Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

Здравейте, предстои ми пътуване до Швеция и имам доста въпроси. 

 

1. Пътувам през Брюксел и за добро или лошо ще имам доста време там, което мисля да оползотворя в разходка из града. Кацам в 8:15 и излизам от там чак в 15:45. Видях, че има влакове до Централната гара, които струват по 9 евро в посока. Ще е проблем ли, ако си купя билетите на място, или по-добре да ги взема онлайн? Има ли разлика в цената? Другият ми въпрос е какво ще мога да видя за толкова време там, освен района около Гран Плас. Видях в пътеводителя в една друга тема примерен пешеходен маршрут, но не мисля, че ще ми стигне времето за него. Какво препоръчвате и не трябва да се изпуска?

 

2. Пет дни ще бъда в Гьотеборг. Има ли нещо в града и района, което не бива да се изпуска?

 

3. Като за последно ще имам и осем часа в Стокхолм. Отдавна мечтаех да ида там, знам, че са крайно недостатъчни за град като него, но все пак имате ли препоръки какво да правя там? Планът ми е да се разходя из района на кметството, стария град, Monteliusvägen. Също така искам да посетя музея Vasa, но не желая да губя прекалено много време там. Ако си купя предповарително билет, ще трябва ли да чакам на големи опашки?

 

Въпросите не са малко и са от различно естество, но ще се радвам на всяка помощ. Благодаря предварително!

Връзка към коментар
преди 15 минути , Suunto каза:

Пътувам през Брюксел и за добро или лошо ще имам доста време там, което мисля да оползотворя в разходка из града. Кацам в 8:15 и излизам от там чак в 15:45. Видях, че има влакове до Централната гара, които струват по 9 евро в посока. Ще е проблем ли, ако си купя билетите на място, или по-добре да ги взема онлайн? Има ли разлика в цената? Другият ми въпрос е какво ще мога да видя за толкова време там, освен района около Гран Плас. Видях в пътеводителя в една друга тема примерен пешеходен маршрут, но не мисля, че ще ми стигне времето за него. Какво препоръчвате и не трябва да се изпуска?

Няма никакъв проблем да си купиш билетите на място. Разлика в цените няма. Билетите за влаковете в Белгия не са по часове, така че когато пристигнеш, отиваш на гише или на автомат и си купуваш съответния билет. Можеш направо да си купиш двупосочен за деня.

Що се отнася до пешеходния маршрут - зависи с каква скорост се движиш :) Предполагам, че не е добра идея да го пробваш при условие че на практика имаш 4 часа свободно време, но спокойно можеш да хванеш една част от него. Слизаш на Gare Centrale  и в зависимост от предпочитанията си можеш да се насочиш или директно на главния площад или да поемеш по Rue Royale, да минеш през парка и кралския дворец, след което пак може да завиеш към площада или да продължиш още в посока съдебната палата. Улицата е по-високо от централния площад и около кралския дворец имаш добра гледка към града :)

На Grand Place и околните улички има достатъчно много заведения, сувенирни магазинчета, дори музея на шоколада е в една от преките там, както и Maneken pis. Докато изядеш една брюкселска вафла и изпиеш една (или няколко) белгийски бири и времето ще е минало. Обикновено разстоянието между летище Brussels International (Zaventem) и централна гара се изминава с влака за около 15 минути.

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Относно Стокхолм, имай предвид, че Vasa-та не е точно в района на стария град, ще трябва или да се хване транспорт или да се походи пеша. Става малко натоварено според мен и кораба, и стария град, но ако ти е много мерак може да се направи. Старите градове нали ги знаеш как са, можеш да прекараш там месеци, може и само да минеш транзит да щракнеш 1-2 снимки :)

 

Специално, когато аз ходих не чакахме на никакви опашки за Vasa, но едва ли точно аз съм прилична статистическа извадка. 

  • Благодаря 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    • Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.