Прескочи до съдържание

Из Западното крайбрежие, с дете

Ерика

Препоръчани мнения

Публикувано: (редактирано)

Здравейте,

За да не окупирам други теми, реших да пусна тук своята програма с няколко въпроса и с очакване на мнения от страна на експертите :) Преди това, няколко специфики. Пътуваме цялото семейство с дете на 6 години. По принцип с мъжа ми обичаме доста "активни" пътувания, т.е. нямаме проблем с дълго шофиране или много ходене. Заради детето гледахме да балансираме малко програмата, но и той е доста издържлив така че не сме му спестявали особено много. Благодарение на темите, които изчетох си мисля, че успях да вмъкна повечето ключови места в района на Калифорния, Аризона и Невада. Целта на пътуването е да видим както градовете, така и невероятната природа. Обичаме крайбрежните ивици, та и на тях отделихме специално време. Ще пътуваме с кола под наем в края на август и началото на септември. Ето я предварителната програма за 18 нощувки:

Ден 1 - 16:00 ч.Пристигане и взимане на кола. Настаняване в хотел в Лос Анжелис

Ден 2 – Лос Анжелис

Ден 3 – Холивуд и др. в Лос Анжелис

Ден 4 – Сан Диего

Ден 5 – Лонг бийч или Венис бийч на плаж

Ден 6 – Дисниленд. Общо 6 нощувки в ЛА, за да си починем след полета, да пообиколим наоколо и да "изгубим" един ден в Дисниленд.

Ден 7 – Шофиране от ЛА към Гранд Каньон, южен вход. Все още мисля къде да нощуваме

Ден 8 – Разглеждане на Гранд Каньон и шофиране към Вегас

Ден 9 – Лас Вегас

Ден 10 – Лас Вегас. 3 нощувки общо във Вегас. Не ни е толкова ключов и не искаме да му отделяме повече.

Ден 11 – шофиране от Лас Вегас – Долината на смъртта (осъзнавам, че там ще е страшна жега в този период), Моно лейк и Тиога пас (би трябвало да е отворен по това време на годината, но ще следя) по посока Йоземайт парк

. Нощувка някъде около парка

Ден 12 – разглеждане на Йоземайт парк и нощувка някъде в посока Секвоя парк. Хареса ми това ранчо с алпаки, за което Георги беше споменал.

Ден 13 – разглеждане на Секвоя парк и шофиране към Сан Франциско  

Ден 14 – Сан Франциско

Ден 15 – Сан Франциско

Ден 16 – Сан Франциско. Общо 4 нощувки в Сан Франциско, смятам има какво да се види там.

Ден 17  – шофиране от Сан Франциско на юг по крайбрежието   със спирки във всяко градче, което решим

Ден 18 – Пак крайбрежието. Тук се чудя дали има смисъл да направим 2 нощувки по крайбрежието или да останем с една повече в Сан Франциско.

Ден 19 – шофиране към Лос Анжелис и отпътуване за БГ в ранния следобед

Моля, споделете какво мислите и бих била благодарна на всякакви предложения за нощувки в ден 7, ден 11 и ден 18.

Относно нощувките в Лос Анжелис - доооста са скъпи в края на август. Къде в околността може да се нощува?

Също, мисля, че не видях някой да е споменал, че е пътувал с дете в района, но все пак имам 2 въпроса. Има ли някакви интересни за деца места, които пропускаме? Във Вегас съвсем ли ще е зле с дете - предполагам в някои сгради даже няма да ни допуснат? Не смятаме да се мотаем в казина, но от любопитство бихме влязли в няколкото най-известни.

Редактирано от Ерика
Публикувано:

Както и преди съм писал, не знам какво ще правите по това време във Вегас 3 дни - там интересните неща наистина се виждат за 1 ден. Още повече, по това време на годината ще е нетърпимо - страшна жега, суха жега, от която почти се разпрашавате при всеки лек повей на вятъра и поредица от минаване от тази жега в климатизирани сгради, което е шок за тялото. А там наистина държат температурите на закрито ниски. Може би, ако гледате някое шоу (Cirque du Soleil), ще имате нужда от един допълнителен ден. Казината са интегрална част от големите хотели и по-скоро ще е трудно да НЕ минете през тях. Не мисля, че спират децата - поне не съм виждал знаци или охрана.

Освен парка на Дисни в Сан Диего, в Юнивърсъл Студиос в ЛА има занимания за деца. Ако са му интересни компютри, в Силициевата Долина има музей на компютрите. Във Вегас го качете на Стратосферата (ако има необходимата височина) или на някое друго по-екстремно влакче/люлка. В СФ се разходете с корабче до Алкатраз.

За градчетата по крайбрежието - всичките светии са хубави (Санта Круз, Санта Барбара, Сан Франциско, Сан Бернардино, Сан Клементе, ...). Санта Барабара е много красиво градче с испански колониална архитектура, спокойни улици, зелени полянки,...

Проверете дали плажовете около ЛА стават за влизане във водата. Около СФ със сигурност не стават. Предполагам детето ще иска достъп до водата. Около Сан Диего и южно от Сан Диего стават, по спомени.

Проверете дали няма подходящи места за спане в Йосемити парк.

• Харесвам 2

Чудесно сте го измислили!

Относно Лас Вегас - да, по принцип не дават да се влиза с децата в казината, но ние сме преминавали много пъти (даже с количка) и никой не ни е правил забележка. Има и хотели без казина (Вдара и Поло Тауърс - там сме отсядали при двете ни посещения на ЛВ).

За Сан Франциско 4 дена ми се виждат страшно много. Аз бих ги съкратила на 2 (или на 3) и бих удължила времето за роуд трипа на юг от СФ до ЛА. Както писах и в другата тема, има много хубави градчета по крайбрежието, прекрасни гледки и си заслужава да се спре и да се разгледа.

В Района между ЛА и Сан Диего има страшно много забавления за деца - Дисниленд, Леголенд, Seaworld, Зоологическата градина в Сан Диего - една от най-големите и най-уредените, която сме посещавали, и с голямо разнообарзие от животни. Нашите деца са на 6 г. и на 2 г - забавляваха се много там. Единственият негатив на такива паркове е, че входните такси са много скъпи.

За последния 19-ти ден - ако шофирате от СФ до ЛА и искате да хванете полета в ранния следобед, няма да имате достатъчно време. Най-добре последната нощувка да е някъде в района на ЛА или летището, за да ви е близо, задръстванията са чудовищни. В ЛА ние спахме в градчето Шърман Оукс, в Бест Уестърн, намираше се точно в центъра на всички места, където искахме да посетим и беше близо до магистрала 405 (без да е шумно). Ако те интересува ще проверя името на хотела.

Редактирано от Травеолани
  • Харесвам 1
Публикувано:

Благодаря за предложенията!

@Травеолани, наистина района около ЛА е рай за децата. Знаеш ли дали има някакви комбинирани пасове за всичките тези увеселителни паркова?

Благодаря за предложението за хотел в ЛА, това ли е?

• Харесвам 1
Публикувано:

Да, това е хотела. Имат и малко басейнче в задния двор и пералня.

Да ти кажа не знам дали има комбиниран пас, не съм проверявала, потърси в гугъл. Мисля, че Дисниленд не е включен в пасове.

Ние се фокусирахме на Дисниленд - 2 дена и 1 ден в Зоо-то. Но нашето пътуване беше само за 1 седмица и целта беше Дисниленд, вашето е малко по-различно :)

Публикувано:
На 4/13/2018 в 18:45, Ерика каза:

Ден 11 – шофиране от Лас Вегас – Долината на смъртта (осъзнавам, че там ще е страшна жега в този период), Моно лейк и Тиога пас (би трябвало да е отворен по това време на годината, но ще следя) по посока Йоземайт парк

. Нощувка някъде около парка

Ден 12 – разглеждане на Йоземайт парк и нощувка някъде в посока Секвоя парк. Хареса ми това ранчо с алпаки, за което Георги беше споменал.

Ден 13 – разглеждане на Секвоя парк и шофиране към Сан Франциско  

Ако искаш да видите и двата парка, по-скоро ти препоръчвам от Лас Вегас, през Долината на Смъртта и посока ранчото с алпаките. Имай предвид, че ние като бяхме там беше настаняване от типа на private room - не знам дали имаха повече от една стая, т.е. за цялото семейство. Но основния съвет си остава - ако искате и Секвоя парк, то заобиколете отдолу, спете някъде около Фресно, после на сутринта вижте Секвоя, следобед малко за Йосемити (ако успеете да нощувате там ще е най-добре) и другия ден целия за Йосемити + шофиране към СФ. 

На 4/13/2018 в 18:45, Ерика каза:

Ден 7 – Шофиране от ЛА към Гранд Каньон, южен вход. Все още мисля къде да нощуваме

Проверявай периодично за нощуване в самия парк, рядкост е но чат-пат се отварят места, по-базовите хотели не бяха крайно скъпи. Според мен за тази отсечка няма нужда от междинна нощувка, може да спрете пътьом да се разтъпчете в района на Мохаве, може би до парка Джошуа Трий, но като цяло сутрин до вечер с почивки си го правите без проблеми. 

• Харесвам 1
Публикувано:

А някой стигал ли е до Zion National Park? Има ли какво да се прави там на еднодневна разходка без да се катерим много много? Обмислям дали след Гранд Каньон да не заобиколим на север през Зион и след това към Лас Вегас. Време има.

• Харесвам 1

За Antelope Canyon ви трябва гайд и правят триповете рано сутринта и последния беше към 12:00 - 13:00 по обед. Помня, че когато ние им се обадихме беше към 15:00 часа следобед и ни отказаха. Най-добре се свържете с тях като сте в Щатите и те ще ви кажат как стоят нещата. Добре е да резервирате отрано. Честно да ти кажа по-добре идете на Antelope, ако трябва жертвайте от дните във Вегас. Много е тъпо, ако не се занимавате с хазарт, камо ли да прахосате цели 3 дена.

Също малко предложение, което ви е по път - ако тръгвате от Sequoya и малко преди Mono Lake има един природен парк на име Mammoth Lakes. Беше интересно и може да се разгледа за час-два. 

Около Grand Canyon може да нощувате на разумни цени в някое Airbnb roperty, с кола сте, нямате проблем да се мушнете в някое малко градче да преспите. 

На 21.04.2018 г. в 17:36, Ерика каза:

А някой стигал ли е до Zion National Park? Има ли какво да се прави там на еднодневна разходка без да се катерим много много? Обмислям дали след Гранд Каньон да не заобиколим на север през Зион и след това към Лас Вегас. Време има.

В Юта не съм бил, ама ми стана интересно и попрочетох малко и разгледах картите. Така като го гледам ако сте си видели Гранд каньона и спите някъде около южната част мога да предложа следното:

Ставате рано, карате на север и след около 3 часа, ако минете по път 89 ще видите части от Grand Staircase National Monument, даже по път ви е и Kanab. От Grand Staircase до Zion е 30 и нещо километра. Зачетох се и така като гледам и в Zion и в Bryce NP в Юта, за да се достигне до "яките" места си трябва ходене, което при вас не е много опция. Според мен не пречи все пак да се разтъпчете малко, нищо, че няма да е същински хайк. Разходка сред природата си е разходка сред природата, а там природата е интересна :)

Първите опции от долните линкове са незатормозяващи и подходящи за вас и детето, удари им по едно оче:

https://www.zionnationalpark.com/explore/things-to-do/hike/

https://www.citrusmilo.com/zionguide/recommend.cfm

От Zion до Вегас си е към 3 часа каране, може да се наложи да го правите по тъмно. Но цялата тая работа от Южната част на Гранда до Зайън и Вегас би могла да се изпълни за един ден, стига да станете рано и да си прецените добре времето. 

Не подценявайте пустинята и си носете много течности. 

Без да искам да съм лошият глашатай - в San Fran нямате абсолютно никакъв шанс да се доберете до Алкатраз лятно време. Туровете са изкупени с месеци напред. Но нищо не пречи да идете до паркчето на Голдън Гейт и ей така да си се пошляете насам-натам :yahoo:

Редактирано от Eager_Traveler_Paul
  • Харесвам 1
Публикувано:
преди 2 часа, Eager_Traveler_Paul каза:

За Antelope Canyon ви трябва гайд и правят триповете рано сутринта и последния беше към 12:00 - 13:00 по обед. Помня, че когато ние им се обадихме беше към 15:00 часа следобед и ни отказаха. Най-добре се свържете с тях като сте в Щатите и те ще ви кажат как стоят нещата. Добре е да резервирате отрано. Честно да ти кажа по-добре идете на Antelope, ако трябва жертвайте от дните във Вегас. Много е тъпо, ако не се занимавате с хазарт, камо ли да прахосате цели 3 дена.

Също малко предложение, което ви е по път - ако тръгвате от Sequoya и малко преди Mono Lake има един природен парк на име Mammoth Lakes. Беше интересно и може да се разгледа за час-два. 

Около Grand Canyon може да нощувате на разумни цени в някое Airbnb roperty, с кола сте, нямате проблем да се мушнете в някое малко градче да преспите. 

В Юта не съм бил, ама ми стана интересно и попрочетох малко и разгледах картите. Така като го гледам ако сте си видели Гранд каньона и спите някъде около южната част мога да предложа следното:

Ставате рано, карате на север и след около 3 часа, ако минете по път 89 ще видите части от Grand Staircase National Monument, даже по път ви е и Kanab. От Grand Staircase до Zion е 30 и нещо километра. Зачетох се и така като гледам и в Zion и в Bryce NP в Юта, за да се достигне до "яките" места си трябва ходене, което при вас не е много опция. Според мен не пречи все пак да се разтъпчете малко, нищо, че няма да е същински хайк. Разходка сред природата си е разходка сред природата, а там природата е интересна :)

Първите опции от долните линкове са незатормозяващи и подходящи за вас и детето, удари им по едно оче:

https://www.zionnationalpark.com/explore/things-to-do/hike/

https://www.citrusmilo.com/zionguide/recommend.cfm

От Zion до Вегас си е към 3 часа каране, може да се наложи да го правите по тъмно. Но цялата тая работа от Южната част на Гранда до Зайън и Вегас би могла да се изпълни за един ден, стига да станете рано и да си прецените добре времето. 

Не подценявайте пустинята и си носете много течности. 

Без да искам да съм лошият глашатай - в San Fran нямате абсолютно никакъв шанс да се доберете до Алкатраз лятно време. Туровете са изкупени с месеци напред. Но нищо не пречи да идете до паркчето на Голдън Гейт и ей така да си се пошляете насам-натам :yahoo:

Благодаря ти за всички съвети! Ще съкратим престоя във Вегас и ще отидем със сигурност до Antelope Canyon в рамките на часовете, които споменаваш. За сметка на това ще пропуснем Зион и Брайс, и без това много скали ще ни станат :D

Относно Алкатраз, чух го от много хора тук това мнение обаче май е малко преувеличено. В официалния сайт на Алкатраз туровете са изкупени само месец напред, за началото на септември сме си супер :)

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 12 минути , Ерика каза:

Благодаря ти за всички съвети! Ще съкратим престоя във Вегас и ще отидем със сигурност до Antelope Canyon в рамките на часовете, които споменаваш. За сметка на това ще пропуснем Зион и Брайс, и без това много скали ще ни станат :D

Относно Алкатраз, чух го от много хора тук това мнение обаче май е малко преувеличено. В официалния сайт на Алкатраз туровете са изкупени само месец напред, за началото на септември сме си супер :)

Охо! Добра новина! Ако имаш възможност, значи, нападай Алкатраз. 

Ето го официалният сайт за туровете на антилопата - https://antelopecanyon.az/how-to-book-a-tour-for-antelope-canyon/

Можеш да видиш официално в какви часове работят, ама все пак им се обади. Предполагам, ако сметнат, че няма смисъл за трима човека да правят тур следобеда - просто не го правят. Отчетливо си спомням, че на нас ни отказаха по телефона тур, а часът беше 15:00, нищо, че работят до 16:00 де факто. Моето ходене беше преди 3 години.

В края на краищата си спретнете пътуването така, че да ви е приятно. Напълно ясно е, че няма да видите всичко по пътя, ама колкото - толкова :)

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.