под наем и колкото по-западно от Атина, толкова по-добре. Има малки заливчета извън населените места, има какво да се разгледа. И поне еднодневно посещение на остров Идра от Ермиони /фериботът е евтин/, а островът - живописен.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Аз съм в същото положение. Полетите ми са от 11.07 до 16.07 и също търся нещо около Атина.

image.png.c8e5ced7e354f0a706ccf4dbde7e8bc5.png

Бих се радвал, ако споделите някоя идея. Обмислям с ферибот от Атина до някои близък остров (или пък някое яко не-островно местенце), защото не ми се пътува повече от 2-3 часа.

Също така държа да подчертая, че не искам rent-a-car.

Връзка към коментар

С този час на кацане, единствената линия, която тръгва късно вечерта от Пирея е тази: PIRAEUS - PAROS - NAXOS - IOS - SANTORINI - IOS - NAXOS - PAROS - PIRAEUS на Хеленик. Дори и до близката Егина последният кораб тръгва в 19,00.

Другият ти вариант и има почти прилични цени /40+20Е/ е един бърз Родос, и без това дните не са ти много.  Има полети точно като за твоите дати и часове с Олимпик. От Атина излита в 21,40, а от Родос в 10,55.

Аз имам купени билети до Атина за септември и установих, че единствената ми алтернатива без пресипване някъде е рент-а-кар и Пелонопес, но ти пък не искаш да наемаш кола.....

Редактирано от Звелина
  • Харесвам 1
Връзка към коментар

В този бюджет за след 3 месеца много трудно ще се впишете от Атина. Предлагам да премислите вариантите с ферибот :)  Наксос е много добър избор, а времето не ви е малко, ще имате 4-5 пълни дни.

Редактирано от П.Кръстев
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.